Hazai SPAM-mer és Warez-hálózat felszámolása?

Fórumok

Tucatjával kaptam én is a Coldfusion Magyarország Kft. hálózatából érkező SPAM-eket mindenféle tárgykörben. Egyszer sikerült is telefonon beszélnem az ügyvezetőjükkel, minekutána a leveleim, melyekben felhívtam a figyelmüket, hogy az IP tartományaikból áradnak a levélszemetek, egyszerűen visszapattantak SPAM-ként nyilvánítva. A cég ügyvezetője a szövegem bevezetőjébe belevágott: "Jelentsen fel!". Persze nem ezt akartam, majd egy jó 10 perces beszélgetés végén megígérte, hogy igyekszik tenni a dolog ellen.
Teltek a hónapok, özönlöttek a SPAM-ek, és most olvasom, hogy "2009. április 14-én, kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda razziát tartott a warezspamjeiről hírhedt Coldfusion Magyarország Kft.-nél. A sajtóhírek szerint a rendőrök előállították Wellinger Norbertet, míg Kovács Balázs jelenleg szökésben van."
Ennek az Index.hu is cikket szentelt.

Érdekes dolog: a telefonbeszélgetésünkkor a vezető letagadta, hogy tudomása lenne az illegális tevékenységekről, mely az általuk birtokolt IP-tartományból ered, mi több, nekem azt állította, hogy már el is adták... Ezek szerint csak szerették volna "offshore-izálni".
A warezra és a SPAM-melésre a Coldfusion tevékenysége folytán ezek szerint igény van. Khmmm: megrendelői oldalról.

Mit gondoltok, mit várhatunk a jövőben? A Rendőrség és az NHH ezzel kigyomlálta hazai szemetet, vagy az igény miatt ez csak lázcsillapításra lesz elég?

Hozzászólások

1-et kigyomláltak nő helyette másik 2.

Nem akarok kisebbségi kérdést csinálni belőle de szerintem mindenki ismeri az idevágó viccet.

Amellett egyébként, hogy a nem legális tartalmak birtoklása büntetendő és rossz dolog még tetézik is azzal, hogy pénzt kérnek érte. Egyszerűen pofátlanság.

Egyszóval minden SMSWAREZ-os suttyó sz*rjon SÜN-t :D

Amíg lesz fizetőképes kereslet ezekre, addig hiába téped ki az egyiket, nő helyette másik. Lehet, sőt kell is küzdeni ellene, de felesleges abban reménykedni, hogy a szolgáltatót kiirtva megszabadulunk a problémától. Ha itt nem lehet, majd megoldják más országból, földrészről, botneteken át, stb.

18 év felett felnőtt, szavazati joga van. Büntethető. Nem ismerem sem őt sem a másik gyanúsított személyt, csupán a cégük IP tartományát... Azt sajnos nagyon. Mindenesetre bűnhődniük kell.
Olyan sokan vagyunk itt, a HUP-on is, akik fél óra munkájával tudnánk egy remekbe szabott SPAM-programot írni. Mi miért tudjuk megállni?

Én teljes mértékben egyetértek veled. Szimplán csak meglep az, hogy / igaz nem túl közeli, de/ egy ismerős név köszön vissza.
És most azt hallani, hogy "szökésben van"... De ahogy ismerem, gyanítom melyik országban van.
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Melyik felmenője volt kovács? Az egy gyönyörű mesterség! A helyében, ha szöknék, nem latin országba tenném át székhelyem, mert ott többnyire K betű nincs az ábécében - bár mint többgenerácios gyakorlott családi kaláris-kezdőtetű-modder, ehhez szVsz jobban ért - csak ne ütné bele folyton az orrát a spamjeivel az E-levládámba...

ami át van húzva, azt teljesen fölösleges elolvasni. az olyan, mintha ott sem lenne

Bünhődniük kell. Persze mindenképp, de ehhez olyan büntető törvények kellenének amik erősen visszatartó erejüek és nem némi pénzbüntetést, ejnye bejnye ilyet ne tegyél többet szankciói vannak. Ha pl indulásként 10 év letöltendő valamelyik mátrai szénbányában, teljes vagyonelkobzás, azok cégeknél akiknek a termékeit, szolgáltatásait spamként terjeszették több 10-100 miliós birság kiszabása lenne lehetséges, csökkene az ilyen kedvü emberkék száma.
Ha az NHV-nél bejelentést teszel egy ilyen spam levél ellen akkor lazán kiadják a feljelntetnek az adataidat mivel megilleti őt az ártatlanság vélelme és joga vanmegismerni ki és mért meri őt "zaklatni" . Ezekután nem csak mailcimet kell váltani....

