Steve Ballmer előadást tart Budapesten

Steven Ballmer, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója a Corvinus egyetem Vállalkozz! fórumának keretén belül előadást tart a vállalkozásokról, azok szerepéről illetve az előadás után egy kérdezz-felelek keretében a hallgatóság kérdéseire is válaszol.

Időpont: 2008. 05. 19. 14:00:00-2008. 05. 19. 17:15:00
Helyszín: Corvinus új épület Budapest Közraktár út 4-6, 500-as előadó

További információ és jelentkezés itt.

Hozzászólások

"előadást tart a vállalkozásokról" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Höhöhö!

Van egy fogadásom, hogy nem az okítás, hanem a 25 milliárdos torpedó miatt érkezett kis hazánkba.
(Drajecet meg megp1cs4zza)

Ballmernek kb annyi koze van barmilyen technologiahoz mint nekem a bantu torzsi szertartasokhoz. Siman pszhichopata az urge, rendes helyen az ilyet biztos helyre zarjak es gyogyszerezik, nehogy kart tegyen masban, vagy sajat magaban.

http://youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc
http://youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE
http://youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk

Viszont ezen az eseményen nem csak Mr. Ballmer tart előadást, de ő sem túl komoly témában. Sőt nem is konkrétan róla ejtettem szót. Egyszerűen csak arra próbáltam utalni, hogy ha valaki informatikus, akkor a "csak a Linux létezik" hozzáállás pont annyira súlyos, mint a "csak az MS létezik" hozzáállás. Kellenek ezek az előadások, és bárcsak lenne a FOSS cuccoknak is több ilyen ismeretterjesztő ingyenes rendezvénye...

14:30-15:15

„Merre tart a technológia?” - Bátorfi Zsolt, Microsoft Magyarország

15:15-15:35

„Te változtatod meg a világot!” - Steven Ballmer, vezérigazgató, Microsoft Corporation

Ez azert igy nagyon szep, de ertem, meg nem jottek ra, hogy a vilagot eppen nem az o ceguk valtoztatgatja, csak erolkodnek a pozicio visszaszerzeseert..

Senki nem mondta, hogy nem. Az MS megvaltoztatta a vilagot, nem tudhatjuk mi lett volna nelkuluk. Ezert tisztelet jar nekik. En nem mondanek mast. Sot meg most is eros az MS hatasa.
Az erdekes resze ennek az, hogy nem veszik eszre, hogy nem ok mondjak meg ma az iranyvonalat a vilagban. Ennyi.
Egyebkent erdekes felhangja van az egesznek Herczog Edit reszvetelevel....

Emberek dobjuk össze egy kis pénzt és a konferencián mindenkinek adunk egy linux feliratú tux-os pólót. :D Na ezt nem gondoltam komolyan, de vicces lenne.

Ha egyszer lesz pénzem, nyomatok GoboLinuxos pólót magamnak. Sőt, nemcsak magamnak. Ellentétben ugyanis azzal amit sokan hisznek, nem én vagyok a GoboLinux egyetlen magyarországi használója. Már a hivatalosan bejegyzett Gobo-userek lisstáján is szerepel rajtam kívül három másik magyar illető:
http://gobolinux.org/index.php?page=hall_of_fame
és ez igazán tekintélyes létszám, ahhoz képest, hogy Magyarország milyen kicsi...

Igen, hamarosan itt az ideje a Gobo-pólók nyomtatásának.
-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

szerintem az FSF.hu ad rá zsetont meg segíthet a pólókkal is: de akkor ne csak szarozzatok meg álmodozzatok, hanem írjatok nekik és csapjatok bele a lehető legnagyobb komolysággal. Én még a rendőrségen is bejelenteném a megjelenést: van FAQ ehhez is az alapítványnál.

Igen, csak az az ilyen cégeket nem nagyon érdekli, hogy néhány elszórt ember fórumon fikáz, hogy a "worksforyou zárt ati driver-nek kritikán aluli minősége". Ahhoz az ilyen nagy visszhangot kiváltó demonstációk kellenek (nem volt olyan tech oldal, ahol ne szerepelt volna ez a kép), vagy az, hogy szervezetek álljanak a dolog mögé. RMS (tudod ez a hippi) a GNU, az FSF és még néhány elkötelezett "bolond" nélkül ez az egész nyílt (forrásosdi) izé sehol sem lenne. Valószínűleg az AMD azt sem tudta volna, hogy mi az a nyílt izé, ami alatt valamit ki kell adni.

