Mire esély a Messiás?

Fórumok

MIRE ESÉLY MAGYAR PÉTER? - Kele János, közgazdász, Csillag István, jogász vitája

 

https://www.youtube.com/watch?v=acPboMhb83g

Hozzászólások

Kíváncsi vagyok, hogy a süllyesztőben végzi-e vagy lesz belőle valami használható. Ha fogadni kellene, inkább arra tippelnék, hogy a süllyesztőben végzi

-1

A Fidesz erdeke tovabbra is az eros DK. Magyar Peternek meg vegre eselye van lejjebb kotorni a DK-MSZP-Parbeszed-Momentumot - 5% ala ahova valok. Ha ezek megszunnek, a Fidesz dolga kesobb sokkal nehezebb lesz.

Ha mar "konteozunk" CIA kepzes, CIA-s penz kategoriat hamarabb elhinnem. De egyelore az a haraszt is minimalisan zorog.

Varom, hogy hitelt erdemloen osszegyurcsanyozzak, osszenyugatbabozzak, de egyelore jol tartja magat. Nem derult meg ki, hogy hogy tanult meg ennyire gyorsan megerosodni ezen a palyan - vagy egyaltalan tanulta-e, vagy volt hozza eleve egy furcsa erzeke...

Statisztikailag rakas politikailag hontalan ember volt: pl. azok a "neppartosabb" volt Jobbikosok (2018), akik tobbsegeben Gyurcsanyt es a volt SZDSZ-t jobban utaltak Orbannal - roluk nem ertette Jakab Peter, hogy hova tunt annyi Jobbik szavazo - mikozben ezeknek csak a kemenyebb vonalai kotottek ki a MHM-ban. Egyelore kb. oket talalta meg, meg par olyat, aki MZP idejen felfogta, mi a baj a DK-hoz surlodassal.

Volt egy Fidesz alapito, aki - ha jol emlekszem - meg partelnok is volt egy ideig (amikor Orban katona volt, o volt eloterben). Aztan kiabrandult fideszesse valt, atment az ifjusagi tagozatbol az eredetibe (SzDSz), amikor - teljesen megerdemelten - osszeomlott, par evig meg Liberalisok neven tolta, most nem tudom mit csinal.

Volt egy fiatalember, aki Orban polgari koreben volt. Aztan amikor kiabrandult fideszesse valt, felfuttatta a Jobbikot, aztan visszavonult, felepitett tobb musort meg a sajat Youtube csatornajat, megalapitotta a 2RK-t, majd partta szervezte.

Volt egy masik, aki fideszes volt, hazatert az USA-bol, kesobb kiabrandult fideszesse valt. Nyert polgarmesteri valasztast, kicsit kesobb megnyerte az ellenzek elovalasztasat, partot alapitott, most az 5-os listat vezeti.

Volt meg egy fideszes, diplomatakent dolgozott Brusszelben, a felesege meg miniszter is volt. Fokozatosan kiabrandult fideszesse valt, szerzett maganak egy inaktiv partot, most eleg jol tolja.

Szoval van par kiabrandult fideszes, es igenis szamitanak. Vagy partot vezetnek, vagy ezekre szavaznak.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Erre majd Toni vigyaz a szarnyas lovaval meg a titkosszolgalati akciokkal.

Azert en inkabb arra figyelnek, hogy nyerjenek. Vona mindenkepp, MP, esetleg meg MZP is jobb lenne a mostani tolvajbandanal. MP-nek Fleto nelkul is lenne eselye.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Orbánt vagy Magyart látnák-e szívesebben miniszterelnökként – kérdezi a cég, ami korábban azt mérte, le kell-e mondania Nováknak

(...)

Annál a kérdésnél, hogy „kit látna szívesebben miniszterelnökként?” már csak két válaszlehetőség volt megadva: Orbán Viktor vagy Magyar Péter.

 

https://444.hu/2024/06/04/orbant-vagy-magyart-latnak-e-szivesebben-mini…

 

:-)

>Mire esély a messiás?

Kérdezte az ukrán sajtó Zelensky megválasztása előtt?

Épp tegnap mondta a TV2 kormányhíradó, hogy "Magyar Pétert Soros György pénzeli, hogy belesodorja Magyarországot a háborúba".

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Ma Győrbe jön a Messiás. Van olyan kolléga, aki képes volt Győrből Debrecenbe menni Messiás tüntetésre. Ezt nevezem én elhivatottságnak!

Remélem ma is kinn lesz (munkaidőben ;)!

trey @ gépház

ugyanis a győrben elérhető hírforrások emígyen alakulnak:

( ) youtube
( ) fecesbook
( ) sorosista szennymédia internetes tagozat
( ) sorosista szennymédia tv tagozat
(X) királyi tv

így hát a győriek sosem értesülnek róla, hogy Megemeeenénk

Ha a királyi tv-ben nem adnák le, akkor segítek, itt a menetrend.

És fogadjunk, hogy nem mész ki és nem mersz az első sorból beleordibálni jól hallhatóan a facebook közvetítésbe 10-szer, hogy hajrá Tisza párt!

