Miért dorombol a macska ?

A cica minden kedvelt testhelyzetben képes dorombolni, akár nyitott, akár csukott szájjal. A dorombolás és a légzés ritmusa megegyezik. A régi időkben a rokka kerekének egyenletes surrogásához való hasonlóság miatt a doromboló macskára azt mondták, hogy „fon”.

tovább

A macskák dorombolása nem tökéletesen felderített terület. A legtöbbször akkor dorombol a macska, amikor nyugodt, elégedett, ellazult állapotban van. Akkor a „berregés” azt fejezi ki, hogy békében van a világgal és környezetével.

tovább

És hogy miért ez a blog bejegyzés - - -> ez a macskám Borisz (Chartreuse) -> LOL

Hozzászólások

Miaú :)
--
"my mind had skipped town and left me behind to pay the rent"

Igen, mert megírtad már trey-nek is a szivárványos blogba.

Szép ez a szín is macskában, bár nálam a 3 színű (fehér, szürke-fekete és vörös-narancs keverék) a menő...

Szerettem mindig ha doromboltak a macskák (falun vannak, úgyhogy itt nem dorombolnak), de azt nem mikor mindig hízelegnek.

Egyetlen helyzetben nem elegáns a macska: mikor morog, bömböl, jajveszékel - s aztán összeverekszik a másikkal. Ilyenkor kitekerném a nyakát mindkettőnek.

"akkor vettem észre, hogy a macska serceg"

wow

"A súrlódás következtében az olajcseppek gyengén elektromos töltésűvé váltak."

tovább

Ez is érdekes ->

http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Karthauzi (chartreuse)

A legrégebben tenyésztett fajták egyike, 500 éve karthauzi szerzetesek hozták magukkal Afrikából. Szõre finom, selymes, fénylõ, tömött, nem fekszik szorosan a testre, ami gyapjas aljszõrzetének köszönhetõ. Megengedett a szürke és a kék szín is, azonban a legkedveltebb a világoskékes-szürke árnyalatú állatok. A felnõtt állaton nem lehet csíkozottság vagy fehér szõrszál. A karthauzi feje gömbölyû, füle közepes nagyságú, végükön lekerekített, kissé elõretolódik, ami olyan, mintha a macska állandóan figyelne, szeme nagy, réz- vagy sötét narancsszínû. Erõs, izmos testfelépítésû. Félelmet nem ismer, nagyon bátor, vidám, mozgékony, rendkívül aktív, de nem igazán hagyja magát kényeztetni. Hangosan dorombol, viszont halkan, gyenge hangon nyávog, és csak nagyon keveset, körülbelül úgy, mint a macskakölykök. Magas az intelligenciaszintjük. A kölykök cirmosrajzolatúak, gyûrûs farkúak. Ezek a jegyek gyakran csak egyéves korra tûnnek el, a szemük végleges színe is csak késõn alakul ki.

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Ez te cicusod, nagyon cool -> én bolundolok ezért a fajtáért, tudom ez szubjektív de -> nekem ez jön be a legjobban...

És ez is milyen okosan néz !

ROFL

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."

felnőtt korukba csak azok a házimacskák dorombolnak, amik el lettek választva az anyjuktol, és ember nevelte fel. Vadon élo, természetes korulmények kozott felnovo macskák nem dorombolnak.
________________________
Blog