Szerk: látom szerkesztettél és kezdesz elkalandozni, de igen. Fontos. A Phoronix minden második cikke arról szól, hogy "reméljük, hogy most már az ATI és a VIA után az NVIDIA lesz a következő", és nem vélelenül jött létre a nouveau kezdeményezés sem.

--
trey @ gépház

Fogalmam sincs, hogy az ilyen szervezeteknek milyen lehetőségük van a megnyilvánulásra, mert sosem vettem részt ilyen szervezetek munkájában. Mindazonáltal egy csendes tiltakozást nem neveznék botránykeltésnek. (A kihívott rendőr ezt ugyanígy gondolta és visszaengedte RMS-t az előadásra, aki végig is ülte azt a táblával a kezében.) Inkább szabad vélemény nyilvánításnak. És semmiképpen sem mosnám össze RMS akcióját a nyílt forrású közösség működésével, nehogy valaki még ezt zokon vegye.

--
trey @ gépház

Azért csak meg kellene tőle kérdezni, hogy nem akarja-e inkább Mo. oktatási intézményei részére INGYEN biztosítani a campus licencszerzõdések megújítását. Hátha! ;-)

Vagy ha ébren vagyok, akkor ne álmodjak? :-)

Fog táncolni is? Mert azt megnézném :-D

Mi a bajod a gorillákkal? :)
Szerintem ő valami véletlenül fentmaradt főemlősfajhoz tartozik, mert nagyon ősi jellegű fizimiskával van megáldva. Szerencsére a Homo Sapiens fejlődése más irányba haladt.

------------------------------------

Si vis pacem, para bellum!
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Hmmm...Be kéne gyűjteni az 'átlagfelhasználó' tömeget, bezsúfolni a terembe, és rá uszítani.. :) Mivel jönne a tipikus "há' magyar vagyok nem angol" attitűd, eléggé furcsa lenne a megértés, de maximum non-verbális jelekkel kommunikálnának.. :)))
_____________________________________
aurora-HWC @ 2.6.25-3.slh.1-sidux-amd64

Azért a jelbeszédben is van ASL (amcsi) és jelnyelv (magyar), sőt mivel Magyarországon 7 hallássérülteket oktató iskola van, ezért 7féle "táj-jelnyelv" van.

A jelek egy része persze vizuális, ami majdnem univerzális, de az igék és fogalmak még az egyes országokon belül sem úgyanúgy vannak.

/mazursky

Már ég hangoztatják egyesek, hogy mi vagyunk a kiválasztott nép...puff erre megjön maga az Isten!
Most mivel állítom le amazokat?

Én bejelentkeztem, ha lesz tolmács (mert az angolom beszédszinten elég gyeszora) akkor meg is kérdezem, hogy nem érzi-e pofátlanságnak amit csinálnak.

Az egyik napirendi pont: "Kérdezd a Microsoft első számú vezetőjét – kérdezz-felelek"

Tehát a kérdésem:
Mr Ballmer! Hallott ön bizonyos Marconi és Popov urak találmányairól? Szinte egyidőben, --egymás munkásságának konkrét ismerete nélkül--, feltatálták a rádiót. Pontosabban felismerták azt a mesterségesen is létrehozható természetijelenséget, amelyet a rádiókapcsolat lérehozására fel lehet hesználni. Marconi szikraköz csúcsokkal, Popov egy kohérernek nevezett eszközzel detektálta a rádióhullámokat. Ugyanazt a jelenséget ét különbözó egyéni saját módszerrel detektálták. Mi lett volna ha az egyikük szabadalmo oltalmat kért volna a "radioelektromos hullámok detektálásáar"? Igy egyszerűen a módszerek leírása nélkül.
Szerintem ma a világon nem lenne rádiózás, televíziózás és egyébb hírközlés is csak korlátozottan.

