Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (32-bit)

A Microsoft bejelentette, hogy megjelent a Microsoft Windows Server 2003 32 bites verziójának az első javítócsomagja. Egyelőre csak az angol és német verziókhoz. Bővebb infó és letöltés itt.

Hozzászólások

ez a hir hogy kerül ide? április 1 csak holnap van;-)

Ezt mar tobbszor kiveseztuk. A profik (akik ebbol elnek) kozul kevesen engedhetik meg maguknak, hogy csak tisztan UNIX ornyezetben dolgozzanak. Akik vegyes kornyezetben dolgoznak, azoknak ohatatlanul elobb-utobb dolguk lesz Windows szerverrel is. Plane, ha nagyobb halozatokon a UNIX es Windows gepeknek egyutt kell dolgozniuk. Igy nem art, ha az ember tud rola. Ez az egyik. A masik meg az, hogy az kerul az oldalra ami _engem_ erdekel :-D

Nem akarok vitát indítani, úgyhogy ne vegye senki a szívére, de nem tudom megállni, hogy megkérdezzem: Akkor a Microsoftnál ez most egy darab hibajavításnak számít? Első ránézésre ugyanis nem annyira látni, hogy ez miket javít.

In article <42.40745@c.hup.hu>, Micskó Gábor wrote:
> Ezt mar tobbszor kiveseztuk. A profik (akik ebbol elnek) kozul kevesen
> engedhetik meg maguknak, hogy csak tisztan UNIX ornyezetben dolgozzanak.

1. Lamer.
2. A profikat nem a kiba szaros Ablakok szervizcsomagjaid erdeklik
hanem a VMS ECO-k.

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

Trey mester! Semmi flame! Én (valamennyire) profinak tartom magam. Az infókat, amik *NIX osok innen (is) szerzem be, a windoz-osokat meg más helyekről, ezért _szerintem_ csak a második indoklás fogadható el, vagyis "az kerul az oldalra ami _engem_ erdekel" na ezt el lehet fogadni;-))))

Sztem meg siman van.

Hogy lehetoleg ne generaljak flamet,

így ket reszre osztanam:

a.) Aki igy gondolja annak: "Ismerd meg ellensegedet" :)

b.) Nekem mondjuk semmi bajom a Windows-sal, igy sztem igenis hasznos a hir.

Ja es meg mielott megkapnam, MS berenc sem vagyok! :)

> Én (valamennyire) profinak tartom magam.

A valamennyire nem jo szo. Vannak az amator okolvivok meg a profik. Az amatorok attol amatorok, hogy nem abbol elnek, mig a profik attol profik, hogy azzal keresik kenyeruket. Az amator es a profi nem tudasukra vonatkozik, igy konnyen elofordul, hogy az amator jobb, mint a profi. Ettol meg az elnevezesek ezek :-D

> csak a második indoklás fogadható el, vagyis "az kerul az oldalra ami _engem_ erdekel" na ezt el lehet fogadni;-))))

Nagyszeru. Koszi. Holnapig meg ugyis kibirjatok az ilyen hireket, mikoris vegleg bezar a HUP. Utolso napon ilyen mar nem oszt nem szoroz. :-)

Én nem értem, hogy miért adnak ki ilyeneket!? Hiszen ez egy tökéletes szoftver nemdebár, olyan kicsi TCO-val, hogy nagyítóval se látszik, nem kell semmit javítani rajta!

Vagy esetleg az MS reklámjai nem egészen igazak? :)))

Szerintem sincs helye a portálon windows-os híreknek, csak a flame-et gerjesztik :) Amúgy persze trey azt rak ki amit akar, csak sokaknak csípi a szemét, és joggal kérdezik, hogy akkor miért csak a Unix van beírva a portál nevébe?

Az érdekes lenne, mivel HUP == Trey. Elárulom, nekem is nagyon nem tetszett hogy ilyen cikk meghjelenik, de befogtam a pofámat mert nem lehet minden tökéletes mindenkinek. Nem kötelező olvasni az oldalt és ha megszűnne akkor siránkoznánk csak igazán.

testerlnx wrote:
> Szerintem sincs helye a portálon windows-os híreknek, csak a flame-et
> gerjesztik :) Amúgy persze trey azt rak ki amit akar, csak sokaknak csípi a
> szemét, és joggal kérdezik, hogy akkor miért csak a Unix van beírva a
> portál nevébe?
Tényleg, mennyivel királyabb azt mondani a "HUP" helyett, hogy "HUWP"
(angol hoop :).

Vagy méginkább: HWUP

In article <42.40786@c.hup.hu>, asm wrote:
> Ellenben (ha jol tippelek) trey-nek van sajat lakasa, autoja, csaladi elete
> (asszony, gyerek), Te meg szuleid garazsaban szarakodsz a VMS-eddel.
> Na akkor ki is a lamer?

rotfl. Rossz a tipp.

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

> hogy akkor miért csak a Unix van beírva a portál nevébe?

Most irjak errol egy jo hosszu irast?

Ultem, uldogeltem magamban, mikor eldontottem, hogy nekem egy weboldalt kell csinalnom, ahol a gondolataimat megosztom a vilaggal. Mar meg volt az oldal, de cimet kellett neki talalni. Mivel ugy gondoltam, hogy elsosorban Linux, meg BSD, meg Solaris hirek es gondolatok lesznek, ezert arra gondoltam, hogy jo lenne a hungarian unix portal (milyen? hungarian. melleknev - magyar unix portal), es nem a The Hungarian Unix Portal (magyarul: A Magyar Unix Portal - ugye érezni a kulonbséget, hogy nem Az a bizonyos, csak egy a sok kozul? Persze nem az en hibam, hogy a kutya nem akar rajtam kivul ilyen baromsaggal foglalkozni, es nem lett egy masik A Hungarian Unix Portal, vagy a The real Hungarian Unix Portal, stb. Miert is nem lett? Miert nem csinal valaki egy konkurrens oldalt?

