Méhlegelők után itt vannak Karácsony patkányai Budapesten

Fórumok

Patkányok ostromolják az árvíz után Budapestet, vége a patkánymentes időszaknak

Elbúcsúzhatunk egy korszaktól, a patkánymentes Budapest évtizedek óta tartó időszakától. Észre sem vettük, annyira természetes volt a világon egyedülálló patkánymentes nagyvárosi létezés. Ezért is feltűnő, hogy az utóbbi hónapokban egyre többen és egyre több rágcsálóval futnak össze. Megvizsgáltuk ezért a patkányokat és azt is, mi állhat a veszélyes jelenség mögött.

Hozzászólások

A környéken már jópár éve megjelentek. Igaz már Karácsony idején volt az is. Tettek egyébként mérget a csatornába, ilyen kis cédulák jelezték mindenütt.

Az Index cikk szerint "Az öt évvel ezelőtti patkányészlelési csúcs éppen egybeesett azzal a viharos esettel, hogy a fővárosi közgyűlés váratlanul egy új irtótársaságot (RNBH Konzorcium) bízott meg, leváltva a patkánymentesítést addig 47 éven keresztül végző Bábolna Bio Kártevő Kft.-t." Szerintem itt van patkány elásva. Hozzáértő cég helyett Karácsonyt kezében tartó politikus spanja kapta a megbízást. 

A szoci egyik vívmánya volt, hogy Budapest patkánymentes lett. Egyrészt kifejlesztettek egy véralvadásgátló szert, ami csak lassan ölte meg a patkányokat, így az egyébként legendásan értelmes patkányok nem jöttek rá mitől pusztultak el. Illetve mindenkinek be kellett engednie a patkánymérgeket elhelyező vállalat embereit a házába, pincéjébe. Nem lehetett mindenféle jogi kibúvókkal elkerülni. El is tűntek a patkányok Budapestről. Nyugat-európai városok meg soha sem szabadultak meg a patkányoktól. Bécstől nyugatra mindenhol találkozni lehet velük rendszeresen. 

“Az ellenség keze betette a lábát”