Európai Bizottság az Apple-nek: az App Store szabályok megsértik a DMA-t, 38 milliárd dollár is lehet a bírság

Címkék

Az Európai Bizottság tegnapi sajtóhíre szerint az Apple jelenlegi App Store szabályai sértik az Európai Unió digitális piacokról szóló szabályozását (Digital Markets Act - röviden: DMA), így ha a Cupertino-i vállalat nem tesz eleget jövő márciusig a szabályozásban foglaltaknak, akkor bírságként az éves globális bevételének 10 százalékának megfelelő bírságot is kaphat. Ez - a tavalyi eredményei alapján - akár 38 milliárd dollárra (14 ezer milliárd forint) is rúghat.

A bejelentés itt olvasható. Részletek magyarul itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 25., k – 14:07

US Innovates

China Replicates

EU Regulates

Ez is.

De kozben eszembe jut az is, amikor az amerikai magan egeszsegbiztosito 10x akkora szamlat kap, mint a biztositas nelkuli beteg.

Aztan megegyeznek, hogy eleg csak a 2x akkora osszeget kifizetni (az eredeti szamla otodet), de cserebe alairjak, hogy legkozelebb nem akadekoskodnak, ha valakinek ilyen meg olyan mutokeszlet kell azonnal.

Az EU elso tevekenysege amit pozitiv kivancsisaggal figyelek 

Ki mondta hogy ne hasznalnam ha ez igy marad? Nekem ugyis jo. Ellenben penzugyileg pozitivan erint(het) ha megy a box, ennyi a lenyeg. A moralizalas resze nem erdekel, illetve meghagyom azoknak akik ceggel kapcsolatban erzelmileg erintettek, nekem ez csak uzlet.

HUXIT!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Jajj, nem is tudtam, hogy tudod, mit latnak a britek. Te honnan a viharos lofaszbol vagy ilyen okos? Megtenned, hogy megosztod a felvilagosult vilaglatasod receptjet? Mar az utobbi napokban felfigyeltem erre, es tenyleg, keves nalad bolcsebb emberrel talalkozni!

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Sem kormanyzati, sem ellenzeki demagogia nem erdekel. Vagyok annyira ugyes, hogy mindenfele odamondas nelkul tudjak velemenyt alkotni, nincs szukseg segitsegre. Ez a velemeny sok esetben elter masoketol. Lehet, hogy ez Neked nem tetszik, de ettol igy van.
Az, hogy en megnyissam magam elott a Te vilagodat, olyan feltetelekkel jarna, hogy talan nem kellene az ellenzeki propaganda szerint meghatarozott megfeleloen bigott agyatlan imbecil kreten fidesznyuggernek nevezni -es ezaltal persze lenezni- azt, akinek nem egyezik a velemenye a 444/teleksz/hávégé/stb médiumokkal. Jelenleg Te ezt a filozofiát tolod, amiből én köszi, de nem kérek. El kellene ezen gondolkodni. Próbáld ki, egy világ fog kinyílni előtted.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez az érv elég rosszul öregedett:

“We are concerned that the interoperability requirements of the DMA could force us to compromise the integrity of our products in ways that risk user privacy and data security.”

Erdekes, hogy mindig veluk van baj. Mas hasonlo mamutcegek kepesek betenni szabvanyos - vagy legalabb szeles korben hasznalt - alkatreszeket, SW komponenseket, formatumokat, es azt - massal is hasznalhato modon implementaljak. Meg a MS is megoldja, hogy a szarjait masbol is lehessen hasznalni. Egyik Andoidos telefonrol gond nelkul koltozok a masikra egy harmadik gyarto appjaval. Tudok hasznalni akarmilyen cloudot, nem kell a Gugliet - akar sajatot is. Alkalmazasboltbol is van par. Windows meg Linux alatt is van beepitett repo, de ha valamiert mast szeretnek, gond nelkul tudok ra telepiteni amit szeretnek - akar forrasbol.

Mindig csak nekik nem sikerul valami miatt.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Elsoben 100%-ban egyetertunk, nem is hasznalom. Ettol fuggetlenul egy csomo geci, fogyasztoellenes lepesuk erint, mert a tobbi ceg latja, hogy ezt is le tudtak nyomni a birkak torkan, es egymas utan atveszik.

Masodikban az EU nem ert egyet - ezert is megy ez az egesz. Szifonon abban vannak, es kelloen nagy piacnak veszik.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?