Most mar utolag rajottem, hogy valoszinuleg nem a legjobb valasztas volt ez a nev, de hat ez van.

Soha nem gondoltam, es most sem gondolom, hogy kizarolag a unix-szal kellene foglaloznom. Azzal foglalkozok, ami engem erdekel, mint ahogy a kezdetek-kezdeten is. Van a témák között eleg sok minden, aminek semmi koze a Unix-hoz. Naes? Ez egy ilyen oldal. En jol erzem magam a magam kis szemetdombjan, es nekem igy jo. Mivel nekem senki nem fizet azert, hogy ezt csinaljam, nyilvan (nem vagyok magam ellensege, nem fogok olyannal foglalkozni ami nem erdekel) ugy csinalom, hogy nekem jo legyen. Ha ehhez talalok kozonseget, akkor jo, ha nem az is jo. Arrol irok ami erdekel, megha a cikkek egy resze nem is erdekel mindenkit. Igen, kitalalhattatok mar kedves gyerekek, a cikkeket magamnak irom. Az, hogy ti elolvassatok az a ti dolgotok.

EZ NEM KOZSZOLGALATI OLDAL!

EZ NEM HIROLDAL!

EZ EGY OLDAL, AMIT KAR IS BESKATYULYAZNI.

Valaki talaloan megjegyezte valamikor, hogy ez a HUP. Ez ilyen. Igy igaz. Bazari forgatag, van itt minden. Lamer? Naes? Lamer vagyok? Naes? Ez ilyen. A 31337 gyerekek akkor latogassak a www.31337pr0f1k.hu oldalt, es a problema megoldva.

Itt a szo szoros ertelmeben nincsenek hirek, es nincsenek cikkek. Vannak temak, amiket leirok es feldobok, es arra lehet reagalni. Magyarul a legjobb szo az oldalra (nehany cikk kivetelevel) a ``trey blogja - vagy trey hogyan latja a vilagot'' lenne, de mivel az oldal inditasakor nem volt meg nagyon olyan fogalom, hogy blog, ezert nem ez lett a neve.

Szoval. Itt ezentul is olyan cikkek, velemenyek es egyeb irasok (es valoszinuleg nem hirek) lesznek, mint eddig. Valoszinuleg olyanok is, mint a Windows SP1, mert van olyan a temak kozott, hogy Windows. Ennek ismereteben akit erdekel tovabbra is az oldal, az welcome, akit meg nem erdekel, az nem latogatja.

Nem ismerem sem trey, sem pedig a Gabucino szakmai tudasat. Mindenesetre az, hogy kinek van autoja, csaladja es lakasa, az nem csak attol fugg, ki mennyire ert hozza. Lehetsz milliomos 8 altalanossal is es szorolap-osztogato diplomaval. Minden attol fugg, ki honnan indul, milyen hatter, stb. Elegge osszetett dolgok ezek, ugyhogy neked asm lenne egy javaslatom: vegyuk meg a garazst :-)))

Ezzel egyetertek (nem mintha szamitana :)).

Azzal, hogy trey kitesz evente 2 windozos hirt, meg nem csinalt a hup-bol windoz portalt, ergo a "profik" (trey definicioja szerint en is az lennek, de nagy ivbe kerulom a windozokat, plane szerveren) akik windozt is uzemeltetnek nyilvan nem csak a hup-ot olvasnak, hanem melle valami windozos portalt is (ahol minden hir kint van, nem csak evi 2), ergo tok folosleges ide a windozos hireket kitenni. szerintem.

Persze szolasszabadsag van, trey azt tesz ki amit akar, es gabu is azt szol be amit akar.

A'rpi

Csak egy pelda: Mario a harmonikajaval. Ugye ismeritek ? ;-)

Szoval lehet hogy kib* utalja amit csinal, ellenben biztosan sok penzt keres erte, es pont emiatt nem erdemes leszolni, mert jobban atgondolva jol csinalja. A helyeben valoszinu en is ezt tennem.

nevjavaslat: Hungarian Trey Blog :)

btw,

> Mivel nekem senki nem fizet azert, hogy ezt csinaljam

mintha lett volna HUP polo akciobol reszesedesed, nemde? en legalabbis csak azert vettem belole, hogy tamogassam a siteot... mar megbantam. :(

lassan az ember nem buszke, hogy HUP olvaso, hanem inkabb kezdi szegyellni... a hup egyre inkabb hasonlit a blikk-re mint vmi szakmai portalra.

ezexerint, ha a hup trey erdeklodeset tukrozi, akkor elmondhatjuk hogy trey kezd erdeklodni a bulvarsajto irant? :)

A'rpi

> mintha lett volna HUP polo akciobol reszesedesed, nemde? en legalabbis csak azert vettem belole, hogy tamogassam a siteot... mar megbantam. :(

Latom a rosszindulat az jol jelen van a _volt_ MPlayer tagok kozott.

Tajekoztatasul: egyetlen forintot sem kertem el meg a polokat forgalmazo cegtol. Az _osszes_ "tamogatas" ott van naluk.

