Európai cég is Mac klónok árusításába kezdett

Címkék

Mint az ismert, a Psystar névre hallgató floridai cég tavaly tavasszal azzal hívta fel magára a figyelemet, hogy szabványos PC alkatrészekből felépített Leopard (Mac OS X 10.5) kompatibilis számítógépek árusításába kezdett. A gépeket előtelepített OS X-szel kezde forgalmazni. Ez nem tetszett az Apple-nek.

Miután a cupertinoi vállalat pert indított a Psystar ellen, az ügy nagy nyilvánosságot kapott. Az Apple és a Psystar a mai napig perben állnak, az utóbbi pedig a mai napig vígan árusítja az OS X-szel előtelepített klónjait (a teljes sztori itt).

Most úgy tűnik, hogy újabb vállalkozás csatlakozott az Apple elleni küzdelemhez. Ezúttal egy európai cég, a német PearC kezdett Leopard-dal előtelepített konfigurációk árusításába.

Hozzászólások

Mekkora őrület lett mostanában a MAC. Nem látom, hogy mi az ok, talán az, hogy a Microsoft nagyot betlizett a vista-val, és próbálnk szeletet hasítani a "tortából".

javarészt szerintem az ipod & iphone sikereknek köszönheti az epl, h az emberek elkezdtek a cégre, ill. a cég egyéb termékeire is felfigyelni (új felhasználók)
továbbá divat és presztizs hatása. "mindenkinél win van, de én kitűnök az mac-emmel" :)
(esetleg még a mozifilmek és dr.szöszi... ;D )

Miért kellene váltani? Ha már Windows, akkor az XP pont jó! A Vista sem rossz (ha már Windows) de nem nyújt semmi olyat amit ne lehetne nélkülözni. Jó a fájlrendszer szintű hozzáférés szabályozást nem lehet kikapcsolni, míg az XP-ben alapból ki van kapcsolva. (Nem egészen, de értsd jól!) De ez előny? Engem csak bosszant!
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

"míg az XP-ben alapból ki van kapcsolva"

Te most az NTFS fájljogokról beszélsz? Az durva lenne, ha az ki lenne kapcsolva, lényegében amióta van NT, azóta van. Max, ha FAT32-re telepíted, akkor nincs (mert ugye ott semmi ilyen jogosultságkezelés nincs), de ki az a hülye, aki NT-t FAT32-re telepít?

----------------
Lvl86 Troll

Ezt is írtam,"(Nem egészen, de értsd jól!)", mert lusta voltam megnézni minek is hívják, most megnéztem: Az XP-ben van olyan, hogy "Egyszerű fájlmegosztás használata", a Vistában nem találtam ilyet, feltételezem, hogy az nem támogatja ezt az "alacsony" biztonsági szintet!

Konkrétan ott van vele a problémám, hogy Vistás és XP-s gép között kell hordozni egy Mobill-Rackes Winchestert. Minden áthelyezés után újra kell osztani a jogokat, mert ha Vistáról mentek rá, akkor a Vistás user lesz az owner, ami hiába szerepel az XP-s gépen is, más az user id-je. Vagy hogy is hívják ezt MS terminológiában.
Két XP között simán lehet hordozni a winyót "Egyszerű fájlmegosztás használata" mellett. Nem, nem akarok FAT32-t használni, mert egy 300 GB-os HDD-ről van szó és kell az NTFS nagyobb fizikai biztonsága és kisebb cluster mérete!
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

"Leopard-dal előtelepített konfigurációk"
nem vagyok jártas a témában...
de felmerül a kérdés, h ezt hogy tehetik meg "legálisan"?
fizet a leóért az eplnek, vagy az leó licence megengedi ezt (akár oem-ként) ellentételezés nélkül?

egy dolog, h ráteheted-e nem-epl gépre (és h erről rendelkezhet-e az osx licence) és egy (a kérdéses) dolog, h hogyan szerezték meg ill. hogyan terjeszthetik az os-t??? pl. Psystar mind a mai napig! mert ha vmi nagyon egyértelműen bűzlik, akkor a törvény keze már lesúlytott volna.. :) vagy nem?

