A Pride-hónap alkalmából ...

Fogadjátok szeretettel!

Hozzászólások

Cseréld le a headerben és akkor talán elhisszük.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Ha nincs a hup akkor nem is tudok róla hogy pride hónap van. Mondjuk tényleg melegszik az idő...

Elmész dolgozni bármelyik multi hazai lerakatához, nem fogsz tudni nem-értesülni róla, annyira nyomják a pofádba belső hírlevelekben. Mintha az itteni hr-eseknek más dolguk se lenne, mint csak ezzel foglalkozni (pl. az inflációkövető fizetésemelést kikönyörögni az alkalmazottaknak a nyugati rabszolgatartóinktól az gondolom sokadik utolsó a nemlétező prioritáslistájukon).

inflációkövető fizetésemelést kikönyörögni az alkalmazottaknak

 Tévedésben vagy. Az nem a HR-es, de még csak nem is a főnököd dolga. (Őket (dogs) pont azért tartják a tulajdonosok (pigs), hogy ne nekik kelljen veled (sheep) foglalkozniuk, nem ugyanazon az oldalon álltok.)

Az a Te dolgod. Alapíts egy szakszervezetet és akkor erősebbek lesztek.

Multinál dolgozom, nem kaptam ilyen hírlevelet. Fizuval se volt sose gond, bőven infláció feletti emelések voltak.

Az a trükk hogy jó munkahelyet kell választani ahol azzal foglalkoznak hogy a munkavállaló jól érezze magát mert akkor termel jól, a többi bullshittel meg majd foglalkozik a többi "nagy multi" akiktől ha megfogadsz egy jó tanácsot akkor menekülsz amint lehetőséged adódik.

Kár, mert így az állításod kb. ellenőrizhetetlen.

Nem ertem ha leirna egy cegnevet az mit valtoztatna az ellenorizhetosegen? Bemennel szetnezni, hogy tenyleg ugy van-e? (Mellesleg irhatna barmit, a portan nem mondjak meg, hogy adott nick ott dolgozik-e)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem ertem ha leirna egy cegnevet az mit valtoztatna az ellenorizhetosegen?

Egy multi ilyen jellegű irányultsága nyilvános általában. Főleg egy olyan cégnél, ami "a saját területünkön világszinten piacvezetők vagyunk".

Bemennel szetnezni, hogy tenyleg ugy van-e?

Nem. Rákeresnék az interneten. Lásd első válasz.

Megfelel? Én azt hittem ezek kilogikázhatók, nem kell a szájbarágó.

trey @ gépház

Annyi jóakarója lehet/van az embernek, hogy megértem, hogy itt miért szeretné őket kizárni.

Több dolog van:

A multiknál általában oktatást szerveznek rá, hogy légyszi, ha nyilvánosan megjelensz, akkor inkább hagy a céget ki belőle. Őket ne keverd ide. Főleg a politika, pride, stb.. témaköröben. És még szerintem alá is iratnak veled valamit, hogy megértetted. Arra megvannak a megfelelő emberek, akik ezeket intézik.

Elég egy megfelelő ember, kisfőnök vagy nagyfőnök, aki például ha megcsúszik a határidőben majd, akkor azt fogja lobogtatni, hogy azért mert Te itt irkáltál hétfőn 13:52-kor. Az egyébként is munkaidő, és erre hivatkozik majd. Vagy nem is kell ehhez megcsúszni.

stb...

Nem értelek. Ha elmondja, hogy XY cégnél nincs LMBTQ+ hírlevél, az mitől a cég nevében mondott vélemény lenne?

Nálunk ilyen hírlevél nincs. Ez mitől lenne a cégem nevében beszélés? Az, hogy nincs, az egy tény. Az, hogy nincs, nem mutatja a cég semmilyen hozzáállását a témához, max. annyit, hogy nem erőltet semmit a dolgozókra.

trey @ gépház

Nem mindenki kezdi el vizsgálgatni, hogy akkor pontosan mi is van ebben a thread-ben, vagy itt másik thread-ben ahol megemlítette a céget, mint munkahelyét, hanem hoz egy egyszerű szabályt: facebook-ra, más fórumokra, hup-ra nem teszi ki a nevüket.

