ADSL szolgáltatók

A jelenlegi internet hozzáférésemet szeretném lecserélni ADSL-re és a hétvégén böngésztem kicsit a neten, és találtam pár ADSL szolgáltatót, jobbnál-jobb akciókkal.
A segítségeteket szeretném kérni a szolgáltató választásban, kinek milyen tapasztalatai vannak az alábbi szolgáltatókkal, esetleg érvek-ellenérvek egyik másik szolgáltató mellett-ellen:https://www.externet.hu/internetotthon/adsl/csomagok/
http://fraktal.hu/www/hirek_belso.php?aid=70&cat=4
http://www.invitel.hu/engine.aspx?page=online_vasarlas
http://www.t-online.hu/adsminisites/ajanlataink/adsl-internet.html
http://interware.hu/index.php?gpmid=143

Ha esetleg valaki tud hasonló szolgáltatót és jó véleménnyel van róla, azokat is szívesen várom.
Amit szeretnék 1M-s korlátlan ADSL már meglévő telefonvonal mellé olyan 3000Ft körüli havidíjért.

Előre is köszi szépen mindenkinek a hozzászólásokat!

üdv:
esikgabi

Hozzászólások

enternet évek óta elég megbízhatóan működik, sok ismerősömnek ajánlottam, ők sem panaszkodnak.

Hi!

Az olcso ADSL-nek neha hatranya, hogy 1 ev utan lejar az akcio es fizetheted a magasabb dijat. Mindenkeppen nezz utana ennek.

By(t)e
TBS::Antiemes

De az 1év lejárta után nem fizet magasabb díjat, mint addig. Újabb 1év aláírásával vagy szolgáltatóváltással nem kap akkor kedvezményt, mint a teljesen új előfizetők.

Pl. hasamra ütök, most fizet 5000-et a szolgáltatásért melynél lejár a hűségidő 2 hét múlva. Ha hosszabbít, vagy szolgáltatóváltással máshoz megy, akkor mondjuk megkapja 4000-ért, míg teljesen új előfizetőként, így a 3 hónap pihentetés után is megkapná akciósan 3000-ért.

5 éve van otthon Externetes DSL-em, + fél tucat ismerősnek ajánlottam őket, akik már 2-3 éve náluk vannak. Korrekt szolgáltató, korrekt ügyfélszolgálat, egyetlen egyszer volt gond a mail szerverükkel, amit pár óra alatt javítottak, de azt úgysem használom.
A kb 5 év alatt 2 alkalommal volt alig 1 órás kiesés szolgáltatásban, ami T-Com helyi gondjai miatt adódott (DSLAM problémájuk lehetett), tehát független a szolgáltatótól.
Jó árak, jó szolgáltatás, tuti befutók! Csak ajánlani tudom őket!

Nordtelekom (Keystone), Enternet még az elmegy kategóriába tartozik nálam!

Eurowebéknek viszonteladtunk anno, jók voltak, de amióta megvette őket Invitelék, azóta egy fost@licska az egész. Ügyfélszolgálat borzalom! Még a kiemelt ügyfeleket is lesz@rják!

Volt tapasztalatom IceDSL, T-Online szolgáltatással és ügyfélszolgálattal is, hát egyikkel sem voltam elragadtatva.

Idén a zéertésítés előtt hirtelen emeltek árat, a tájékoztatás az ÁSzF-ben megadott hatéridőnél később érkezett e-malben, mire írásban felmondtam 07.01-gyel a szerződést -- egy hete, sokadik telefonos, leveles bactatásra, meg NHH_val való fenyegetsére sikerült megkapnom a nagyjából nullás (237Ft-os tartozásról szóló) végszámlát. Elnézéskérést persze nem... Szóval csak óvatosan velük.

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, és véleményeket.

A tegnapi és a mai napon is írtam mail-t egy-egy szolgáltatónak, és nagy meglepetésemre pár órán belül választ is kaptam kérdéseimre. Meglepődve tapasztaltam hogy még hétvégén is foglalkoznak a "leendő" ügyfelekkel.

A hozzászólások alapján az externet elég jónak tűnik, valamint az enternet is labdába rúghat még. A konkrét elhatározással várok még egy keveset, július hónaptól szeretném úgyis igénybe venni az új szolgáltatót mivel ebben a hónapban még a régi ki van fizetve. :)
Addig is várom további észrevételeiteket, javaslataitokat és persze tapasztalataitokat.

