*kényelmes* billentyűzetet + (csukló|kéz)támaszt

Hali!

Ma sikerült végigjárom a nagyobb elektro-gigmarketek boltjait, és bár sokmindent próbáltak eladni, nem találtam egyetlen egy olyan billentyűzetet, amiért hajlandó lettem volna pénzt kiadni (még akkor sem, ha az ár nem számít). Az összes teli van 65535 multimédia gombbal/pöcökkel/tekerővel, nem szabványos a kiosztásuk és már ott beletörik az ujjam. Az egy tűrhető amit találtam meg PS/2-volt.
Sajnos a kisebb üzletekben kinéznének ha végigpróbálnám az összes darabot a kínálatukból.

Tudnátok ezért ajánlani egy olyan billentyűzetet, amelyik:
- szabvány USB wired
- 104/105 gombos _szabványos_ kiosztás
- tényleg szabványos kiosztás
- í,ű a helyén, backspace és enter normál méretű, a prtscr/pause/sclock ill. del/ins/hom/end/pup/pdn a helyén
- ha esetleg van rajta extra (sleep stb.) gomb, akkor amiatt nem csúsztatnak el másikat
- puha, kényelmes gombok
- strapabíró
- lehetőleg lehessen standalone kapni, ne csak egérrel, kombóban

Létezik még ilyen? Vagy kezdjek el spórolni Das Keyboardra?

Hozzászólások

Ezt hasznalom otthon illetve melohelyen az alap IBM billentyuzeteket.
Mindkettot nagyon imadom es kaphato is kulon.

Nekem apple billentyuzetem van. Aminek ilyen atlatszo muanyag az alja. Kep:

Ami jo dolog, hogy van benne usb hub (nem lattam meg masik billt amiben lenne), igy az egeret a billbe lehet dugni. Sajna csak 1.1es, igy usb cerkat nem erdems beledugni)

Viszont szar rajta gepelni. A space az meg kulonosen otvar. (nekem magyar kiosztasu van).

Az uj billre viszont kivancsi vagyok:

Es oldalrol:

Szerintem azon mar kenyelmesebben lehet gepelni. Lehet, hogy beruhazok ra (a masikat 1 ev hasznalat utan elajandekoztam).

Az eddigi legjobb bill, amin szerettem gepelni, az a regi szines imac-ek billentyuzete volt (fekete gombok, es ronda rikito szinu volt a szele). Csak az egy picit ossze volt nyomva. Azert is vettem mac billt, de nagyot csalodtam. Hatha majd most!;)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A keyboard with no inscriptions on the keys is obviously only for a certain type of users, not just normal ones, only those who are above the pack: the Übergeeks.[/qoute]

I wanna be an übergeek too...:-) Amúgy az enter feletti (vagy alatti) gomb az mi?

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Én jónéhány vargáné és tsa, samsung, a4tech bill. után váltottam nemrégiben egy
Fu-Si "kb slim mf S26381-K370-V511" típusú billre.
Nekem totálisan kényelmes, teljesen korrekten használható, halk, kellően "puha" rugókkal és a nagy ujjaimnak is kényelmes, nagy felületű billentyűkkel. Ugyan vannak rajta csili-vili extra gombok, de egészen diszkréten elhelyezve.
USB-s (2m dróttal); xp, ubuntu gond nélkül felismerte, kezeli.

http://www.fujitsu-siemens.com/products/prof_accessories_mainboards/key…

http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/tastature…
--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

En is vacilalok billencs valtason mert 5 ev alatt azert a csiftek is kopik...
Vkinek volt tapasztalata sok ev [~12] angolrol magyarra valtassal?
Viszonylag "jol" gepelek angol billencsen is vakon magyar kiosztasra valtva, mostani billencsekben viszont nem vagyok otthon, asszony magyarkiosztasosan meg csomot hibazok ha "vakon" gepelek rajta :/
[amugy x ev irc utan neha erdekesen erzem magam ekezetes szoveget gepelve;p]

En Cherry-t hasznalok, talan a legalapabb kivitelt, vmi G83 vagy hasonlo. Nekem bevalt.

off

"Sajnos a kisebb üzletekben kinéznének ha végigpróbálnám az összes darabot a kínálatukból."