 

 

 

  • 2024. 06.05. SZERDA

 

11:00 Mosonmagyaróvár - Beszéd: Flesch Központ parkoló , Erkel Ferenc u.14.

12:30 Rajka - Beszéd: Bem apó út 17 - Árpád vezér szobra

14:30 Pannonhalma - Beszéd: Fő tér, Váralja utca

19:30 Győr - Beszéd: Dunakapu tér

Felesleges fogadni, semmilyen proli rendezvényre nem járok. Proli rendezvények:

  • tüntetés
  • vonulás
  • demonstrációk
  • sztrájk
  • ingyenfesztivál
  • egyéb fesztiválok
  • magyar "sztárok" koncertjei
  • asszonyverő Messiások országjáró haknijai
  • stb.

trey @ gépház

Igen, a kommunista haverjaid idején ('80-as évek) egészen addig, amíg ki nem zártak az úttörőcsapatból nyilvánosan, mert felszólaltam az ellen, hogy ilyen proli kötelező rendezvényekre, mint a kisdobos- és úttörőavatás nem akarok járni. Akkor azt mondták, hogy nagy jövő nem áll előttem, mert így nem mehetek majd a KISZ-be!

:D :D :D

trey @ gépház

pfff, ez is valami? bár nem politikai tevékenység miatt (persze kiszínezhetném, hogy ellenálló voltam már gyerekkoromban is... :-) ) de nekem egy társammal elvették az úttörő nyakkemdőmet. Egyszer csak hirtelen összehívták az egész iskolát az udvarra, minket kihívtak és elvették a nyakkendőt. Persze csak jelképesen, mert nyilván nem volt nálam éppen ez egy átlagos tanítási nap volt. Nem rendített meg ( nem is igazán foglalkoztatott így azt sem tudom, hogy kizártak-e az úttöröcsapatból) de később visszagondolva nem volt igazságos döntés.

 

Mindenesetre érdekes, hogy állsz a kommunistákhoz, miközben az ő módszereiket továbbfejlesztő fideszt hogy tolod.

Szerintem csak a te fejedben és néhány haverod fejében (ezek közül meggyőződésem, hogy több a te alteregód :) él az a fals kép, hogy egy zugportál főoldalról kiszűrt zugtopikjában, rajtatok szórakozva tolom a propagandát. Kiknek? Nektek? LOL

Ha én ezzel szeretnék foglalkozni, ezzel kiállással bármelyik párt örömmel fogadna, ismerve az IQ betyárjaik felhozatalát, elég magasra juthatnék. Kérlek ne komolytalankodj ...

trey @ gépház

Félreértesz. Nem erre gondolok. Tegnap szóbaelegyedtem egy sráccal, aki elmondta, hogy csak háború ne legyen. Rákérdezve a logikája az volt hogy mivel az EU (!!!) tagjai vagyunk, ezért mennünk kell a háborúba, ha megtámadnak valakit. Nem volt sok esze, azért ez pár szó után lejött. Na mind1, hagyjuk...

Rákérdezve a logikája az volt hogy mivel az EU (!!!) tagjai vagyunk, ezért mennünk kell a háborúba, ha megtámadnak valakit.

Technikailag neki van igaza és neked nincs: ugyanis az EU-s szerződésekbe is bekerült a kölcsönös védelmi passzus. Liszabon 2007

https://eur-lex.europa.eu/EN/legal-content/glossary/mutual-defence-clau…

Nem volt sok esze, azért ez pár szó után lejött. Na mind1, hagyjuk...

??

--

Persze, hogy a gyakorlatban mennyit ér az kérdéses. NATO 5ös cikkelyt érdekes módon kizárólag az USA aktiválta eddig mikor őt támadták meg.

Csalódást kell okozzak, ahogy írtam már itt a hupon, a középiskolában elég jó töritanárunk volt és sokszor "játszottunk" parlamentesdit, lehetett interpellálni stb stb és én főleg MDF színekben voltam.

 

Tanukkal tudom igazolni, fogadhatunk is ahogy abban is, hogy nem mersz ma elmenni a Tisza gyűlésre az első sorban hajrá Tiszázni :-)

Valamiért (LOL) mégis a DKSummer név ragadt itt rád. Túl sok(k) volt a Feri-Klári idézet biztos :D

Mondjuk az MDF nevű buktára se lennék a helyedben túl büszke.

nem mersz ma elmenni a Tisza gyűlésre az első sorban hajrá Tiszázni :-)

Érteni se értem a gondolatmeneted. Miért mennék el én egy tróger senki által szervezett össznépi bégetésre, ráadásul egy félnótások által alapított haknipárt szimpatizánsai közé?

trey @ gépház

Én sem. Irtózóm tőlük. Azt még nem döntöttem el, hogy ez probléma-e vagy sem. Talán csak hiányzik belőlem valami, amikor azt mondják "..és most mindenki" ... ugyanis nem érzem megszólítva magam, hiszen a mindenki az a  többiek. Ez a mi a fasztól lehet?  Eközben azt tudom, hogy az egyéni boldogsághoz hozzáad, ha valaki ebben fel tud oldódni. Engem a  hideg ráz tőle.