A Leopard licenszéből:

"APPLE INC.
SOFTWARE LICENSE AGREEMENT FOR MAC OS X
Single Use and Family Pack License for use on Apple-labeled Systems"

"A. Single Use. This License allows you to install, use and run one (1) copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time. You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so."

szerk.: ebben az is benne van, hogy lehetővé sem szabad tenni másoknak a nem-epl gépen való futását az osx-nek...

Ömm... az miért is tröszt tevékenység, ha egy gyártó előírja, hogy az általa gyártott operációs rendszer csak általa gyártott vason használható?
Mert akkor az összes nagy unix forgalmazót meg lehetne büntetni. Hiszen a HP-UX csak HP, Az AIX csak IBM, a Solaris... ja, nem, az megy PC-n is. A többiek kihaltak. Hmm... ennyire nincs már proprietary unix gyártó?
Szerintem egy termék gyártója meghatározhatja hogy a terméke milyen feltételek mellett és milyen erőforrások megléte esetén használható.

Ave, Saabi.

Teccettek volna igazi hardvert használni továbbra is. A saját mohóságuknak és elvtelenségüknek isszák a levét. Nem tudom sajnálni őket.

Gondolom, ha az IBM gyártott volna rendes processzort, akkor nem kellett volna Intelre váltani.
Van itthon két ugyanolyan frequencián (1.83), ugyanannyi maggal rendelkező Mac-em. Egy Mac Mini egy Core Duo processzorral és egy PowerMac G5 két darab CPU-val. A miniben kettő, a powermacben négy gigabyte memória.
És, bizony, vannak helyzetek amikor a mini lemossa a powermac-et a pályáról. Pl. a nagyfelbontású videók lejátszása esetén, pedig a mini se arról híres hogy ebben jó volna. 1080p-t állítólag nem is érdemes eröltetni, én is csak 720p-vel próbálkoztam.
Most már csak Core 2 Duoval szerelt Macet kapni. Azok meg felmossák a G5-ös PPC-vel a padlót.

Ave, Saabi.

Arra jók az ilyen gépek, hogy aki kiváncsi kipróbálhassa milyen az OS X.
Kiváncsiságból és is felraktam egy kalyway 10.5.2-t a gépemre, mindenféle állítgatás nélkül hibátlanul működött, de nem volt számomra elég testreszabható. Szerintem aki már próbálta és megszerette az nem ilyen gépet vesz, hanem "eredetit".

Kiváncsiságból és is felraktam egy kalyway 10.5.2-t a gépemre

Érdekes hogy ezt a psystar-os gépek esetében sem vetette fel senki... vagy én nem láttam.

Mégpedig azt hogy: az ok hogy veszek egy ilyen config-ot előretelepített mac os x el ( na vajon miért ?)... de aztán mi van ha akarok belerakni mondjuk a közeli boltban vett tv kártyát vagy egyebet.. vagy esetleg le akarom cserélni a videokártyát mondjuk 4-5 hónap múlva ... és had ne soroljam.....aztán néz az ember mikor rájön hogy el kell kezdenie kext-eteket variálnia (ha egyáltalán van az adott hardverhez)...amivel eljut oda ahol most tart az osx86, azaz vagy működik vagy nem.... ha működik akkor se biztos hogy fullos a dolog, gondolok arra hogy nagy valószínüséggel ki kell kapcsolni az egyik magot a procibol, a natit driverek és társaik meg messze nem hozzák azt a teljesítményt amit eredeti mac-en kapsz. Nem levegöbe beszélek, ki lehet probálni és össze lehet hasonlitani. Jaaa hogy ez out of box .... azt meddig.... 1 notebooknál ha nem variálhatom a hardwaret az még ok ..de egy desktopnál ? Ja hogy mac-ekre se jellemzö a nagy varia ? ez bizony tévedés.