Banális hülyeségekből lehetnek cirkuszok, főleg ha van egy túlbuzgó HR-es. De rosszindulatú ember is van elég, kollégák között is, az emberek olyan változatosan tudják a sz*rt kavarni, hogy azt mi itt nem tudjuk elképzelni. Az ember a saját nyugalma érdekében megválogatja, hogy mit hova kever bele. Nem azért, mert becsicskult, hanem mert másra akarja felhasználni az energiáit. Ez amolyan bölcs előrelátás (a saját érdekében), hogy az ember nem keveri bele a cégét felesleges dolgokba. :)

Fekete autóval hozva hoztam.

Nem tudom, mi baja lett volna az orbánellenesnek, ha elmondja, hová és miért vitte őt a fekete autó. Pl. lehet, hogy az anyósa temetésére. És azért dühös Orbánra, mert az asszony sírt az anyja temetésén.

Értékelem, hogy a "bakszi" részt eltávolítottad a hozzászólásból.

:)

Igen, meglepődtem, nem tudtam (de most sem igazán) sehova kötni, amit írtál. :)

Ehhez hozzáköltitek a dolgaitokat Te is és Trey is.

Ez olyan rohadt egyszerű kérdés, hogy:

Folyamat: Belekeverjük feleslegesen a céget?

Felesleges értelmetlen dologról van szó?  --- Nem: stb...

| Igen    

STOP.    <- Itt állunk most. 
  • Mert nem kell feleslegesen fecsegni, locsogni, hebrencskedni, és egy bizonyos életkor után az ember 526-od rangú dolgokra nem pazarolja az energiáit, pl mit gondolnak a cégben mások a prideról, vagy politikáról.
  • Soha nem az a gond, ha valaki elmondja a véleményét, de Pistike cége azért fenntarthatja a jogot, hogy ne Pistike beszéljen a nevében, hanem az általa kijelölt emberek.
  • Az hogy valaki hol dolgozik, egy magánügy. Ha valaki nem akarja elmondani, akkor szintén a STOP-ban állunk a folyamatábrán. Lehet, hogy valaki a HUP-on kikapcsolódik, a cége egy másik témakör, nem keveri a kettőt.

Ezt a félelemben élést meg becsicskulást ezért felesleges hozzáképzelni. Nekem az is furcsa, ha valakinek (Treynek vagy neked)) nem az általam írt három pont jut eszébe, meg nem érti, hogy ezekről a dolgokról kb 1 neuron dönt egy bizonyos élettapasztalat után, ami közvetlen a fül vagy a szem mögött a legelső. :) olyan egyszerű kérdés.. Hanem megfélemlítés, meg egyéb problémák jutnak eszébe.

Egyének alkotják a társadalmat, és az egyének egymáshoz hasonló viselkedésjegyei a társadalom jellemzőivé válnak. Szerintem kb. mindenki el tudja dönteni, hogy mi lenne jobb a magyar társadalom mentális állapota számára, ahogy trey vállalja a nevét és a munkahelyét, vagy ahogy a nyugati (a szabadság világa!) munkahelyükkel példálózók rejtik.

:)

ahogy a nyugati (a szabadság világa!) munkahelyükkel példálózók rejtik.

Szerinted Magyarorszag nem "nyugat"? El kellene mar hagyni az oroszok (szovjetek) altal belenk sulykolt kelet-nyugat dolgot. Valami ko alatt elsz? Magyarorszag EU es NATO tag, nem itt van a kelet-nyugat ellentet, hanem kicsit keletebbre, Putyko bacsi fejeben (de lehet teged is megfertozott vele).