Én sem szeretek a tüntetéseken résztvenni, de szerencsére sokan igen, mert szükség van rá. Itthon meg nagyon lenevelték az embereket róla (tudatos önérdekből nyilván), sajnos, pedig a demokrácia egy nagyon fontos eszköze.

 

Nekem az első tüntetésem az a 95-ös tandíjas volt, kimentem, de nem teljesen értettem egyet vele, ráadásul a Bokrossal sok mindenben egyetértettem, csak hát a stílusa kicsit bicskanyitogató volt, de végül végigballagtam a többiekkel és ráadásul a parlamentnél mustáros kenyeret osztogattak, ami meglepően finom volt :-)

 

Szerintem az megy tüntetni, aki (1) egyetért a tüntetés céljaival, (2) azokat fontosnak tartja  (3) és azt gondolja, hogy a részvételének lesz hatása, szóval a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. Lehetne részletezni, hogy ki milyen hibahatárt fogad el az egyetértésnél meg azt is, hogy a részvételének hatását jól méri-e fel vagy esetleg az is szempont, hogy mennyire az ő saját akarata vagy már egy kész pattern-t kapott, mert belenevelte a környezete, hogy minek mennél ki, úgy sem változik semmi.

 

Az "..és most mindenki"-vel írtakkal kapcsolatban szerintem valamiért nem tudsz, akarsz azonosulni a többiekkel, kívülálló szeretnél maradni, ez érzelmi kérdés (is?) lehet. Lehet az oka sok minden, ha pszichológus lennék biztos tudnám :-) De gondolom, az élet más területein, más helyzetekben képes vagy a számodra szimpatikus "és most mindenki" szituációkban résztvenni, de ha nem, akkor se hiszem, hogy összedől a világ vagy legalább is még nem ma :-)

 

Majd amikor a Messiás győz 2026-ban, én örülni fogok, ha utána trey kimegy tüntetni a fideszesekkel, mert legalább kicsit gyakorolja a demokrácia egyik eszközét :-)

Én régebben jártam jobbikos demonstrációkra. És kivétel nélkül mindig azért mentem, h a szervezők megerősítést kapjanak az összegyült tömegtől, arról h jó úton járnak. Sosem gondoltam azt, h a demonstráció oldana meg bármit, de azt igen, h ők az által kaphatnak megerősítést a továbbiakhoz. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> ugyanis nem érzem megszólítva magam, hiszen a mindenki az a  többiek, Ez a mi a fasztól lehet?  

Erről szól a szolipszizmus [solum ipsum ~ egyedüli önmagamság]. Ha nagyon profánul akarom megmagyarázni, akkor azt érzed, h 1) a tömeg; 2) mások; 3) bármi más  egyfelöl tőled idegen, másfelöl a vele való kapcsolódás által az integritásod sérülne. Nagyon pontosan használtad a "feloldódás" kifejezést - pontosan ezzel a feloldódással áll szemben és tart ellent neki egyfajta elérendő tudatos ébrenléti állapot, amelyhez vezető út egyre igazabbnak találtatik és a másban feloldódás általad - némi képzavarral - egyéninek minősített boldogság jelentéktelenné válik. Hogy mi különbözteti meg tőled a mást, az nagyon egyszerűen megragadható: [ön]magaddal kapcsolatban nincsenek valódi érzelmeid. Az érzelmek mindig a máshoz való kapcsolódás formájában jelentkeznek. És úgy kell az érzelmekre gondolni legyen az akár pozitívnak akár negatívnak megélt, h a más azon keresztül hatol beléd és érvenyesíti az ő saját érdekét - ez az amit feloldódásnak nevezel a saját szemszögedből. Hangsúlyozom: a szolipszizmus filózófia és a pszichológizálást messze elkerülve magyaráz. 

Még profánabbúl: a tömeg sajátja h lefele nivellál. És ami megborzaszt téged az éppen ez a lehúzó hatása. Én pl. ezért irtózom a csapatsportoktól is.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

ez nem válasz - ennyi baromságot a macskám is tudna írni...

A lényeg, hogy honnét van pénze? Ezt komolyan kérdeztem, te meg viccelsz.

Utazgat városról városra, valakik megszervezik, viszik a technikát - média megjelenés, fotózás stb..

- anyós jelőlt 7milliárdból adott neki 5-600milliót ? mert kb. ekkora költésnél tart

- orosz, kínai vagy a Soros pénze van benne ?

- Pressman CIA tolt bele 2 millió dodot ?

mikró adományok Karácsonynál se volt hihető story.

For Whites Only meeting room!

A lényeg, hogy honnét van pénze?

Azt nem tudom. Lehet támogatni átutalással, patreonon stb...

anyós jelőlt 7milliárdból adott neki 5-600milliót

Az 5-600millió túlzás szerintem!

orosz, kínai vagy a Soros pénze van benne ?

Lehet. Nem tudom. Gondolom el lehet rejteni az adományozót

Pressman CIA tolt bele 2 millió dodot ?

Nem hinném, hogy Soros vagy Pressman saját nevével, saját számlájáról utalna...