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Nem erős egy kicsit a 10 év letöltendő?

Szerintem ezzel az üggyel kapcsolatban kicsit túlzottak az indulatok. Nem tudom, hogy miért szúrja ennyire a szemét egyeseknek az, hogy ők ebből komoly pénzeket kerestek. Az nem zavar senkit, hogy a politikusok milliárdokat húznak ki és nyúlnak le konkrétan a mi zsebünkből a beleegyezésünk nélkül? Az nem zavar senkit, hogy a cigányok embereket késelnek az utcán? Az itt vádaskodóknak azt ajánlom, hogy néha ki kellene lépni a való világba és nem csak a monitor másik oldaláról szemlélni a világot. Utóbbi esetben elhiszem, hogy van olyan ember akinek a nap problémája az, hogy megint milyen csúnya rossz cfmes smswarezes spamet kapott. Tudom ajánlani a DEL gombot.
Még mielőtt félreértenétek, nem akarom őket védeni, de az a véleményem, hogy nem a helyén kezeli a problémát az itt hozzászólók többsége.

politikat es rasszizmust ne keverjuk bele (de egyetertek)

azonban a rendszergazdak is jobban orulnenek, ha a halozatot hangolnak a spamek elleni vedekezes helyett. raadasul az a sok millio spam savszelesseget is foglal. te orulnel, ha valaki az autopalya (vagy barmilyen ut) egy reszet lefoglalna sajat meggazdagodasra?

a del gomb meg nem hiszem, hogy a legjobb megoldas lenne. en az egyik email cimemre napi ~50-100 spamet kapok. most toltsek 2 masodpercnel tobb idot naponta torolgetessel? inkabb soroznek

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Tudom, hogy nem nekem írtad, de:

"te orulnel, ha valaki az autopalya (vagy barmilyen ut) egy reszet lefoglalna sajat meggazdagodasra?"

Nem... de minden nap látom az út szélén, kanyarodásra szolgáló sáv felét elfoglaló autókat, ami a helyi parkolótársaság felfestett parkolóinak köszönhető, természetesen a társaság meggazdagodását szem előtt tartva.

Azt véletlenül sem, hogy a mellette lévő, balra kanyarodó sáv a forgalom miatt feltorlódik és emiatt a kereszteződés előtt kb. tíz méterrel lehet csak a jobbra kanyarodó (tehát elméletileg gyorsabb) sávba sorolni.
A lényeg csak annyi, hogy a parkoló társaság vagyona gyarapodjék.

Továbbá a helyi busztársaság kitalálta, hogy az összes bliccelőt csak úgy lehet eredményesen megfogni, hogy az összes utast csalónak tituláljuk és mindannyiukat birkaként az első ajtóhoz tereljük, mialatt a leszállásra várók idegeit az ajtó csukva tartásával terheljük. Eközben a busz eleje csordultig telik és csak a vége járható. "Természetesen" emiatt a busz is késve indul.

Ezúton szeretném a fenti két cég kedves, segítőkész és emberbarát megoldásaihoz őszinte gratulációmat kifejezni.
...csak így tovább! :(

Mindenkinek csak a saját garasai számítanak, az összes többi nagy ívben van megajándékozva.
...hogy közben mindenkinek keresztbe tesznek, egyiküket sem izgatja...

...valahogy így van ez a spammerekkel is.
+ ehhez tartozik, hogy manapság már a mobiltelefonok hívása is túlságosan olcsó és lehetetlen vállalás a "telefonkönyvben" kereshetővé tétele (nyilván itt az ember _csak_ tulajdonképpeni ismerősökre gondol), mert már ennek hívogatása is mindennapossá vált. A "direkt marketing" kifejezett tiltási kérelme ellenére is.

"kanyarodásra szolgáló sáv felét elfoglaló autókat, ami a helyi parkolótársaság..."

en szemely szerint meg nem talalkoztam ilyen esettel, de elegge felhaborito. megfontolando lenne egy kozlekedesmernokkel, vagy kozlekedesbiztonsaggal foglalkozo ember velemenyet is megkerdezni

a buszos eset:
"...mindannyiukat birkaként az első ajtóhoz tereljük..."

nalunk volt egy sofor, aki mindenkinek a berletet latni akarta, addig nem nyitotta ki a hatso ajtokat. jonehany szemelyere iranyulo heves anyazas vegul jotekony hatast fejtett ki

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Az a baj, nálunk ez a buszos dolog most valami központi borzalom.

