Újabb Mac klón forgalmazó nyitotta meg kapuit Los Angeles környékén

Címkék

Úgy tűnik, hogy nem nagyon rettenti el a potenciális Mac klón gyártókat, forgalmazókat az a tény, hogy az Apple pert indított az első olyan cég ellen, amelyik Mac OS X-szel előtelepített szokványos gépek árusításával próbálkozott. Ugyan a Psystar ellen indított Apple per éppen függőben van reorganizációs csődvédelem kérése miatt, de abban pillanatban újra fog indulni, amint a csődvédelem megszűnik. Nem nagyon érdekelheti ez a Quo Computer-t, amely a Los Angeles-i régióban nyitott - elvileg - tegnap Mac klón üzletet.

A CNet még pénteken számolt be arról, hogy június elsejével nyitná meg üzletét a Quo Computer. Az üzletnyitás mindenképpen figyelemre méltó lehet abból a szempontból, hogy eddig még egy cég sem vette a bátorságot ahhoz, hogy a klónokat "kirakatba tegye", azaz nyíltan, boltban árusítsa. A Cnet ismeretei szerint eddig minden Mac klón gyártó kizárólag az interneten keresztül árusította a gépeit.

"Ez izgalmas. Próbálunk olyan közel maradni a termékeinkkel az Apple-höz, amilyen közel az csak lehetséges," mondta Rashantha De Silva, a Quo alapítója, majd azzal folytatta, hogy "Megpróbáljuk utánozni a dolgokat, ahogy csak tudjuk. Remélem, hogy az Apple meglátja az értéket abban amit csinálunk."

A Quo termékei Mac OS X Leopard szoftverrel előtelepítve fognak érkezni.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

természetesen, ha magyarországon próbálkozna valaki ilyesmivel, másnap megrohamozná a raktárait egy kommandó. a szerverét kábelestől tépnék ki a falból. amit nem foglalnának le, azt a helyszínelő rendőrök lopnák el:)
ezért lesz magyarország mindig az utolsó:(

ha magyarországon próbálkozna valaki ilyesmivel, másnap megrohamozná a raktárait egy kommandó. a szerverét kábelestől tépnék ki a falból. amit nem foglalnának le, azt a helyszínelő rendőrök lopnák el

Szerintem Magyarországon az ilyen cég hajléktalanok nevén lenne, zsebből fizetett alkalmazottakkal, Mac klónok mellett számlát is árusítana - sőt, tulajdonképpen ez lenne a fő profilja - milliárdos köztartozást halmozna fel, átvágná az alvállalkozóit is, de úgysem lenne érdekes, hiszen a Seychelle szigeteki hajléktalanokat sem a magyar (i)gazságszolgáltatás, de még az Apple Boss öltönyös ügyvédei sem találnák meg. Méghogy amerika a lehetőségek hazája... :)

init();

Igen, hisz ilyesmi CSAK nálunk létezhet, minden más ország teljesen másképp működik, más országokban ilyesmi nem fordulhat elő, hisz kolbászból van a kerítés.
--
[Random Topical Haiku] (Slashdot.org) I've Got A Cool Site. What The Fuck? So Much Traffic! Now My Server's Down

ez a lehetőség Amerikában is adott, sőt még ki sem kell tenniük a lábukat a USA területéről. Seychelle?! ugyan már ott van nekik Delaware.
ott egy működő cégnek komoly értéke van, nem úgy mint itt, ahol úgy használják és cserélgetik, mint a cipőt. ezért általában kerülik ott a felesleges pereket, kivéve az ilyen speciális eseteket.