Mellesleg a "szabadsag vilaganak" (ahogy hivod) resze az is, hogy barki azt mond el es azt nem mond el amit akar. Kezd olyan erzesem lenni, mintha valami szolgalatnak dolgoznanak itt egyesek...

ahogy trey vállalja a nevét és a munkahelyét

Nevetseges pelda, trey-bol annyi latszik itt amennyit akar lattatni magabol, nem tobb es nem kevesebb es az o dolga hogy mennyit lattat, mast ez nem kotelez semmire.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

El kellene mar hagyni az oroszok (szovjetek) altal belenk sulykolt kelet-nyugat dolgot

Ugyan igazad van abban, hogy el kéne hagyni az önostorozást, de itt nem mi magunk(, vagy az oroszok, vagy a szovjetek) kategorizáljuk magunkat kelet-európainak.

Az EU, Nyugat-Európa sajnos még mindig a kolonizációs, imperialista gondolkodásmódot követik, és ők kategorizálnak minket "kelet"-európaiként.

Akiknek joga semmi, örüljenek, hogy a "civilizált nyugat" végre megmentette őket (minket) önmagunktól.

Gusztustalan felsőbbrendűségi tudat vágyakozás megnyilvánulása...

ők kategorizálnak minket "kelet"-európaiként.

Sajnos a jelenlegi (politikai) viselkedesunket nezve ezen nem csodalkozom... Miert kell az orszagnak Putyin f***at sz**ni a jelenlegi helyzetben?

Az EU, Nyugat-Európa sajnos még mindig a kolonizációs, imperialista gondolkodásmódot követik

Senki nem angyal, de bevettek a partiba, mi pedig ahelyett, hogy normalisan jatszanank (erdekeinket ervenyesitve amennyire lehet) csupan belekopni tudunk a levesbe. Erthetetlen...

Akiknek joga semmi

Semmi? Esetleg a sulya semmi/keves, de a jogok (tudtommal, jelenleg) ugyanazok.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

😂😂😂😂

Te is mersz kicsi lenni 😂.

És még te prédikáltál, hogy a mi hibánk, hogy kelet-európainak hívnak minket 😂.

Olyan jól felmondtad a "nyugatos", liberális, ellenzéki témákat, hogy kétségem sincs afelől, hogy te is lenézed a magyarokat.

Talán még "kelet-európainak" is tekinted őket, ha nem úgy viselkednek, ahogy te (vagy kolonizáló mestereid) elvárják.

De nézzük, hogy a nyugat-"európai" (ne felejtsük, az indo-"európai" nyelvcsaládhoz tartozó) embereknek, elvtársaidnak mennyire jött be az eddigi kurzus.

Mennyire van "elmaradva" Magyarország, vagy mennyire mutatott utat, hogy lehet ezt máshogy is...

És még te prédikáltál, hogy a mi hibánk, hogy kelet-európainak hívnak minket 😂.

Valami ertelmeset is fogsz irni vagy engem kritizalsz mert nem ertem az orosz politikat es annak magyar tamogatasat?

hogy kétségem sincs afelől, hogy te is lenézed a magyarokat.

Orulok, hogy nincsenek ketsegeid, esetleg ird meg te a hozzaszolasaimat is ha ennyire tudod mit gondolok. Latom tudsz kategorizalni es megjelent a "mestereid" szo is a hozzaszolasodban, innen mar csak egy lepes a bolond fele "terdeples". Ertelmes...

Mennyire van "elmaradva" Magyarország, vagy mennyire mutatott utat, hogy lehet ezt máshogy is...

Esetleg irj peldat. Mondtam, hogy elmaradott? Azt mondtam, hogy nem ertem miert megy a nagy orosz se**nyalas, semmi koze az orszag fejlettsegehez vagy a benne elo emberekhez.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Miert kell az orszagnak Putyin f***at sz**ni a jelenlegi helyzetben?