Azt valószínűsítem, hogy a Fidesz, vagy a DK, vagy Momentum tolja bele a pénzt... A Momentum gyanús hogy a Fidesz betétpártja, mert ahogy beállt Vitézy mögé az iskolaszerű! És Vitézy is a Fidesz embere!

Ahogy látom facén elég sokan vannak a helyszínen

Ja, hát ehhez ismerni kéne a Dunakapu tér méretét. Én pont ott laktam a 9 számban. Pontosan ismerem. :D

Sokan voltak, mint egy erős piacnapon. Régen ott volt a termelői piac.

A prolik összegyűlnek ilyenkor. Ígérgetésre gyűlik a sok sikertelen, hátha messiás meghozza a kánaánt. Alig várnám, hogy bizonyítania kelljen. De, ahogy olvastam, a ballib oldalaitok is szkeptikusak a Nagyotmondó Peti hitelességével kapcsoilatban. A plebsnek kell még egy kis idő (lassú a felfogásuk, na!), hogy rájöjjenek, mindenkinek _is_ szóló ígéreteket nehéz (lehetetlen) betartani ...

trey @ gépház

Ha megnézed az adatokat, akkor a 8 általános végzettségűek nagy részét már elvitte a fidesz és a megmaradó tartalékot is el fogja vinni 2026-ig, mert gondolom a mostani tolsztoji agymenést, ahol az ajánlat az, hogy vagy ránk szavazol vagy meghalsz, 2026-ban valahogy überelni kell.

 

Én kíváncsi vagyok, hogy 2026-ban mit találnak ki, hogy lehet ezt még fokozni, anélkül, hogy fizikai erőszak lenne.

Inkább arra legyél kíváncsi, hogy most lezárult az országjáró haknitúra, ami az újdonság ereje miatt so-so pörgött valamennyire (kimentek megnézni az új bohócot), _most mi következik_. Mert innentől kezdve a paraszt, aki rá akarna szavazni, már konkrétumokat várna (legalábbis, ha van két agysejtje). Kevés lesz ám a 75% Fideszprogram, 25% ballib oldalnak szóló ígérgetés szóban :D

Én már várom az önálló gondolatokat a Pétitől, mert hát eddig kb. egy fékezett habzású MZP-t látok, mögötte meg az MZP birkáit (igen, titeket is ...). Annyi történt, hogy a leszerepelt MZP-t ugyanazon finanszírozói körök lecserélték az új Messiásra és most abban bíznak, hogy ez nem mond olyan vadakat mint az elődje.

Kár, hogy látszik, ha Peti imprózik, akkor dől belőle a faszság ... :D Én elővettem a 🍿-t, lesz itt kacagás bőven. Nem vele(tek), rajta(tok) :D

trey @ gépház

Ja, a "senki által" már "politikai gyűléssé" szelídült?

Hát tartott-e egyáltalán valaki itt ilyen jellegű haknit? Vagy ez olyan verseny, hogy MagyarPeti egy személyben indult rajta és meg is nyerte?

Nem tartom számon az ilyen bohócfelvonulásokat (ahogy említettem), de én nem emlékszem arra, hogy bárki is szervezett volna ide ilyet.

trey @ gépház

Ezt nem lehet másképp értelmezni, mint hogy megerősítetted a telex hírét, hogy "Magyar Péter Győrben zárta körútját, akkora tömeget hozott össze, amit ebben a városban tán még senki". (sőt tán még a tánt is kivehetjük, ahogy értelek, de nem szőrszálhasogatok)

 

Vazze, egyetértesz a telex-szel? ez még nagyobb hír, mint hogy MP eddig a legnagyobb tüntetést szervezte oda :-)

 

De ne izgulj, van még majdnem két évetek, hogy kicsináljátok MP-t.

akkora tömeget hozott össze, amit ebben a városban tán még senki

Az a baj, hogy megint terelsz. Az "ekkora tömeget" az nyilván faszság (mondjuk, aki azt hiszi, hogy Tom Jonest nem politikai céllal és költségvetésből hozták Győrbe, az is egy sütnivaló bolond :D) . Politikai tömeget meg a fasz se tudja, ide nem járnak politikai kalandorok. A "tán" egérutat meg minek vennénk ki, ha az abjektív-független beleírta?

trey @ gépház

:D Beszarok, lassan már MP lesz az első X éves, fehér "politikus", magyar asszonyverő, női napszemüveges "férfi" .... meddig fogod még csavarni? :D :D :D

Index címoldalt nem ütötte meg a nagy siker. Miben méritek? 444, Telex elélvez rá, már siker?

trey @ gépház

"A "tán" egérutat meg minek vennénk ki, ha az abjektív-független beleírta?"

Erre hagy reagáljak külön, mert vártam már, hogy ezt felhozod. Ezt nem bántási szándékkal írom, de az a helyzet, hogy magyarázhatnám, de nem értenéd meg, számodra ez egy szokatlan, teljesen érthetetlen világ. Ne is próbálkozz, úgy sem fog menni :-)

 

Jójó, most akkor írj valami frappánsnak gondoltat, igyekszem nem válaszolni majd :-)

Kell is a hakni, mert esnek vissza a mutatók, csökken az eufória:

IDEA Intézet: A Tisza Párt jelentősen lemaradva a második a kormánypártok után

[...]