En is az Externetnel voltam, de most valtottam. (epp par perce kaptam meg a T-fos szerzodest)
Leirom az indokaimat....
2006 augusztus 1.-i datummal kotottem az externetnel szerzodest 1 eves huseggel, mert akkor ugy szamoltam, hogy neki van a legkedvezobb ara(9000Ft korul). A szolgaltatas 8/512 volt. Egy-ket kivetellel egy evig semmi problemam nem volt. Egy ev utan ujrakotottem es az ar lecsokkent 8160Ft-ra. Tehat 2007.08-tol 2008.08-ig havi 8160Ft-ot fizettem. Iden viszont - arra hivatkozva, hogy nem tudjak tovabb biztositani a kedvezmenyt - irtak, hogy megemelik a havidijat 8544Ft-ra. Nos, gondoltam, hogy ez nem akkora emeles, hat legyen. Ezutan kaptam toluk egy 9900FT-os szamlat. Reklamaltam, es azt a valaszt kaptam, hogy nem tudjak tovabb biztositani a kedvezmenyt, de ha ujra alairok 1 evet, akkor a honlapon meghirdetett arat kell fizetnem. A honlapon meg szerzodeshosszabbitas cimen a 8/512-re 9480Ft szerepelt. Ujra reklamaltam tobbszor is, de az automata "megkaptuk levelet" valaszon kivul semmit nem reagaltak. Most olvadtak ossze a Vivanet-tel... Korabban keszsegesebb volt az ugyfelszolgalat, de az osszeolvadas ota nem reagaltak... Szoval ezert dontottem ugy, hogy valtok es lekotok 1 evet a T-***-nal, aki 8/512-re 6890-et ajanlott... Hat ennyi :)

Nekem az interware vált be. Mind minőségben, mind pedig árban. Pár szolgáltatóval akadozik a kapcsolat az orosz szerverekkel, itt tökéletesen megy. Orosz webrádiót hallgatok rendszeresen.

Kum Gábor
---
www.kumgabor.hu

De mi a kutya...sza értleme van annak (az ügyfél sz..atásán kívül), hogy az addig x éve hűséges ügyfélnek nem szavaznak bizalmat mindenféle láncraverés nélkül? Az externyet az ÁSZF-nek és az EHT-nek sem megfelelő díjemelés mellett azzal verte ki nálam a biztit, hogy sok éve ügyfelük voltam, de ennek ellenére csak újabb hűségnyalással adtak volna némi(!) kedvezményt úgy, hogy a "kedvezményes" előfizetésem díja magasabb lett volna, mint az utcáról beeső új, ugyancsak egy évet aláíró ügyfeleké.

Az látszik, hogy új ügyfelet szerezni sokkalta fontosabb számukra, mint a régit megtartani. Csak azt nem vették észre, hogy adott területen több olyan alternatív megoldás van, ami olcsóbb, per prompt át lehet rá váltani. A hab a tortán, hogy olyan szolgáltatóhoz mentem, akinél nincs hüségnyalás, van viszont jóval kedvezőbb ár, nemkell hozzá telefonvonal, és a sávszélességi értékek is barátibbak, úgy garantáltban, mint maximumban.

Halihó, ADSL-szolgáltatók, tessék felébredni! Az az ügyfél, aki elmegy, az jó eséllyel nem másik ADSL-t fog venni, sőt, ha teheti, még a telefontól is megszabadul! Hogy is mondta Eötvös Gábor? "Van mááásik!" -- és tényleg van...

Eszünkbe sem jut, hogy netán nekik is a T-csoport ad nagyobb kedvezményt az új ügyfelek után?!
T-Com (vagy már T-Home netán Magyar Telekom, franc se tudja) területen DSL esetén a többiek csak viszonteladók. /* Esetleg előfizetői hurok átengedés esetén tudnak szolgáltatni. */

Az a baj, hogy az ügyfél elvesztése esetén nem kérdezik meg az okokat -- nem érdekli a szolgáltatót, hogy az üf. miért hagyta ott őket... Amikor bankot váltottam (nem egyszer megtörtént), akkor minden esetben udvariasan megkérdezték, hogy miért váltok, mi az, amivel elégedetlen voltam, és mi az, amivel elégedett...