Önök rengeteg szabadalmat jegyeztetnek be általános dolgokra. Gyakran olyanokra is ami akár különösebb felkészültségeel sem rendelkező embernek is eszébe juthat.
Legutóbb azt olvastam, hogy az egyik versenytárs operációsrendszer fontolóra vette, hogy beépít rendszerébe egy a rendszer újrainítása nélüli rendszermag részbeni frissítését és patceleset lehetővé tévő programkódot. Önök azonnal reagáltak, hogy a Microsoft már régóta rendelkezik egy szabadalommal, amely lényegében ugyanezt írja le.
Értetlenül állok azelőtt, hogy lehet egy ilyen dolgot szabadalmaztatni? Akkor amikor a Windowsok még ma is, de a windows 9x-es sorozatig az őrületbe ketgették a felhasználókat azzal, hogy minden apróságért, gyakran még a képernyő felbontás vagy színmélység megváltoztatása miatt is újra akartaák indíani a rendszert. Nos joggal merült fel minden felhasználóban, hogy az újraindítás mentes rendszerbeállítást és frissítést meg kellene oldani. Ez szinte bármely titkárnőnek is eszébe jutott, aki mondjuk önmaga képes egy USB-s eszköz telepítésére.

Szóval itt nem maga az elv, az igény felismerése jelenti a nagy titkot, hanem a konkrét megvalósítás mikéntje, amire ugye az önök szabadalme mellé sem csatoltak konkrét kódot. Ez fölösleges is lenne, hiszen a kódot nem kell szbadalmaztatni elég az eredetiségét bizonyítani, --akár egy publikálással is, mint mondjuk bármelyik költő is teszi ezt a versével--, és védi azt a nemzetközi szerzői jog!

Akkor kérdezem én mire való ez a rengeteg általános ötlet szintű szabadalom áradat?

Lassan oda jutunk, hogy valaki szabadlmaztatni fogja az alternatív --kőolaj származékoktól eltérő-- üzemenyagok használatát, így átalánosságban és akkor a NASA nem tud több űrhajót a világűrbe juttani, mert sem hidrogén, sem szilárd hajtóanyagú rakátákat nem használhatnak többé fel. És mire a benezin üzemű rakétát kifejlesztik, leszállnak a Fehér Ház parkjában az UFO-k!
Figyelemmel várom a válaszát.
--
не закурится!

Mr Ballmer gondosan hallgatta a tolmácsot félrebillentett fejjel, egyre elkomorodó arccal... Végül bömbölni kezdett.
Csak az vígasztalta amikor eszébe jutott az a rengeteg pénz, amivel sikerült megszelídíteni azokat akik gyerekkorában ormótlan kis majomnak csúfolták. Nem, már nem állhat meg, most megmutathatja, ki a főnök. Azzal szteppelni kezdett csípőre tett kézzel, a kérdésfeltevő már csak Ballmer gúnyos kacagását hallotta elvegyülve a rajongók extatikus sikolyával, miközben két markos legény kivezette az előadásról.
--
the tide is turning

dejo, ezt a rádios bizniszt nem biztos, hogy a legjobb érv. Már csak azért sem, mert a mai napig nem tisztázott ki is volt az igazi feltaláló.
a harc Marconi és Tesla közt folyt /tudomásom szerint/, Tesla 1896-ban szabadalmaztatta az alapötletet, Marconi csak 1900-ban kapta meg a rádió szabadalmát. /Tesla haláláig perben állt Marconival/.
Popov-ról mondjuk nem tudtam. ez is azt mutatja mennyire tisztázatlan az ügy.

Ezt találtam neked nagy hírtelen Popovról, mely szerint Tesla és Popov párbaállítása lett volna célszerübb, mert Marconi már az ő eredményeiket használta fel. Nem tökéletes a memóriám és hírtelen felinduásbó írtam, persze élesben utána néz az ember a dolgoknak.
Amúgy bevezető példaként sok más dolgot is el lehetne mondani.
--
не закурится!

Legutóbb azt olvastam, hogy az egyik versenytárs operációsrendszer fontolóra vette, hogy beépít rendszerébe egy a rendszer újrainítása nélüli rendszermag részbeni frissítését és patceleset lehetővé tévő programkódot. Önök azonnal reagáltak, hogy a Microsoft már régóta rendelkezik egy szabadalommal, amely lényegében ugyanezt írja le.

FUD, a Microsoft nem reagált semmit.