A fajtád élvezettel szopja a nyugatiak faszát, de szerintem nem helyes, nem előremutató ebből a beteg viselkedésből kiindulva értékelni a hozzátok képest normálisnak mondható emberek döntéseit.

 

Senki nem angyal

Jah, kérdezd a hullahegyeket.

 

bevettek a partiba

Ha így történt, akkor bizony sokáig kell még térdelned előttük.

 

mi pedig ahelyett, hogy normalisan jatszanank (erdekeinket ervenyesitve amennyire lehet) csupan belekopni tudunk a levesbe.

Csak javasolni tudom, hogy ne a térdelési vágyad vezesse a világról való gondolkodásod.

:)

A fajtád élvezettel szopja a nyugatiak faszát, de szerintem nem helyes, nem előremutató ebből a beteg viselkedésből kiindulva értékelni a hozzátok képest normálisnak mondható emberek döntéseit.

A szokasos semmitmondo altalanositasok es sertegetesi probalkozasok 🤷 Ha csak erre telik akkor nem muszaj hozzaszolni, ha pedig alacsonynak tartod a szinvonalat magadhoz kepest akkor detto.

Jah, kérdezd a hullahegyeket.

Majd jelentkezz ha fel tudod tamasztani oket, utana beszelek veluk. Ha te maradnal inkabb az orosz - nem kolonizalo, nem imperialista (mint tudjuk a kommunizmus sokkal jobb volt es a NATO kozelsegere hivatkozva teruletet szerezni nem kolonizacio) - partiban akkor tudod merre kell indulnod, en jol erzem magam az EU-ban.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

semmitmondo

Megértem, hogy próbálod kisebbnek láttatni a fajtád által végzett pusztításra törekvést és pusztítást, de ha a valóságban ennyivel el lehetne intézni a tevékenységeteket, Orbánék sokkal kevesebb szavazatot szereznének a választásokon. A választópolgárok szerint olyannyira nem lehet elintézni ennyivel, hogy a térdelő főpolgármesteretek vagy hajszálnyival nyert a hétvégén rendezett választáson, vagy annyival veszített (még nem derült ki).

 

Majd jelentkezz ha fel tudod tamasztani oket, utana beszelek veluk.

Javaslom, legyél több tisztelettel pl. a németek által ill. miatt a második világháborúban megölt magyar felmenőid emléke iránt.

:)

A látleleteid bemutatása nélkül is elhiszem neked, hogy a kocsmában megvert ember témakörében szinte szaktekintély vagy, ezért megköszönöm, hogy felhívtad a figyelmem egy lehetséges nézőpontra, még ha az nem is igazán releváns.

(Ha jól tudom, a térdelőknek nem kötelező náci-jellegűen viselkedni. De megteszik, így az van, ami van.)

:)

Szerintem úgy lehet megtisztítani a szavakat a történelmi szereplők által rákent mocskos jelentéstartalomtól, ha a tiszta jelentésüknek megfelelően használjuk őket.

Pl. az "a tiéddel megegyező, vagy ahhoz kísértetiesen hasonló gondolkodású és viselkedésű emberek halmaza" = "a fajtád".

Nyilván lehet és szabad minden bokorba nácit látni, bár kissé bután veszi ki magát, hogy ugyanezek a mindenhol nácikat látó emberek alázatos szolgálattal működtetnek nácikat és kommunistákat messze felülmúló propagandagépezetet.

:)

Én egyet is tudnék veled érteni kérdésekben, de a "te fajtád, a magad fajta" kifejezés, azért erősen negatív előítéleteket és lealacsonyítást hordoz magában, rákent jelentéstartalomtól függetlenül, ami szerintem tök felesleges. Tényleg esetleg másik oldalról ezzel a "te és az elvtársaid"-ozással egyenértékű, csakhogy attól ez még furcsán hangzik (ahogy az is). Szerintem nem magyarázat rá.