érdekes ezt hallani, a mi üzletünkben pl végigpróbálhatsz mindent, nem fogunk kinézni. ha lenne raktáron usb-s melegítős zokni, még azt is felpróbálhatnád :).

/off

otthon én Revoltec LB XL2-vel megyek (este munkához nem kell villany)
http://www.madtech.pl/pliki/revoltec/xl2/re054-1_b.jpg
máshol pedig Logi LX710 kombóval:
http://www.skyhigh.nl/catalog/images/Logitech-LX700.jpg
utóbbi már erősen "csicsás", de egyébként halál kényelem...

--
senki földjén, senki fia

Én másfél éve a Miklandba mentem be azzal a kéréssel, hogy Logitech billentyűzetet kérnék minél kevesebb multimédia gombbal és normális kiosztással, mire kihoztak egyet, amin 0, azaz nulla multimédiás gomb volt, minden billentyű a helyén volt és még kényelmesen is lehetett gépelni rajta. Azt mondták, ennek a neve feléjük az "OEM kiosztás". Ráadásul így még feleannyiba került, mint a nagy többség, pedig Logitech.

Ha a PS2 zavar, arra van átalakító. Egy USB-t dugsz be és ad 2 PS2-es portot (egér, bill.). Notebookokhoz használják általában.

Nekem Chicony natural billem van teljesen megegyezik a regebbi MS natural billentyuzettel, csak az ara volt fele :).
Amikor vettem akkor meg kaphato volt igy 1-2 honap utan a munkahelyen is csereltettem :).
Annyi az atka, hogyha az ember megszokja, a home, end, stb, nyilak elrendezeset akkor a tobbi bilentyuzeten rengeteget lehet szenvedni.

Nekem mindegyik magyar cimkes, de angol kiosztassal hasznalom.
Sajnos ez sem a leghalkabb billentyuzet, de ez nem szokott zavarni.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

megérkezett...

Tetszik, kényelmes, szabványos, puha gombok, a legnagyobb baj vele, hogy Windows Vista táskában adták oda :P
2 év garancia, jó vásárlás.

Vicces, hogy az említett webshop leírása szerint:

Több utánzat is piacra kerül Chicony márkanév alatt. Az eredeti Chicony billentyűzet, melyet a világon minden ötödik számítógép előtt megtalálunk, az alábbi ismertető jegyekkel bír: a numerikus billentyűk és a LED-sor felett kék Chicony logó, továbbá a billentyűzet alján nem csak a típusszám, hanem ismételten a logó is megjelenik.

Alul meg is van a Chicony logó, de a LED-sor feletti hiányzik...

Nekem egy sun type 5 kéne PS/2 csatlakozóval vagy egy type 7 ami USB-s de drágább mint a das keyboard :(
---
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

lu lu lu I've got some apples lu lu lu You've got some too...

Nekem eddig legjobban az Apple fehér billentyűzete jött be. Jók a gombok, nincsenek multimédiás gumibigyók, F16-ig szerepelnek funkciógombok. Van benne két USB aljzat is, de ezek nagy tápigényű eszközöket nem tudnak kiszolgálni.
Nagyon dícsérik még az új Apple billentyűzetet, de olyat még nem láttam.

Ave, Saabi.

Apple billentyuzeteket hasznalok, drotost meg nelkulit is. A drotosnak kurva rovid a drotja. Talan 1 meter sincs.

Azonkivul:
amikor kibontod, nagyon szep es nagyon kenyelmes.
Hasznalod, elkezd koszolodni - mivel ez a szar hofeher, ezert egy ido utan ugy nez ki, hogy elhanyod magad. A gombok meg hagyjan, azokat ki lehet venni (erre meg mindjart visszaterek), de az egesz egy ilyen plexi keretbe van foglalva, ami ala, melle, stb szinten bemegy a dzsuva. Valami torx/imbusz-szeru izevel lehetne szetszedni, de meg nem talaltam hozza valot.
A billentyuk kipattintasaval, megpucolasaval (a helyukon is) nagyjabol formaban lehet tartani, viszont ket szetszedes utan a billentyuk akadnak, nehez oket lenyomni, nem erezni ugy oket. Tehat a puha, kenyelmes, zsirjo billentyuzetbol par honap utan egy kemeny, akadozo, mocskos szar lett.