Nordtelekom vidám csapat: ADSL ügyfeleknek tiltják kifelé az SMTP-t. Csak a szolgáltató szerveét használhatod. Kértem, hogy oldják fel, de csak fix ip-s ügyfélnek hajlandóak, állítólag nem tudják megoldani. Vicces !

De bek@ph@tják, mert most másik porton is megy az SMTP egy port forwardnak hála a szerveren. Ezt meg nem tudják szűrni. :)

Igazuk van, a sok fost@licskajános dhcp-123-456-dsl.nordtelekom.huhuhu gép ne szpemmelje már szét a világot.

És hogy miért csak a fix ip-s ügyfeleknek tudják felodlani? Te hogyan szűrnéd a hálózatodból kifelé menő forgalmat, ha nem forráscím, célcím, célport alapján?

A "bekaphattyák"-ra meg tessék ügyelni, mert ha az smtp-protokollt tiltja az ÁSZF, akkor az az 252525-ös porton sincs megengedve. Az én szolgáltatómnál a kifelé menő tcp/25 tiltva, plusz a mailszerveren authentikálni kell magamat. És?

És hogy miért csak a fix ip-s ügyfeleknek tudják felodlani? Te hogyan szűrnéd a hálózatodból kifelé menő forgalmat, ha nem forráscím, célcím, célport alapján?

Mondjuk a RADIUS megmondja a PPPoE szervernek, hogy a juzernek szabad-e smtp-zni, es az

/etc/ppp/ip-up

-ban (ahol mar tudjuk a juzer IP-jet) kiengedi a tuzfalon?

Dolgozni kell vele

Kb. 5 perc megirni a szkriptet (nem probaltam ki :-)


#! /bin/bash

# PPP device
DEVICE="$1"
# External interface
EXT_IF=eth0

DEFAULT_RADATTR_FILE="/etc/default/radattr.default"

if [ -z "$RADATTR_FILE" ]; then
  RADATTR_FILE="/var/run/radattr.$DEVICE"
fi

function read_attributes () {
  while read RADIUS_ATTIBUTE_NAME RADIUS_ATTRIBUTE_VALUE; do
    case "$RADIUS_ATTIBUTE_NAME" in
      SMTP-Allowed)
        SMTP_ALLOWED="$RADIUS_ATTRIBUTE_VALUE"
        ;;
    esac
  done < "$1"
}

if [ -r "$RADATTR_FILE" ]; then
  read_attributes "$RADATTR_FILE"
elif [ -r "$DEFAULT_RADATTR_FILE" ]; then
  read_attributes "$DEFAULT_RADATTR_FILE"
else
  SMTP_ALLOWED="no"
fi

if [ "$SMTP_ALLOWED" = "yes" ]; then
  iptables -A CHECK_SMTP -i "$DEVICE" -o "$EXT_IF" -p tcp --dport smtp -m state --state NEW -j ACCEPT
fi

mi van, ha leszakad a user, és utána más kapja meg az IP-jét

Az

/etc/ppp/ip-down

-ban termeszetesen kitorlod az iptables szabalyt.

Olvasd el az ÁSZF-et, illetv a kapcsolódó doksikat. A korlátlan adatforgalom menyiségére vonatkozik. Szerinted melyik a jobb? Nem küldhetsz az otthoni gépedről direktben levelet a világba, csak a szolgáltató smtp-szerverén keresztül, és ha valaki spamet tol át rajta, akkor a szolgáltató valagon rúgja, vagy az, hogy bárki, bárhova, bármit, aztán a teljes dinamikus tartományt spamdb-be rakják valahol, aztán bachatod, mert a szolgáltató nem fog egyedileg nyomozni...

+1 Externet, igaz 1 év után valamivel drágább, esetleg ha aláírsz szerződést újra akkor nem sokkal, de nekem ez a plusz költség megéri azt, hogy hűségmentes legyen, mert ha gond lenne akkor bármikor le tudok lépni innen.

Én az Invitelnél vagyok már több, mint két éve, akkor ez volt az egyik legolcsóbb ajánlat. Nem sok gondom volt vele, évfordulók körül mindig megkeresnek egy akciós ajánlattal.
Anyósom is nemrég kötött egy 1Mbps-os szerződést 3eFt-ért, nagyi csomag vagy mi. Ő is elégedett eddig.