Kezdődött azzal, hogy 1-2 éve mondogatta az automatika a busz hangszóróján olykor, aztán nem túl rég "bekeményítettek" és azóta gyakorlatilag kivétel nélkül mindegyik buszos húzza az emberek idegeit. Gondolom, kaptak valami "fenyítést" - akarom mondani "határozott tájékoztatást" - az ügyben.

Utasok elégedetlenkednek, morgolódnak (hol hangosan, hol magukban), de a vége az: birkák a sorban.
Ajtókon felirat kb: felhívjuk figyelmét, hogy az ajtók késleltetve (!$#) nyílnak.

Másik (udvariasnak _tűnő_) tájékoztató kb.: Köszönjük, hogy hozzájárul az első ajtós felszállási rendszer bevezetéséhez.
/Ezt nem tudom rendesen idézni... valami nagyon körmönfont és szépen hangzó, ám undorító szöveg./

Az a baj, hogy busztársaságból nincs alternatíva. :)
Én az ilyenek hatására szoktam otthagyni adott céget akár egy életre. :(

Szerk.: A érintett vezetőség pedig megérdemelne egy jól irányzott fenéken billentést, ha ezt komolyan gondolják (és nagyon úgy tűnik).
Nyilván nem ők azok, akik busszal járnak nap mint nap... :(

Feltételezem, hogy a probléma visszavezethető arra, hogy volt egy jelentős kisebbség, akik nem fogadták el, hogy csak az első ajtó való felszállásra.
Aztán biztos van egy jelentős kisebbség, aki a kiskapukra utazik.

A busztársaság pedig a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik elérni a céljait. A "szálljanak fel az első ajtón" felirat nem működött. Logikusnak tűnhetett a hátsó ajtók zárva tartása...

"Aztán biztos van egy jelentős kisebbség, aki a kiskapukra utazik."

be kellene vezetni a kovetkezot: ha egy ellenor egy nem fizeto utast talal, akkor az ervenyes jegyet/berletet felmutatok lekophetik/meguthetik/feldughatnak neki tetszoleges targyakat etc.

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

A kiskapukra utazó réteg elítélhető.

Az első ajtós felszállás ésszerű körülmények között viszont kivitelezhetetlen.
- A busz menetideje megnő
- Csatlakozás, mögöttes busz elérése meghiúsul.
- A sorakozó emberek mellett nem lehet elmenni
- Emberek egymás hátán tülekednek a felszállásért
- A felszálló "jóember" a busz 1/3 - 1/2 részénél megáll
- Hátsó rész ehhez képest üres
- Bizonyos buszok "járófelülete" viszonylag keskeny
- Első ajtó fele használható, buszvezető fülkéje miatt viszonylag keskeny helyen

"A busztársaság pedig a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik elérni a céljait. A "szálljanak fel az első ajtón" felirat nem működött."

Nem, a társaság a lehető legolcsóbb eszköz használatára törekszik. Ne írd, hogy érthető módon, mert ezzel mindenki másnak csak kellemetlenséget okoznak.
Nem tudom, most hány ellenőr áll alkalmazásukban, de ennek előzménye az volt kb, hogy gyakorlatilag elküldték őket (már akit addig még nem)...

Felszállás az első ajtón cimke pedig csak pár hete van.

"Az első ajtós felszállás ésszerű körülmények között viszont kivitelezhetetlen."

Nem, az elsőajtós felszállás ésszerű körülmények között igenis kivitelezhető - láttam már működő rendszerben. De szerintem te sem úgy akartad írni.

A tömegnyomor, a tülekedés, a tökölődős jegyvásárlás, az "életrevaló" bliccelő réteg szélessége, a zsebre dolgozó buszvezetők jelentős aránya, stb. viszont nem ésszerű körülmény.

A kiindulási alapom az "ésszerű körülményeket" tekintve az volt, hogy forgalmas megállóban megálló, viszonylag tömött buszról van szó. (Vannak olyan helyek vagy időpontok, ahol az ebből adódó veszteség elhanyagolható.)

