REpont alkalmazás

Röviden: működik. Hosszabban: kicsit magyaros volt a regisztráció és működés is, de alapvetően jó.

Az app telepítése a Play áruházból. Ezzel nem volt gond. Regisztráció. Ezzel már igen. Laptopról csináltam, a felület egyértelmű, magyar, nincs benne semmi bonyolult. Ez nagyon szimpatikus. Az adatok megadása után a hitelesítő oldal beáll és nem irányít tovább. Ez nem szimpatikus. Adatok újra megadás, majd hitelesítő oldal újra megáll. Hm... Ekkor megnyomtam a túlterheléses támadás gombot (F5) és láss csodát be voltam jelentkezve! Lehet direkt így írták meg. De az is lehet, hogy én egy komoly hekker vagyok és most megbüntetnek. Nem tudom, de azóta minden csengetésre összerezzenek. :)

A bolt az egri Rákóczi úti Lidl volt, ahol teszteltem az alkalmazást. Két repont automata van, ebből az egyik a kezdetek óta nem működik. Miután értelmeztem a működő automatán látható angol nyelvű hibaüzenetet és kiszedtem a gépből az előttem lévő értelmetlen szubhumán egyed összegyűrt nem visszaváltható pillepalackjait a gép működőképessé vált. Szuper. Olvassuk be az alkalmazás QR kódját. Apró kényelmetlenség, hogy az alkalmazás rendszeresen kijelentkeztet. Szóval bejelentkezés után (köszi Bitwarden) QR kód beolvasása. Kis várakozás: a kód nem ismerhető fel. No még egy próba, de most megfordítottam a telefont. És a képernyőn: Üdvözöljük László! Szia REpont! Sopronis doboz betesz, számlára utalás gomb megnyom és kész. Köszöni, hogy papírmentes vagyok. Nagyon szívesen, nekem is kényelmesebb ez, mert az önkiszolgáló kasszánál nem lehet kupont beolvasni. Fél perc múlva érkezett az értesítés az 50Ft jóváírásról. Szuper!

Hozzászólások

Én is nemrég használtam ilyet először, igaz, én alkalmazás nélkül, mert nem szeretek sajtreszelővel maszturbálni. Némileg nehezen jöttem rá, hogyan kell jelezni, hogy nincs több visszaváltandó cucc, de végül meglett. Nagy meglepetésemre a kuponon lévő összeget nem a vásárlás összegéből vonták le, hanem kifizették készpénzben. (Juhé! :D)

Igen. Ez érdekes. Többen is mondták, hogy nem tudták levásárolni, hanem kp-ban kapták meg. Én eddig csak levásárolni tudtam. 😀

Mindegy. Ha döcögősen is, de lassan elindul a dolog. Bár elnézve a regisztrációt és az emberek hozzáállását (ugye beledobálnak minden szart az automatákba) hosszú-hosszú évekig nem lesz itt ebből gördülékeny rendszer.

Reflux túltolva az egész... :-D Eddig fél szatyornyi összenyomott pillepalack meg italosdboz volt a hulladék, most térfogatra ugyanannyit kell raktároznom, visszavinnem, mint amit elhoztam a boltból... Fun fact: a gép gondolom darálja/lapítja a visszavett egyutas göngyöleget... De nem, nem lehet azt mondani, hogy júlis 123-ától minden pléhdobozért fizetni kell, és minden pléhdobozért fizetünk... Neeem, kell az új automata, kell az egyedi piktogram, kell az alkalmazás, a weboldal, az automatáknak az internet-kapcsolat... Szóval kell költeni rá egy valag pénzt... És retek módra kényelmetlen, bónuszként a nagytesó pontosan tudja, hogy Gipsz Jakab hány és milyen ital csomagolásával rendelkezett és mikor.... A következő lépés majd az lesz, hogy szól, ha sok sörösdobozt viszel vissza, hogy Jóskapista, nem kéne annyit innod, mert a májadnak nem tesz jót...

Egy-egy dobozzal nem fogok sz@rozni, elkönyvelem áremelésnek - amin meg van tót piktogram, az meg megy a kinti visszaváltó automatába, merthogy a 20 vagy 25 cent az több, mint a hazai 50 Ft, és az ottani bónt helyben simán le lehet vásárolni... 

 

Ja, és a fostos app nem képes MAZ-t (másodlagos azonosító) kezelni, ami azért elég gáz...

Ja, és a fostos app nem képes MAZ-t (másodlagos azonosító) kezelni, ami azért elég gáz...

Én azt nem értem, minek ehhez alkalmazás, hogy egy bankszámlaszámot tudjon... Miért nem tudom egy online generátorral kigenerálni a QR kódot, amiben a bankszámlaszámom benne van.

Mondjuk, ahogy nézem, legalább a QR-kódban nincs semmi extra - egy UUID, amit el is mond az app neked a profilod alatt. Legalább ez lementhető, ha már az app kiléptet kb. véges időn belül :\ 

Fixme, de csak olyan van, hogy nyomtat fecnit, amit vagy kifizetnek, vagy levásárolod.

Olyan nincs, hogy számlára utal, pedig az nagy királyság. Ennyiből én sokkal jobbnak tartom a magyar rendszert. A visszaváltás meg... hááát, a hanyatló nyugaton több helyen láttam már sok év előtt is.

Mekkora innováció! Mennyivel egyszerűbb és hatékonyabb mint az előző megoldás, meg milyen kényelmes!

Engem csak az érdekel, hoy miért pont az üdítős flakonokra vonatkozik a dolog ti. sokkal több műanyag szemét keletkezik egyéb csomagolásból pl. samponos, mosószeres, tejfölös ...stb szemétből.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A "sokkal több" kapcsán gondold végig, hogy dühítőből, vagy sampon-szappan-mosogatószer-bizbaz veszel- e több darabot? Illetve melyik az a kategória, amit automatából is vásárolnak az emberek (Aminél ugye ugyanúgy ki kell fizetni a csomagolás plusz ötvenesét, de hogy nem fogja senki elcipelni az üreset a legközelebbi rondasárga automatáig, az is biztos... Illetve lehet, hogy a hajlékonyak erre fognak rácuppanni...)

Illetve lehet, hogy a hajlékonyak erre fognak rácuppanni

Ezt szerintem kizárja az, hogy csak ép dobozt vesznek vissza. összenyomottat már nem, sőt olyat sem, amin már nincs rajta a vonalkód.

 

Amúgy meg nem hordunk haza PET palackot, otthoni kancsós szűrt csapvizet iszunk (Sodaco buborékkal), szóval az én háztartásomban pont a célközönség műanyag van kisebbségben.    

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

"kancsós szűrt csapvizet iszunk" - Aminek a szűrője annyi káros anyagot szűr ki a vízből a marketingduma szerint, hogy simán veszélyes hulladékként kellene kezelni... (Egyébként a magyarországi ivóvíz tekintetében kevés kivételtől eltekintve fölösleges a mindenféle házi vízkezelés, pláne ivóvíz céljára (mosás, kávé készítés és hasonló, vízkeménységet nem díjazó célra már lehet).

Az automatás pet palackot ugyan össze lehet nyomni, de simán vissza is lehet "fújni", ha nem sérült nagyon, és hidd el, hogy a hajlékonyak meg fogják találni a módját, hogy amit lehet, kinyerjenek a kukából...