Nekem ez az egész viccesnek tűnik és egész biztos vagyok benne hogy akik vesznek ilyen cuccokat azok rövid időn belül rájönnek hogy jól beszoptak... mármint azok akik pc-hez szokott filozófiával vesznek egy ilyet... aki nem az úgyis rendes mac-et vesz.

ui.: azt meg nem is említettem hogy egy rendes mac nél az alapvető felépítés hogy néz ki és mit takar, gondolok itt a csatlakozókra, vagy 1 ház belső felépítésére stb. Aki most ezen nevet az nézzem meg 1 mac-et és talán megérti miért drágák és miért tartják minőségi hw-nak (kivéve mikor nem :)) ugye erre is van példa). Az appple is megtehetné hogy olcsó pénzé szutyok tajvani dzsunkákat rak össze, szerencsére nem ez a helyzet.
Félre ne értsetek nem vagyok mac fan..... van 1 mac-em .. kb 20 éves szegény :).. de dolgoztam már mac-en (na ez is egy olyan dolog hogy az ember 2-3 hónap tartós használat uátn jön rá mijen klasz dolgok vannak az os x ben) és eléggé szembetűnő a különbség a dzsunkákkal szemben.
Mondjuk vannak minőségi pc-k is azok vicces módon árban fölülmúlják a mac-ket (akkor most drága ?).

Ha a garanciális ügyeket is legalább olyan szinten intéznék, mint tőlünk nyugatabbra, akkor profitálni is lehetne belőle.
Nekem nagyon tetszettek a gépeik, de hiába a garancia kiterjesztés 3 évre, azért nem veszek 2 gépet, hogy míg az egyik alkatrészre vár, addig a másikon tudjak dolgozni.
(Ez nem a gépeket minősíti)

Masreszt, mig egy ~300khuf-os dell laptopra 3 illetve 4 ev garancia az alap, az apple-nel fizethetsz ~50ezret, hogy az alap 1 (!!) ev garanciat 3-ra terjesszek ki. Pedig ugyanaz az arkategoria mindket vas.. szerintem ez nem nagyon epiti az "image-et"..

Alapvetően nem úgy vettem észre, hogy aki Mac-t akar venni, az folyton bütykölni akar a gépén. Meg én se, de többnyire mindig van valami állítani való, amivel időnként bele lehet futni egy kissebb-nagyobb szenvedésbe, ami nekem se hiányzik. De ilyen a PC.

----------------
Lvl86 Troll

A régi PPC gépekhez a VGA problémás, mert bios-t kell sütni beléjük, de alapvetően amihez van driver azt beleteszed és megy. Éppen ma tettem komoly 6200 FT ért plusz 2GB-t a minibe ennyit a költséges bővítésről. Procit sajna nem érdemes ha nem akarsz hülyét kapni a ventillátor hangjától. A hűtése baromi jól ki van találva, de magasabb hőmérsékletekhez azért jobban kell pörgetni. Gyári beállításokkal talán a maximum fordulat tizedén ha megy és így max a hdd-t hallom néha.

Nekem most a Superdrive-ot kellene cserélnem, mert olybá tűnik tönkrement. Honnan vegyek notebookba való, slotload DVD meghajtót? :-(
Apple szervízbe emiatt nincs kedvem vinni, mert egyrészt nem akarom otthagyni, másrészt mert egy okos embertől azt olvastam, "ne fizess azért, amit magad is meg tudsz csinálni". Mivel a gép két éves, a garancia nem érdekel. A szétszedésére meg már tavaly beszereztem a megfelelő minőségű spaklit. :-D

Ave, Saabi.