Szoval ezt benezted. De ha igy lenne, akkor is max azt mondhatnam, hogy amit megvettel azzal a multbeli dolgokat "honoraltad", a jovobelit meg majd azzal nem "honoralod", hogy nem veszel tobbet (bar csodalkoznek ha mondjuk a legnagyobb hozongok kozul egy is vett volna).

> . a hup egyre inkabb hasonlit a blikk-re mint vmi szakmai portalra.

sosem volt szakmai portal

> ezexerint, ha a hup trey erdeklodeset tukrozi, akkor elmondhatjuk hogy trey kezd erdeklodni a bulvarsajto irant? :)

ezek szerint. javaslom keress masikat magadnak.

Hehe, pár örök "elégedetlen" miatt kezdi a HUP fóruma ütni a prog.hu színvonalát. :)))

Bakker, muszaj allandoan mindent fikazni ? ***** eletbe mar hogy ebben a budos orszagban meg a bekes egymas mellett eles sem mukodik.

Telleg prog.hu szinvonala fele kezd esni a bagazs ertelmi szinvonala. Csak itt nem elvakult windows buzik vannak, hanem elvakult GPL agyuak es a maradek kisiskolas.

Grrr.

Nezzuk mi valtozott:

- regen is voltak MS hirek, mar az oldal indulasakor is, lasd. windows topik, 111 hir, szoval senki ne jojjon azzal, h. ez valami q nagy ujdonsag, mert ez igy volt a kezdetek ota

Ami valtozott: jott egy csomo uj olvaso, aki nem biztos, hogy hianyozna, ha mar tobbe nem lenne olvaso (persze nem Arpi es Gabu az uj olvasok, mert ok regota olvassak a HUP-ot)

Arpi es Gabu amiota nagyon raer, azota fikaz. Foleg azota, amiota valami isteni szikra nyoman mindegyik rajott, hogy a Linux *****, es csak a Mac OS X az isten. Itt es most kozlom veluk, hogy nem a HUP valtozott meg. A HUP olyan amileyn volt. Ok valtoztak meg, es mar nem tetszik nekik a HUP. Istenem. En is szerettem regen X.Y. eloadot, de manapsag mar Z.Zs-t hallgatom. Megsem jarok az X.Y. eloado honlapjara vagy forumaba fikazni.

Regen, amikor sok-sok MPlayer hir volt, akkor jo volt a HUP. Sajnos napjainkban keves MPlayer hir van, de hat errol nem en tehetek. Lehet, hogy mindenki jobban jarna, ha vegre valoban elkeszulne az MPlayer G2, mert akkor kevesebbet fikaznanak, a kevesebb szabadidejukbol adodoan :-)

Rad nem vonatkozik a fenti kijelentes, te valoban nem fikazol. Persze lehet, hogy magadban megvan a velemenyed, de nem frocsogod ki. En is olvasok masik oldalakat a neten, nekem is van sokrol velemenyem, megsem okadom tele a vilagot a velemenyemmel. Velemenyt lehet nyilvanitani kulturaltan is, meg troll modon is. A troll-ra lattunk peldat tegnap, amikor valaki nekiallt es fikazni kezdte drewie newsgw munkajat. Evek ota egyik newsgw olvaso sem vette a faradsagot, hogy megira a reverse gw-t. O megirta, de ahelyett, hogy koszonomot kapott volna csak a szidalmakat kapta. Persze, aki kritizalta, az mindjart ki is jelentette, hogy o soha nem fog ilyet irni, de a velemenye szerint *****. Igaz nem is hasznalja (aki hasznalja, az orul neki), de a velemenye, hogy ocska.

Meg is ertem drewie-t, ha tobbet soha nem fog egy sor kodot se leirni nekem.

En nem ertem, hogy ha valakinek valami nem tetszik, az miert turaztatja magat feleslegesen valamin. Valjunk meg szep csendben egymastol (azoknak szol, azoktol akiknek csak a fikazas az eletuk), igerem, nem fogok banatomban konnyeket ereszteni :-)

Meg valami:

A linuxosoknak nem vagyok tul linuxos, a BSD-seknek nem vagyok tul BSD-s. A Microsoft fanoknak tul linuxos vagyok, a linuxosoknak meg tul windowsos. Megmondom oszinten egyik tabornak sem akarok igazan megfelelni :-)

"...muszaj allandoan mindent fikazni ? [...] ebben a budos orszagban meg a bekes egymas mellett eles sem mukodik

[...]

Telleg prog.hu szinvonala fele kezd esni a bagazs ertelmi szinvonala. Csak itt nem elvakult windows buzik vannak..."

Még szerencse, hogy Te jó példával jársz elől...

Sajnos ez nem csak Slashdot jellegzetesseg, bar ketsegkivul ott vannak a legtobben. Megnezheted az OSNews forumot, vagy eppen a kisebb latogatottsagu Undeadly.org-ot. Rendszeresen vannak mindegyiken ilyen megnyilvanulasok, sot emlekszem, amikor az Undeadly meg Deadly volt, egy idoben megszuntek a hozzaszolasok is, mert egyszeruen a keszitok nem birtak elviselni az allando fikazokat. Aztan a vegere be is zart az oldal.

Ahol az olvasok szama eler egy kritikus tomeget, ott ez szerintem elkerulhetetlen. :-(

Egyszerűen nem volt kedvem a egészet (mármint az összes hozzászólást) végigolvasni, így én csak ennyit fűznék a cikkhez:

Szeretném megköszönni trey folyamatos erőfeszítéseit, hogy az oldalt ápolja, odafigyel rá. Én speciel örülök az ilyen cikkeknek is, mert én is tartok karban gépeket, s a minden napi munkámhoz már elengedhetetlen a HUP.