A másik a folyamatos Orbánozás, egyszerűen nem tudom felfogni amit írsz, mert nem látom, hogy jönnek Ők ide, de nagyon súlyosan be van ez égve, mert mindig előjön..

Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy demokráciáról papolnak, de nem viselkednek ~valódi demokrataként (meg sem kísérlik). Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy más történelmi múltú és földrajzi elhelyezkedésű országokhoz hasonlítják Magyarországot, olyan módon, hogy az országok valós lehetőségeit figyelmen kívül hagyják, és az ezen országokhoz mérten szerényebb eredmények miatt silánynak állítják be a magyarokat. Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy állításuk szerint mindig mindenre ~tökéletes (de legalábbis nagyszerű) megoldást tudnak, de kormányra kerülni valahogy nem sikerül nekik, sőt, még az orbáni kétharmadokat megakadályozni sem. Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy tagadják a nagyvilágban nyilvánvalóan zajló eseményeket, mert hiszik/remélik, hogy a nyugati gazdáik még mindig szorosan kézben tartják az irányítást. Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy a nekik kellemetlen kérdésre homo sapiensezéssel válaszolnak, de amikor Magyarországról van szó, akkor már nem úgy értékelik, hogy Magyarország a Föld legjobb országa (gyk. ez egy párhuzam azzal, hogy a Földön bizonyos értelemben a homo sapiens a legfejlettebb faj), hanem úgy, hogy Magyarország a helyét csakis a nyugatiak előtti becsicskulásban találhatja meg, a világ többi részét elutasítva (mint valami jöttment-, a nyugatiak által az utcáról befogadott rühes kutya, akinek hálával kell szolgálni a gazdáját). Stb stb stb. A lealacsonyító szövegem primitív reflexió az ő valóságukra, nem ettől lesz a színvonaluk olyan, amilyen.

 

Nem határoztad meg pontosan, hogy melyik orbánozásra gondolsz. Ha arra, amikor azt mondom, hogy a jelenlegi kormánypártoknak kedvez a térdelők viselkedése, akkor szerintem magad is beláthatod, hogy mivel a térdelők közössége a hatalomhoz jutás kapcsán előnytelen helyzetben van, racionális lenne, hogy a nekik tetsző változás eléréséhez értelmesen, tisztességesen adják elő a gondolataikat, ne pedig undorítsák az embereket (persze úgy nehéz, ha olyasmiben hisznek, ami a térdelni nem kívánó emberek számára gyomorforgató). (Én undoríthatom az embereket, mert állítólag fideszes vagyok, vagyis ezen logika szerint a visszataszító mocskom terjesztésével hozzájárulok a NER lebontásához.;)

:)

Ők alacsonyítják le magukat azzal, hogy más történelmi múltú és földrajzi elhelyezkedésű országokhoz hasonlítják Magyarországot, olyan módon, hogy az országok valós lehetőségeit figyelmen kívül hagyják, és az ezen országokhoz mérten szerényebb eredmények miatt silánynak állítják be a magyarokat.

Akkor idezek toled:

"Pl. az "a tiéddel megegyező, vagy ahhoz kísértetiesen hasonló gondolkodású és viselkedésű emberek halmaza" = "a fajtád"." Innen.

Es levonom a kovetkeztetest is:

Ő alacsonyítja le magát azzal, hogy más hátterű és földrajzi elhelyezkedésű hozzászólókat hasonlitja magához, olyan módon, hogy a hozzászólók valós lehetőségeit, hátterét figyelmen kívül hagyja és a saját hozzászólásainál szerényebbnek gondolt hozzászólásokat silányabbnak állítja be.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A közéleti témájú hozzászólásaitok a sajátjaim színvonalától függetlenül jellemzően silányak.

