Sendmail sender mail validation!

Sziasztok,

abban kérnék segítséget, ötleteket, hogy a sendmailt hogy tudnám rávenni arra, hogy csak az általam megadott email címekről tudjon levelet küldeni. Van egy server amiről mennek ki a hírlevelek stb. és ne akár milyen mail címről mehessenek ki csak arról amit engedélyeznék.

Köszi előre is!

Hozzászólások

sendmail + smtp auth, így aki küldeni akar a te smtp szervered segítségével annak kell egy login + jelszó páros, úgy mint a pop3-hoz, ennyi. Egyébként a freebsd doksiban benne van lépésről lépésre, az ott leírtakat szerintem lehet bármilyen sendmail-os rendszeren használni. Annyi gond van, hogy a sendmail esetében valós rendszerusernek kell lennie aki kapja a login,pass párost, sendmail-hez azt hiszem nincs nagyon sql-es móka, arra használj postfix-et.

Ja egyébként a sendmail configurációs könyvtárában ( ami nyilván rendszerenként változó lehet ), az access fileban is tudsz szűrni IP-re, mailcímre, stb.

pl.
access file tartalma

192.168.1.1 RELAY #inenn mehetnek a levelek
192.168.0.0/24 DROP #az egész tartományból eldobja
kispista @valami.hu RELAY # erről az egy mail címről mehet a level
@gonoszdomain.hu REJECT #ezt a domaint visszautasítja

Köszi a választ:-)

De elvetném, olyan megoldás kell, hogy CSAK az általam engedett címekről mehessen ki levél a weboldalak formjából, és ne akár milyen mail címmel vagy www userként menjen ki a levél.

Az access megvan, de sajnos nem működik ott az engedélyezés makemap hash meg hasonlók lefuttatva. Ez nem igazán jó nekem akkor sem ha működne.

A cél az lenne, hogy aki akar levelet küldeni a több 100 oldaláról az adjon le nekem egy kimenő mail címet ahonnan engedélyezem a levele kiküldését, lokális postafiókok nélkül.

A postfix tervebe van véve, de későbbiekben egyéb okok miatt, most sendmaillel kell ezt megoldanom!

FEATURE(relay_local_from)
?
nemvagyok bizti benne, de ha jolemlexem ezzel meglehet kavarni.