„Az IDEA Intézet eredményei azt mutatják, hogy a Fidesz–KDNP háborús tematikára építő kampányüzenetei elérték és hatékonyan mozgósították a kormányzópárt szavazói bázisát. A párt támogatottsága a biztos szavazók körében ugyan messze nem érte el az 50 százalékot egy héttel az EP-választás előtt, de a 40 százalékos szintet jelentős mértékben meghaladta (44 százalék). Május végén a teljes népességen belül 31 százalék volt a Fidesz–KDNP szavazóinak aránya” – olvasható az IDEA Intézet elemzésében.

Mint írták, a Tisza Párt támogatottsága 18 százalékra nőtt a felnőtt népesség körében, Magyar Péter pártja a szavazatok 26 százalékára számíthatott volna egy május végi EP-választáson. A DK–MSZP–Párbeszéd közös listája pedig a szavazatok 12 százalékát szerezte volna meg.

:(

trey @ gépház

Elkerülhetetlen a bukás. Az oka, hogy nincs stáb, szakembergárda és a szavazó egy türelmetlen fideszes birka ugye. :) Mivel két éven belül nem fog tudni még látszólagos megoldást sem szállítani, így haragudni fognak majd rá a szavazói. Lásd MZP-t.

Kiterjedt cégháló kulcsembere volt Sulyok Tamás abban az időben, amikor a DK által feltárt földügyek is zajlottak. Egykori vállalkozásai – miután kiszállt belőlük – szinte kivétel nélkül furcsa véget értek

https://hvg.hu/360/20240606_hvg-sulyok-tamas-koztarsasagi-elnok-cegugyek

 

Konkrét példák is vannak a cikkben. Sulyokra is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele 26-ig. Le kellene de szerintem nem fogják leváltani, mert még az mindig a kisebb rossz szegény fidesznek, kezd gáz lenni, hogy nem tud egy normális embert felmutatni köztársasági elnöknek.

Ez hogy jott ki?

Teljesen onkenyesen huztam egy pontot, ami utani miniszterekrol a legtobb huppernek azert van fogalma - nem csak a tortenelemkonyvekbol. A rendszervaltas szerintem pont jo.

Visszamehetunk mondjuk Tiszaig - vagy akar Kossuthig - de keves ma elo embernek volt veluk elsokezbol tapasztalata.

De akkor legyen picit mas a konstrukcio: ha mostantol vissza kellene menned az idoben egeszen addig, amig meg tudsz nevezni 10 vallalhato minisztert, mikor allnal meg?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

MZP tök más, ő szépen belesétált a csapdákba, könnyű préda volt, viszik az érzelmei. A Messiás jóval tehetségesebb.

Két év múlva lesz az országgyűlési választás, van még idő. Lehet, hogy bukni fog, de abban biztos vagyok, hogy nem ilyenért, amit írsz.

Kiváncsi lettem volna Budaházy véleményére MP-ről! De nem találtam erről semmilyen megnyilvánulását. Utoljára a mentelmi ügy kapcsán jelentkezett (azzal kapcsolatban kb egyetértek vele), de akkor még MP nem tünt fel. A Friderikusz műsorában ezek mit fröcsögnek MP-ről sztem teljesen érdektelen. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ma este itt az újabb adás, most végre egy normális szakértőt hív meg Friderikusz, azért a múltkori adás szerintem gyenge volt, szakmai szempontból dilettánsokat hívott meg, akiknek max annyi véleményük lehet, kb mint nekem.

 

Már kint a promo:

PROMO: TÖRÖK GÁBOR ELEMZI A 2024. ÉVI EP- ÉS ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYÉT /// F.P. 98.

https://www.youtube.com/watch?v=RxdYq4PwxCk

Magyar Péterék, sikert sikerre halmoznak, most felvették őket a Néppártba.

 

Mindeközben Orbánékat meg még a hülyék is kinézték maguk közül:

Az olaszok szerint Meloni nemet mondott Orbánnak, nem ülhet be a Fidesz az ECR-frakcióba

https://hvg.hu/itthon/20240618_meloni-nem-ker-orbanekbol

 

Orbán maradt a sarokban, oda is való. Most jut eszembe, már írtam, hogy állítólag a székesfehérvári középiskolai tanulmányai alatt Orbánt számtalanszor megalázták, ami miatt nem is ment el az osztálytalálkozókra. Biztos, sokszor állították szegényt sarokba...

Szerintem is simán benne van, hogy besül az egész. Szidni nem hiszem, de meglátjuk. Szerinted lehet ennél rosszabb, mint most van? Nem gondolnám, ha mégis, akkor még mindig lehet menni külföldre. De az MP előtti ellenzékkel nem voltunk kisegítve.

Mindenesetre nem vagyok elájulva MP-től, ráadásul elég sokat hazudik és ha meg is marad, van benne bőven kockázat.