- szokasos altalanositas
- ez nem politikai/strategiai/hadi forum, hanem szakmai portal
- szoktal fikazni masokat politikai forumon akik nem tudjak hasznalni az "ls" parancsot?
- a focihoz es a politikahoz mindenki ert, igy nem tudom milyen szinvonalrol beszelsz :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerintem az alkoholizmusodból nem következik, hogy én is kocsmába járok, vagy hogy kocsmába kellene járnom. Pláne nem olyan kocsmába, amilyennel neked van tapasztalatod: ahol a leromlott higiéniai állapotok miatt macskát tartanak az egerek, patkányok és hasonlók semlegesítésére.

:)

Szerintem te többet jársz kocsmába vagy más, elsősorban italfogyasztásra szolgáló helyre, mint én, és a napi átlagos adagod is több, mint amit én fogyasztok (heti egy egység (egy feles tömény, _vagy_ egy pohár bor, _vagy_ egy korsó sör) alatt), úgyhogy ez most nagyon mellé ment...

Legutóbb egyébként a selmecbányai ERB sörözőt néztük meg ismerősökkel - tavaly ősszel... Nem olcsó, de príma a sör - szerencsére épp volt szabad asztal, mert egyébként szinte csak előre foglalással lehet bejutni.

 

Javaslom, legyél több tisztelettel pl. a németek által ill. miatt a második világháborúban megölt magyar felmenőid emléke iránt.

A felmenoinket homo sapiensnek hivjak, akarmilyen nyelvet is beszelnek, lehet eloszor ezt kellene valahogy megertened neked es sok mas politikusnak is.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerinted Magyarorszag nem "nyugat"?

Sírtok Orbán miatt?

 

El kellene mar hagyni az oroszok (szovjetek) altal belenk sulykolt kelet-nyugat dolgot.

Esetleg lehetnének értelmes felvetéseid is.

 

Magyarorszag EU es NATO tag, nem itt van a kelet-nyugat ellentet, hanem kicsit keletebbre, Putyko bacsi fejeben (de lehet teged is megfertozott vele).

A propaganda közlésén kívül van valami érdemi gondolatod is?

 

Mellesleg a "szabadsag vilaganak" (ahogy hivod) resze az is, hogy barki azt mond el es azt nem mond el amit akar.

Ha kellő számú működő agysejted lenne, ill. ha nem propagandista lennél, észlelted volna, hogy én a következményekre hívtam fel a figyelmet.

 

Kezd olyan erzesem lenni, mintha valami szolgalatnak dolgoznanak itt egyesek...

A fajtád? Jah.

 

Nevetseges pelda, trey-bol annyi latszik itt amennyit akar lattatni magabol, nem tobb es nem kevesebb es az o dolga hogy mennyit lattat

Én nem azt mondtam, hogy trey közzéteszi élete minden részletét, hanem azt, hogy "vállalja a nevét és a munkahelyét".

 

mast ez nem kotelez semmire.

Rajtad kívül senkinek eszébe nem jutott ilyesmi. Úgy látszik, ez már csak ilyen.

:)

Ez a fene nagy nyugati szabadság?

A kerdesfeltevesbol adodoan valoszinuleg ezt nem fogod megerteni. En sem biztosan, teljes mertekben, csak kapizsgalom. A "nyugat" nem tokeletes, de jobbnak tunik mint az alternativai. Ja, es "nyugat" es "nyugat" kozott jelentos kulonbsegek vannak (orszagonkent).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ide írok, bár kicsit elvesztettem a fonalat (ezért szerintem rá is hagyom), csak tényleg nem ezekre a felvetésekre gondoltam, ahova eljutottatok.

Logikusan: egy gazdasági tevékenységet végző entitásnak, ami nem kapcsolatos semmilyen módon a pride-dal, van helye egy pride-os fórum szálban? Én ezért nem tudok eljutni a szólás szabadságig, de azt sem értem, amikor egy cég saját jószántából pofázik bele ilyen kérdésekbe, pl az apple vagy a coca cola, netflix, stb... Itt tényleg lehetnek gondok, ha valakit ilyen miatt rúgnak ki (nem azért mert a cége nevében nyilatkozott hülyeségeket), és szomorú, ha ez létező dolog.