...de hogy ilyen körülmények mellett egy rakás utasnak kelljen szépen, libasorban felszállni, azt már soknak tartom.
Leginkább pedig a "mindenki csaló, amíg ellenkezőjét nem bizonyítja" kimondatlan hozzáállás dühít, és az emiatt keletkező problémák (időveszteség, bárminemű kényelem, nyugalom teljes hiánya és egyéb dolgok).

Tülekedést nem tapasztaltam, ellenben tömegnyomor, jegyvásárlás ill. ezekből adódó várakozás mindennapos és idegőrlő, unalmas.

Párizsban, São Pauloban, Buenos Airesben és Rio de Janeiroban első ajtós felszállás van. Régen Budapesten is első ajtós felszállási rendszer volt.

Párizsban úgy működik, hogy amikor felszállsz, akkor bedugod a jegyedet a gépbe, ami megnézi, hogy érvényes-e. A hátsó ajtót akkor nyitja csak ki, amikor valaki le akar szállni. Itt szokott lenni egy kis várakozás a megállóban. A bérletesek csak mutatnak.

Brazíliában a busz első harmadában van egy forgóajtó. Ezen csak fizetés (proximity kártyán van az egyenleg, és arról vonja le) után lehet átmenni. Leszállni hátul lehet. Felszállni elöl. A megállóban mindenki felszáll, és a busz mozgása közben zsilipelnek át az emberek hátra. Van, aki azonnal, van, aki csak leszállás előtt.

B.A.-ben a sofőr mögött van egy jegykiadó automata, ami kizárólag aprópénzzel működik. Itt is elméletileg felszállhatnak sokan, de gyakorlatilag 5-6 embernél többnek már várnia kell a járdán. Forgalmas időben előre lehet jegyet venni a megállóban kalauztól, amit a sofőr félig eltép.

Nekem a Brazil rendszer tetszik legjobban, egyfelől nincs felesleges várakozás, fel tud szállni egyszerre sok ember is, másfelől nem lehet vele csalni (amit az első ajtós felszállás ellenére Párizsban is simán (bérletem van!), és B.A.-ban is simán (rövid távra veszel jegyet) ki lehet játszani. Csak az nem tetszik, hogy nincs bérlet, mindenképp minden út pénzbe kerül (viszont egymás után több busszal is lehet utazni a kártyával, mert az első használattól van másfél órád, és akkor 0-t von le, meg metróra is kb. felét vonja le, ha előtte buszon már fizettél). Tehát ha csak reggel-este közlekedik valaki, végülis egy nap kijön úgy 600-700 forintból maximum.

B.A.-ban egyébként felesleges csalni, mert még a reptérre is csak 2 peso a jegy, és az olcsó jegy meg azt hiszem 0,60 körül van. És a 2 peso is csak 120 forint. Mondjuk az állam támogatja, mint az állat, és nagyon kevés az autó, mindenki tömegközlekedik. Kb. mint Budapesten a 70-es évek elején

"Továbbá a helyi busztársaság kitalálta, hogy az összes bliccelőt ...."

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon HELYES!
Pesten minden 2. ember bliccel, ahol tud én meg mint tisztességes ember kifizetem az egyre magasabb
jegy és bérlet árakat, amiket többek közt a bliccelés miatt folyamatosan emelnek.

Szűrjék is csak ki az összeset sőt kívánom minden bliccelőnek, hogy sz*rjon SÜN-t. :D

Egyszóval szerintem ez igen rossz példa volt

Én úgy érzem, egészen addig helyes, amíg nem a többi (értsd: korrekt és a buszt - mint közlekedési eszközt - csupán használni kívánó) embert _akadályozzák_ számukra totálisan felesleges és elítélhető módon.

Amikor a teli busz (ill. teli megálló) első ajtaján nyílik lehetőség felszállásra, az távolról szemlélve "vicces" jelenség tud lenni.
Belülről "még szebb".

Mindennek van ugyanis határa. Előfordulhat, hogy az ellenőröket nem elküldeni kéne, hanem alkalmazni őket.

Flame ON
Ez az egesz, mint rengeteg minden ebben az orszagban rettent szanalmas. A sok hatso osszefonodas, meg korrupcio, az "atlag" ember, mint a birkak..., mennyire nem is akarja eszre venni a dolgokat, vagy elnez felettuk, aztan ha mar kiverte a szemet, akkor meg hapog, hogy jeeee...
A pofatlanul tolakodo sms wareztol en is hanyok.

Mára médiaszenzációvá nőtte ki magát a Coldfusion Kft. ügye. Helyes.
Pusztuljon, a férgese!

