Vista defrag?

Sziasztok,

meg vagyok áldva egy Vistával a laptopomon, ezzel nem lenne semmi baj. Szeretnék föltenni mellé egy Linuxot is, ezzel sincs semmi baj. A baj ott van, hogy nem tudom defragmentálni a disket annyira, hogy a legnagyobb szabad blokk mérete valami értelmes mennyiséget adjon ki, ugyanis a defragementáló csak a fájlokat defragmentálja. A GUIt lehetetlenségig lebutították és a defrag command linenak nincs volume defrag opciója. Mit lehet ezzel tenni?

Köszi

János

Hozzászólások

Vista-n Diskeeper-t hasznaltam defraggernek, probald meg hogy azzal sikerul e ilyesmit veghez vinni.

Van 30napos trial, egy probat meger szerintem..

Hehe.. A Diskeeper kivaltkepp jo program , WIN alapu rendszerekre musthave..legalabbis en kedvelem, aktivan hasznalom joideje. Megeri a penzet. Regebben O&O defrag volt, de mivel Vista 'megaszonta' hogy "This software needs Windows 2000 or better", atvaltottam x64 Diskeeperre.

Sok sikert. :)

Köcce, sajnos olyan opciót nem láttam benne, amivel megmondhatnám neki, hogy márpedig koncentráljon arra, hogy a fájlok a disk elején legyenek. A Win 98 volt sajnos az utolsó verzió, amelyik ezt tudta. Anyáztam is rendesen, amikor eltűnt.

A Windowsra kicsit visszatérve, miért van az, hogy az összes program meg akarja nekem mondani hogyan használjam a gépemet?

Ahogy elnézem valóban, csak egy kicsit erőszakoskodni kellett vele hogy csinálja is.

Off: A Gnomeot sem szeretem, pontosan ezért. Van ismerősöm a gnóm-buzi, állandóan jön nekem a divatszavakkal, amiket a Mac kapcsán is hallok tőle, meg kell neki ájfón, meg mittomén. Konzol, open config interfészek, ezek mondások, nem a closed, butajúzer, azoprendszerbiztosjobbantuggya csakguinmenedzselhecc rendszerek.

Nálam az oprendszernek kuss és csináld amit mondok a neve.

Update: ez a kiváló lószar baromira nem tömörítette le a volume-ot. Erről ennyit, megyek át Linuxra, ntfsresize majd megcsinálja amit ezek a nagytudásúak nem tudtak. Remélhetőleg a VSS-sel tud mit kezdeni.

Hát, ezek szerint mégsem volt annyira professzionális. ;) Nem téged akartalak bántani, Neked csak köszönet jár. :)

A dolog eredménye az lett, hogy az ntfsresize pik-pakk megcsinálta a tömörítést és az átméretezést is, (ugyan még nem bootoltam bele) úgyhogy most boldog XFCE tulajdonos vagyok. Ha megunom, nézelődök még másik WM után. :)

OFF: Xfce-t nem nagyon fejlesztik (legalabbis blog/svn alapjan), ezert most Gnome-ozok, mert KDE3-at nem akarok felrakni, mivel par cucc mar KDE4. KDE4 -et meg azert nem mert meg tul labilis. Szoval minden kotel szakadt, gnome. Remelem a KDE4-es sracok jo munkat vegeznek mert ez remalom..

akik a megoldásra kiváncsiak flame helyett:

ingyenes és van parancssori verziója illetve .scr képernyővédőként futó verziója is.: http://www.kessels.com/Jkdefrag/
_______________________________________________________________
"Good news everyone! Those asinine morons who canceled us were themselves fired for incompotence!" Hubert J. Farnsworth

ööö, én perfectdisk-et használok (xp-n, de gondolom van ennek vistás változata is) , és az mindent összepakol folyamatosan a volume elejére. a többi program nem??? ez fura...