Noscript

Miután jól lehülyéztek, mert kifejtettem, hogy a Noscript modul úgy ahogy van felesleges, felraktam, mert úgy éreztem, tényleg szánalmas f.kalap vagyok, aki most lát először számítógépet. (Hol a picsába kell ezt bekapcsolni, gyerekek?)

Jól működik, tényleg megfogja a szkripteket böngészéskor. Köszönöm, gyerekek! Mehetünk is haza. Azaz.

Van azért itt egy kis probléma. Nevezetesen, hogy eddig ahol jártam, mindenhol gondot okozott, így engedélyezni kellett a szkripteket. Tehát a helyzet most úgy áll, hogy Yesscript modulként használom (tudom, van ilyen is), de akkor miért NoScript a neve? Ráadásul néha nem jövök rá, hogy miatta nem tudok valamit csinálni (blog.hu-n nem tudok hozzászólni például). Magyarán a legjobb az egészet kikapcsolni és élni az XSS-től remegve, mikor veszik át az uralmat gépem felett és így zombiként funkcionálhatok csak ezután az internetes vuduban.

Hülye vagyok, na. Nem törődök a biztonsággal, legjobb lenne ha rendszergazdaság helyett inkább elmennék Kiszel Tündének.

Hozzászólások

Akik elégedetten használják, javascript nélkül is funkcionáló oldalakat olvasnak. Pl. Hup, Petőfi Népe Online, stb.

illetve ugyanígy természetes szelekció által repülnek oda ahova valók

nézzük sorban mi van:
- median, urchin: oldják meg a számolgatásukat máshogy, nekem ez nem kell, hogy minden oldalon lefusson
- googlesyndication: reklámozáshoz nem kell js, oldják meg máshogy, megy a levesbe
- jquery: onmagaban semmi gond nincs még vele, lássuk mire kell ez a 20k packelve:
- drupal.js: lószar
- textarea.js: lószar

Az a kérdés, a hupban találsz olyan scriptet, amit tiltanod KELL? A cnn.ben, a nasa.gov-ban, az origo-ban, az anyámkínjában?

Nem a te felelősséged, mit töltesz le? Ha ezek nem tartalmaznak ártalmas (jó szó ez a hihetetlen beképzelt agyadnak?) kódot, akkor nyilván csak abban az esetben találkozom ilyennel, ha nem megbízható site-ra megyek. Na most a jóember mit csinál, ha ilyen oldalra megy? Igen, kikapcsolja a Noscriptet, hogy az az oldal is helyesen működjön, mert mondjuk más scriptek miatt nem jelenít meg egy halom dolgot.

Oda jutottunk, hogy az én felelősségem, találkozom-e ilyennel. Csak akkor védhetne meg a noscript, ha nem lenne kikapcsolható site-onként. Így viszont kb. olyan, mint amikor letöltöm a warez szoftvert és kikapcsolom a vírusvédelmet is mellé. Legyen tuti a károkozás :)

ha a blog.hu - bármi is legyen az - az egyetlen site amit látogatsz? pl továbbra is működni fog a noscript anti-xss, vagy pl az iframe blockere nem fog megjeleníteni untrusted siteról származó iframe tartalmat a blog.hu-n sem

ha a blog.hu-n kívül más ottlapokat is felkeresel, az előnyök sora kibővül

funkcionálisan elkefélt oldalakon nem tud segíteni, itt valóban nálad a döntés (ami nem merül ki a kikapcsolásban)

Én is elégedetten használom, azok az oldalak amiket rendszeresen látogatok és a működésükhöz nélkülözhetetlen a JS whitelist-re kerülnek.

AdBlock Plus-t (EasyList, Filterset.G és Ajnasz filterekkel) és FlashBlock-ot is használok és egyáltalán nem zavarnak a böngészésben.

Az utolsó sorodon 5 percig röhögtem :D

/me szakmabeli
--
\\-- blog --//

hát egyrészt igen, hülye is vagy, de azok sem állnak a helyzet magaslatán, akik alapvető funkcióit teszik js-függővé a Publikum számára kitett ottlapjaiknak

>> XSS-től remegve, mikor veszik át az uralmat gépem felett
??

Persze, mindenki hülye

JavaScript must be enabled in order for you to use Netvibes.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To use Netvibes, enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

nasa.gov:

There's a problem with your browser or settings.

Your browser or your browser's settings are not supported. 
To get the best experience possible, please download a compatible browser. 
If you know your browser is up to date, you should check to ensure that javascript is enabled.

Tény, hogy van ilyen módja is:

A(z) Gmail alapnézetben való használatához a JavaScript-támogatást engedélyezni kell. Úgy tűnik, hogy a JavaScript vagy nincs engedélyezve, vagy a böngésző nem támogatja. Az alapnézet használatához engedélyezze a JavaScript-támogatást a böngésző beállításai között, majd próbálkozzon újra. A(z) Gmail egyszerű HTML-nézetéhez (amelyhez nem szükséges JavaScript) kattintson ide. Ha a Gmail-t egy mobiltelefonon, vagy hasonló eszközön szeretné megjeleníteni, akkor kattitnson ide.

Szerény véleményem szerint belőle elég egy példány.
______________________________________
No God, no peace. Know God, know peace!

Nem értem, mit kell parázni, annyira nehéz engedélyezni egy siteot ha észreveszed, hogy nem működik valami?

Ha meg nem tetszik akkor ne használd. Én személy szerint nagyon szeretem, semmi extra reklám blokkoló nem kell hozzá.

nevezz ősembernek de napi 10 ÚJ, azaz olyan oldalnál (domain) amit még nem láttam, nem igazán szoktam nézni (átlagban :) ), domainenként meg egyetlen klikk (na jó, gomb le, egérmozgatás, gomb fel :) ), ennyit bőven kibírok,

a lényeg,szoktam ülni más gépekhez, ahol ugyan nem kell a noscripttel szórakozni, de miután visszaültem, valahogy eszembe nem jutott azt a napi MAX 10 klikket megspórólni,

DE ez EGYÉNI böngészési szokás kérdése, nem pedig hogy jó vagy nem jó, biztonságos vagy nem biztsonságos stb (speciel én nem biztonsági, hanem kényelmi okok miatt használom)

(ja igen, egyébként pont az olyan oldalakban nem kell megbízni amit először látogatsz)

Jelentkezem akkor, szidjatok engem is, mert én sem használom a noscript-et. Illetve ugyanúgy megpróbáltam, mikor először hallottam róla, pont itt a hup-on, de hamar megutáltam.

Az volna nekem az igazi, hogy a scripteket csak a látogatott oldalról töltse be. Ilyet noscript-ben nem találtam, tehát kirúgtam.