Én valószínűleg holnap reggel megyek a GigaNet-hez és kötök egy ilyet
Ajánlom mindenkinek 30Gbit/30Gbit havi 5000 bruttó magyar Ft-ért!
Ja, hogy neked nem Nyíregyházán kell! Az sajnos nem derült ki. Vagy ha erről külön nem történik említés akkor az alapértelmezés Budapest?
--
не закурится!

Sziasztok.Nem akartam új topicot nyitni mert adott,de a postok nem túl naprakészek,mára lehet nem aktuálisak az itt leírtak.7 év után esetleges Adsl szolgáltatást szeretnék februártól,jelenlegi 768Kbit Wisp csomagom helyett.A terület T-com(H.szoboszló).A kérdésem az általam kinézett és "előnyben" részesített szolgáltatókra vonatkoznának, ebben a sorrendben:Iw,externet,esetleg más(datanet,enternet).Mivel teljes mértékben ismeretlen az apróbetűs rész(biztos van valami)ha lenne valaki kedves és leírna mit vegyek számításba,azt megköszönném.Pl. 1 év hűségnyilatkozat után, garantálja e a második évben érvényben lévő díjat?megbízhatóság?rendelkezés?support?milyen modem?Milyen szerződésre adjam a fejem?
Úgy általában a tapasztalatok érdekelnének és vélemények,amik jellemzik az esetek többségében a szolgáltatókat.Tisztában vagyok vele hogy ami ott normális szolgáltatás,itt lehet nem és fordítva.Ami adott és elvárás:1 max 2 Mbit,T terület,aktív telefonvonal.Nincs és nem is volt adsl előfizetésem 3 a hónapos kritérium balhé nem érint.Amit nézegettem a hupon lévő témák mellett, az itt lévő összevetés.

Köszönöm

Üdv

UP a témának!

Keresek 9. kerületben DSL/Cable szolgáltatót, mely ad viszonylag olcsón fix IP címet, valamint max 10e/hó áron a lehető leggyorsabb internetet (Aszimetrikus)

Tapasztalatokat, esetleg jó ajánlatokat ha tudtok postoljátok :)

Interware - több éve használom, elégedett vagyok
Invitel - valamivel olcsóbb, szintén használom már egy ideje, velük is elégedett vagyok
Tré-kom - csak gond volt velük

Fix IP-ről nem tudok nyilatkozni, Invitelnél ha jól tudom elég drága.

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból! (már a Facebookon is)

Nekem olyan van, amit itt nem említettetek. DslOptinet. Optikai kábelen dzsal a net. Nekem nagyon bejött. Hátránya, hogy még alacsony a kiépítettsége, de nagyon gyors és megbízható netkapcsolatot ad. Igaz T-... de nekem eddig semmi gondom nem volt vele.
A fix-ip-ről meg annyit, hogy ott a router oszt hagy szóljón...

Ismét felhoznám a kérdést, szeretnénk T-kábelről ADSL-re váltani. T-com területen lakom (Sóskúton).
Melyik szolgáltatót érdemes választani mostanság?

Olyan szolgáltatót szeretnék amelyik lényegében kimaradás nélkül szolgáltatja azt a sebességet amit elvállalt. Nyilván nem a hajnali kettőkor 5 percre elmenő internetre gondolok és nem arra, hogy 5 kb/s-el lassabb a net mint amennyit ígért. Inkább arra, hogy ne menjen el az internet és hogyha mégis valami hiba van akkor ne azt mondja a supportos, hogy indítsa újra hanem csináljanak ők valamit.
Létezik ilyen?

Köszönöm a segítséget.

A T-kábel kábelezése nem tökéletes, viharban meg-megszakad, de kimérni, megjavítani nem hajlandóak. Azt meg nem hiszik el, hogy tegnap is megszakadt meg ma reggel is...

Azért mert ADSL-re váltunk még itt marad a kábel. Ha nagyon begyorsul az elsorvasztás, max visszaváltunk.

Nem, nem létezik. Egyrészt mert mindenki ugyanazon a fizikai közegen tud csak szolgáltatni, másrészt meg a frontline supportosnak a checklist-ben nagyjából mindenhol ez van az első helyen. KTV-s netnél a managementen keresztül be lehet mászni a szolgáltató felől is a kábelmodembe, és újra lehet indítani/át lehet konfigurálni, ha jól tudom (de ott is a húzza ki/dugja be az első tanács a hibaelhárításhoz). Ha nem jól tudom, akkor majd okosabbak kijavítanak.