Köszönöm azt is treynek, hogy felhívja figyelmünket azokra a fontos hírekre, ami bár nem konkrétan tartozik a *n*x témakörbe, mégis egy rendszergazdának, rendszereket felügyelő embernek fontos lehet.

Kívánok ezúton is treynek további jó egészséget, s remélem megmarad a HUP számomra a jövőben is a napi segítségemnek... (Ok, a Google után ;o) )

Sosem értettem, hogy egyesek miért veszik természetesnek azt, hogy mások weboldalt készítenek, programot írnak, fórumot üzemeltetnek. Teszik mindezt ingyen vagy nagyon kevés pénzért (nem hinném, hogy trey a polókból gazdagodna meg, még ha kapott is volna értük pénzt), és köszönöm helyett megy a fikázás... Lehet csinálni hasonlót, aztán lehet a saját fórumban/portálon/akárhol hőzöngeni...

A HUP látgatásáért senki nem fizet semmit, trey meg ha jól tudom nem is vállalt semmi kötelezettséget, semmi garanciát. Lehet verni az asztalt azért a szoftverért, amiért egy rakás pénzt kicsengetett valaki, meg azért a pornó oldalért, amiért fizetett az ember (qrvára nem fog senkit sem érdekelni), de csak azért fikázni egy munkát, mert nincs egyeseknek jobb dolguk...

Tisztelem az MPlayer fejlesztőit, mert király dolgot alkottak, és talán egy gyenge pillanatomban még utalok is nekik valami kis cash-t :-D (tudom, hogy ez a volt tagokat nem hatja meg...), de nem fogom fikázni őket azért, mert 2.6.x alatt nem fordul az mga driver... És az ember még a stílust is elnézi nekik ;-) - egy ideig... de talán nem kéne még lejjebb süllyedni...

Köszönjük meg treynek, hogy energiát, időt és pénzt öl ebbe a site-ba, akinek meg nem tetszik, menjen máshova... Esetleg tényleg kezdjen neki az MPlayer G2-nek... :-DDDDD

Ami valtozott: jott egy csomo uj olvaso, aki nem biztos, hogy hianyozna, ha mar tobbe nem lenne olvaso

Kedves trey,

aki idejott uj olvasokent, az nem tudta, hogy ez a maganblogod. Oszinten szolva a hungarian unix portal felirat sem erre utal, soot, igazabol csak a postokban fejtetted meg ki ezt, sehol mashol.

Namost aki idejon, az egy hirszajtra szamit ahol kulonbozo nagyon okos emberek osztjak az eszuket. (Altalaban tokeletesen jon is ez a filing:) )

Ezert szvsz ne hasznald indokkent azt, hogy ez a maganblogod, amig nem ez szerepel a fooldalon.

Munkad abszolut elismerese mellett.... stb. most rohannom kell


danesdzsu

ugyismint valoszinusithetoen uj olvaso (nem tudom, mikor indult a hup, azt meg plane, hogy mikortol szamit vki uj olvasonak)

> ingyen vagy nagyon kevés pénzért (nem hinném, hogy trey a polókból gazdagodna meg, még ha kapott is volna értük pénzt), és köszönöm helyett megy a fikázás... Lehet csinálni hasonlót, aztán lehet a saját fórumban/portálon/akárhol hőzöngeni...

Hat speciel ingyen. Sot nem ingyen, mert ugye nekem van internet koltsegem, energia szamlam, szabadidom amit erre forditok (gyk. akar penzt is kereshetnek azalatt az ido alatt, mig az oldallal foglalkozom). Tehat nem, hogy kapok, hanem adok.

A polokrol. A polokrol reg elfeledkeztem. Azt sem kerdeztem meg meg Attilatol hogy mennyit adtak el. Erdekes mi? Itt az emberek nagy reszet azt hiszem jobban foglalkoztatja a penz, mint engem...

In article <42.40834@c.hup.hu>, Micskó Gábor wrote:
> A polokrol. A polokrol reg elfeledkeztem. Azt sem kerdeztem meg meg
> Attilatol hogy mennyit adtak el. Erdekes mi? Itt az emberek nagy reszet azt
> hiszem jobban foglalkoztatja a penz, mint engem...

Talan ideirhatnad az emberek "nagy reszenek" (!) neveit, maskulonben stfu a
martirkodast.

Ahogy latom itt penzt csak azok emlitenek akik a
szegeny-miattunk-koldusbotra-juto-trey mozgalom moge allva fennen osztjak az
isteni mannat, hogy az o szereny kis velemenyuk szerint ki mit nem fikazhat
mertkulonben hajhmilesz. :D

Ez a mejjen tisytelt kozosseg lehet jobban orulne ha holnaptol oktalan
emberfajzatok nem is postolhatnanak, helyettuk automatikus tomjenezo
kommenteket szurna be minden cikk utan az engine hogy "koszi trey hogy
kitetted a legujabb vibratoros mupina reklamot, mert en ezzel foglalkozok
amugy, es igy nem kell a www.mupina.hu oldalt is neznem ja es olyan jo hogy
teis koztunk vibratoros mupina fanok kozott vagy es ehhez a sitehoz meg a
fel vesedet is eladtad" vagy vmi hasonlo. Fel se tunne a kulonbseg. ;D

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

In article <42.40837@c.hup.hu>, Micskó Gábor wrote:
> A polokat a kedves baratod hozta szoba.