Ha az MS valóban szoftvercég lenne és műszaki alapja lenne az alaptevékenységének, akkor biz az ELTE vagy a BME-n lenne a helye. De nyilvánvaló, ahogyan a szicíliai és chicagói olasz éttermek esetében: egyáltalán nem erről van szó. Az intézményesített korrupció oktatási intézménye a közgáz (Marx TE). Nem a mostani 25 zseton izgatja a legjobban: hanem az, hogy eljöhet az a nap, amikor NEM fizetünk tea-adót. Ezért fordul a "jövő" önjelölt Nagy Vezéreihez. Egyébként a gyarmat kifosztása szisztematikus: először a megtakarítást kell USD-re váltani (aminek az MS olyan gazdasági hátteret nyújt, amilyet: lásd árfolyamnyereség) aztán meg marad a kopasztás... Nem véletlen, hogy majd' 30 évvel a rendszerváltás után is teljesen elképzelhetetlen az € bevezetése, még a megcélzása is...

„A vállalkozás - alkotás” - Herczog Edit, európa-parlamenti képviselő -- (nemzet) szocialista államkapitalizmus... (persze a magyar helytartó "elit" párttól függetlenül hűséges: Szájer a legnagyobb MS bérenc: és ő csinálja jól, mert kuss van körülötte ...hogy az l&r-es "Donor"-t ne is említsem)

A szervezet tehát nem folytat, nem folytathat lobbytevékenységet, a képviselők képzése, szakmai ismereteinek bővítése a célja, amely határozottan nem kapcsolódhat aktuális törvényhozási feladatukhoz, nem befolyásolhatják őket abban. -- Az EP-ben működő titkos multinacionális irodára derült fény

Az európai parlamenti képviselők képzésével foglalkozik az a szervezet, amelyet az Európai Parlamentben (EP) tiltott lobbizással vádolnak – mondta Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő pénteken az MTI-nek a Magyar Nemzet híre kapcsán. -- képzés

"jelentős források állnak rendelkezésre, főként az EU-s alapok által"
Harminc parlamenti képviselőként dolgozó MSZP-s politikus „segíti” a jövőben fejlesztési mentorként a kiemelt európai uniós projektek megvalósulását. -- Legalizálják a kormányoldali politikusok részvételét az uniós fejlesztési pénzek szétosztásánál

Az EU utolsó mentőövet ad, hogy kimásszunk a szarból, és hajlandó mindenki elnézni, hogy hogyan szívják el Ballmerék. Ezek után nem történelmi szükségszerűség, balszerencse, sors ki régóta tép, meg szovjet elnyomás a hibás. Ti szakmátok, ti lámpavasatok ...ha ilyen rendet hagytok a saját területeteken, hogyan várjátok el, hogy minden más rendben legyen (eü, tb, nyugdíj, vasút, oktatás, háború kezdése stb.)

"Mintha még mindig nem vettük volna észre: amit a megszálló katonák az iraki börtönökben művelnek, az az amerikai rendszer és gondolkodás logikus, szerves részét képezi." Nem kisiklások: ez (is) Amerika (nem sírom vissza az oroszokat, de legalább hagytak aranytartalékot, és nem küldtek Afganisztánba megdögleni: pedig nekik is lett volna rá okuk...)

"Proprietary software keeps users divided and helpless. Its functioning is secret, so it is incompatible with the spirit of learning. Teaching children to use a proprietary (non-free) system such as Windows does not make the world a better place, because it puts them under the power of the system's developer -- perhaps permanently. You might as well introduce the children to an addictive drug."

Nyílt titok, hogy az MS nem sw (hw) cég. Ha ezt a gondolatot sikerül befogadni az agymosás/mexokás/látszat/elfogadás helyett, akkor sok mindent jobban meg lehet érteni a viselkedésével kapcsolatban. Egyébként nem "megtámadta" [1] [2] [3] a bírságot/büntetést, hanem egészen egyszerűen nem fizeti be, mert megteheti -- lásd ISO megvásárlása. Ilyet eddig semmilyen "cég" nem tehetett meg. Az AT&T-t ennél kevesebbért is darabokra tépték anno ...és mégcsak nem is "konkurens" kontinensen/piacon.
a Vistat nem "A Piac" akarta, és csak mellékkörülmény a jelenlegi MS Corporation-nek ...nem véletlen, hogy olyan lett, amilyen. Az Apple-t sem tartom sokkal jobbnak (főleg DRM, dtrace vs iTunes stb) de legalább odafigyel az alapokra: műszakilag és alkotásilag csodálatra méltó mind a sw, mind a hw.