Budapesti vagyok, de én is örülnék pár jó szolgáltató ajánlatnak.

Annó T-Online partnertöl (IW) volt ADSL-ünk. Drágán adott lassú sebességet, de az stabil volt. Váltottam T-s kábelnetre. Ez szakadozik, gyakorlatilag napokig áll sokszor a szolgáltatás.
Legutóbb kitalálta a szerelö, hogy a hömérsékletváltozástól örülnek meg a szürök és hasonló eszközök a vonalon és ezért megy el a net. Persze a kábeltv az müködik akkor is ha áll a net...
Jelenleg ott tartok, hogy visszaváltok ADSL-re, de valószínü nem kapnám azt a sebességet amit jelenleg a kábelnet tud.

Ha tud valaki normális szolgáltató t-s hálózaton aki még türhetö árakkal is dolgozik, akkor azt szívesen venném.

Egyelöre a datanet/gts.hu -t nézegettem. Ök pl az 5Mbit-es ADSL-t csak pár száz forinttal adják drágábban, mint a T, amit még el is viselnék, ha müködne rendesen.

Persze UPC, digi nálunk nincs...

Ha már így előkerült a téma:
Nekem T területen lassan 8 éve van egy harmadik szolgáltatótól ADSL-em. Betonstabil, egyetlen alkalommal fordult elő, hogy baj volt vele, akkor is valami DSLAM hiba miatti csomageldobálás, de miután jeleztem a gondot, két napon belül javították.
A kérdés igazából az lenne, hogy ha e helyett a szolgáltató helyett átmennék a T-hez, ők ugyanezt a minőségét tudnák biztosítani? Végülis, a fizikai vonal maradna ugyanaz, viszont kevesebb pénzért 3x olyan gyors netet adnának.

Nyilván, ezt én is tudom. Viszont én már akkor is jobban járnék, ha fél mb-elgyorsabb lesz a netem. A jelenlegi szolgáltatónál ugyanis most fizetek annyit, mint nekik kellene. (Egyébként szerintem majdnem menne is a dolog, mert a DSLAM és köztem legfeljebb kb. 2.5 km rézkábel lehet.)

Igen, elvileg aggodalomra adhat okot az a 2.2Mhz, de:
A 2.5 km egy elég erős felébecslés tőlem. Nagyjából tudom ugyanis, hogy merre megy a kábel (kisváros előnyei :P), és végiggurulva mellette a távolság ~ 1800m. A +700m ráhagyás csak arra szól, ha esetleg tévednék. Egyébként a szabvány, ha nagyjából jól emlékszem, elvileg 12 mbitet mond a 2500m-es távra.
A másik dolog, ami miatt úgy gondolom, hogy veszett jó minőségűek errefelé a vonalak, az az, hogy nálunk a padláson úgy 15 évvel ezelőtt úgy lett összetoldva a házba menő telefonkábel az utcáról jövővel, hogy a telefonos szaki összetekerte a két rézdrót végét, és rátekert némi szigetelőszalagot. (Nyilván, ha mondjuk ADSL2-es váltás jön, ezt valószínűleg jelzem majd a szerelős bácsinak, és megkérem, hogy oldja meg kultúráltan.) Ennek ellenére a jelenlegi 5 mb-es ADSL kapcsolatom kiválóan működik. A modem egyébként egy jó öreg Dialcom ADSL Bridge, a webes felületén lehet mindenféle vonali paramétereket "mérni". Ő ott azt jelzi, hogy neki igenis stabil a kapcsolata, én meg hiszek neki, mert nem egyszer maradt életben 500+ órán keresztül.

De a lényeg egyébként nem is ez, csak zeller elterelte a figyelmünket. Az eredeti burkolt kérdés az lenne, hogy mik az általános tapasztalatok a T-vel, eltekintve a vonal minőségétől. Pl. elő szokott fordulni, hogy nem lehet bejelentkezni, szokták-e X időnként bontani a kapcsolatot, mennyire működik hatékonyan az ügyfélelhárító szolgálat, meg ilyesmik...