A mostani imacről nem tudok neked semmit mondani, de G4 G5 es inteles mini gond nelkül ment eddig az általam vásárolt memóriákkal. Pár kereskedő megpróbál ködösíteni. Nekem annó noname sd modulokat akartak elsózni majd dupla áron. Videókártyával kapcsolatban én annyit tudok, hogy az nVidiás kártyák bios csere után mennek de találsz olyan listát is ami típusra gyűjti, hogy melyik ment biztosan, de van aki foglalkozik is "átalakítással" az Ati kártyákkal kapcsolatban nincsen infóm.

Jaj ne beszéljél már zöldeket.
Beballagsz a sarki pc boltba és veszel amit akarsz. Az Apple kereskedők nyilván más árakon számolnak, de ettől még nem igaz, hogy minden drágább hozzá. Ha neked apple billentyűzet kell, és apple egér akkor azok drágábbak persze. Szebbek is, ergonómikusabban is (usb hub a billentyűzeten, monitorokon, egeret úgy tervezik, hogy a billentyűzetbe dugod, azon az oldalon ahol neked kényelmesebb), egységesek: jól mutat bármelyik új mac mellett). De használhatsz bármilyen pc-s usb egeret, vagy bilentyűzetet, monitort, nyomtatót, webkamerát, usb hangfalat, fejhallgatót, pendriveot, külső hdd házat, ramot, hdd-t, mindent. Én pl. kicseréltettem az mbp vinyóját 120-ról 250-esre ~15.000 forintért szereléssel együtt...

A sok elhangzott dologhoz megprobalnam egy hozzaszolasban leirni a velemenyem, tapasztalatom:
1., en pl Linux-rol valtottam Mac-re (szerintem a legjobb desktop kornyezet, sok mindent kiprobaltam), tehat nem mindenki az MS botladozasai miatt valt (igaz anno en azert valtottam Linux-ra).
2., Az OS X azert olyan nepszeru az emberek koreben mert egyszeruen es hatakonyan hasznalhato (mellesleg mindenfele varazslattal lehet finomhangolni is, persze nem annyira sok mindent mint egy Linux eseten)
3., Az Alma szerintem teljesen jogosan nem engedi a szoftvert mas gyarto altal osszeallitott gepre telepiteni. Nem csak azert mert akkor O bukja a hardver arat, hanem azert is mert esetlegesen a rosszabb minosegu alkatreszeken nem tudja (nem akarja, mert sok eroforras es minimalis haszon) garantalni az OS stabil mukodeset. Marpedig ha valaki "mezei" PC-n talalkozik vele es azt latja, hogy szar akkor nem fog Apple termekre valtani.
4., Az Apple vasak jol osszerakott gepek, es ez mellett messze a legkulturaltabb kinezetuek. Sosem veszek mar PC-t mert nincs szuksegem az idiota villogo LED-ekre, szines billentyuzetre, csatlakozokra es mindenfele matricara. En egy kulturalt letisztult design-u gepet hasznalok, en ezt szeretem. (Volt regen egy HP notebook-om, aminek a a WIFI kapcsolo gombja a monitor alatt volt es keken vilagitott ha be volt kapcsolva..... kifolyt a szemem tole, leragasztottam fekete szigeteloszallaggal.... rettenetes)
5., Szemely szerint orulok az Apple terjedesenek de nem szeretnem ha tulsagosan elterjedne. Ha elterjedt lesz akkor a tamadasok keresztuzebe kerul. Valamint sajnos mar most eszreveheto az Apple termekein (HW es SW), hogy tul sok mindent csinalnak es ehhez keves a jo szakember. A minoseg meg mindig kimagaslo, de mar nem az igazi.

