"A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz"

Egy erdekes temaban kernem a segitseget...
Igazi rendszergazdahoz illo feladatot kaptam :) cd-k felmasolasa, katalogizalasa es hozza egy webes keretrendszer (ez utobbi kimerul az Album hasznalataban.
Nos, itt a kezdolap .
A gyujtemeny teljesen jo. (igy is kellene lennie :)
Am ha a cimre megyek, akkor jon a bibi. Itt a Bonus cuccok jok, mig ha a Jpeg vagy Tiff konyvtarba megyek, mar nem latszik semmi. Itt egy pelda amire nekem a bongeszom (Seamonkey 1.1) ezt irja:
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://celtic.no-ip.org/Bongeszo_teszt/Genesis_Image_Bank/Thai_food/Jpe…”.
Erdekes modon, ennek a Genesis Image Thai-sorozatnak az osszes tobbi cd-je ilyen.

A kepek egyebkent megnezhetok barmilyen kepnezovel, lementhetok (akar wget, akar csak egyszeruen Save image segitsegevel), de a bongeszo nem hajlando megjeleniteni!

Probaltam Seamonkey 1.1 (linux es xp), Firefox 1.0.5 es 2.0.6 (xp), IE6 (xp) segitsegevel.
Egyedul a legujabb opera (lehet, hogy regebbi is :) tudja megjeleniteni, de az is ugy, hoyg a kepek normalisan latszanak, de a thumbnail-ek inverzben. IE7-et nem probaltam, de ha az a megoldas, akkor felrakom azt a usereknek.

Hozzászólások

Szoval roppant orulnek, ha barkinek lenne otlete ezzel kapcsolatban, mert lovesem sincs, mi lehet a bibi....
Vagy ha legalabb megoldast (leginkabb IE-hez) tudna valaki mondani, az is jo lenne. Nem surgos, erzesem szerint ebben az evben nem fogok vegezni a cuccokkal, van parszaz cd :)

A képeket mentsd el újra akár egy script segítségével, a hiba oka ez:

bash-3.1$ file F001.jpg
F001.jpg: JPEG image data, EXIF standard

Átnevezve és elmentve:
bash-3.1$ file F002.jpg
F002.jpg: JPEG image data, JFIF standard 1.01

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Ha sok képről van szó, talán egyszerűbb egy convert scripttel, bár nekem csak 2 lépésben sikerült (jpg=>png && png=>jpg), viszont érdekelne, hogy mi pontosan a hiba ezekkel a képekkel? Ha nem tévedek, ez valami digikamerás "jelzés", de ezt hogy tudja megoldani egy fájlátnevezés?? (nekem nem is oldotta meg).

>> érdekelne, hogy mi pontosan a hiba ezekkel a képekkel?

cmyk-t is supportáló 'adobe jpeg' gúnynévre hallgató formátumban leledzenek (és mivel ez az adobe saját partizánakciója, a browserkészítők nem törik össze magukat hogy támogassák)

a tiff pedig nem böngészőbe való

Igazad van, mar tegnap is feltunt, hogy Irfanview szerint a kep tomoritese: JPEG, CMYK. De annyira nem szoktam kepinfot bongeszni (sot, talan most volt eloszor :), hogy azt higgyem, ez normalis. Most megcsinaltam a jpg>png>jpg convertet es jo lett. Minosegromlas (szemmel) sem lathato.

Kozben rajottem, nem lenne rossz az az Adobe formatum...Bar, hogy van-e ertelme, az mas kerdes.

Fura, én is így próbáltam elsőre, tehát convert a.jpg b.jpg, de b.jpg nekem ugyanúgy nem jeleníthető meg sem eeyes- sel, sem mozilla suite- val, sem ff- fel, bár tény, hogy az md5sumja változott, de ez nem volt elég. Nálam csak úgy ment, ha előbb convertteltem png- be, aztán vissza jpg- be (ez volt a fentebb említett 2 lépés).

Lehet, hogy hulyesegt kerdezek..de azert megkerdem.
Tud esetleg a convert vagy mas proggi olyat, hogy a kepet elforgatni "megerzes" alapjan?
Tehat van 500 kep, abbol mondjuk 300 normalisan lett fenykepezve, de 200 fekvo. Ezt egyesevel forgatni nehezkes.

Najo, csak en azert vettem Samsung akarmit, mert az _akkori_ _kozepkategoriabol_ neztem a gepet.
Teny, szep kepet csinal, aksi birja eleg sokaig (ha nem vakuzok), de ez a kis hianyossag most bukott elo belole...
Attol meg jo gep (nekem, otthonra), de nem is sok helyen soroljak fel a specifikaciok kozott az EXIF info helyes kitolteset...