Színes lézert, de melyiket?

Fórumok

Sziasztok!

Színes lézernyomtató vásárlása előtt állok. Melyik tipushoz van linuxos driver? Az Ubuntu Feisty-t használom, és nem szeretnék visszatérni a win-re a nyomtató kedvéért!
Minden hasznos tanácsot köszönettel fogadok.

Hozzászólások

eddig csak a HP 1500 és a 2600n volt a kezem ügyében, mindkettő működött Linux alatt, igaz csak fekete-fehér-ben :-(

--
by Mikul@s

samsungokhoz van cups-hoz meghajtó, és egy grafikus felület abállításokhoz.

En egyszer vagy 4 oran keresztul kerestem a neten halozati szines lezer nyomtatokat.
A lapnyomtatasi koltsegek es a tudas alapjan a SAMSUNG CLP 510n-t valasztottam (halozati, duplex, konyvnyomtatas).
Megerte, hiba nelkul mukodik, Linux, Windows XP alatt, a SAMSUNG oldalan van hozza Linuxos telepito is.

Nem allitom, hogy ez ma a legjobb nyomtato a piacon, de az biztos, hogy nem rossz.

Amit viszont nem ajanlok, az a XEROX 8200/8400 sorozat, ugyanis draga a nyomtatas, es a nyomtatasi technologiaja is mas, igy a kinyomtatott oldalakat nem lehet automatikus lapadagoloval fenymasolni.

A nyomtatasi koltsgeket mindenfelekppen hasonlitsd ossze!

Mate

30 oldal/hó használatra felesleges színes laser nyomtatót venni. Számold ki. Legolszóbb színes laser 50 000 Ft környékén vannak. A toner színenként 10-20 000 Ft. Persze a színes tonereket szinte biztos h. egyszerre kel majd cserélni. Oldalanként 50 Ft-ért már lehet színesben nyomtattatni. Megéri?

Mik

Ritkán nyomtatok valóban, de akkor jó minőségben szeretnék. A lézernél nem kell azon aggódni, hogy beszárad a tinta, ha nem használtam 1 hétig. A korábbi Epson nyomtatóm gyorsan elkezdett csikozni, és nem is jeletett megjavitani házilag. A HP-nél ilyen probléma nincs, mert ott a patronnal együtt cserélődik a fej is. De most a HP-m mechanikája romlott el. Ezt gondoltam, ésszerűbb beruházás lenne egy szines lézer...

szvsz havi 50 oldalnal nem erdemes nyomit venni :) de tenyleg. a nyomtatoknal az elso oldal a legdragabb, es minnel kevesebb az egymas utanni nyomat annal dragabb, mivel a lezer a felmelegedesnel is zabalja a tonert. arrol mar nem is beszelek, hogy egy drum + toner ara mar tobb mint anyomi ara.

Egy olcsobb HPt amit mondjuk megveszel 100k ert, feltoltod cca 100-120k-bol (gyari toner), ha mind a negy szint cserelned kell. Ha mindenkeppen venni akarsz akkor a kellekanyag oldalrol kozelitsd meg a kerdest. Bar havi 30 oldalra talan tenyleg jobb mondjuk a copygeneral vagy vmi hasonlo.

Egy pár samsungot már beüzemeltem, gyakorlatilag mindenütt meg vannak vele elégedve. Nekem egy scx-4521f üzemel.
Felhasználók részéről a multi gépeknél is az a visszajelzés, hogy áttekinthető, könnyen használható, a HP-nál nem igazán ez a helyzet. Ráadásul linuxos driver HP-hoz talán sosem lesz gyári.

Kipróbálni nem tom, nincs Hp-s nyomtatóm :)

De akkor úgy néz ki, sok lúd disznót győz :)))

Én mindenesetre letettem a voksom a samsungok melett, de ízlések és pofonok.

Egyébként erre a havi nyomtatási mennyiségre bármi megfelel, itt tényleg szigorúan a nyomtatási költség a mérvadó.

Hmm, ez érdekes. Csak a Samsung lézere tiltja le a nyomtatást egy bizonyos oldalszám után, vagy a többi lézer is hajlamos erre? Korábban az Epson tintasugaras nyomtatóm művelt hasonlót, megis haragudtam rá nagyon. Akkor váltottam HP-re. Az bevált, amig el nem romlott a mechanikája.

Ami tud postscript-et, ahhoz nem kell driver. AMi halozati protokolkent ismeri a JetDirect-et, vagy az LPR/LPD-t, ahhoz bohockodni se. Szoval van jocskan. (Nekem amugy HP Color LaserJet 2500tn - es gyonyoruen megy.)