Igen, csak itt megint elojon egy bizonyos problema. Tudnillik, hogy tolunk nyugatabbra nem problema egy Apple gepbe valo hardverert a nem kicsit magasabb arat kiadni. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az olyan hardverek arain, melyeket minoseginek mondanak, es valoban Mac kompatibilisek, bizony a kereskedok igencsak megnyomjak a ceruza hegyet. Foleg, hogy echte Apple cucc ugye itthon nem kaphato normalis embernek valo aron, mert az Apple szamara hazank nem igazan latszik letezonek. Valami van, de nem az igazi.
Mondjuk el nem tudom kepzelni, hogy mondjuk ket eger vagy billentyuzet kozott mi lehet olyan oriasi, hihetetlen nagy kulonbseg, hogy az tobbezer forint legyen. Szerintem inkabb a matrica arat fizetteti meg veled az Apple jol - es ezert lenne jo, ha lehetne valami uton-modon mas hardverhez is kapni MacOSX-et.
Persze ehhez tobbiranyu szemleletvaltas kellene, szoval nem vagyok optimista.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Az Apple persze hogy ellenzi, hogy más gépre is telepítse valaki, hiszen jó borsos áron adja a hardware-t, jó pénz az is.

MacOSX nem olyan univerzális mint a Linux és nem is akarják úgy megcsinálni. Igy nekik egyszerubb és kifizetodobb. Nekik joval nehezbb lenne egy univerzalis rendszert kiadni, ami tobbe is jonne, emellett kevesebb hardware-t adnának el, persze hogy ezt nem teszik.

Az meg mese, hogy a mac hardware mennyivel jobb.. normál gép is mukodik nem kell hetetne vinyot vagy alaplapot cserélni, ha meg mégis gond lenne legalább olcso. :D

:D

tévedek ha ebből arra következtetek hogy nem láttál még mac-et közelről ?

mint említettem van egy 20 éves mac-em. Érdekes módon pöcre indul és megy minden baj nélkül, csöndes, stabil (ugyanúgy van benne ventis táp hdd videkari stb mint egy mai átlag pc-ben).

Ugye nem tévedek ha azt mondom hogy ritka az olyan pc-s vas ami 20 év után is jól megy ?

Azt hogy a mac hardware mennyire jobb : nem a chipset-röl van szó vagy a kondikrol (habár van külömbség).

"mindenesetre olcsó húsnak híg a leve"

pont ez volt a gond az előző macbook szérával.
Remélem az új jobb lesz.

Az elmúlt évek gépeit felesleges a régiekhez hasonlítani, vagy azt várni, hogy ugyanannyira tartósak legyenek.

Aki komoly munkaállomást akar összerakni ilyen-olyan célból, az nyugodtan elfelejtheti az olcsón jót szöveget. Mindegy, hogy mac, win, vagy linux fut rajta.

Az elmúlt évek gépeit felesleges a régiekhez hasonlítani, vagy azt várni, hogy ugyanannyira tartósak legyenek.

Nekem ezek az új unibody laptopházak igencsak elnyűhetetlennek tűnnek. Laptop téren sajnos nincs Mac tapasztalatom, más cég eszközeit nyúzom. Eddig úgy tapasztaltam, hogy leghamarabb a fedelet tartó zsanér adja meg magát, de idővel meglazul az egész ház. Ez utóbbira tökéletes megoldás az unibody.

Ave, Saabi.

elhiszem, hogy megy a 20 éves mac-ed. a 20 éves pécék is mennek még ma (ha lenne értelme ilyet tartani), csakúgy, mint egy 20 éves mac. vagy egy 20 éves erősítő. vagy hangfal. vagy tévé. vagy akármi. 20 éve még adtak a minőségre.
ma már nem. egy mostani pc nem fog menni 20 év múlva, ahogyan egy mostani mac sem.

hát ebben gyanús hogy igazad van.

mindenesetre ha pl. veszel jó pénzért Sennheiser-t akkor abban nem fogsz csalódni.