Nekem annyiból szerencsém volt, hogy ezeket a témákat nem tolta (vagy nem ütötte meg az ingerküszöböm, mert nem rám tartozik) egyik munkahelyem sem.

Szuper, akkor különítsük el

1. amikor valaki a munkahelyét nem szeretné egy kalap alatt emlegetni bármilyen hülyeséggel, vagy esetleg osztott meg tapasztalatokat (bármilyet), amiket a munkahelyén szerzett (névvel akár belső információnak is tekinthető), és emiatt nem szeretné megemlíteni a cégnevet, de egy szakmai fórumon ez mégis hasznos információ lehet (névtelenül), mert ahogy Te is írtad itt egy kommentben: Képet ad a valóságról. <-- ez egy megfontolt viselkedés

és azt,

2. hogy valakit esetleg retorzió érhet a liberális nyugaton a mutli munkahelyén, ha véletlen megosztja a véleményét, rettegnie kell emiatt, vagy amiatt, hogy a "birkák" automatikusan megbélyegzik, mert jól megtanulták már a leckét. Lehet egy ilyen jelenség sajnos, ezt senki nem vitatja. Ezt is mindenki értette elsőre.

Itt a thread-ben értelmezésem szerint az elsőről volt szó, Te és Trey rögtön a másodikra gondoltatok.

Terelésnek érzem ezt a választ.

Nem ertesz egyet azzal, hogy a "nyugat" nem tokeletes vagy azzal, hogy az alternativai rosszabbak vagy azzal, hogy "nyugat" es "nyugat" kozott van kulonbseg?

A nyugati - főleg liberális - szólásszabadság csak addig terjed, amíg azt mondod, amit hallani akarnak.

Mik az alternativak a szolasszabadsagra?
1. orosz modszer - Sziberia, novicsok, stb.
2. kinai modszer - kinai tuzfal, kihelyezett "kinai rendororsok", stb.
3. hup-os modszer  - "tartotiszt", "terdeplo", szemelyeskedes, stb.
4. nyugati modszer - ....? (varom a meglatasodat ezzel kapcsolatban)

Arra kivancsi lennek, hogy melyik "nyugati" orszagban (Magyarorszag kivetelevel) eltel huzamosabb ideig, hogy ilyen osszehasonlitasi alapod van? En az 1.-2. pontokat csupan hirbol ismerem, a 3.-at tapasztalom es a 4.-et is.

PS: a szó "kapiskál

Rendben, utananeztem miert tartottam a masik alakot helyesnek:

"a helyesírás szerint kapiskál-nak kell írni ezt a szót. Így szerepel az Osiris-féle helyesírási kézikönyvben, és különböző szótárakban is. A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára (TESz.) az Új magyar tájszótárból idézi a kapizsgál alakot is, tehát ez a kiejtési változat is dokumentálva van."

"A zöngésedésnek azonban lehet egy másik, belső magyarázata is. A magyarban a -gál/-gél végződésű igék a -dogál/-degél/-dögél gyakorítóképző (fújdogál, üldögél, mendegél stb.) révén jóval többen vannak, mint a -kál végűek. Talán ez hathatott a kapiskál alakra, és így lett kapisgál, ami kiejtve a visszafelé ható zöngésségi hasonulás szerint: [kapizsgál]. De elképzelhetőnek tartjuk még azt is, hogy az igen gyakori vizsgál ige alakjai is hathattak a kapiskál-ra. A zöngésség valódi okát azonban még csak nem is kapizsgáljuk."

