KODI

Valószínűleg a falnyi okostévék/mindent stremelünk világában már megmosolyogják az emberek a KODI-zást, ugyanakkor nekem még mindig van egy butatévem, amit semmire nem nagyon használunk, csak lóg a falon.

És, történetesen van egy RPI4-em is, amit időnként erre-arra használok, most épp az is csak porosodott.

És jön az EB!

És, a gyerekek már elég nagyok, akár nézhetnék is, szeretik is amúgy. De hogy ne telefonról, notebookról kelljen (tablet most épp nincs), gondoltam megnézem, mire lehet jutni RPI4+KODI+butatévé kombóval.

Azt kell mondjam, teljesen sima menet volt, az SD kártyára különösebb esemény nélkül felraktam a Libreelec/KODI imaget, szépen bootol, a bővítmények települnek. Hogy legyen MédiaKlikk, azt csak az MSREPO-val tudtam megoldani (biztos lehet máshogy is, de ez most fair enough), de az is gyerekjáték, letöltöttem a zipet, pendriveon bedugtam az rpi-be, felismerte(!), szépen kiválasztottam a menüből, done. Semmi SD kártya kihuzogatás, linux file system felmountolgatás, szívás a jogokkal.

iOS-ra van KODI app, és működik is, annyi kell, hogy a házi lanon static dhcp címkiosztás kell nyilván, ha nem akarsz állandóan konfigolni az appban.

A célt tehát elértük!

De, hogy legyen egy kis kontra is, 2 szomorúság azért van, bár egyik sem volt scope:

- nem hivatalos Youtube plugin van, de sajnos nem települ valamiért, minimál effortot tettem bele (függőségeket átnéztem, nem segített)

- Netflix plugin is van, sajnos nem lehet viszont bejelentkezni rajta (jó a jelszó, él az előfizu, mégis auth failed), ehhez kell valami külön black magix, inkább nem folytam bele, sztem ez se hivatalos amúgy

Hozzászólások

Nekem is KODI van itthon rpi3-al én az osmc-t használom, mert Debian alapú. Youtube már elég régóta felhasználót kért és én nem jelentkeztem be, Netflix sosem volt nálunk. Csak helyi hálózatról néznek rajta tartalmat. Az x265 miatt van egyre többször problémájuk. Egyébként az szánalmas, hogy az rpi5 sem viszi GPU-ból cserébe viszont elég "jól" beárazták. 

Nekem egy RPi 3B volt eddig használatban, de LibreELEC-el, mert:

  • tud refresh rate switch-et, azaz a TV-t olyan refresh rate-re kapcsolja, mint a film. Jitter-free panning! Mindig is nagyon idegesített, mikor 60Hz-en nézed a 24 FPS-es mozit, és néhány frame duplázva van, néhány meg triplázva - főleg lassú kameramozgásoknál látszik
  • tud 3D-t lejátszani a 3D tévémen, megy az MVC codec direktben, nem kell SBS meg HalfOU filmeket vadászni aztán sajgó szemekkel nézni azt, hogy a menü nem 3D-s

Ráadásul régi LibreELEC kellett, régi KODI-val, mert az újabbakban elkúrták a GPU drivereket és nem megy a 3D meg a dual audio.

A Netflix viszont már nem működik, és erre a régi KODI-ra már nem is adják ki a frissítéseket.

Gondoltam veszek egy új RPi-t hátha azzal jó lesz, aztán inkább vettem egy Mi Box S-et, mert olcsóbb, és ebben erős CPU van meg Android, nem kell szívni a youtube és netflix és amazon prime lejátszásokkal. A 3D filmekre meghagytam a régit RPi-t, van elég HDMI az öreg tévémen.

Aztán lehet, hogy újabb OSMC-vel már jobban megy, de eszembe sem jutott kipróbálni...

Szerkesztve: 2024. 06. 14., p – 16:39

Nekem sokáig egy RPi 2 volt a TV 'okosító' akkor még OpenELEC futott rajta.

Youtube: telefonon és tableten NewPipe van, azzal nézem. Ha felteszed mellé a Kore nevű Kodi 'távirányító' alkalmazást és a NewPipe beállításokban engedélyezed, akkor azzal ki lehet küldeni a NewPipe-ból a Kodi-ra a jútúb videót.

szerk.: ma már a TV-n egy MiBox S van, azon fut a Kodi, a Raspberry 2 csak NFS és Torrent szerverként funkciónál. Innen játszom le a tartalmakat a TV-n, tableten KODI-val.

iOS-ra van KODI app, és működik is, annyi kell, hogy a házi lanon static dhcp címkiosztás kell nyilván, ha nem akarsz állandóan konfigolni az appban.

Nem kell, ha van avahi daemon és engedélyezed a Zeroconf-ot.