GigaLOL.

Ez aztán a cég. SuffniTech :D
Egy tizesbe le merem fogadni, hogy a szerverek 30-40%-a warez szerver vagy hasonló. Nem baj jön még rájuk is a teherautó.

Majd ezek is eladják a céget a Kilian Kazahsztan Kft. részére Tadzsikisztáni székhellyel :D

Kalasnyikovot a hátsójukba.... persze csak a teljes tár kilövése után :D Akkor már jó meleg :D

Szerintem nem tehetnek róla azaz csak részben, mert olcsóak és mivel ezek a warez/torrentseed/stb szerver elhelyezők igen árérzékenyek így ilyen helyeken helyezik el a gépet, de ez még nem minősít egy szolgáltatót, mert pl a dataplexben is már van igen sok olcsó szolgáltató (viszonteladó) és ki tudja, lehet már ott is százával vannak ilyen gépek...

Itt 1-2 kérdés:
Ki adná oda a root jelszót a szolgáltatónak?
Ki szeretné, ha a szolgáltatója turkálna a szerverében illegális anyag után kutatva?
Ki szeretné, ha a szolgáltató a kimenő hálózati forgalmát elemezné és esetleg blokkolná?

Szerintem egyértelmű a válasz ... senki!

Én tuti nem vinném olyan helyre a gépem ahol bármilyen módon turkálnak benne vagy megfigyelik a ki és bemenő forgalmamat, bár semmi illegális nincs a gépemen. Ez mindenki magánügye, hogy mit csinál a géppel. Aztán ha jönnek a hatóságok akkor a szolgáltatónak kötelessége kiadni a gépet és a szervergép tulajdonosa szépen felel tétéiért és megkapja méltó büntetését.
Tehát ha egy szolgáltatónál sok a warez az azért van, mert a hatóságok nem végzik megfelelően a munkájukat.

Az hogy a CFM önmaga is warez tevékenységet folytatott és esetleg ezt mint szolgáltatás is nyújtotta az már más kérdés ... és ezt mindenki tudta és akinek volt egy csöpp esze az nem vitt oda gépet.

Tapasztalatom szerint mindenki az illegális tevékenységből él. Megfigyelhető összefonódás és közös tulajdonosi háttér az SMS aggregátorok, és a "szerver hoszting"-ot nyújtó cégek között. Sőt a mobil szolgáltatók a legnagyobb haszonélvezői a warezznak (50%-ban). A 3 nagy mobilszolgáltató tudná megszüntetni az SMS warezzt, azzal hogy szerződést bont az aggregátorokkal és nem fizeti ki jutaláékokat. Csak hát ez nekik sem érdekük.
Amúgy a CFM vesztét sem a warez megléte okozta, más volt a háttérben. Az ügy háttereit sokan ismerik a VH-ban.

Meg lehetne látogatni az Interware, a Tééé Adatpark, a Dataplex és bármelyik szolgáltató szervertermeit, ott is igen sok érdekes dolgot lehetne felfedezni.
Nem tudom gondolkoztál-e már azon, hogy mitől 100Gbit a BIX adatforgalma. Valószínűleg nem az e-mailezéstől és a munkahelyi youtube nézegetéstől.
Vajon miért van igény a 20Mbites chellora meg az 50Mbites Diginetre? Nekem itthon 2Mbites ADSL-em van, ami tökéletesen elég e-mailezni, youtubeot nézegetni, és egyáltalán bármire ami nem warez és egy átlagfelhasználónak kell. Fel kéne ébredni, a warez nem csak a SuffniTech cégeket élteti hanem a legnagyobbakat is.

Ez igy ebben formaban tulzas szerintem. A nagyoknak es a normalis kicsiknek is tobb a karuk, mint a hasznuk a warez szerverekbol. A hostingert nem fizetnek tobbet, viszont a savszelt viszik, kuldik a spam-et a szolgaltato halojabol, nem a johiret viszi a szolgaltatonak sem, ha kiderul, meg razia van...
Ettol fuggetlenul biztos mindenhol felbukkannak, de aranyaiban nehany kisebb cegre jellemzo ez inkabb, akik kozvetlenebbul is erdekeltek gondolom a dologban.
Az mas kerdes, hogy igeny van ra es nyilvan a forgalom jelentos resze az.

