Megkezdődött a sebességoptimalizálás az OOo-ban

Megjelent az OpenOffice.org 1.0.2 verziója, amely főleg hibajavításokat tartalmaz, viszont tesztelők szerint bizonyos funkciók jelentősen gyorsabbak lettek. Köztudott, hogy az OpenOffice.org 1.0 kiadásánál a funkcionalitások megvalósítása volt a cél egy Open Source irodai programban, ezért ennél az ágnál még nem végezték el a kód sebességoptimalizálását. Reméljük, ezzel a kiadással ez a munka megkezdődött, és a magyar telepítő is megjelenik mielőbb az FSF.hu és Bencsáth Boldizsár jóvoltából.

Hozzászólások

Minden nagy programot optimalizalni kell elobb utobb. Gondolj csak bele, hogy a microsoft is belegondolhatna ebbe. Mert pl. a ms word keped konnyeden meghalni egy 200 oldalas dokumentumnal, akarmekkora memoriaval. Vehetsz erogepet, elobb utobb a program lesz, ami visszafog.

Erre vannak az ú.n. lightweight progik, mer' mint tudjuk a kisebb, lágyabb, könnyebb jobb. Én személy szerint egy olyan rtf szerkesztőt szeretnék Debian alá, amit fölrakok és könnyedén kezeli a biznet fontokat. Persze vannak integrált progik is, ilyen az ooo. Ezeket nem nevezném 'szövegszerkesztőnek'. Persze lasabbak, de sokat tudnak. Ettől függetlenül minden progit optimalizálni kell (ha voltál már fejlesztő). Még a linux kernellel is folyik a mai napig. A szövegszerkesztő téma visszavezet ahhoz a felvetéshez, amit egy értelmes arc vetett fel, hogy a vi, vagy az Open Writer a szövegszerkesztő? (Text editor, word processor magyarítás.) Erre még nem találtam választ. Neked van ötleted?

Nem kotozkodes vegett, csak kerdeznem, az OpenOffice.org-ot nem OOo -nak szoktak roviditeni? (te mind3 O-t uppercaseben irtad)

Na igen, a magyar forditas a problema, mert angolban van 2 kulonbozo fogalom: text editor es word processor. A ketto kozel sem ugyanaz, a vi, joe es tarsai _text editorok_, az OOo Writer es MS Word meg word processorok.

Mi a kulonbseg? Szerintem 'csupan' annyi, hogy a word processorban sokkal tobb lehetoseged van a szoveg formazasara.


Persze van 3. eset is, ha valaki hardcoreban nyomja, akkor text editorral is irhat .ps doksit, amiben aztan ugy formaz, ahogy akar ;)
De a Gizike, a szomszed irodabol talan meg nem itt tart.Az eredeti kerdesre visszaterve: igenis szukseg van mindkettore, mert mas a celja, es igenis optimalizalni kell minden programot, kulonoskepp a nagyobb, lomhabb egyedeket, vagy ti nem emlekeztek a kezdetekre? Kisebb, gyorsabb (ami egyebkent letfeltetel is volt) -> jobb.

Ezt ki szólta be? :-)

Egyébként ilyen velem már fordult elő, amikor már a SO-ból, és az M$ OffXP-ből is tele lett a ...-om, akkor megírtam LaTeX-ben :-)

bra és még pár beavatott tudja miről beszélek :-)

Na, még a végén ebből lesz a 'legtöbb hozzászólással rendelkező'. Amúgy meg persze, szöveget LaTeX-ben, kottát lilypondban videót meg legjobb egy hexedit-ben szerkeszteni :-). Ja, nekem van egy audiostreamem, amit texteditorban csináltam, és ha kiíratod, akkor szép értelmes szöveget ad. Ha valakit érdekel, kirakom. Látom, még nektek sincs ötletetek a magyar fordításra, amúgy meg pont ez a lényeg, Text Editor=ASCII Plain Text, a wordprocessor meg formáz.

321.hu/t.snd v. t.wav néven elérhető. Persze ez még csak teszt, nem valami művészi, de most nincs is időm vele foglalkozni, viszont ha rájösz, hogy mitől szól, akkor már magad is könnyen állíthatsz elő, akár több szólamú dolgokat is.

sas