Komoly igény vóna még mérsékelt árfekvésű Porsche-klón személygépjárművekre is.

ha Porsche csak egy kicicomázott VW lenne, akkor miért is ne?! Egy kisebb műhelyben is fel lehetne szerelni a Porsche spoilereket a VWre, és kész lenne a Porsche klón, negyed annyiból:)
persze a példád sántít. az autóipar nem computeripar. ha majd elterjednek az univerzális androidok lehet, hogy problémát fog jelenteni az, hogy keringenek majd Porsche blueprintek az interneten, amit betöltve az androidba el lehet majd készíteni egy ugyanolyan Porschet, mint az eredeti.
mert itt arról van szó. a Psystar és most a Quo ugyanolyan Mac computereket gyárt, mint az eredeti. a digitális világban létezik a 100% azonos klón másolat. az autóiparban ez nincs így.
az Apple valaha teljesen egyedi computereket gyártott. így természetesen nem lehetett másolni a Macintoshokat. előbb áttért referencia IBM PPC hwre, majd most sima PCre. a PC pedig arról híres, hogy ma már csak klónok készülnek belőle. még a PC név is úgy lett lekoppintva az IBMtől:)

Remélem, hogy az Apple meglátja az értéket abban amit csinálunk.

Ha tényleg megnyílik ez a bolt, szerintem meg fogják látni. Ki is számolják szépen a bíróságra menet. :S

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

Van itt olyan ember aki viszonylag ért az üzlethez, marketing-hez stb ?

Kíváncsi lennék a véleményére, hogy van az hogy lassan már az x-edik cég kezd el mac klónokat gyártani és magasról ***nak arra hogy tudják per lesz belőle és utána nagy valószínüséggel fizetniük kell.
Szóval nem értem... annyit keresnek a perig hogy még így is megéri ?

Szerintem az M$ áll a dolog mögött. Mért indítana valaki céget, amikor tudja, hogy a tevékenysége illegális, és egyszer megbüntetik? Akármennyit keresnek a perig, azt valószínűleg vissza tudná perelni az Apple, szóval nem látok okot, hogy ez valakinek megérje (kivéve MS-nek).

az elgondolas hibas, eltelik ido, amig per lesz a dologbol, siman targyalnak, csak eredmenytelenul, majd per, ellenbeadvanyok, ellenper.... stb, tobb ev amig eljut a vegkifejlet kozelebe az Apple, es mivel az Apple perel, ez azt sugalja a vasarloknak, hogy jo minoseget kaphatnak, hiszen az Apple is felfigyel ra... es a vegen kimentik a lovet, es csokolom... (opcionalisan kezdik elorol uj ceggel, akkor meg a fejlesztesi koltseget is megsporoljak)...
MS nem ezzel szorakozik szerintem... nekik abban van racio, hogy mac-et adnak el windows-al, vicces de erre is van igeny, pl a csoka konyvelo, egyebb progija Win only, akkor bemegy az Apple-hoz, es ker egy iMac-et windows-al, amit nem kap, oldja meg maga... ekkor lenne letjogosultsaga, de ezzel sem szarakodnak, pedig hirerteke lenne... :D

"Mért indítana valaki céget, amikor tudja, hogy a tevékenysége illegális">azért nem teljesen, csak az Apple által költött EULA-t szegte meg. Még az is előferdülhet, hogy visszanyal a fagyi, és az Apple-t kötelezi a bíróság az EULA megváltoztatására.

tygryss: éppen dualbootban felrakhatja.

_____________
烏邦土 - 乾屎橛

ez ok, felrakhatja, de a boltban az Apple-nel nem rakjak fel, pedig anno mikor ez a problema volt a csoka siman kifizette volna a win-t is meg mindent, csak eppen a boltban nem akartak neki megcsinalni, mondtam neki, hogy felrakom, mire az volt a valasza, hogy nem 1 gepet akart ott venni, hanem az irodaban mindenkinek, ha nem kell nekik, akkor az o bajuk...

csak a cég perelhető, a dolgozók nem. beleértve ebbe az igazgatóságot is. hatalmas zsíros fizetések mellett, nagyon is megéri. mire megnyeri az Apple a pert, a vezetői prémiumok kifizetése után, egy kanyi garas sem marad a cégnek. és az sem biztos egyáltalán, hogy meg tudja nyerni a pert az Apple.