Igen ez igaz amit írsz. A gond a CFMnél sem annyira a warez miatt volt, hanem a pofátlan smses csalások miatt.
Én arra akartam rávilágítani, hogy a warez és pornó nem csak a kis szolgáltatóknál meg a pistikéknél van, hanem bizony a legnagyobbaknál is.
És a másik, hogy fizetős warez ide vagy oda, az egyszerü hétköznapi netezőt a fizetős ftp és smsweb nem károsítja. Az meg engem nem érdekel, hogy Spielberg nem tud mégegy 50 millió dolláros villát venni magának, mert kevesebb a bevétele a filmeknek. A film és zeneiparnak lépést kellene tartani a fejlődéssel. Ahogy a zenészek rájöttek, hogy a koncertekből lehet megélni, mert arra kifizetik az emberek akár a 15.000 forintos belépőt is, úgy a filmeseknek is rá kell jönniük, hogy fejlődni kell. Lásd IMAX. Mennyivel többen mennének moziba, hogy ha olyan élményt kapnának amit otthon nem tudnak átélni... Na egy kicsit elkanyarodtam a témától de mindegy.

Igen, a legnagyobbaknál is van warez meg pornó, beleesik a szórásba. A különbség, hogy vannak cégek, akik a warez nélkül lehúzhatnák a rolót és maguk is nyakig benne vannak az okosságban. 3-400 ezer forintot lehet kérni egy 1Gbps elhelyezésért, ha nincs róla papír stb. A 8-10 ezer forint havi díjért elhelyezett többi gép meg tölteléknek van.

Nekem 15/2-es upc-s netem van. Ha esetleg amerikába szeretnék skype-olni, videóra már kevés a sávszél. Egy 2 megás adsl-el a beszéd sem menne át. De görögországba is néha kevés. Magyar szolgáltatónak csak magyarországra van sávszéle, érdekes módon külföld felé elfogy...
A torrent, és letöltés sem warez feltétlen, ma ubuntu dvd-t, és jamendo-ról több albumot is töltöttem legálisan vele. Úgyhogy ne általánosíts.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Valóban. de AMDFan szerint: "Nekem itthon 2Mbites ADSL-em van, ami tökéletesen elég e-mailezni, youtubeot nézegetni, és egyáltalán bármire ami nem warez és egy átlagfelhasználónak kell." Na most a szomszéd Gézabá' aki 60 éves, és a francia országban élő lányával kommunikál skype-on, szerinted elégedett lenne a 2 megabites adsl-el? Nem, mert franciaországba abból modemes netsebesség menne át. Pedig Gézabá' átlagfelhasználó. Elvan az 1 GHz-es P3-asával, azt sem tudja, mi a torrent, a warez szó jelentését nem is ismeri...

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Hogy' a fenébe ne lenne? Leszarja a felhasználó, hogy mekkora az a net papíron, ha a gyakorlatban az "átlagfelhasználónak" a működőképességet a nagyobb díjcsomag biztosítja. Athen, Párizs, Washington meg nem putri, és nem 3. világbéli ország faluja.
Mérj már egy sebességet párizsba a kedvemért.

http://www.speedtest.net/result/459180920.png

http://www.speedtest.net/result/459181991.png

http://www.speedtest.net/result/459182687.png

És ez nem csúcsidő, és nem 2 megás adsl...

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Skypeon a video 512/256os nettel is megy, tény hogy nem "HD" minőség, de működik.
Azt pedig csak megerősíteni tudom, hogy ezek a sebességek beföldi és ráadásul nem is garantált sávszélességek. Az hogy külföldre milyen a sebességed nem attól függ, hogy 20 vagy 2 mbites neted van otthon. Sőt mondok egy durva és valós példát erre. Egy ebben a topicban is emlegetett szerverhoszting szolgáltatónál pár évvel ezelőtt a 100Mbites szerverhosztinghoz gyakorlatilag nem tartozott nemzetközi sávszélesség (csak felár ellenében). Ezt úgy értsd, hogy még a modemes sebességnél is lassabb volt (nem kicsit), eközben belföldön gyönyörűen rotyogott 100Mbittel. Szóval a 2Mbites ADSL a 60 éves Gézabának aki az 1Ghzes P3al nyomul, elégséges.

Szia Kati!

Itt a link, amiről beszéltünk a bulin éjjel:
gumicsizma.hu

Puszil Karesz.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Mit gondoltok, mit várhatunk a jövőben? A Rendőrség és az NHH ezzel kigyomlálta hazai szemetet, vagy az igény miatt ez csak lázcsillapításra lesz elég?