 

Itt szoktak meggyanusítani azzal, hogy kamuzom az IKÚmról vagy mittudoménmiről, de amikor kint voltam az Andrássy utas tüntetésen és felment a színpadra, akkor ahogy itt is írtam, tényleg az volt az első gondolatom és szavaim is, hogy na vazze, itt a fiatal Orbán, csöbörből vödörbe.

 

De tényleg, lehet rosszabb, mint most? Nem tudom...

 

Mondjuk a gazdaságok taccsra tudják vágni, végül is Törökországban is illiberalista gazdaságpolitika van, amikor infláció van, akkor kamatot csökkentenek... Aztán csodálkoznak, hogy 70% az infláció... Nálunk csak 30 körülig ment de a sok okos elhitte, hogy a háború miatt... De én inkább a folyamatos lecsúszásra számítok, szeirntem ilyen szempontból nem Argentína vagyunk, ahol 15 évente államcsőd van, hanem Oroszország, ahol a lojalitás által kiváltott kontraszelekció lassú de biztos lemaradást okoz. Mondjuk most az oroszok kicsit begyorsították a lemaradásukat de néha van ilyen is :-)

Amúgy szerinted mi okozta az inflációt? Nem csak itt, hanem Európa-szerte. Ok, igen, itt 30 % (ami volt 50 is), de máshol sem 1% volt. Ráadásul minél közelebb volt az adott ország a konfliktuszonahoz, annál jobban érződött. Az EU jelenlegi gazdasági teljesítménye, a 2023-ban felszámolt 170000 német vállalkozás nem arra utal, hogy egyedül nálunk van probléma. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az infláció egy részének oka közös volt kb egész európában: (1) az energiaárak elszállása és a covid ellen gazdaságélénkítésre kiszórt pénz utóhatása.

 

De ha megnézed nálunk jóval magasabb volt az infláció és ELŐBB is kezdődött, igen, egyértelműen a háború és az energiaárak elszállása ELŐTT. Vissza lehet nézni, ezek tények (nyilván az M1 18 darab nézőjének ezt nem mondják el de te könnyen megnézheted az adatokat). Ennek az oka (2) a pénzosztás volt. kb 1-2 ezer milliárdot szórtak ki a választások miatt. Ez törvényszerűen inflációt okoz. 2 ezer milliárdba került, hogy megnyerjék a választást, kifizették. Főleg, hogy ez a mi pénzünkből ment, ki ne fizetne a más pénzéből... :-)  (=pénznyomtatás. Márpedig közgazdasági 1*1, hogy a pénznyomtatás inflációt okoz).

Egy harmadik ok meg a alkalmatlan, kontraszelektált emberek felára: (3) amikor a Szíjjártó büszkén bejelentette, hogy a csúcson vettünk gázt az oroszoktól. Komolyan mondom, hogy jól eltaláta, hogy a legrosszabbkor vegyen, igazi kontraindikátor. Nyilván nem Szíjjártó fogja kifizetni ezt a plusz 700 milliárdot, hanem a vállalkozásokra kivetettek valami extra sarcot (nem emlékszem a nevére, de visszakereshető), amivel ők szép lassan kifizetik (vagyis te, aki a vállalkozásoktól vásárolsz a magasabb áron, hiszen nekik árat kellett emelni a magasabb energiaárak miatt, amit a kormányunk okozott)

(4): az árstop-ok. Az ilyetén használt árstopok drágulást (illetve hiányt) okoznak, vagyis inflációt (megint csak közgazdasági 1*1). Nem véletlenül szokták óvatosan alkalmazni az ilyet. Mi persze nem ezt tettük, mert politikai termék lett belőle, nyilván az M1 18 darab nézője azt gondolja, hogy ha árstop van, akkor a kormány megállítja az árakat. Ha felmegy a vaj ára, mert a 2.8-as tejet árstopolják, azt persze észre veszi Mari néni, de hát majd az M1 elmagyarázza, hogy Brüsszel a hibás és nem ám a hülye kormány...

 

Na most baromi szar gázárszerződés + ilyen agyament árstop + ilyen pénzszórás csak nálunk volt. Ezért volt nálunk kiugró az infláció.

 

 

Nálunk "magasnyomású" gazdaságpolitika van kb 10 éve. Ennek pongyolán fogalmazva az ellentéte az anticiklikus gazdaságpolitika. Abban ha jól megy, akkor félrerak az állam, hogy a rossz időkben legyen miből élénkíteni a gazdaságot. A magasnyomású gazdaságpolitika fűt akkor is, amikor pörög a gazdaság, amikor már feszes a munkaerőpiac stb stb (a kormány mellett nézd meg, hogy kétkézzel szórta a pénzt a jegybank is a növekedési kötvényprogrammal meg minden mással), ezzel a túlpörgetéssel nagyobb inflációt okoz és ez független attól, amit fentebb írtam a választások megvételéről. Az, hogy ez jó-e, az jó kérdés, én nem tudom ezt megítélni, az biztos, hogy ez egy kockázatosabb út, nagyobb kilengésekkel, lefele és felfele is. Az, hogy a választásokat megvették 2 ezer milliárdért, az egy külön kérdés. Hogy az jó volt-e vagy rossz, azt kérdezd meg attól, aki sokallja az áremelkedéseket.

