Melyik ingyenes e-mail szolgáltatás a legmegbízhatóbb, legkényelmesebb?

Címkék

citromail
0% (0 szavazat)
freemail
0% (0 szavazat)
gmail
0% (0 szavazat)
hotmail
100% (1 szavazat)
vipmail
0% (0 szavazat)
yahoo! mail
0% (0 szavazat)
egyéb, leírom hozzászólásban
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 1

Hozzászólások

A freemail most let feltuningolva egy ingyenes telefon rendszerrel. Valamint 1 GB a tárterűlet.

annyit még a freemailről hogy béta lett ez most nagy divat...
meg a felhasználói szerződésben meg ez van: "(ezt nem értem???)" szóval maguk sincsenek tisztába azzal hogy mit irtak ki...
a gmailről meg nem árt tudni hogy ha állandoan be vagy jelentkezve ellophatják a contact listádat:
bár ez már nem müködik, de folyamatosan ki lesz téve ilyen támadásoknak:
http://getahead.org/blog/joe/2007/01/01/csrf_attacks_or_how_to_avoid_ex…

szóval nincs egyértelmű győztes... legalábbis részemről

> a gmailről meg nem árt tudni hogy ha állandoan be vagy jelentkezve ellophatják a contact listádat:
> bár ez már nem müködik, de folyamatosan ki lesz téve ilyen támadásoknak

Nem hinném, hogy bármivel jobban lenne kitéve egyelőre ismeretlen típusú támadásoknak, mint bármelyik másik webes levelező.

Ja, amíg újra be nem jelentkezel. Néhány osztálytársamnak freemail van, és először örültek, hogy 1G tárhely, stb. Aztán másodszor bejelentkeztek és visszaállt az alap tárhelyre...

Egyébként nekem gmail előtt mailpont volt, akkoriban tényleg nagy dolog volt az 1G tárhely. Jó is lett volna, ha nem sz*kodik a szerverük...

A c2 még elég megbízható, csak kicsi a tárhely. Összességében a gmail a legjobb. :)

Ez a gmail.com fölény szavazás nélkül is kitalálható lett volna.
A második, harmadik helyért esetlg van értelme a szavazásnak
Megjegyezném, hogy van gmail.hu is, ami a gportal.hu levelező szolgáltatása.
Ebben a szavazásban, godolon a gmail.com-ról van szó!

Megbízhatóságról nem nagyon tudok mit mondani, állítólag az elején ott is voltak nagy leveles láda törlődések stb.. De használni sokkal jobb mint pl a freemailt, a felülete letisztult és az nagyon bejön.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c)

igen, a gmail nem egyértelmű. jó lenne kiegészíteni.

A gmail.com jó, gyors, viszont pár üzenet nem érkezik meg rá, pedíg fontosak. Pld a tanszéki levelezésemmel szokott baj lenni, ami elég nagy érvágás.

Meg tudja "hamisítani" a feladót. Ha hozzáadsz egy másik fiókot, pl egy freemailest, akkor küld egy levelet oda egy linkkel, amit ha megnyitsz, akkor tudni fogják, hogy a tiéd. Ezután a gmailről küldhetsz úgy levelet, hogy feladóként a freemailes címed látszik. Az is beállítható, hogy a freemailes címedre automatikusan úgy válaszolni, mintha a freemailről írtad volna.

lehet, hogy spamnak nézi. a körleveleknél előfordulhat. egyszer volt hasonló esetem, az egyébként pont egy vállalati spamvédelmi rendszer automatikus ellenőrzőlevele volt, amit spamnak nézett a gmail.
elég annyit tenni, hogy megnézed a spam könyvtárat és ha ott megnyitod a problémás körlevelet és a Not Spam gombra kattintanod. attól kezdve meg fogod kapni arról a címről az emaileket.

Sajnálom, hogy így lemaradt a VIPmail.. Több ismerősömnek is van, és sosem volt rá panaszuk. Ellentétben mondjuk a freemail-lel...

VIPMAIL... aha... hát persze...

Elolvastad te a felhasználási feltételeket??? Ha a szolgáltató úgy ítéli meg, hogy anyagi kárt okoztál neki a használattal, akkor azt leverheti rajtad. Anyagi felelősséggel tartozol ráadásul úgy, hogy nincs is definiálva a dolog, hogy valójában miért, bianco nyilatkozatot írsz alá a gomb megnyomásával. Ezek mellett a billgéc is csak lókupec inas lehetne...