A wirelessnek, mire pucolni kellett volna, lemerultek az elemei, inkabb felreraktam. Amugy sem szerettem, mert egyszer ossze lett parositva a kollegam Macjevel, es hiaba lett 100x is kitorolve onnan, ujraparositva az enyemmel, neha gondolt egyet es "atallt" az o gepere. Menet kozben. Bluetooth-os szar.

Olyanok, mint az osszes Mac termek, hetvegi hobbistanak, ket ujjal potyogni, fenykepeket nezegetni teljesen jo, munkara alkalmatlan. (Igen, van Mac-em otthon.)

Ha jól megnézel egy iMac-et, az olyan messze van a billentyűzettől, amilyen messze annak drótja elér. Nekem a mini is az asztalon van, a monitor mellett. Csak a Mac Pro-kat és a ratyi PC-ket kell az asztal alá súvasztani.
Azzal viszont egyetértek, hogy egyrészt koszolódik (sőt, karcolódik), másrészt pedig felkeményedik. Ettől függetlenül eddigi pályafutásom során még mindig ez a legjobb billentyűzetem.
Szerencsére engem az nem érint, hogy Windows Vista vagy XP alatt hogy működik, mivel ilyeneket nem használok. Viszont ismerek embert, aki PC-n használja - hogy Windows vagy Linux, nem tudom - és elégedett vele.

Ave, Saabi.

Jah en is usb hosszabbitoval hasznaltam (innentol kezdve olyanrol, hoyg szepseg nem beszelhetunk;).

A space-t nektek is nehezen lehetett lenyomni? (pl. ha csak a jobb also szelet nyomja az ember a huvelykujjaval, akkor meg kattant is. Az enter ugyszinten).

Az uj imac billjevel en is szemezgetek. Volt valahol udev szabalyom is, amivel az alt es az almat megcsereltem, es akkor kenyelmes is volt. (egyebkent a billen forditva van. ctrl, alt, alma. Szoval tok kenyelmetlen alt-tabozni).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

meg valami, a funkciogombok ugyan f16-ig vannak, de az f14-f16 az a scroll lock stb. helyen van. Windows alatt (hogy mast ne mondjak) egy screenshot keszitese igy kisse korulmenyes.

A vista szerencsere ismeri mar a multimedias gombokat (valoban jo, hogy keves van beloluk), sajnos a CD ejectet o sem. A bluetooth-ossal viszont ezek egyaltalan nem mennek. :( Aprosag, de idegesito

Mondjuk én túlságosan régimódi vagyok és idegenkedem a drótnélküli perifériáktól - miközben hülyét kapok a számítógép körü drótdzsungeltől. Skizofrén állapot. - ezért eszem ágában nem volt BT-s billentyűzetet venni.
Másrészt szeretek, szerettem játszani, az meg drótnélküli billentyűzettel, egérrel nem megy.

Ave, Saabi.

Amíg windows-om volt, addig ilyen billentyűzetem volt...

Amióta ext2fsck-kel mosok, azóta meg egy chicony multimédiás billentyűm van.

/régi.../ :)))))))

Nekem még mindig ez "a billentyűzetet".

Régebben egy ilyen Mitsumim volt, csak a mélyedés végig ért a billentyűzet tetején. Teljessen jó, kibírt mindent (még a taposást is ;), csakhát kb 6 év után elkoszolódott. Igaz nekem még jó öreg AT-s van, PS/2-s átalakítóval.

Utána kaptam egy Microsoft Office Keyboardot, maga a billentyűzet nem volt rossz, csak az igénytelen elrendezését (insert nagyon hiányzott) és a keménységét végül meguntam és visszatértem az előzőhöz.

Most egy Genius Slimstar 100-asom van, igaz ez is PS/2-s, de mintha láttam volna belőle USB-set is valahol. Teljesen egyszerű fapados billentyűzet, elég puha és viszonylag halk. Ami nem tetszik, hogy magyar kiosztású, a rövid bal shiftet és a kis entert meg nem szeretem.

Viszont egyik tankörtársamnak van Slimstar pro-ja, az egész el van kopva és csörög már, enyim nem.