 

Most ez EU választásnál szarban is volt/van a költségvetés meg előtte azért azt gondolták, hogy a szokásos lesz, közben jött a messiás, de akkor már nem lehet kiszórni annyi pénzt, ráadásul ez csak egy EU meg önkori választás, valójában ezek sokat nem számítanak, az EU-ban Orbánék súlytalanok, még a hülyék sem veszik be őket egy frakcióba. Az önkormányzatoknak meg nincs hatalma. Ezt azért írom, hogy 26-ban biztos lesz egy kis pénzosztás (=infláció), akkor is, ha ezzel az államháztartás szarul jár, nyilván addig valszeg jobb lesz a helyzet de ha nem lesz jobb, akkor is lesz valamennyi pénzosztás, mert a hatalom plusz a sok pénz megér egy kis pénzt...

 

Egyébként egyesek szerint az, hogy egyre több energiát, több pénzt kell betolni az állampártnak a győzelembe, mutatja, hogy az Orbán rendszer a végét járja...

A mostani rosszabb: 50+~osan populista. Az nekem mindig sokat mond, amikor aduászként előhúzzátok az életkort! A fiatal nem feltétlenül idióta, az öreg nem vén bolond… Az életkor fiziológiai állapot, 20 után nem feltétlenül növekszik a tudás.

Értem én, hogy szerelmes vagy Orbán figurájába, és nincs nála zseniálisabb alak a világegyetemben, de ez csak neked/nektek jelent kihívást. :D

MPhez fogható nincs senki emberemlékezet óta a magyar politikai életben. Lehet Orbán rutinosabb, tapasztaltabb - de pl. meggyőző ereje sehol nincs MPhez képest. MP azért annyira meggyőző, mert feloldja magában azt az ellentétet h egyszerre tud beszélni szívből és taktikusan. Orbán nem tud beszélni szívből, minden bizonnyal nem is rendelkezik ezen szervvel. MP simán az ujja köré csavarta a Néppártot meg Webert - de MP valójában keményebb dió lesz Orbánnal is. AZt hiszik h itt az ifjú titán, majd beleültetik az európai politika hintájába - de épp fordítva fog történni! Ki lenne hozzá mérhető? Vona Gábor? Schiffer András? Thürmer Gyula? Egyik sem... ilyen erős küldetéstudattal senki nem rendelkezik. Tulkép azt találom érthetetlennek, h hogy tudott eddig a háttérben maradni? Ilyen kvalitások h nem törtek a felszínre? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A pénzről igen, de amennyire tudom, a politika nem a szívességekről és a jótanácsról szól. MIndennek megkérik az árá, tényleg mindennek. Ha ő nem használha ki a mostani helyzetét, akkor nem sokáig lesz politikus. Én kinézem belőle, hogy ezzel nem lesz neki probléma.

 

Már nem emlékszem a konkrét témára, de amikor még a Momentum fiatal volt, tettek valami szívességet (talán szavazási segítséget? már nem emlészem), a DK-nak úgy, hogy nem bizniszelték le, vagyis nem vártak érte utólag valami viszonzást. A DK-sok meg utólag azt nyilatkozták, hogy na ezek tényleg ilyenek, hogy nem kérnek érte semmit? Na akkor ezekkel könnyű lesz elbánni...

Szerintem most sem a kedvence. Mindenesetre a csávó hozza azt, amit vártam tőle. Az ellenzéket sikerült legyalulnia ( szvsz a momentum komoly probléma lett volna a Fidesznek, folyamatosan borsot törtek az orruk alá .) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2024. 06. 21., p – 14:09

Mire esély a Messiás?

pl. ha bunkón viselkedik, akkor kidobják egy szórakozóhelyről a kis köcsögöt: link

For Whites Only meeting room!

Ha már az EU képviselőség, amit végül "bevállalt" a Messiás:

 

Nem vagyok képben most a határidőkkel (de tudom, hogy vannak, mert már olyan is van, amit biztosan elvesztettünk emiatt), nem néztem utána de én azt gondolom, hogy MP konkrét céllal megy oda és ami tényleg ütős cél lehet az a magyar EU pénzek hazahozása lenne. Ez több ezer milliárd forint, amit a Röfi malac már biztosan nem fog hazahozni, egyszerűen képtelen rá. Befolyása az EU-ban és főleg az Európai parlamentben már nulla. Ezzel szemben a Messiás kialakíthat magáról egy olyan képet, hogy ő képes hazahozni a pénzt, hát még ha haza is hozna belőle. Meglátjuk.

Mindenesetre ez végtelenül fájdalmas lenne azoknak, akiket Rogánék megvettek a szuverenitás mesével, mert az ő olvasatukban persze ez úgy nézne ki, hogy az EU a fidesznek nem, de a tiszának ad ezer milliárdokat. Lehet hogy lesz valami dollárjobboldal szöveg is? Vagy inkább egy árulóhoz jobban illik a júdáspénz (r)? Itt hívom fel Rogánék figyelmét, hogy a júdáspénz fordulatot levédettem!