Az ki? :O


> Latod, teged meg mindig ez erdekel.

trey, ne zavarjon hogy pont azt irtam hogy eddig se emlitettem, es jelenleg
sot a belathato jovore vonatkozoan ezutan se erdekel :D


> Ha kivancsi vagy, hogy mi mennyi, igerem, a te kedvedert megkerdezem.
> Csak, hogy tudj aludni az ejjel.

Hat ha neked ez oromet okoz, en nem leszek semmi jonak elrontoja ;)
Inkabb azt keresd meg kis szemeddel hogy hol irtam le egyaltalan a "penz" szot
vagy az anyagi javak barmely szinonimajat veled kapcsolatban. Ha esetleg
nem talalnad, akkor az iment emlitett negybetus roviditesemet fokozottan erezd
magadra vonatkozonak. ;)

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

In article <42.40839@c.hup.hu>, Micskó Gábor wrote:
> Nem ehhez a szalhoz szoltal hozza?

Csak azert mert ebben a szalban vki leirta hogy "kocsog zsidok", meg nem leszek
antiszemita. Najo szerinted igen.


> Nem is csodalom, hogy a sajat projekted (lol) kiutalt (YAML, pff).

Akkor nezd meg mit jelent ott az "L" betu ;) Meg mintha Arpi es Pontscho is
YAML-oltak volna (elottem ill. utanam), de majd ugyis megmondod a
tutifrankot.

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

Ahogy Te tévedsz! Kár hogy a cinizmusod felhője mögül nem látsz ki, és nem láthatd hogyan teszed nevetségessé magadat/magatokat. Nem tudom mi történt a háttérben amitől ilyen sértődött sárdobálók lettetek, de talán jobb is ha nem tudom meg.

Ha úgy tetszik: A világot tartottátok a kezeitekben..és ez lett belőle!

In article <42.40844@c.hup.hu>, Csernus Áron wrote:
> Ahogy Te tévedsz! Kár hogy a cinizmusod felh?je mögül nem látsz ki, és nem
> láthatd hogyan teszed nevetségessé magadat/magatokat.

Van aki ezt mondja, van aki az ellenkezojet. Ugyhogy gyanitom nem fogok
zokogni -1 rajongo miatt mert ez a value ugyis a minusz vegtelen fele tart,
es raadasul igen kevesse is erdekel. En lennek rosszul ha ilyen martir
szovegeket mondana barki is rolam, mint ti treyrol :D


> Nem tudom mi történt a háttérben amit?l ilyen sért?dött sárdobálók
> lettetek, de talán jobb is ha nem tudom meg.

Az tortent hogy az utobbi napokban elmondtam/tuk a velemenyunket a linux kernelrol,
meg hogy windoz szervizpakkokrol kell olvasni. Erre voltak akik helyeseltek,
voltak akik nem (te, trey, etc). Tudod, velemenyek utkoztetese.

trey-nek most arpi legutobbi hozzaszolasa utan vegul az jott le hogy
en=arpi, namost ezen en nem tudok segiteni, javaslok egy szakorvost :)
Gondolom ugy dontott hogy jobban jar ha azt jelenti ki publikusan hogy engem
utal, mint azt hogy arpit. Tudniillik igy kevesbe torik a nepszerusege (sot
emelkedik;), ugyhogy teljesen meg is ertem :)

> Ha úgy tetszik: A világot tartottátok a kezeitekben..és ez lett bel?le!

The world is not enough! :)

--
Bérczi Gábor
/Gabu/


Az tortent hogy az utobbi napokban elmondtam/tuk a velemenyunket a linux kernelrol meg hogy windoz szervizpakkokrol kell olvasni. Erre voltak akik helyeseltek, voltak akik nem (te, trey, etc). Tudod, velemenyek utkoztetese.

Nos talán egy kicsit olvass vissza:

http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=8412#40638

http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=8412#40610

Tényleg baromira egyet értettem ezügyben (is) trey-el. Én nem azt szoktam nézni hogy ki, hanem hogy mit ír/csinál.

Egyébként meg nem értelek. Beszólsz, hogy egyre kevésbé tetszik az oldal, nem érdekelnek mások véleményei, továbbá süt rólad hogy rühelled treyt. Akkó' mija fészkes fenéért nem mutatod meg milyen f*sza srác vagy, és csinálsz egy AntiHUP-ot, vagy mittomén'. :)

Ezért?:

"Összesen 24651024 találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2001. augusztus"


The world is not enough! :)

Ahogy Te is mondtad: "Kemeny ervek ezek." :)

In article <42.40856@c.hup.hu>, Csernus Áron wrote:
> Nos talán egy kicsit olvass vissza:

Nem olvasok, mert slrn bewrappolja az url-eket. Kulonben se erdekel mi az,
ha nem tudod 1-1 mondatban elmondani, vagy legalabb pastelni.


> Beszólsz, hogy egyre kevésbé tetszik az oldal,

_Elmondom_ hogy egyre kevesbe tetszik az oldal, csak te es a tobbi onjelolt
profeta egybol nyunnyogni kezd hogy "uristen _beszolt_ hat hogy meri OMG".


> Akkó' mija fészkes fenéért nem mutatod meg milyen f*sza srác vagy, és
> csinálsz egy AntiHUP-ot, vagy mittomén'. :)

Minek? Ugyse leszek sosem akkora totumfaktum mint te, hogy en is akkora
igazsagokat nyilatkozhassak ki, miszerint csak az a "f*sza srac" (sic) aki
portalt nyit.


> Ezért?:
> "Összesen 24651024 találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2001.
> augusztus"
> The world is not enough! :)
> Ahogy Te is mondtad: "Kemeny ervek ezek." :)

Miert, mi ez? Fogalmazd mar meg, de ne igy egymasra dobalt mondatokkal es egy
kiragadott idezettel.