"logo"-s gombbal meg továbbra sem tudom mi a bajotok, tök jól lehet rá bindelni mindenféle hasznosságot :)

_____
Legyél egyéniség! Ne köve$d a divatot! Használj te is Ubuntut! -- Nem vagyok egyéniség. :)

én multkor tisztitottam ki egy haldokló Compaq-ot (mitsumit) de van benne anyag: leszede és a mátrix alatt egy hatalmas fém tálca, amit kb 30-40 csavar tart, a mai billentyűkhöz képest az egy "atombunker" csak az a baj vele, hogy 3 billenyű alatt a mátrix elkopott, amugy meg egy tökéletes billenyú.

Nekem mindig igazam van, ha nem, akkor nincs igazam, szoval megint igazam van hogy nincs igazam.
debian 4.0 - linux-2.6.22.1-pancs1-wifi1 - 2.6.22.1 kernel madwifivel itt

ennél is robosztusabb :) szétszedve mitsumi teljesen, csak a compaq jele van rajta, de volt olyan hogy ököllel ütüttem és meg sem nyekkent ...

szerk.: késöbb teszek fel képet

Nekem mindig igazam van, ha nem, akkor nincs igazam, szoval megint igazam van hogy nincs igazam.
debian 4.0 - linux-2.6.22.1-pancs1-wifi1 - 2.6.22.1 kernel madwifivel itt

Pedig annak is igencsak volt súlya. Bár a fentebb linkelt Mitsumi is igencsak bírta az ütést (még régen, mikor Unreal Tournamenteztem meg hasonlók :), igaz a közepe és a két széle között van már egy 7-8 mm-s mélyedés, de visszahajlítás/taposás/stb nem árt neki :)

_____
Legyél egyéniség! Ne köve$d a divatot! Használj te is Ubuntut! -- Nem vagyok egyéniség. :)

Üdv
Az Apple Wireless Bluetooth Keyboard mennyire Linux kompatibilis?
Nekem nagyon bejött ránézésre mert madzag nélküli, és még win gomb sincs rajta...
Mennyire bonyolult működésre bírni?
Mennyi ideig bírja benne az elem/akksi?
Mennyire megbízható?
A leírása igen szegényes....

Jogos a felvetés.

Nálam a drótnélküli eszközök nem nyerők, pont mindig akkor merül le az elem amikor a legjobban kéne a cucc. :)

Az eredeti infó szerint van a bluetooth kapcsolaton egy titkosítás, csak azt nem tudom hogy szerepel-e a szabványban ilyen, vagy ez valami egyedi implementáció. (utóbbi esetben nem biztos hogy működik)

megy linux-al, bar joval korulmenyesebb a dolog - parositas, stb -, mint mas operacios rendszer alatt (de ez nem az apple billentyuzet hibaja).

Nekem van egy keveset hasznalt, ha megfelelo ajanlatot kapok valakitol cserebe egy normalis uj billentyuzetre, lehet vinni, es adok ajandekba melle egy vezetekest is (az picit tobbet hasznalt) :)

Egy gyors próbát tettem egy Windows Vista alatt, és a következő a helyzet. Bedugáskor a gép felismert egy USB hub-ot, meg 2 HID eszközt. Az Apple (option) gomb megfelel a Windows billentyűnek, mellette pedig az alt van. Ez kavarodást okozhat, emiatt szerintem Linux vagy Windows alatt az eddig megszokotthoz képest kényelmetlen lehet.
A hangerőszabályzó/némító gombok működtek, az eject nem csinált semmit.

Hali!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, mint írtam sikerült beszerezni egy Chicony márkájú natúr USB black keyboardod, eddig boldog tulajdonosa vagyok.
Most már csak egy kényelmes csuklótámasz/kéztámasz tudná tökéletessé tenni a képet.

Régen volt egy egyszerű kemény szivacs+szövet támaszom, de az igencsak leamortizálódott az évek során, most meg nem találok, csak plazmagéltöltésű-színesszagosat, ami 2,5k-nál kezdődik (drágább mint a billentyűzet), és határ a csillagos ég.

BP-n hol lehet kapni NONAME (nem Kensington, nem 3M) szivacs (csukló|kéz)támaszt 1k alatt?

Legjobb billentyuzet valaha :)
Szamodra sajnos magyar csak feherben van az meg nem ilyen szep.

Egyetlen nyuge, hogy mindig bekell nyomni az F-Lock gombot, hogy tudd hasznalni az Fx gombokat, kulonben a hozzajuk rendelt speckok vannak. Megszokhato.