Pont azért "mindent szabad" neki, mert nem pusztán egy nagy cég.
Hogy hogyan "csinálja", azaz inkább, hogyan van ilyen kiváltságos helyzetben, az egy érdekes kérdés (általánossága persze túlmutat a HUP-on). Nyilván vannak ötleteim, de nem akarlak befolyásolni: ha tényleg érdekel a kérdés, akkor nézz utána. Esetleg érdemes az ipari forradalomnál kezdeni (nem véletlenül linkeltem történelmi példát a wikiről), és különös figyelmet szentelni a 2. vh előzményeitől fogva a XX. sz. második felére. Egy markáns szemlélő Noam Chomsky (igen, formális nyelvek tantárgy) aki itt-ott segít elindulni: ez a referencia-gyűjtemény elég értékes, a könyv maga meg új perspektívát nyit azoknak, akiket érdekel (nem muszáj mindent elfogadni: elég a könyv felét: hidd el, már az is sok). Nem igazán tudnám letagadni, hogy nagyban befolyásolták a világnézetemet Adam Curtis filmjei is. Persze hathatós példák mindig vannak: a Monsanto eset is tanulságos.

Ballmert érdekli*, az otthoni szakmát viszont tényleg nem...

Egyébként borítékolom, hogy fő mondanivalója az lesz, hogy ha nem az MS-t választod, akkor szegény maradsz/leszel, és nem csinálsz pénzt. Oroszországban nyomják most ezt a dumát keményen. A közgázos nyilván pénzt akar csinálni (a semmiből?) tehát majd meghozza a helyes döntést.

A Xerox vagy a Mac desktop koppintásra gondoltál? Mi az a lényegi amit ezeken kívül (1968: egér GUI, fa, copy-paste, RDP ;-) teremtettek volna?

Hogy megváltoztatták a piacot, az igaz. Én azt gondlom, hogy nem a javára... az utóbbi 10-15 évben biztosan nem.

Téves lenne azt gondolni, hogy ők teremtették meg az írógépek aktatologató piacát (az emberek zöme annak használja a PC-t, sőt sokaknak a szgép: a windows is egészen egyszerűen word: lásd közbeszerzési kiírásban alkalmazott "szókincs", "kifejezés"). Bár az internet elterjedésével kommunikációs eszközként is előlépett a PC: de mindenki tudja, hogy az MS csúnyán lekéste az internetet; a mai napig nem tudta ledolgozni a hátrányát a Netscape történet ellenére.

Desktop 1: ismerős? Ha nem, akkor Desktop 2 (tipp: jobb felső sarok, óra ...az idő múlása, 'biz)

Ez igaz, hogy megváltoztatták, de...

- ezt műszaki innováció nélkül, mások munkájának az összelopkodásával tették
- egy "monokultúrális" technikai környezet kialakításával valószínűleg évekkel vetették vissza a fejlődést
- az eddig elért "sikereik" és a jelenlegi tevékenységük egyik alappillére az, amit finoman "tisztességtelen piaci magatartás" néven szoktak emlegetni...

Egy biztos: ezzel iszonyú nagyot szakítottak. Ez vajon siker? Mindenesetre, tőlem aztán várhatják, hogy ezt sikerként elismerjem. A rablókat és egyéb bűnözőket sem szoktam, főleg, ha "sikeresek".

Hát... volt konkurrencia? Üres piacon könnyű monopóliumot kiépíteni...

- A Mac mindig rohadt drága volt, esélye se lenne széles körben elterjedni. Egy szűk réteg venné/veszi, akinek van rá rengeteg fölösleges pénze.
- Az OS/2 körül folyamatos vita volt, plusz az MS fejlesztette egy részét annak is.
- A Linux viszonylag új szereplő, desktop felhasználásra nagyon sokáig teljesen alkalmatlan volt (most is szenvedős eléggé).
- Volt/van egyéb?

UI: a BeOS (mint apple/win95 killer) sorsa már akkor megpecsételődött amikor pár hónappal a gyártás beindulása után kihalt alóla a hw platform, és portolásra kényszerült. Sosem volt igazi potenciális alternatíva, a kényelmes felépítése ellenére.