(Mindenesetre azt mar latom hogy _te_ miert nem nyitsz portalt;)

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

soha nem ertettem miert alsz le vitatkozni olyan emberekkel, akik csak fikazni tud.

az ilyen hozzaszolasok pontjanak be kell allitani -9999999999999-et, es tobbe nem laccik.

ott van pl _Joel. tudjuk, hogy melyen Sun vallasos (:D), de szepen el lehet vele vitatkozni sun vs akarmi kapcsan, ezeknek a vitaknak van is neha ertelme.

In article <42.40871@c.hup.hu>, snq- wrote:
>>> Mondjuk az hogy a newskliens megjeleniti a cimet ha kell ha nem? Lamer.
>
> viszont az igy megszerzett informacio csak akkor lok ki korabban
> megszerzett, hasznos informaciokat az agybol, ha az teli allapotban van
> (overflow)

Nem, az ilyen informacio a Unix infok szamara megnyitott teruletre megy
("HUP"), es igy leveri a bullshit-detektort.

--
Bérczi Gábor
/Gabu/

> Tajekoztatasul: egyetlen forintot sem kertem el meg a polokat forgalmazo cegtol. Az _osszes_ "tamogatas" ott van naluk.

Most erre mit mondjak? Akkor jol atb@sztal sok hup olvasot, akik a hup helyett egy X cegnek adakoztak...

(ha rosszindulatnak veszed, akkor is ez az igazsag.)

> sosem volt szakmai portal

pedig regen ezt a benyomast keltette(d).

A'rpi

Micskó Gábor wrote:
> Az hogy hol keresed, meg hol talalod meg nem erdekel. Ha nem tetszik a
> cikk, ugord at. Ha nem tetszik az oldal, keress masikat. :-)

trey: a cikk tenyleg nem a legszerencsesebb, fuggetlenul attol, hogy enis (es
szerintem meg jopar ember) innen tudtam meg, hogy kijott. Igaz, hogy jelenleg
sehol nem hasznalok 2k3 -at, de sosem lehet tudni.

Az oldal neve viszont tenyleg csak a Un*x-like rendszerekrol szol. Ellenben egy
Hungarian System Administrators' Portal nevvel sokkal nagyobb nepszerusegnek
orvendne, abba beleferne mar tobbminden. De a nevvalasztasba az tuti, hogy semmi
beleszolasom :)


IroNiQ
--
Member of Frugalware Developer Team
Web: http://www.ironiq.hu
LinuxCounter: #331532

> Arpi es Gabu amiota nagyon raer, azota fikaz.

ez igy hulyeseg. vagy szuletesunk ota nagyon raernenk? :)

szerintem se en se gabu nem fikaz tobbet, sot inkabb kevesebbet mint mikor mplayer pr-ozott... olvass regi debian-legal listat vagy avifile-t pl :)

> Foleg azota, amiota valami isteni szikra nyoman mindegyik rajott, hogy a Linux *****

ehhez nem kell szikra, eleg a 2.6-os kernelt felrakni ;)))

> es csak a Mac OS X az isten.

az se jobb, csak maskepp ***** :(

ott nem a driverekkel szopsz, hanem a bena crack-ekkel.

> Itt es most kozlom veluk, hogy nem a HUP valtozott meg. A HUP olyan amileyn volt. Ok valtoztak meg, es mar nem tetszik nekik a HUP. Istenem.

erdekes, akkor miert nem csak ok szoltak hozza, nemtetszesuket kifejezve?

> ha vegre valoban elkeszulne az MPlayer G2

meglepodnel, mi, ha azt mondanam hogy reg kesz van?

(de egy mar biztos, ha valaha kiadjuk opensource, akkor se gpl alatt)

A'rpi

> Tisztelem az MPlayer fejlesztőit, mert király dolgot alkottak, és talán egy gyenge pillanatomban még utalok is nekik valami kis cash-t :-D

nem lehet utalni, es sosem kertuk hogy utalj.

hw donation volt csak, az is azert hogy tudjuk az adott hw-t (foleg videokartyak) supportalni normalisan

>mert 2.6.x alatt nem fordul az mga driver...

mar miert ne fordulna? rtfb?

A'rpi

Rotfl. A forumban nezzel utana, hogy hosszas honapok unszolasara keszult el a polo. Ott megtalalod, hogy kinek az otlete volt, es hogy miert, mikor es hogyan keszult el. Nem en akartam elkesziteni, hanem az olvasok koveteltek ki. A terveket megcsinaltam, majd mivel nekem sem idom, sem energiam nem volt ra, volt aki elvallalta. A tamogatast meg barmikor elkerhetem, de egyelore nem kertem el. Az hogy te mit hiszel az egyebkent teljesen mindegy.

On 2005-03-31, Micskó Gábor <trey@hup.hu> wrote:
>
> Rotfl. A forumban nezzel utana, hogy hosszas honapok unszolasara keszult el
> a polo. Ott megtalalod, hogy kinek az otlete volt, es hogy miert, mikor es
> hogyan keszult el. Nem en akartam elkesziteni, hanem az olvasok koveteltek
> ki. A terveket megcsinaltam, majd mivel nekem sem idom, sem energiam nem
> volt ra, volt aki elvallalta. A tamogatast meg barmikor elkerhetem, de
> egyelore nem kertem el. Az hogy te mit hiszel az egyebkent teljesen
> mindegy.

Mindenesetre a "budos kanyit se kaptam a HUP-ert" allitast kisse mas
kontextusba helyezi, ha azert nem kaptal, mert b@sztad elkerni...

