xp elfelejtette a jelszavamat - HELP

Sziasztok,

A stylexp-vel pocsoltem es a login kepernyot akartam beallitani. Ez sikerult, de aztan le akartam venni a jelszavas vedelmet, amit szemmel lathatoan elfogadott az xp. A kovetkezo bootolaskor viszont kerte a jelszot. Ekkor megadtam azt, amit addig hasznaltam, de nem fogadta el. Probaltam rendszergazdakent, de ugy sem ment. Ujrainditas utan szinten suket maradt.

jah es meg elotte az alapertelmezett ikonos be- es kijelentkezo panel atallitodott gordulo savosra. Ez nemtom fontos info-e.

SP2-t hasznalok, egy felhasznaloi fiok van / volt rajta.

Van mellette egy mukodo debianom. Merre kell elindulni hogy a jelszavas vedelmet ki lehessen loni? Magyarul hogy kell meghackelni a win-t?

Meglehetosen surgos lenne, mert van egy program, amit win alatt hasznalok es szuksegem van ra.

Vilag szopasa ez a win.

Nagyon megkoszonnema segitseget.

Udv

D.

Hozzászólások

Például
cp windows/repair/SAM windows/system32/config

Beállítások elveszhetnek. Mentsd le az eredeti SAM-et esetleg az egész config könyvtárat.

A leírásból én inkább arra következtetnék, hogy a bejelentkezésnél használt hash "megsérült". Ilyennel találkoztam én is nemrég, akkor egy SystemRescueCd-n található jelszó módosítóval próbálkoztam, de az valamiért nem működött pedig látszólag megváltoztattam a jelszót.

Valóban, ha a beállított jelszó nem túl erős, akkor viszonylag hamar ki fogja dobni a cracker program. De ha "nincs" jelszó? ...

Lehet hülyeséget mondok, de arra nincs mód, hogy csökkentett módban belépsz rendszergazdaként és megváltoztatod a régi jelszót, vagy adsz újat, vagy végső esetben csinálsz egy új fiókot?

Szerk.: Most, hogy olvasom amit írtál a bejelentkező képernyőről... Hát emlékeim szerint, ha nincs jelszó az adott fióknak, akkor is megjelenik a jelszó bekérés, ergo egy sima enter is elég kell legyen. Azzal próbáltad?
__________________________________________________________________________

"Ennek a fiúnak semmilyen kollektív jelentősége sincsen: éppen hogy egyén."