Én csak arra szeretnék rávilágítani hogy van különbség minőség és mennyiség között.
Mert a psystar olcsó pénzért ad el terméket, hát hajrá.
Nekem ez kb igy jön le :
psystar = 3.5k huf a-tech fejhallgató (élettartam 4 hónap, mindegy mert olcsó majd veszek másikat, 1 év alatt ez lesz 12k huf hangminőség toppon van :) )
apple = 22k huf Sennheiser fejhalgató (életttartam nagyságrendekkel nagyobb .... hacsak nem rágom szét a zsinórt..... hangminőség....hopp .. 1 _picivel_ jobb mint az a-tech )

hát történetesen több sennheiserem is van, és nem mondanám, hogy a _minősége_ annyira lélegzetelállító lenne. műanyag ez is. inkább a hangminőség és a kiváló viselési kényelem ezeknek az erénye. de nem hinném, hogy élettartamban sokkal jobbak, mint egy egyéb más műanyag cucc. sőt, most akartam venni laptophoz összecsukható sennheisert, a px100-ast, és hát ez például híres arról, hogy törik a szára.... úgyhogy inkább cx300-at vettem helyette.
de értem a példádat és az analógiát. csak éppen nem értek vele egyet. nem feltétlen jobbak a márkás, drága holmik, mint némelyik, jól megválogatott olcsó "gagyi". engem már legalábbis sok ilyen keserű meglepetés ért "minőségi" cuccokkal. de ha már apple-ről van szó, akkor lásd iphone és repedő műanyag burkolat...

Az Apple az csúcsminőség, ne a gazdaságos bolti gépeket hasonlítsd vele össze. Rakj mellé egy hasonló kategóriás pl. IBM/Lenovo gépet. Azok is mennek 20 évet.

Nem attól lesz jó a gép, hogy fehér színű, és alma van rajta, hanem attól, hogy jól megtervezik, és minőségi anyagokból rakják össze.

"PHP's coding style pulls common elements from C++, Java, PERL, Python, BASIC, Assembly, Dragonspeak, and Microsoft Office Excel."

Mit értesz notebook tervezés alatt?
Én ezt:
- kitalálják milyen formája legyen, milyen anyagokból legyen a ház
- kitalálják milyen fő alkatrészek menjenek bele (cpu, usb, fw, webkamera, optikai cucc, hdd, hang, video, kijelző mérete)
- kitalálják, hogy milyen csatlakozók, hol legyenek a masinán
- kitalálják hogyan kezeli a user (billentyűzet, tapipad/pöcökegér)
- meghatározzák az aksi típusát,
- előírják hogy lehetőleg legyen halk, hol legyenek a szellőző nyílások
- kitalálják, hogy a hogyan záródjon a lid, hol legyen hangszóró, bekapcsológomb, led, ezek milyen színüek legyenek

Szerintem fentieket mindegyik gyártó megcsinálja, vagyis notebookot terveznek...

Azért nem olyan egyszerű rendesen megtervezni egy laptopot. Eleve meg kell oldani, hogy lehetőleg legyen rendes hűtése (jó példa erre az egyik régebbi MSI gamerlaptop, amelyik egy elég ütős konfig, de hiába volt jó árban és elfogadható minőségben, de egy óra alatt annyira felforrósodott, hogy a BIOS lőtte le a gépet), lehetőleg ne essen szét (és ide még egyéb dolgokat is terveznek, pl rollcage, vagy unibody), de még az sem egy utolsó szempont, hogy jól legyenek a hardverelemek összeválogatva, és a drivereik ne akadjanak össze. Igényesebb modelleknél még BIOS-t is átírnak, kibővítenek. Stb...

"PHP's coding style pulls common elements from C++, Java, PERL, Python, BASIC, Assembly, Dragonspeak, and Microsoft Office Excel."

Nem csak jobb, szebb is. Pl en nem tudok megegy notebook-rol aminek magneses a tap csatlakozoja (en rugtam mar le notebook-ot az asztalrol). Nem vagyok otthon nagyon a hardver kerdesben, van meg olyan notebook ami a fenyviszonyokhoz allitja a kijelzo es a billentyuzet hattervilagitas erejet?
Es szamomra a legfontosabb, jol nez ki! En meg a mosogepemet is ugy vettem, hogy jol nezzen ki (es persze jo is legyen)... lehet, hogy sznob vagyok de en szeretem ha a dolgaim nem bantjak a szememet.