Azt nem tudom hogy ki van-e irva vagy sem de ha olvasol homart naponta kiderul hogy igenis a szolgaltato itel es nem perel. Ugyanis ha itel neked kell pereskedni es bizonyitani az igazad, forditva viszont neki tehat az elso a kenyelmes es erre sok pelda van csak ajanlani tudom a tekozlo homart e teren...

Gondolom a felhasználás feltételei között.

"13. A Felhasználó vállalja, hogy amennyiben a jelen felhasználási feltételek megsértésével kárt okoz a Szolgáltatónak, azt teljes mértékben megtéríti."

Egyébként vicces, de két feltétel is van fenn. A fenti van linkelve mindenhol, a másik meg a szövegben van.

---
A Linux nem Windows, de a Windows se Linux.

Gyalogló Egon a legjobb. Eddig minden levelet megkaptam rá, bár a pop3 szervere néha szarakodik.

én yahoo-t használom. eddig egyszer sem volt vele ajom már több éve megvan

Én ugyan nem használok yahoo-t, de yahoo mailről kapott levelekben mindig vagy kérdőjel, vagy &#137 (vagy valami hasonló szám) van a ő betű helyett. ű-nél ugyanúgy.

Hiába próbáltam én is, nem lehet beállítani a charset=iso-8859-1 helyett másikat a webes felületen.

Én a gmail-re szavaztam, olyannak kell lenni szerintem egy igazi jó levelezőnek. Amiért mégis csak ritkán használom az a paranoiám. Gugli bácsi mindent elolvas és eltárol. (Persze a többi is.)

Hát... lehet, hogy így van, de akkor a neten mindenre igaz ez. Szóval elvileg, ha beírod google-be, hogy "gay porn" akkor lehet, hogy az IP-ddel azonosítanak, és kirakják valahova, hogy ejnye-bejnye, ez az ember erre a kifejezésre keresett :)

Amúgy szerintetek lehet, hogy valaki beleolvasgat a levelekbe? Vagy ment azokból?

Amúgy szerintetek lehet, hogy valaki beleolvasgat a levelekbe? Vagy ment azokból?
ez egyatalan nem valoszinu, de azert lehetnek hozzaferesei olyanoknak is, akikkel nem szivesen osztana' meg az ember a dolgait, me'g akkor sem, ha nincs semmi titkolnivaloja. mert csak.

ki kene probalni: szepen szabvanyosan formazott, de gpg/pgp-s leveleket kuldeni ilyen ingyenes szolgaltatokhoz. kerdesek:
- mennyi kesessel erkezik meg;
- megerkezik-e egyatalan;
- torlik-e az acc-ot ve'ges sok ilyen leve'l fogadasa utan;
- beazonositja'k-e az x-originating-ip-t es rake'takat lo"nek az objektumba;
- + paranoia magasabb fokai ;]
persze megfelelo" me'retu" kulcs esete'n. vagy erdemes kiprobalni olyan kulcsme'rettel is, amit egy fbi meretu kompa'nia feltetelezett szamitogepparkja veges idon belul (~1-2 nap) faktorizalni tud.

paranoia rulez ;]

mi használtunk aktívan gpg/pgp-s levelket gmailen, aláírva, titkosítva, mindenhogy. semmi késés nem volt, egyből megjött, nemhiszem, hogy realtime szarakodnának a feltöréssel.
max, ha csinálsz valami ejnye-bejnye dolgot, akkor állnak neki a magánéleted felkutatásának :)
--
Peace, Love, Unity, Respect

> Én ugyan nem használok yahoo-t, de yahoo mailről kapott levelekben mindig vagy kérdőjel, vagy &#137 (vagy valami hasonló szám) van a ő betű helyett. ű-nél ugyanúgy.
> Hiába próbáltam én is, nem lehet beállítani a charset=iso-8859-1 helyett másikat a webes felületen.

Ez valóban nagy hibája a yahoo-nak. A megoldás viszont nem az, hogy csinálnak ilyen beállítási opciót. A felhasználónak nem szabadhat tudnia ilyen technikai részletekről. Mégis, Gizike honnan jöjjön rá, hogy az iso-8859-2-ben frankók a magyar betűk? Mindenféle beállítási lehetőség nélkül, magától lenne feladata a yahoo-nak mindig olyan karakterkészletet választania, amelyben a felhasználó által webes felületen bepötyögött ékezetek jól kódolhatók. Ezt technikailag röhejesen könnyű lenne megoldani.

Egyébként csodálkoznék, ha a szavazásra bocsátott levelezők közül egyedül a yahoo lenne hibás. Például a magyar levelezők helyesen kezelik a magyaron kívüli ékezeteket? Mert ha nem, akkor azok is hibásak.

Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy minden levél UTF-8-ban menjen ki. (Gmail sem ezt csinálja.) Mondjuk próbálja meg először sorra a népszerű 8 bites kódolásokat, hogy azok között van-e olyan, amelyikbe maradéktalanul belefér (Gizike magyar nyelvű leveleire az iso-8859-2 szinte mindig jó lesz). Ha van, kódolja abban. Ha nem, akkor marad az UTF-8.

Egyébként amelyik levelezőkliens nem tudja az UTF-8-at, az a Latin2-t is csak a csillagok véletlenszerű egybenállása esetén tudja, csak bizonyos gépeken, csak bizonyos beállítások mellett, nem pedig megbízható, kiszámítható módon, tudatos programozói tevékenység eredményeképpen.

van pár dolog, ami érdekelne, például, honnan lehet a legnagyobb levelet küldeni?

Az átalakítás előttig a freemailra szavaztam volna, de most áttértem az eddig párhuzamosan használt gmail.com-os címemre. A szép új freeemail: 640*480-as felbontásnál használhatatlan (nincsennek scrollbarok, elérhetetlen a képernyő nagy része), IE5 fagy tőlle (Van egy vacak gépem VGA monitorral, amég a másikon telepítek, stb, azzal olvasnám a leveleim) és a legjobb: szinte minden levelemet automatikusan spamnak vette, és nem kaptam meg. (nem is beszélve a felbukkanó ablakokról, flash animációkról stb...) A gmail gyors, kényelmes, megbízható.

A kis Jornada 720 pda-ról nem is beszélve, ami 640x240... Eddig még megoldható volt, hogy használjam vele webesen a freemailt, ha úgy adódott, még belefért a kijelzőbe, de ezentúl bekaphatják. A régi oldal ugyan még elérhető a freemail.hu/fm/login?ver=0 címen, de gondolom, már nem sokáig. A gmail viszont megy vele.

Új freemail:

"Ön Óriáslevelet kapott!
cancer.jpg
Az óriáslevél feladója: xyz@freemail.hu
A fájl mérete: 1.09 MB
A fájl törlésének dátuma: 2007-04-22 10:51:48"

vicces, nem? :D

hat igy van, pont ugy vagyok veluk, mint a bongeszokkel, csak elviselhetoek, de nem jok :)

gmailre szvaztam, de mivel nem hasznaltam az osszeset, ezert elegge szuvjektiv.

freemail: szarfos, most szuntettem meg, az uj felulet szanalmas (OMFG beta, ba**meg) + mivel reklamot rak a levelbe, ezert alapbol komolytalan az egesz
gmail: webes feluletet nem hasznalom, csak ha feltetlenul muszaj, mikor smtp-vel kuldok, vagy pop-pal fogadok, akkor gyakran szakad nagyobb fajloknal
citrom: nem hasznaltam, de borzaszto html-es levelet kuld reklammal

--
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

> freemail: szarfos, most szuntettem meg, az uj felulet szanalmas (OMFG beta, ba**meg) + mivel reklamot rak a levelbe, ezert alapbol komolytalan az egesz

Most újították azt is, ez beállításoknál kikapcsolható ingyért, mert webes felületen úgy is ott a banner.

--
Ubuntu Linux 7.04

freemail, gmail hotmail yahoo, aol címem is van. mindegyiket másra használom

A felsoroltak közül van olyan mail szolgáltató ami tud olyat, amit a gmail nem?

"Sose becsüljük le egy autópályán száguldó, kazettákkal megrakott furgon sávszélességét!" A. S. Tanenbaum

A Gmail legnagyobb előnye a citromaillel és a freemaillel szemben, hogy nem illeszt az egysoros levél után 10 sor reklámot. A többit nem tudom :)

Jelenleg én is elégedett gmail.com felhasználó vagyok, de előtte a freemail, mailbox, citromailnál voltam. A citromailos kalandomat érdemes itt elolvasni: http://sly.miniplaza.net/?p=66

azért a gmail-al kapcsolatban vannak fenntartásaim, az elmúlt 1-2 hétben kétszer is megesett, hogy egy vagy több órán keresztül nem tudtam elérni a postafiókom...

vizslamail

nincs reklám (citromélnél van), van imap, pop3

szerk: látom rescu sasol, úgyhogy kösz az ingyen mailért! =)