Nem mintha nekem fajna akar ha meg is gazdagodnal a HUP-bol.


Ez tragedia. Scott te mint profi innen szeded a unixos infokat akkor meg is erdemled, azert figyelmedbe ajanlom az angol nyelvtudas elonyeit. Mas. Az hogy trey M$ berenc ezt tudtuk, mar a debian maniaja is mutatja, hogy a legrosszabb linuxot kell ajnarozni, hogy jo reklamma valjon az "ellenfel" segitsegere. Az M$ ellenfel lenne? Nem hiszem aki meg virusokkal es file toredezettseggel, korlatolt memoria hasznalattal es limitalt file merettel szorakozik (mert nem fejleszti) az nem ellenfel. Az meg plane nem ellenfel aki service pack cimen tobb szaz megzes packot ad ki, ugy hogy eddig nem szolt semmit, csak hagyta a termeket rombadolni (kozvetetten vagy kozvetve -- engem nem erdekel) en ezt az egesz hup dolgot trey helyeben feladnam, aki ert az informatikahoz meg a forditas elott elolvassa angolul az eredeti cikket. Az meg hogy egy unixos portal folytogatja a linux.hu-t az meg szerintem gyalazat. Milenne ha egyszer a Debianos es egyeb linuxos cikkek atkerulhetnenek gond nelkul a linux.hu oldalara? Vagy tul sok "komoly" egyesek szamra nehezen ertheto cikket kene leforditani vagy megirni egy unix only site-hoz?

On 2005-03-31, lloyddzilla <lloyddzilla@mail.com> wrote:
>
> Ez tragedia. Scott te mint profi innen szeded a unixos infokat akkor meg is
> erdemled, azert figyelmedbe ajanlom az angol nyelvtudas elonyeit. Mas. Az
> hogy trey M$ berenc ezt tudtuk, mar a debian maniaja is mutatja, hogy a
> legrosszabb linuxot kell ajnarozni, hogy jo reklamma valjon az "ellenfel"
> segitsegere. Az M$ ellenfel lenne? Nem hiszem aki meg virusokkal es file
> toredezettseggel, korlatolt memoria hasznalattal es limitalt file merettel
> szorakozik (mert nem fejleszti) az nem ellenfel. Az meg plane nem ellenfel
> aki service pack cimen tobb szaz megzes packot ad ki, ugy hogy eddig nem
> szolt semmit, csak hagyta a termeket rombadolni (kozvetetten vagy kozvetve
> -- engem nem erdekel) en ezt az egesz hup dolgot trey helyeben feladnam,
> aki ert az informatikahoz meg a forditas elott elolvassa angolul az eredeti
> cikket. Az meg hogy egy unixos portal folytogatja a linux.hu-t az meg
> szerintem gyalazat. Milenne ha egyszer a Debianos es egyeb linuxos cikkek
> atkerulhetnenek gond nelkul a linux.hu oldalara? Vagy tul sok "komoly"
> egyesek szamra nehezen ertheto cikket kene leforditani vagy megirni egy
> unix only site-hoz?
>

Bocs, az elobb elcsesztem a postot.

On 2005-03-31, lloyddzilla <lloyddzilla@mail.com> wrote:
> cikket. Az meg hogy egy unixos portal folytogatja a linux.hu-t az meg
> szerintem gyalazat.

Szerintem nagyon is jo. Olyan fulledt tornateremoltozo szaga lenne annak
ha minden debijanos arc egy olyan helyre maszkalna ahol mindenki mas
debijanos. Isten ovja ettol a magyar informatikat. Jo ez a vallasi
heterogenitas. Jo hogy van egy hely ahol megfordulnak mind a pingvinbuzik a
demonimadok a napnyugati unixkiralysagok kovetei az ms-berencek az
anti-anti-m$-slashdot-hippik a lezengo mplayer ritterek meg egetnivalo
eretnekek es ugyanazt a nyelvet beszelik de kuurvara maskepp latjak a
vilagot.

Mi a f@szt kezdenek az eletemmel a napi betevo flamewarom nelkul?

Mint a '90-es fidesz plakaton, aminek egyik felen Brezsnyev es Honecker
(asszem), a masikon ket ellenkezo nemu fiatal csokolozott, irva vagyon:

Te melyiket valasztanad?

Peti: Debian jo!
Pisti: Ja, az am a jo! A Debi am!
Peti: He-he.
Pisti: He-he.
Peti: Na, ma milyen napom volt! Sarge-ot telepitettem!
Pisti: Az en szerveremen meg mindig Potato van. Majd upgradelek Sidre ha
kijon.
Tomi: Arra aztan varhatsz. En mar reg Gentoot hasznalok.
Peti: Don't feed the troll.
Tomi: Eh. <lelep>
Pisti: RMS erre a honapra a Mamintix gnu-linuxot ajanlotta.
Peti: Hat ez szomoru. Azert igazan lathatna mennyit teszunk azert hogy
ez az oprendszer jo legyen es mukodjon.
Pisti: Nem baj ugyis vissza fog terni hozzank.
Peti: Gondolod?
Pisti: Csak mi disztribualunk Hurdot.
Peti: Debian meg Hurd! Az am a zsenialis parositas!
Pisti: Senki mas nem tudna ilyen nagyszeruen osszehangolni a release
cycle-jet a Hurdeval mint mi!
Peti: Az biztos! Mondtam mar milyen jo a Debian?
Pisti: Nem elegszer.
Peti: He-he. Na, a GPL ovjon hazafele.
Pisti: Szent Ignucius vilagitsa meg az utadat.


