Floppy icon az asztalra, Hogyan?

Fórumok

Sziasztok,

Meg tudjátok mondani, hogy hogyan tudok Floppy icon-t varázsolni a Debian 4.0/stable Xfce4 asztalára?

Xubuntu 7.10 alatt telepítés után kiteszi, amely fel is mountolja a Floppy-t duplaklikkre. A jobb egérgombos menüben ott is van a mount / unmount paracs. Viszont Debian alatt nem birom összehozni.

Nézegettem már a ~/.config/xfce4/dekstop -on belüli scripteket is, de nem nagyon van nyoma, hogy Xfce4 alatt hol tudom állítani a megjelenését.

Megjegyzem, ugyanazon a hardveren volt már Xubuntu és ott felismerte a floppy, most Debian ment a gépre. Kézzel tudom is mountolni és olvasni a floppy lemezeket.

Köszi a segítséget előre is.

Hozzászólások

Sajnos még mindig nem működik így sem.

Közben meg előtte is kutattam a neten, de olyanokat találtam, hogy script-et raknak mások az asztalra amit ezt tartalmazza: mount / thunar folder / umount, meg hasonlók, de még mindig nem tudom azt elérni, mint Ubuntu-ban, hogy az Xfce icon-ja legyen az asztalon, ami egyből felcsatolja a floppy-t a mappa megnyitásakor.

A Debian Etch-ben 4.3.99-es a repo-ban lévő Xfce4, lehet hogy ez nem tud floppy-t kezelni? (Thunar-ban sem jelenik meg a floppy, nem csak az asztalon)

Sajnos egyszerű megoldás kellene, mert kevésbé hozzáértő felhasználóknak lesz.

Hát nem tudom. Én egyszerűen megcsináltam az oldal alján lévő dolgokat (fájl létrehozása, pár sor beírása), újraindítottam az ablakkezelőt és ott volt az asztalon a floppy ikonja.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Közben én is "vacakoltam" még vele egy kicsit és nem teljesen korrekt a dolog. Mert ugyan az ikon helyi menüjében megjelenik a csatolás opció és működik is, de a lecsatolás már nem jelenik meg, csak a kötet kiadása. Ha viszont erre kattintok, akkor lecsatolja ugyana floppit, de utána dob egy hibát, hogy az eject parancs hibával tért vissza. Aztán innentől már a helyi menüben nem aktív a csatolás menüpont, tehát nem veszi észre, hogy lecsatolta a floppit. (:
Most úgy hidaltam át a dolgot, hogy a panelre kitettem az "Eszközök csatolása" nevű plug-int. Ha erre kattintok, feldobja az fstab-ban lévő eszközöket és az állapotukat (csatolt/nem csatolt). Aztán ha valamelyik elemre kattintok akkor azt fel/le csatolja. Ez így elég jónak tűnik a számomra.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Hosszas keresgélés után úgy néz ki megtaláltam a választ a kérdésemre az alábbi linken:
http://linux.blogs.ie/2007/04/25/how-to-use-floppy-with-zencafe/

Ez a Thunar "Custom Action" szkriptjét használja a Floppy kötet felcsatolására. Vagyis csinálni fogok egy linket az asztalra, amely a /media/floppy mappára fog mutatni, majd ahhoz megcsinálom a 'mount' szkriptet. Tehát a felhasználó használat előtt jobb egér + 'Mount' -ot nyom, használat után meg 'Unmount'-ot.

Az a sejtésem, hogy Xubuntu alatt is a Thunar Custom Action szkript-jével van megoldva, másra nem tudok gondolni. Javítsanak ki a hozzáértők ha nem ;)