Xp extended volume "Szetszedes"

Van ket wincsi, eredetileg RAID1-et akartam, de nem jott ossze. Az elson van egy rendszerpart es egy adatpart. A masodik tokures volt, es szerencsetlensegemre sikerult az elsohoz "hozzafuznom" :( Ez szep es jo lenne, ha nagy terulet lenne, de inkabb backup-ra hasznalnam, ha mar a RAID1 nem megy.
Szet lehet ezeket valahogy szedni adatvesztes nelkul? Barmilyen segedproggi jo, ha biztonsaggal megcsinalja :)

Hozzászólások

Miert van az, ha valamit kerdezek, alig van ra valasz? Ennyire utal mindenki? :)
Vagy ennyire nincs valasz? (Mert akkor asszem, kezdhetem magam advanced usernek erezni :)

Se erre, se a masikra nemigen jon valasz.
Legalabb a SecureCRT Linuxon temara megtalaltam a megoldast a winehq oldalan.

Najo, nem gondoltam komolyan a kifakadast, csak erdekes.

Koszi :) Diskpartot ismertem, nem tudja. Arra gondoltam, hatha van valami kulso tool, de google csak arra ad 3746 talalatot, hogyan _terjesszek ki_ egy particiot. Azt meg tudom :) (mint tegnap, amikor a scripthez kerestem segitseget, csak azokat a talalatokat adta, amit ugyis tudok, hogyan keressek szovegben meg ilyesmi)

Atnezem ezeket a part. manager cuccokat, hatha van megoldas.

Dynamic disket nem kezel :( Jon a kovetkezo.

Megvennem szivesen, ha gyakrabban lenne ra szuksegem. De csak most az egyszer van.
Voltakeppen, ebben eredetileg hardveres RAID volt, w2k-val. Ennek koszonhetoen csak akkor derult ki, hogy a fel lemez odavan, mikor nem is bootolt...Valahogy dd_rescue meg egyebek segitsegevel legalabb az adatokat lementettem, uj wincsik be, roppant ugyesen raktam ra egy xp-t, csak azt felejtettem el, hogy innen mar nem lesz RAID :( Probaltam szoftveres RAID-et, de azt XP Pro nem ismeri (anyjuk kinjat...) Talaltam mindenfele hackeket (3645 dll-t masolj ide-oda), az se jott ossze. Na, akkor voltam annyira idiota, hogy ranyomtam a "particio kiterjesztese a masik lemezre" gombra :( Onnan meg mar nicns visszaut. Holott kozben az adatmentest is megoldottam windowsos rsync-kel, szoval nyugotan rakhatna a masik wincsire.

Ez van, ha az ember hajnali kettokor nem gondolja at, mit csinal :(

hozzáfűznöd? nem spanned volume ez inkább?

egyébként szerintem se fog ez menni. mentsd ki az adatokat, aztán szétválasztod. utána elvileg minden adatot elvesztesz, ami rajta van. ha mégse, akkor legalább visszamásolgatni nem kell majd :)