Citrom: Picit savanyú, de jó :-P A 15 perces limit elég sz.r, de elviselhető, pláne, hogy az akkori netszolgáltató rendszeréhez viszonyítva (HDSNET) nagyságrendekkel megbízhatóbb volt.
Freemail: próbáltam, de a többi postafiók mellett egyre inkább leszoktam róla.
Gmail: Használgatom, bár a folderek helyetti cimkézgetés nekem nem nagyon jön be, ráadásul néha bosszantó (html-formátumú levélre válasz írása során), hogy tökörészni kell azzal, ha a válaszba csak az előzmények egy részét szeretném benne hagyni.
Hótmél: Igen volt, de már elmúlt :-))
vipmail: n/a
Yahoo: netes regisztrációkra használom, arra teljesen jó :-) persze másra is :-) pl. arra, hogy "hagyományos" folderes-szétrakós módon tároljam a leveleimet.

A legrégebbi accountom free szolgáltatónál a Yahoo-s, úgyhogy bár többet használok, nálam ők vezetnek.

nekem 1ik sincs. nem bizom a levelezesemet olyan szerverre amit nem en uzemeltetek.

A'rpi

mind szar. kéne saját.

ha mar ez a tema, megkerdem:
Nekem ~8 levlistam forgalma megy a gmail-re, amiket filterelek, ellenben mivel minden level az inboxba vandorol, ha jon 200 level es abbol egy privat, akkor hogyan talalom meg anelkul, hogy vegigneznem az osszeset?

Kicsit több mint 2 éve használok Gmailt. Jobban bízom benne mint bármelyik olyan szerverben amit én üzemeltetek. Azért mégiscsak egy vaskos cég van mögötte, akiknek több pénze van sávszélességre, áramra és vasra mint amennyit én el tudok képzelni. A spamszűrőről nem is beszélve. Nincs kedvem filter hangolással szórakozni, és a legújabb technológiákat tesztelni és bevezetni. Csak levelezni szeretnék. Gyorsan, megbízhatón. A cégesen kívül az összes címem oda van irányítva. Ezért a szolgáltatásért még fizetni is hajlandó lennék. Fogalmam sincs, hogy valaha is belenéz-e 3. személy a levelezésembe, de ha igen, akkor legyen boldog a levlistákkal meg a haverokkal folytatott levelezésemmel...

Hali!

gmail-re szavaztam, regota megelegedessel hasznalom... ezen kivul van primpostas cimem is olyan esetekre ahova max egyszer kerul be a cimem es utana jon a spam aradat.
--
Udv:
Feri

A biztonságról annyit, hogy bő fél éve sh kiterjesztéssel elküldtem egy shell scriptet egyik Linux guru haveromnak, nézze át. Átbeszéltük, csak nem értette, mi a script végén a sok ip cím. Kiderült lefutott a shell (valami grep volt benne), amikor csatolt fájlként hozzácsaptam a levélhez. Ez az egyik ingyenes mail szolgáltató volt, a fentiek közül...

mivel a yahoo-nak van pop és smtp-je is így én azt használom. nincs is vele gondom. eléggé nagy leveleket is át lehet préselni rajta. pop-nál jött már le 100 megás levél is. web-s felület meg ha használok akkor kényelmesen lehet ott is szűrőket beállítani és akkor külön könyvtárakba dobálja a leveleket. smtp-n keresztül is küldtem már több megás leveleket és az is működik ok-san. illetve én annak idején (kb 6 éve) azért tértem át yahoo-ra mert akkoriban sem volt valami nagyon gyors a freem-s email címem. és meguntam. akkoriban szerintem ez volt a leggyorsabb free levelező. bár nem tudom, hogy gmail mióta van. na meg nem is használtam

most ez jó kérdés, hogy az e-mail studio ingyenes-e, mert kell hozzá egy aktív pannonos kártya, de azonkívül díja nincsen (amiért fizetni kell az a 6,25ft/SMS értesítő, vagy 25 ft/MMS értesítő - de nem kötelező és elég szofisztikáltan konfigurálható, hogy miről kérsz).

amit adnak: 40Mbyte tárhely, POP3, IMAP, naptár (SMS értesítéssel), szűrők, WAP felület, SPAM és vírus szűrés. a web felület elég spártai, de végülis thunderbird rulez.

a múltkoriban volt némi lassulás egy pár napig, aztán úgy tűnik rendberakták, alapvetően elég jónak tűnik a rendelkezésre állása.

gmailben csak az a bosszantó, hogy nem enged futtatható fájlt küldeni, szarakodni kell az átnevezéssel, és persze csak akkor jelez amikor már feltöltötted amit csatolni akarsz