Azt, hogy

a) az info@, sales@, office@ cimeket meg inkabb megszorja sok kis fereg vallalkozas, igy probalva meg emelni a karacsonyi bevetelt, amihez frankon asszisztal az NHH (meg a stupid torvenyhozok). De ebben szerencsere benne van a megoldas is: az emlitett kapcsolatfelveteli cimeket meg kell valtoztatni, majd az info@, stb-re erkezo leveleket lazan spamnek jelolni

b) google, stb. forditoval a TLD-hez igazitjak a spam nyelvet, ld. http://sj.acts.hu/index.php/2009/04/09/your-what-avagy-igy-spammeltek-t…

c) ugyesebb adathalasz attakok

d) horrorfilm rulez: folytatodik a worm-ok terjedese, es a zombihalozatok epitese

Ja, egy idoben azon gondolkoztam, hogy blokkolom a hitvany vodafone teljes cimtartomanyat, de mostanaban feltunt, hogy egy ideje nem kapok a vodafone mobil halozatabol spamet. Gondolom, a megbelyegzes, meg az allando panaszok nyomasara vegul csak csinaltak valamit.

SPAMtelenul - POP3 spamszuro szolgaltatas

Koszi szepen az estimesset. Tomcatnak gyerekkonyvirasba kene fognia ha megunja a poloboltot.

Kulonosen tetszett az az eletszeru resz, amikor teljes panikban hazamegy (ne feledjuk, az osszes tobbi spanjanal mar kinn voltak haznal a rendorok, a Transportert megszegyenito modon (bocsi, Frank 735i-t hajt) lerazza az ot uldozo rendoroket osszecsomagol, majd elkezd ingazni a kocsijaival az autokereskedes es a parkolok kozott, raadasul keszpenzben ki is fizetik rogton.
Aztan ott van, hogy operativ megfigyelest vegeztek es rendorsegi ugyek aktait taroltak naluk. Teljesen hiheto, gondolom a rendorok meg kulon hosting dijat es SMS-aggregator szolgaltatast is fizettek. "Ismerje meg az On ellene futo osszes eljaras aktajat, csak egy emelt dijas SMS-ert."

Hogy nem foglalkoztak spammel es warezzal, arra eleg bizonyitek a BIX forgalmi adatai a lefoglalas utan.

Elég arnyaltan fogalmaz, mikor arrol ir, hogy durva gyermekpornografia nem letezik. Azok a hirek amik az osztrak es spanyol halozatok felszamolasabol jonnek, mind szigoruan 17 eves lanykak es fiukak megbecsteleniteserol szolnak.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jahm annó volt egy sms szolgáltatás is bombagyáron. Végülis mindegy, majd idővel lehet rájön, hogy szegény ártatlan csillagszemű gyerek valójában mekkora b.zi :).

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

Örülök, hogy ismét felkerült ide a téma. Én (azaz inkább mi, hiszen kis családi vállalkozás vagyunk) inkább az autóival kerültünk kapcsolatba. Voltak ugyan hülye megjegyzései a fickónak, de mindig rendesen fizetett, így elkönyveltük annak, hogy újgazdag hülyegyerek. Meg sok pénzzel, ámde kevés ésszel rendelkező fiatal.

Aztán egyszercsak jött egy törött Z350-el, hogy sürgősen csináljuk meg, nem akar rá sokat várni. Ok, megrendeltünk 600 000Ft értékben alkatrészt, majd 1 hét múlva szólt a szomszédunk (tréleres), hogy vinné az autót. Balázskát felhívtuk, hogy "miafaszvan?" Erre valami olyasmi volt a válasz, hogy ő nem rendelt meg semmit, meg egy hét alatt nem voltunk képesek megcsinálni az autót, stbstb. Persze japánból úton volt az alkatrész, nagy részét még ma sem sikerült eladni.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy vezetni azt nem tud :) Kéthetente volt valami lányos horzsolás az autóin, pl nekitoaltott valaminek, vagy megcsúszott a vidámparknál. Kizárólag autómata váltós autóval ;) Ami már önmagában is LOL egy sportkocsin, de ok, ez is a több pénz, mint ész kategória. Azért a rendőrség az autópályán "menekülő" BMW-t ha akarja, elkapta volna.

Szerintem amit Tomcat ír, az igaz, csak ne sztárolná ezt a büdös gyökeret. Valószínüleg az én pénzemből gazdagodott meg, ha tényleg állami megrendelései voltak.