Azthiszem félreértettél. Az nyilvánvaló, hogy az ms ígyis-úgyis terjedt volna, mint a pestis, én csak arra próbáltam célozni, hogy ezt nem vagyok hajlandó kifejezetten sikerként elismerni, a fentebb vázolt okok miatt.
Egyébként, igaz, hogy nem nagyon volt konkurrenciája, legalábbis a dzsunkaPC kategóriában, engem inkább az zavar, hogy mára már olyan helyekre is betört, ahol semmi keresnivalója, sőt, amiket kiszorított, azokhoz képest nemegyszer technikai hátárnyban volt. Ezt nyilván, szintén a fentebb vázolt magatrtással tudta elérni. Szóval, nem az a baj, hogy elterjedtek, hanem, hogy hogyan. Szerintem, ha azok közül a szempontok közül, amiket az előző hsz-ben leírtam, legalább az egyik nem teljesül, és az ms kb. oda került volna, ami a tényleges piaca (a desktop területen kb. 70-80%-os elterjedtség), már jól jártunk volna. Leben und leben lassen. Leginkább ezt hiányoltam.

Leginkább a high-end desktop dolgokra gondolok, de szerver területen is van ahol most megtalálható, de szerintem nem kellene erőltetni.

Konkrétan pl. 2004 környékén többször megfordultam egy nagyobb nemzetközi vállalat itthoni részlegénél, ahol az "IT-konszolidáció" jegyében akkor cserélték le az RS/6000 és (ha jól emlékszem) IntelliStation (Power) workstationokat x86-ra (merthogy akkor jelentek meg azok a szoftverek x86-ra, amit addig az IBM vasakon használtak). PC szempontból nem vettek rossz gépeket, 500-1000 kHUF közötti értékű gépek voltak, duplaproci, sok ram, meg minden nyavaja, a kor szintjén erősnek mondható gépek voltak, papíron jobbak voltak legalább az RS/6000-nél. Mégis, a dolgozók átkozták a pcket és visszasírták a régi vasakat. Ugyanazokban a feladatokban sokkal rosszabban teljesítettek az új gépek. Meg volt amit pl. nem is tudtak megoldani, mert win egyszerűen nem kezelt talán 2GB ramnál többet (ellenben az előző gépekkel)...
A szomorú az egészben, hogy az átállást (akkor még legalábbis) semmi nem indokolta az "IT konszolidáció" fedőnevű merényleten kívül...

Windows 2000 Advanced Server is a variant of Windows 2000 Server operating system designed for medium-to-large businesses. It offers clustering infrastructure for high availability and scalability of applications and services, including main memory support of up to 8 gigabytes (GB) on Physical Address Extension (PAE) systems and the ability to do 8-way SMP.

itt

Ez lehet, de szerintem nem volt "magától értetődő" az xp akkoriban, mint ahogy ma sem kapkodnak a Vistaért a "korporétenterspájz" gépekre. Ráadásul függ attól is, hogy az adott oemek akkor éppen mit támogattak az adott vasakra, meg nagy cég, lehet, hogy a beszerzés elindításától a gépek üzembeállásáig elég hosszú idő telt el.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP_editions
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

Ezek szerint az XP is csak SP2 után, ill. x86_64-en támogatja, ha jól értem (ezek a kérdéses időpontban még nem nagyon voltak napirenden). Ráadásul azt is írják, hogy az XP-n és Vistan alapból csak 4GB megengedett még most is, visszamenőleges kompatibilitási okok miatt. Csak a szerverváltozatokon van valójában (ld. táblázat a linken).

Egyébként, hogy miért úgy csinálták ezt ott, nem tudom, nekem személy szerint nem sok rálátásom volt arra (külsős voltam az említett helyen), hogy mit, miért és pontosan hogyan oldottak meg akkoriban.

Igen, de csak arra vonatkozólag, hogy annak idején nem biztos, hogy egyáltalán célszerű volt ezt meglépni, ill. nem azért lépték meg az átállást, mert a wintel platform jobb lett volna (akkor), hanem mert az elterjedtségével rászorította őket. Ettől persze még lehetett rosszul megtervezve az átállás, de ez nem sokat módosít azon amin most itt rágódunk, ugyanis a RAM-korlát pl. elég objektív paraméter.

1) Nem, képzeld ezt winxp alól írom, mivel ez éppen a munkahelyi gépem. De igen, jó hogy mondod, írhatnám a minix-klón alól is... már bootolok is át...

2) Egy szóval nem említettem, hogy "bezzeg más oprendszerek". Az msről próbáltam egy rövid jellemzést adni. Ebből a szempontból teljesem mindegy, hogy más rendszerek és/vagy a készítőik milyen terméket és hogyan állítanak elő. Igazad van, ettől még más is lehet szar, de ez még nem menti fel az ms-t a saját sötét ügyei alól.

(ld pl.: Te megölsz valakit, de mondjuk Pistike megöl 2 embert. Akkor Te Pistikéhez viszonyítva -1 embert öltél meg nem? Nagyon derék! Sőt, Pistike vonatkoztatási rendszerében még elismerésre is számot tarthatsz!...)

Talan ha alatamasztod nehany peldaval mik azok az iparag szempontjabol alapveto innovaciok amiket a microsoft valoban onmaga fejlesztett ki, akkor majd nem rohogunk rajtad hangosan.

Addig ha nem haragszol, a picipuha maradjon csak marketingceg.

Nekem most a Blue Screen Of Death jut mindossze eszembe mint az iparagat jelentosen befolyasolo innovacio a picipuhatol. A CTRL+Alt+Del ugyanis IBM talalmany, igaz a picipuha miatt lett vilaghiru.

Hát, ez elég kevés. Bírom,hogy ha innovációról van szó, rögtön idejön valami okos ember és dob egy linket a Microsoft Research Centerről. Linket dobálni én is tudok, és konkrétumokról: itt olyan dolgok találhatók, mint a Fortran (John Backus), a fraktálok (Benoit B. Mandelbrot), a relációs adatbázisok (Ted Codd - igen Boyce-Codd normálforma, ha még rémlik valakinek az egyetemről), beszédfelismerés (IBM ViaVoice-ban lett termék), RISC architektúra, trackpoint az IBM notebookokról, Deep Blue, csak hogy a legismertebbeken végigfussak. Tanulságos a Top innovations linken is végigfutni, meg egyáltalán a http://www.research.ibm.com/ linket megnézni. Na _ezeket_ hívhatjuk innovációnak.

init();

Kedves "compi"! Kérlek vedd már a fáradságot és kukkants rá erre a linkre.

Kedves "PutAbout" (bar ne tudom mi volt a szandekod a nickem idezojelbe rakasaval, de ha feletek ez igy szokas, am legyen...) Az altalad megadott linkre kattintva szamomra egy tecnikai innovacio valt mindossze egyertelmuve, nevezetesen hogy a picipuha hatalmas elorelepest tett a bullshitgeneratorok teruleten.

Lehet hogy a picipuha hivok bibliajaban szent es serthetetlen 1. parancsolatkent all, hogy amit a picipuha allit magarol az feltetlenul igaz, es eredendo bun mas forrasbol indormalodni, de ha nem haragszol, ha partatlan es targyilagos informaciokra van szuksegem Kovacs Pistirol, akkor Kovacs Pisti lesz az utolso akit ebben a targyban megkerdezek.

Nem sorolnam fel ujra en is azokat az "innovaciokat" amiket a picipuha megvett vagy egyszeruen lenyult az iparag mas szereploitol - miert is tennem, megtettek mar masok szamtalanszor helyettem ezen a forumon is.

szoftverfejlesztokent nap mint nap talalkozok olyan probalkozassal a picipuha reszerol ami a szabvanyok felrugasat, megtorpedozasat, olyan modszerek es elteresek a fejlesztore torteno erolteteset celozza, ami mas platformon (sot mas forditoval) soha le nem fordulo kodot eredmenyez. ez bizony kokemeny innovacio, de ha nem haragszol nem sorolnam a technikai jelleguek koze. csak egy pelda: a szabvany strncpy a picipuha szerint nem biztonsagos. hasznald helyette az strncpy_s fuggvenyt. ja hogy egy egyedul a picipuha ablakok platformon, a picipuha latvany ce'megmeg forditoval fordithato? hat istenem, elso a biztonsag.

Ha ezután is úgy véled nem adtak, nem adnak semmilyen innovációt se a világnak, akkor... hát nem is tudom, csak sajnálni tudlak.

Vegezetul annyit hogyha az altalad linkelt "dokumentum" szamodra hiteles informacioforrasnak szamit, ami bizonyitja a picipuha innovativ mivoltat, akkor csak sza'nni tudlak.

talan mert sz*r a c szabvany?

NAME
strlcpy, strlcat -- size-bounded string copying and concatenation

RETURN VALUES
The strlcpy() and strlcat() functions return the total length of the
string they tried to create. For strlcpy() that means the length of src.
For strlcat() that means the initial length of dst plus the length of
src. While this may seem somewhat confusing it was done to make trunca-
tion detection simple.

HISTORY
strlcpy() and strlcat() first appeared in OpenBSD 2.4, then in
NetBSD 1.4.3 and FreeBSD 3.3.

troll harder
--
Segmentation violation -- Core dumped blues

Bérgyilkost bérelt már fel vki?

Nincs kedvem 160 km-et utazni, hogy fejbe lőjem azt a f.szfejet.

LOL :D

Ballmer budapesti látogatásán többször újraindul majd lefagy. A szemében tükrözödő kékhalál magyar fordítását, Hiller István (nyelvújítókat megszégyenítő) tolmácsolásában hallgathatja meg a magyar M$FANBOY közönség.
Erről természetesen videó és hangfelvétel is készűl, amelyet ajándékként adnak minden eladott Vista mellé.

Kar erolkodni ezzel, mert akarmit is mondhatsz Ballmer (nem az ms, hanem ez az ember) egy seggfej marketinges. Aki meg egy kicsitsem jopofa. Rohognek rajta. Ennyi. Meg most nem eri el a cegnel hogy kinossa valjon a viselkedese.
Mivel o nem sokat valtozott, csak az eredmenyek fogjak meghatarozni vallalhato e meg az okorsege. Nem hinnem, hogy ezzel a mentalitassal marad meg ket evig...

Egyszerűen ki kéne menni és visszakérni a 25 milliárdunkat. Ha nem adja, akkor az a minimum, hogy megdobáljuk tojással.
"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Miért nem a parlamentben tart előadást? Fecóval jót tudnának táncolni.
Ráadásul ott legalább minden szereplő valóban a magas minőségről beszélhetne, amelyet az évek során elértek.

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

Nem állítottam az ellenkezőjét. Párthovatartozásom nem lévén mindíg az aktuális politikai eröt veszem górcső alá. (Igazad van, mindegyik a saját zsebére dolgozik, a mi kárunkra...)
A lényeg, hogy mivel lobbizni/korrumpálni jön Pista bá, nyugodtan megbeszélheti ezt egyenesen a politikusokkal; nem kell itt tépnie magát.

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

egyébként még érdekelne is (kíváncsiság), ha épp arra lenne dolgom, biztos megnézném. de így, a vizsgaidőszak elejére téve... hát grat a szervezőknek :)

Ha valamelyikotok ott lesz, kettot kerdezzen mar meg helyettem is:

1. ahelyett, hogy licencelnem az 1234567. szamu patent-juket, inkabb magam implementalom azt. Nem tudom, baj-e, es ha baj, nagy-e?
2. Ha a kozonseg fennallva tapsolna, es valaki beszerezne Gloria Estefan "Get on your feet" c. slageret, akkor pogozna-e egyet a szinpadon?

ASK Me No Questions, I'll Tell You No Lies

vajh direkt vizsgaszezonra rakta?

—-—-—

int getRandomNumber() {
return 4;	//szabályos kockadobással választva.
	       //garantáltan véletlenszerű.
}	      //xkcd

Gratulálok a tojásdobálónak!

Neki végre nem csak a szája járt (anonim netes fórumokon), hanem a keze is!

Szerintem a tojásdobálás a minimum, ami jár ennyi állami korrupció és pénzszórás miatt!

messze nem állítanám, hogy szimpatizálok az ms monopotörekvéseinek jó részével, de azé'...
A magyar állam adófizetőinek pénzét nem Steve Ballmer költi el, milyen alapon kérnénk tőle vissza?? Ez olyan, mintha az alkalmazottad elb*na 100 ezret a munkahelyén szextelefonra, aztán a szolgáltatótól kérnéd vissza...