Intel X3100 Graphics card

Fórumok

Hi!

Van egy HP 6710b laptopom amiben egy Intel grafikai kártya van és UBUNTUUUUÚ alatt remekül megy 1280 x 800 ban a xserver-xorg-video-intel mudullal. DE Debian alatt nem tudom bepakolni az "intel" névre keresztelt drivert. Kérlek segítsetek ha tudtok vmi, mert már mindent :) kipróbáltam és semmi sem segített. Köszi!

Hozzászólások

esetleg jó lenne tudni, hogy milyenek a verziók, lehet, hogy stabil debiánt használsz, és ott még régebbi az xorg driver ...

Az Ubuntu sok mindent hozzátett a Debianos intel driverhez. Szerintem próbáld meg inkább azt használni. Ha szeretnél compizt használni, akkor kelleni is fog.

Ahhoz képest, hogy megnyitották a dokumentációt, a 965-ös intel chipsetek videómeghajtói mind a képesség, mind a teljesítmény szempontjából elkeserítően siralmasak.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Nekem is problémám volt a debian-os xorg-video-intel-el, ezért telepítettem ezt az egy csomagot az aktuális ubiból. De attól, hogy egy db ubi csomag van feltelepítve, még nem lesz debiánból ubi...
Ha meg nagyon mókás kedvedben vagy, akkor forrásból is lefordíthatod a drivert.

Hi!

Jah mókás kedvemben voltam és nekiálltam, de volt egy valag dependenci amit még kellett keresgessek, és persze mikor mindnek megtudtam, hogy lehet feltenni akkor a .configure végigment majd a make - nél vmi misztérikus hibával elszállt. Úgy döntöttem felteszek egy UBUNTUt és majd max kiveszem az erre utaló jeleket :P Nah igen én már csak ilyen hülye vagyok. Köszi a segítséget!

johnnym - "only after disaster can we be resurrected"

Csak is Ubuntu 8.04 -el fog menni normálisan a compiz+xvideo a hp6710b, most is arról pötyögök ;) Debian alatt pedig elviekben ugyan úgy mennie kellene.Az xorg és az intel driver nem különbözik szvsz a két disztrón.

Hát pedig nekem nem ment :( sőt még .deb-ből felrava (volt dep verziószám különbözés, gondolom az ubuntu-s verziók, ezért force-oltam) és úgy még be is töltötte a drivert, de mikor használni akarta akkor vmi tripla zárójeles xorg-os hibával crash-elt.

johnnym - "only after disaster can we be resurrected"

Pedig nagyon is különbözik. Csak nézd meg itt a diff-t: https://launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-intel/2:2.2.1-1…

Néhány apró feature:
- stabil EXA+compiz
- nem szaggat iszonayatosan a 2D gyorsítás, ezért lehet scrollozni firefoxban akkor is, ha a compiz be van kapcsolva
- hardware overlay (texture overlay helyett), így működik az xv+compiz

Az intel driver képességeire a következő igaz: X.org < Debian < Ubuntu

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Hi!

Jah jut eszembe a 915resolution package nem jó hozzá mert ez nem i875/iö75 vagy milyen kártya. Nem is tölti be magát ha felteszem, mert azt mondja hogy ő nem ehez van.

johnnym - "only after disaster can we be resurrected"

A Hardy-ban lévő xorggal jól megy, csak a TV-out döglött.
Ha valakinek működik, sikítson plíz!
xrandr vagy xorg.conf kerestetik...
--
the tide is turning

Nekem egy Acer TravelMate 5320 munkahelyi gepem van Intel X3100 vezerlovel. Debian-t hasznalok es mukodik. Meg a masodik video kimenet is.

Tehat... Egy eszkoz mukodesenek feltetele tobbnyire az, hogy legyen hozza meghajtoprogram. Ez abban nyilvanul meg ugye, hogy pl. legyen _megfelelo_ kernel modul (gyari Debian kernel eseten) az eszkozhoz.

A 2.6.18 kernel eleg regi ezert abban nincs. Probalj ujabb kernelt hasznalni. Nekem jeleneg 2.6.22 van es mukodik.
Telepits lenny-t vagy hasznalj olyan telepito keszletet (http://kmuto.jp/debian/d-i/) amiben van ujabb kernel.

Ja megegy... video driver eseteben fontos az xorg frissessege is. Vagyis az etch-ben levo dolgok szinten eleg regiek.
Nekem ezzel mukodik: xserver-xorg-video-intel 2:2.1.0-2

--
maszili

esetleg segíthet, ha testingre, az jelenleg lenny, vagy esetleg sidre állítod át az /etc/apt/sources.list filet. majd apt-get update, és installalálod a problémás xorg csomagokat, a függőségeivel együtt. majd visszaállítasz mindent újra stablera. éveken át használtam ilyen hybrid debian rendszert, különösebb problémák nélkül. imho szerencsésebb, mint ubuntus csomagok+függőségeik debiannal keverése.

how about a nice cup of shut the fuck up. volt valaha Branden Robinson debianos fő X maintainer jelmondata. mostanra már konszolidálódott valamennyire. már 10 éve is ment a sírás rívás a Debian X driverei miatt. persze Brandennek abban igaza volt, hogy sok PConly user nem vette figyelembe, hogy a Debian az egyetlen disztrib, amely 10+ hardware architecturát támogat. ennek pedig ára is van. ezt azért el kell mondani a Debian védelmében, hogy fairek legyünk. az Ubuntunak jóval egyszerűbb dolga van a maga 3, azaz 2.5 portjával.
azt ebben az esetben speciel nem értem, hogy mi a francnak kell kilenc port egy olyan programcsomagból, amely csak 2, de legfeljebb 3 architecturan fordulhat elő?? mivel intel vga mostanában csak integrált alaplapi chipset formájában létezik, i386, amd64, és esetleg ia64 rendszerekben bukkanhat fel.

Hi!

Köszönöm a segítséget. Megoldódott a probléma és immár debian etch kernel 2.6.24 fut rajta és 1280x800-ban xorg-video-intel driverrel.

Innen http://kmuto.jp/debian/d-i/ leszedtem egy debian etch netistalt amiben default kernel 2.6.24 van, azt installáltam és mitután stabilan megvolt minden átírtam a source.list-et unstablére és így apt-get update majd sime apt-get install xserver-xorg-core xserver-xorg-video-intel majd visszatenni a source.list-et stablére és csodásan horzsol a debianom! :)

Köszi a segítséget!
johnnym - "only after disaster can we be resurrected"