Azért Tomcat újságírói múltját ismerve, az általa írt cikkek tartalmát csak egy egymástól térben és időben elszeparált forrásokkal dolgozó bonyolult keresztellenőrzéses rendszeren átengedve, királyvízzel átmosva, nátronlúggal közömbösítve, száraz, min. 60 fokos, 30%nál páratartalomnál nem magasabb környezeti paraméterekkel rendelkező helyen 30 napig szárítva szabad tényként elfogadni és még ilyenkor is fennáll a veszélye, hogy médiahack áldozatai lettünk.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tomcat mártírt csinál belőle??? Az eszem megáll.
Ha leragadunk a bűnöző fogalomkörnél, akkor ugyan sztárolja már egy kicsit a móri vérengzőket is...

Egy valamit azonban korábban sem értettem: hogyan lehet valaki hatósági szakértő ilyen fiatalon? Ha elvégzett egy főiskolát, akkor is 5 év szakmai gyakorlat kell hozzá, vagyis minimum 26 éves lehet az ember hatósági szakértő. (Informatikában.) Az hogy valaki pedig a Rendőrség/Ügyészség látókörébe kerüljön felkért szakértőként ilyen volumenű ügyekben, gyakorlatot, tapasztalatot kell(ene), hogy feltételezzen.

--
Én egy divathupper vagyok. :)

Akkor a belső elhárítás igazán utána nézhetne, ki az a belső informátor, akire Balázska hivatkozik.
Mellesleg, hány burzsuj zsaruval találkoztál már, aki még aktív? (Én egy olyan zsarut ismerek, aki miután 200 millát örökölt Angliából, azonnal nyugállományba vonult. Talán ő az egyetlen.) Ha pedig felsővezető, akkor meg mégis csak satu közé kellene szorítania a fater farkát.)

--
Én egy divathupper vagyok. :)

Lehet, hogy nem apuci, hanem család barátja, mindenesetre, ha igaz amit ír gázos a dolog nem picit szokás szerint, bár az is lehet, hogy nagyot akart mondani :).

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

Na, most egy kicsit összezavarodtam.
Az történt, hogy olvasgattam a Spamwikit, ami ugye hemzseg a Coldfusion információktól. Aztán egy cikk kapcsán képbe került egy HVG cikk is. Nos, ebben a HVG cikkben a Spamwiki üzemeltetőjét (Sipos Zoltán-t) Tomcat barátjaként aposztrofálják.
Tomcat Balázskával folytatott beszélgetése során úgy állítja be őt, mint mártírt. (Legalábbis azt érzem ki belőle.) Lehet, hogy én vagyok ostoba, és nem értem, hogy Tomcat miért nem beszélget Sipos Zoltánnal időnként, ha már mindketten kötődnek a Bombagyár portálhoz? Vagy pedig egyszerűen arról van szó, hogy Tomcat csinált egy műbalhét, és borzolja a kedélyeket feleslegesen?

--
Én egy divathupper vagyok. :)

Nem hallottál még arról, hogy megélhetési újságírás? Itt nem elvekről, barátokról van szó, hanem olvasottságról. Nincs szenzáció, nincs olvasótábor, nincsenek adomásnyok. A bolt bezár és kész, finitó.
Ha a lap profilja olyan, hogy lázadunk a rendszer ellen, a rendőrök gecik, akkor Robin Hoodot csinálunk a bűnözőből. Ennyi.
Amit a CFből látsz az csak a jéghegy csúcsa, gondolom nem alaptalanul voltak a padló alá telepítve a gépek, mert csak ott volt hely. Abból az életszínvonalból amit Baja űzött, a magyar spampiac összezuhanásából, arra lehet következtetni, hogy nem csak tartalomszolgáltatással foglalkoztak.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"volt egy "szakértői gépünk", amin az összes ilyen anyagot, rendőrségi ügyek aktáit, minősített anyagokat tároltunk. Ez egy kódolt gép, nem a mi szervertermünkben volt, de ott volt, megtalálhatták volna, ez volt ugyanis a másodlagos névszerverünk is. "

Ahahahahahhha.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

A gép hálózaton volt, és ez volt a másodlagos névszerverük. Simliskedésnél bevett szokás, hogy kényes adatokat ilyen, vagy ehhez hasonló gépen tárolnak, ugyanis egy szimpla névszerveren, proxyn vagy routeren ritkán keresnek kényes adatokat.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "