TorrentFlux-B4RT

Sziasztok...
Érdekelne hogy mi a tapasztalatok ezzel a b4rt verziós fluxal.
Van pár beállitési lehetöság amire nem jövök rá hogy mi.
Igy hát nehezen tudom beállitani.
Ami fontos lenne hogy megtudjam szabni a user-nek a sebességét és a tárhelyét.

Meg ha rászánom magam akkor kiszotározom a szavakat és csinálok 1 teljes magyarositást.(ha valaki már nem csinált esetleg és be linkelné nekem)

Elöre is köszi.

Hozzászólások

nem tudom, hogy b4rt-e, de nálam 2.3-as fut. a magyar szavakat tartalmazó fájl amúgy szerintem egész használható, csak át kellett konvertálnom utf-8-ra, hogy élvezhetőek legyenek az ékezetek. ;) ezen kívül csak a lap alján lévő frissítéses stringet írtam át, mert frusztrált.

sebességet csak fájonként lehet állítani, ezért én inkább egy wondershaper fork-kal megoldottam globálisan kernel szinten. userekre leosztva én nem akartam, talán portok szerint le lehetne válogatni, iptables-sel mark-olni a csomagokat, stb.

tárhelyet én szintén kernel szinten oldottam meg a quota támogatással. írtam hozzá egy szkriptet, ami crontab-ból lefut 5 percenként és átállítgatja a file owner-eket www-data-ról az adott user-re. ugly hack, de azért törekedtem a biztonságra (pl. linkeket nem követi, stb).

-------------------------
Hiánypótló ismertető kezdőknek: A Linux filozófiája és az áttérés Windowsról

Tapasztalatok:
- a queuemanager az esetek 99.99%-ában nem működik
- a queuemanager (illetve a fluxd) végtelen ciklusba kerül és 10*x GB-os error loggal szétfagyasztja az apache-ot ha előjön a nehezen reprodukálható "0 kbyte-os metafile feltöltés" hiba (eddig arra jutottam hogy valószínűleg ilyenkor kliensoldalon szakad meg valami a .torrent feltöltése közben... Na de az érvénytelen, üres metafile nem illene kiakassza a feldolgozó segédscriptet, annak pedig magával rántania a httpd-t)

- túl sok nem letiltható beállítást enged interaktív indításnál (pl. portszám-megadás), a teljes biztonságot az interaktív indítás teljes letiltása jelenti (ami meg túl korlátozó)

- overall sávszélesség-korlátozás csak a fent kivesézett, "éles" környezetben használhatatlan, bugos és veszélyes fluxd-vel oldható meg (FIXME)

Vélemény: többet tud mint a sima Torrentflux, de az igazán korszakalkotú újításai (fluxd szolgáltatások) még túlságosan kiforratlanok.
Viszont a "magánszféra" védelme végre megvalósult, adminszinten le lehet tiltani a többi felhasználó folyamatainak mutatását.