Hiba az ms internetes aktíváló rendszerében?

Hali!

A felől szeretnék érdeklődni, hogy más is bele futott már abba jelenségbe, hogy nem sikerült a windows-át aktíválni a netten keresztül. Mi már kétszer is bele futottunk (ami azért nagy dolog mert 4-ből) az egyik egy újratelepítés a másik pedig egy első telepítés. A hiba az volt, hogy rendszer "verifikációs" hibával leállt és csak telefonon lehetett megcsinálni az aktíválást. Az első esetben egy kollégám telefonált nekik ahol nagy nehezen előszedtek egy technikust aki mondott egy kézi kódot. A második esetben viszont már meg sem lepődtek. Megkérdezték, hogy miért kellett újrarakni a gépet meg az ellenőrző kód első mezejét.

Valaki tud erről bővebbet. Mert hivatalosan semmi infót nem lehet kapni. Van-e esély, hogy ez a hiba megszűnjön. Meg egyébként csak minket szívatnak.

UI:Kérem ne off-oljátok széjjel a szálat.

Hozzászólások

Okot nem tudok csak megoldást, egy exe és egy patch formájában.

Tudtommal csak X mennyisegut lehet neten aktivalni. Utanna mar csak telefonon lehet aktivaciot kerni.

Van egy CD-m, ami csak kódot kér, és nem kell aktiválni.
A BSA úgyis csak azt nézi első körben, hogy a számlákkal igazolt Win licence darabra megegyezik annyival, ahány gépen van Win. A matrica természetesen kell, mert ez validálja a telepítést. Aztán, hogy milyen telepítési kóddal fut az egy más kérdés. Ha nagyon áskálódni akarnak biztos megtalálják. Ha csak "benéznek" akkor gyorsan körbevezeted őket, közben együtt számoljátok a gépeket és nézitek a matricákat, majd irány a könyvelési osztály és a kollegina kinyomtatja nekik a nyilvántartást. Vagy eleve lehet a könyvelésen kezdeni és a listával körbeszaladtok és pipálgatjátok.

Azért lehet, hogy nem vagyok teljesen képben, szóval FIX_ME
/mazursky

Update:
A fent nevezett CD két esetben működött, azután már nem ;~(( CD >> KUKA;
Na szóval most megint nincs warez CD-m, ami jó érzés.

Más problémák adódtak a cégnél:
Szóval most épp költöztetnék egy WinXP-t egy másik vasra, normális gyári WinXP médiával telepítettem, a sorozatszámot elfogadta, viszont aktiválni képtelen vagyok ;~((

Mit lehet ilyenkor tenni?
Illetve mit lehet (félig meddig) legálisan tenni ilyenkor?

/mazursky

Végy egy tört Win XP-t telepítsd fel majd ezen leírás alapján cseréld ki a megvásárolt kulcsra, így nekem még nem volt gondom az aktiválással.

+1;
ha nem lennék admin, akkor nem is foglalkoznék Win-el. hivatalból viszont értenem kell hozzá ;~(((

OFF: vicces érzés megmosolyogni másokat, mikor szívnak a win-el, és tudni, hogy most ők mosolyogják a szenvedésem, de legalább mindenkinek lett vidám pillanata ;~)))

ON: mivel otthon már évekkel ezelőtt kiirtottam a win-t (a telepítőlemezeket az iratmegsemmisítő és a mikrohullámú sütő olvasta be utoljára), így aztán crack és egyéb warez dolgaim abszolúte nincsenek.
És most épp emiatt vagyok gondban.

/mazursky

Nem olvastam el az összes hozzászólást, bocs ha már más leírta.

Elég sokat aktíváltam, főleg külföldről behozott használt gépeket telepítettünk újra - csak matrica volt rajtuk - és _minden_ esetben sikerült. A telefonálás sokszor megkerülhetetlen sajnos. Viszont a kód beütése után mindig ugyanazokat a kérdéseket teszi fel a gép, mielőtt kapcsolna egy embert. Minimális logikával ki lehet találni, hogy mi az elvárt válasz a kérdésekre, és ha mindet teljesíted a humán kontaktos részt lazán lehet szkippelni, a gép elmondja a számsort és kész. Egyébként meg a telefonos hölgyek/urak sem szoktak szívózni, elmondod, hogy mi a helyzet, ők kérdezgetnek ezt-azt, de a vége ugyanaz. (Megjegyzem nagyon helyesen, ha már van érvényes liszenszed, miért ne telepíthetnéd újra? Más kérdés, hogy így kicsit szöszmötölős, de nem megoldhatatlan.)

Ha van hozzaferesed volume licenc-es XP-hez, akkor azt is telepitheted, majd a fent linkelt modon kicsereled a kulcsot (ha szukseges). Igy a crack-et kikerulod (bar ha nem vagy jogosult a volume licenc-re, akkor kb. ugyanannyira jogszeru a ketto).

----
-FLOSSzine: Ha 48 óráig Theo lehetnél, mire fordítanád a rendelkezésedre álló időt?
-Nagy Róbert: Úgy viselkednék Theo-val ahogy ő szokott, csak hogy átérezze :)
honlapkészítés