Egyrészt beállíthatod, hogy ne tegye, másrészt baromi kényelmes, hogy sötétben magától lejjebb veszi a fényerőt, így nem folyik ki a szemem, ráadásul a billentyűzet világítást is bekapcsolja ha kell így látom a feliratokat. Ezek mind olyan dolgok amiket úgyis bekapcsolnék/állítanék így baromi kényelmes, hogy ezt megteszi helyettem a masina. Persze ha valakit ez idegesít/nem kell akkor nem használja. Az automata váltó is sokaknak kényelmes mások idegbajt kapnak tőle... Nem vagyunk egyformák.

Én például az agyonmatricázott (Vista ready, Intel Inside, Radeon Powered, Kisfaszom hajtotta) kapcsolókkal és ledekkel teletömött notebookoktól kapok szemrángást. Kedvencem az Acer Travelmate volt, aminek az élén elöl volt található a wifi kapcsoló, amikor öldbe vettem a gépet, akkor ezzel a mozdulattal rendszeresen kikapcsoltam a wifit...

biztos kényelmes, majd ha lesz unalmas egy órácskám, megírom;)
Most komolyan olyan nagy dolog akár csak webkamerával megmérni a környezeti fényerőt, aztán aszerint kapcsolgatni a billentyűzetfényt & képernyővilágítást?

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Nem, de ha ilyen egyszerű akkor másnak miért nem jutott eszébe, hogy kezdjen vele valamit. Számtalan apróság ami azt mutatja, hogy figyelnek rád. Vannak akiknek ez nem fontos és vannak olyanok akik ettől kezdik el megszeretni. És persze ott vannak az egyéb más bosszantó dolgok amire meg azt az almáék nem gondoltak.

Mint azt feljebb írták, van más laptop is, ami képes magától állítani a kijelző fényerejét. Mivel ez VÁLASZTHATÓ opció, a felhasználóra van bízva, hogy él-e a lehetőséggel.
Engem zavar, ezért kikapcsoltam. Egy kollegám zseniális dolognak tartja és használja. Különbözőek vagyunk.

Ave, Saabi.

gondoltam, hogy csak nem a webcamet használja, csak demonstrálni óhajtottam a gondolatkör banalitását. Jó persze aki macet vesz, az nem akar fivelinereket írogatni egy olyan probléma miatt, ami nenm is tudatosul benne, míg nem lát rája megoldást.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Igen, remekul mukodik a mosogepem, koszi a kerdest. Sot az Apple notebookom is mukodik, "csak mukodik". Ahogy mas mar mondta termeszetesen kikapcsolhato az a funkcio, hogy a fenyviszonyoknak megfeleloen allitsa a kijelszo es/vagy billentyuzet fenyerot.
Vagy nem hasznalod a HP notebook-odat Wifi-vel vagy mar nem a kijelzo alatt van egy irgalmatlanul nagy kek LED mint Wifi visszajelzo? Vagy egyszeruen csak nem zavar ha belevilagitanak a szemedbe egy kek fennyel amikor dolgozol? :)
Termeszetesen te tudod, mindenki azt szeret amit akar. Ezert jo, hogy van valasztas!

U.I.: en hasznaltam mar HP, IBM es Apple notebookot is (munkara hosszutavon), nekem az Alma jott be. Ha lesz jobb lehet, hogy valtok.

En is mondjuk elso latasra szerelem tipus vagyok, vagyis a legtobb cuccom olyan, hogy elso latasra szerettem bele. Nem mondom, hogy jo izlesem van, de nekem tetszik, es megfelel. Es nem igazan erdekel mas mit gondol a cuccaim _kinezeterol_, mert en elek veluk egyutt nap nap utan, es nem mas.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

koltseghatekonysag, joarasitas
ezek az atkos mintak fedezhetok fel a modern vilag hibajanak sziguro elemzesevel

olcso bugatti
a szeretet ara
aranyhatasu
apple szeru