Trey: *** Megjelent a DWN, a Debian kozosseg heti hirlevele. ***
Gabu: A halal faggyus farka tekerjen korbe.
Friczy: Don't feed the troll.
Gabu: Te meg azt se tudtad hogyan kend a sz@rod a falra amikor en
mar Mac OS X-et hekkeltem.
Trey: Majd ha te csinalod a HUPot azt raksz bele amit akarsz.
thuglife: trey, ma te mit raktal magadba?
Meditor: Irtam egy editort. Te is inkabb ilyesmivel foglalkozhatnal
mintsem hogy az allando kotozkodeseddel rontod a levegot.
thuglife: roller. Theo tegnap rakta be a CVS headbe az openvi-t.
drojid: meditor, editor! He-he!
_Joel: Theo Solarison tarolja az OpenBSD ftp-szerveret.
Trey: Es akkor mi van?
LGB: Hat en inkabb biznam olyasvalamire a kodom aminek a kodjat
magam debuggolhatom.
hunger: anti-m$ slashdot hippi!
drojid: ezzel az erovel windozra is rakhatna
hunger: es akkor mi lenne? az is oprendszer!
thuglife: hat te kisapam inkabb menj kapalni ott meg fognak becsulni.
Trey: *** Kiadtak a Longhorn ket es feledik publikus betajat ***
linuxfan: Trey, nagyon jo hogy csinalod ezt a portalt de ezt most
minek?
Gabu: te meg hol elsz? Nem latod (nem) hogy a gplt felnyomhatod
magadnak altatokupnak?
linuxfan: ezt most kifejtened bovebben?
Gabu: azt az anyad szuzringyo f@szat azt hittem ertelmes emberek
is latogatjak ezt a forumot.
Trey: nem tudom mi abban a rossz ha a profi Unixosok is tudjak
mi hir a Windowsos vilagban.
kohinoor: trey, lama vagy.

On 2005-04-01, dzsekijo <dzsekijo@creo.hu> wrote:
> Peti: Debian jo!
> Pisti: Ja, az am a jo! A Debi am!

Eh, nem csak azert formaztam olvashatora hogy aztan a newsgw szetkurja.
Meg egy proba.


Te melyiket valasztanad?

- Peti: Debian jo!
- Pisti: Ja, az am a jo! A Debi am!
- Peti: He-he.
- Pisti: He-he.
- Peti: Na, ma milyen napom volt! Sarge-ot telepitettem!
- Pisti: Az en szerveremen meg mindig Potato van. Majd upgradelek Sidre ha
. kijon.
- Tomi: Arra aztan varhatsz. En mar reg Gentoot hasznalok.
- Peti: Don't feed the troll.
- Tomi: Eh. <lelep>
- Pisti: RMS erre a honapra a Mamintix gnu-linuxot ajanlotta.
- Peti: Hat ez szomoru. Azert igazan lathatna mennyit teszunk azert hogy
. ez az oprendszer jo legyen es mukodjon.
- Pisti: Nem baj ugyis vissza fog terni hozzank.
- Peti: Gondolod?
- Pisti: Csak mi disztribualunk Hurdot.
- Peti: Debian meg Hurd! Az am a zsenialis parositas!
- Pisti: Senki mas nem tudna ilyen nagyszeruen osszehangolni a release
. cycle-jet a Hurdeval mint mi!
- Peti: Az biztos! Mondtam mar milyen jo a Debian?
- Pisti: Nem elegszer.
- Peti: He-he. Na, a GPL ovjon hazafele.
- Pisti: Szent Ignucius vilagitsa meg az utadat.
.
.
- Trey: *** Megjelent a DWN, a Debian kozosseg heti hirlevele. ***
- Gabu: A halal faggyus farka tekerjen korbe.
- Friczy: Don't feed the troll.
- Gabu: Te meg azt se tudtad hogyan kend a sz@rod a falra amikor en
. mar Mac OS X-et hekkeltem.
- Trey: Majd ha te csinalod a HUPot azt raksz bele amit akarsz.
- thuglife: trey, ma te mit raktal magadba?
- Meditor: Irtam egy editort. Te is inkabb ilyesmivel foglalkozhatnal
. mintsem hogy az allando kotozkodeseddel rontod a levegot.
- thuglife: roller. Theo tegnap rakta be a CVS headbe az openvi-t.
- drojid: meditor, editor! He-he!
- _Joel: Theo Solarison tarolja az OpenBSD ftp-szerveret.
- Trey: Es akkor mi van?
- LGB: Hat en inkabb biznam olyasvalamire a kodom aminek a kodjat
. magam debuggolhatom.
- hunger: anti-m$ slashdot hippi!
- drojid: ezzel az erovel windozra is rakhatna
- hunger: es akkor mi lenne? az is oprendszer!
- thuglife: hat te kisapam inkabb menj kapalni ott meg fognak becsulni.
- Trey: *** Kiadtak a Longhorn ket es feledik publikus betajat ***
- linuxfan: Trey, nagyon jo hogy csinalod ezt a portalt de ezt most
. minek?
- Gabu: te meg hol elsz? Nem latod (nem) hogy a gplt felnyomhatod
. magadnak altatokupnak?
- linuxfan: ezt most kifejtened bovebben?
- Gabu: azt az anyad szuzringyo f@szat azt hittem ertelmes emberek
. is latogatjak ezt a forumot.
- Trey: nem tudom mi abban a rossz ha a profi Unixosok is tudjak
. mi hir a Windowsos vilagban.
- kohinoor: trey, lama vagy.