Sztem is. Csak nem Orbánnak fogja hazahozni a pénzt. Hanem direkt támogatási rendszert kell bevezetni, ahol a jogosultak közvetlenül az EUhoz pályázhatnak és a kormány ki van iktatva az elbírálásból, elosztásból. Természetesen a pénzek felhasználásának ellenörzése is Eus hatáskör kell h legyen. Ezt kell megoldani '26ra és akkor megnyeri a választást MP. És ehhez meg lesz a támogatás is az EU felől, ahol alig várják h bukjon Orbán! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sztem nem ezért megy Brüsszelbe vagy ha ezért pénzért, akkor az csak eszköz. Ha nem így lenne, akkor hülye lenne. Nyilván csak remélni tudom, hogy nem az, az eddigi viselkedése alapján nem hülye, de meglátjuk.

Onnan jött ez a gondolat részemről, hogy tegnap asszem a Laknertől hallgattam egy podcastot, ahol értetlenkedett, hogy miért megy a Messiás Brüsszelbe. Azért egy politikai elemzőtől ennél többet várnék, addig legalább el kellene jutnia, hogy valami céllal megy oda, utána már csak ki kellene sakkozni, hogy mi lehet az...  bár Laknert nem ismerem annyira...

Még MP-től sem fogadom el, h érvényesen úgy tehessen mintha az EU erkölcsi mérce lehetne, van ott korrupció bőven, de nem gondolnám, h ilyesmi ügybe keverednének a Tiszások - az azonnali bukásukkal járna - ráadásul mint fentebb írták más a frakció vezetője, nem MP. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nincs ebben semmi újság, régen is ez volt kelet és nyugat közt kereskedelmi embargó un, Cocom-lista ami tiltotta egyes technológiák keletre való eladását. Ennek kijátszásában szerepe volt Magyaroszágnak a kommunista érában - ahogy a szintén az EP-be került történész hölgy Borvendég Zsuzsa előadásaiból megtudhattuk. A  szankciós politika ugyan ezen elv mentén működik, bevezetik a tiltást, de illegálban saját zsebre extra profittal kereskednek. Szijjártó meg veri a seggét a földhöz h ezek milyen hülyék már megint újabb szankciós csomagot fogadtak el, oszt semmi értelmük, mert Oroszország nem gyengült meg. Nah az lehet valóban, h Oroszország nem gyengült meg, de jópáran "megszedték" magukat ezen a módon. 

Az EUról Drábik már vagy 20 éve leírta az igazat, talán ő használta előszőr magyar nyelven az Európai Egyesült Államok megnevezést. Kiabáltak rá kígyót-békát aztán mindenben igaza lett az öregnek. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Látom már megint kezded a múltat újraírni...

"Egyetlen jelentős fejlesztés az első Orbán-kormány alatt történt, mégpedig a Gripen vadászrepülők beszerzése."

Ám a leépítés java csak ezután következett, méghozzá a 2002 és 2010 között regnáló Medgyessy Péter-, Gyurcsány Ferenc-féle kabinetek, illetve Bajnai Gordon kormányzása idején.

...

Demkó rámutat, 2002 és 2010 között a kritikátlan nyugati mintakövetés miatt építették le szinte teljesen a nehézfegyverzetet, törölték el a sorkötelezettséget – ez utóbbi a szakértő szerint szakmailag még akár védhető is, de hogy nem építettek ki működő tartalékos állományt, az komoly probléma. Demkó úgy vélekedik, a legnagyobb hiba a nehézfegyverzet kapcsán is az önjáró tüzérségi eszközöknek, alapvetően a szovjet gyártmányú Gvozgyikák kivonása – 122 mm-es önjáró tarackok – volt, melyeket tömegével használnak most is az ukrán-orosz háborúban; a lengyelek például felújíttatták őket„ahogy részben mi is, viszont mi még a felújítottakat is kivontuk a hadrendből és eladtuk fillérekért. Ez a harmadik része a dolognak, hogy milyen áron mentek el ezek az eszközök, és ki profitált ebből – fogalmaz a szakértő, aki személyes élményét is megosztja, amikor is védelmi tervezési főosztályvezetőként már 2010-ben leutazott Kalocsára a magyar inkurrencia (haditechnikai anyagokat tároló) raktárt ellenőrizni, és az ott dolgozóktól úgy értesült, hogy amikor felpakolták a felújított Gvozgyikákat, még a benne lévő fém árát sem érte el az az ár, amennyiért eladták.

Végül javarészt a csehekhez kerültek a tarackok, akik vélhetően busás haszonnal tovább is adták”.

https://mandiner.hu/belfold/2022/07/honvedseg-gyurcsany-nato-ukrajna-or…

Egyetlen jelentős fejlesztés az első Orbán-kormány alatt történt, mégpedig a Gripen vadászrepülők beszerzése.

Nem egyetlen de annál jelentősebb értékű korrupciós botránya az első Orbán-kormánynak a Grippenek beszerzése aminek pontos részleteit 45 évre titkosították.