LiveStation - OnLine TV ingyen, egyszerűen.

Fórumok

Sziasztok.

Úgy gondoltam ez a program megér egy új topic-ot! Hogy mi is ez? Biztos ismeritek többen a Zattoo netes TV progit, nem rossz kis program az sem, de több korlátozás is van, pl nem lehet minden országból nézni, nem minden adót lehet nézni stb.
Régóta keresek egy komplex megoldást (az mPlayer és mms-ek kiváltára), és most megtaláltam a fent nevezett program "személyében".A LiveStation egy minden igény kielégítő netes tv program, csak példaként, miket tud:
-ingyenes
-multiplatformos (64bit-en is gond nélkül megy)
-tv nézés közben egyszerűen válthatunk csatornát, nem kell hozzá egerészni
-beépített csatorna kereső
-saját csatorna lista
-chat (az adott tv csatornát nézőkkel)
-szép gui
-kis processzorhasználat (zattoo azért jóval többet eszik ;))

és még sorolhatnám, de a legjobb lesz, ha akit érdekel, kipróbálja!

Letöltés után a .run fájlnak futtatási jogot kell adni, és telepíteni (sajnos csomagok nincsenek), alapesetben a /usr/local/Livestation alá települ (nem kell root jog a telepítő futtatásához, mert sudo-val bepróbálkozik), de kérésre létrehoz egy symlinket a /usr/bin alá. Telepítés után egyszerüen indítható a Livestation paranccsal. indítás után, felajánlja, hogy létrehozzunk egy új acc-ot, ezzel később a weboldalon is be tudunk lépni, és rendszerezni a csatornákat, stb, csak egy mail cím kell és egy jelszó!

Van hivatalos linux-os fórum, szóval, ott választ lehet kapni a kérdésekre. De itt is megvitathatjuk, kinek mi tetszik ill nem, kinek mik a problémái, tapasztalatai, stb!

Üdv

Hozzászólások

:D Azóta eltelt egy kis idő, és a Zattoo már poros nyomába sem ér! Sokkal több csatorna van! Ja, és amikor ez a teszt készült, lehet, hogy még nem is volt linux-os Livestation, szal, azóta nem állt meg a fejlesztés ;)! De, próbáld ki, Magyarországon szerintem semmit nem tudsz nézni a Zattoo-val :P!

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

abszolút nem vagyok ott a témában, csak úgy témaélesztésként rágoogléztam.

és mi újság a miro-val?

mintha múltkor lett volna egy másik fórumban hogy m1 m2 hírtv fixtv és még egy-kettő csatorna elérhető így de mondjuk egy national geographicról vagy spketrumról ne is álmodjak igaz?

De mi a tökömnek kell neki libselinux.so.1? Főleg úgy, hogy nem használja, csak linkeli?

Nagyon jó!
Hogy működik compizzal és ati videokártyával, mert nekem sehogy :(

Ezzel tudnék külföldön magyar TV adásokat fogni?

Ha igen, melyik adókat? (ez mitől függ egyébként? az adó tulajdonosától?)

Milyen sávszélesség kell hozzá? (Pl. nekem a 4 megabites drótomon magyar és más európai szerverekről elég lassan csordogál le adat)

G

Maga a program tényleg jó bár hiányolom a tematikus rendezését a csatornáknak, esetleg országonként, nyelvenként, témánként lehetne őket rendezni, viszont ami kérdésként felmerült bennem. Miért nem sugároznak a kereskedelmi csatornák is online? Ha a terheltség miatt akkor az szerintem egy p2p rendszerben simán megoldott lenne, ennek valami jogi bizérijája van vagy anyagi esetleg csupán emberi (lustaság vagy hülyeség)? Miért nem érhetőek el azok a csatornák online amiket az ember egy mezei antennával is foghat, (nyilván egy kábeles adás ahol minőség meg fizetős csatornák vannak az tiszta sor ) Szóval ha valki tudja írja meg.

Ha blackPanther OS-t használtál volna, akkor már évek óta a birtokodban lehetett volna a tudás :D) A LS. az 5.x-ben is elérhető volt!

http://toolbar.tv-fox.com/

2780 Live TV Channels! Firefox böngésző alá.

A Hungary fül alatt az alábbi csatornák foghatóak:

- 5 Csatorna-Sports
- BP13-from Budapest
- BPTV-from Budapest
- City TV-from Budapest
- Dance TV-Music
- Duna II Autonomia-General
- DunaTV-News
- FixTV-General
- HIR TV-News
- Hungaria TV-General
- Info 24-General
- M1-General
- M2-General
- NY TV-General (Nyíregyházi, nem New Yorker :^))
- Retiva TV-General
- Supernet Fehe-General
- Supernet Piros-general
- SZTV-from Szombathely
- TV8-Local
- Városi Televízió Szeged
- Városi Televízió Szeged (duplázva?)

Más lehetőség (ezt viszont a Firefoxos alkalmazással szemben a gyakorlatban nem ismerem):
http://www.ieaddons.com/hu/Details.aspx?Id=624

"Live TV Toolbar - over 1750 online TV stations from around the world. The toolbar is based on a number of patent-pending technologies, automatic TV station updates, regular view mode & full-screen mode, listen to over 2500 live radio stations. Toolbar search powered by Google, e-mail notifier, pop-up blocker, RSS video feeds."