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

3. HUP-os módszer / Trey módszer - szabadon elmondhatja mindenki a véleményét <- meglepetés: ezt tartom helyesnek

4. nyugati módszer 

rettegni kell a nyugati multis munkahelyeden a véleményed miatt (innen indultunk)

a helyesírás szerint kapiskál-nak kell írni ezt a szót

Ahogy mondtam. ^

trey @ gépház

rettegni kell a nyugati multis munkahelyeden a véleményed miatt (innen indultunk)

Ok, akkor ez most teny vagy 1-2-3 db HUP-os hozzaszolasbol szurted le?
Mas megkozelitesbol: ez valami olyasmi ami (kizarolag) a "nyugatra" jellemzo vagy esetleg szemelytol/munkahelytol is fugg? Ha teny, akkor a munkahelyek min. 90%-ra igaz es kizarolag a "nyugat" sajatja. Mivel a te munkahelyed nem ilyen ahogy mondod, maris van egy kivetel, mivel Magyarorszag is "nyugat".
Masik kerdes, az 1.-2. pontokban emlitett orszagokban szerintem ez tarsadalmi szintu jelenseg, szoval mit akarsz mivel hasonlitani es kiemelni mint "bezzeg de sz*r ott"? Nem ertem...

Az 1.-2. pontokrol nem mondtal velemenyt, ez mit jelent? Egyetertesz, nem ertesz egyet, nem erdekel, stb.?

3. HUP-os módszer / Trey módszer - szabadon elmondhatja mindenki a véleményét <- meglepetés: ezt tartom helyesnek

Miert probalod akkor lejaratni azokat a "tartotiszt" es hasonlo megjegyzesekkel akik ezt megteszik?

Ahogy mondtam.

Elfogadtam a helyesbitest, csupan megkerestem az okat miert irtam maskepp. A vilag a nyelvben/nyelvtanban sem fekete-feher 🤷

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Masik kerdes, az 1.-2. pontokban emlitett orszagokban szerintem ez tarsadalmi szintu jelenseg, szoval mit akarsz mivel hasonlitani es kiemelni mint "bezzeg de sz*r ott"? Nem ertem...

Melyik említett országok nagyvállalatának dolgozója jelezte itt, hogy nem mondhatja el ki a munkaadója, mert fél a következményektől? Link? Neki is megmondanám a véleményem.

Miert probalod akkor lejaratni azokat a "tartotiszt" es hasonlo megjegyzesekkel akik ezt megteszik?

Lejáratni? Mert én is leírom a véleményem egy hozzászólásban? :D

Elfogadtam a helyesbitest, csupan megkerestem az okat miert irtam maskepp. A vilag a nyelvben/nyelvtanban sem fekete-feher 🤷

Nehezen megy, látom.

trey @ gépház

Melyik említett országok nagyvállalatának dolgozója jelezte itt

Nem nevesitette hol dolgozik, akkor te mibol gondolod, hogy:
1. "nyugaton" (es nulla info alapjan behozod a "bezzeg a nyugati szolasszabadsag" temat)
2. "fél a következményektől"

Lejáratni? Mert én is leírom a véleményem egy hozzászólásban? :D

Gondolom azt szemelyeskedes nelkul is lehet, nem?

Nehezen megy, látom.

Kifejtened?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

1. "nyugaton" (es nulla info alapjan behozod a "bezzeg a nyugati szolasszabadsag" temat)

Körbe-körbe megyünk. Az, hogy egy nyugati multinál rettegni kell a véleményed miatt, az minden, csak nem szólásszabadság. Ha egy nagyon progresszív múltinál csak ennyire futja, az egy szomorú dolog. Szerintem a buborékodból nézz ki, olvass nyugati kommenteket. Hogyan tesznek lapátra politikai véleményük miatt embereket a Google-nél, a Facebook-nál és egyéb nyugati "szólásszabadság élharcosoknál".

Gondolom azt szemelyeskedes nelkul is lehet, nem?

Elnézést, hogy ha visszaütök.

Kifejtened?

Felesleges. Szemmel látszik.

trey @ gépház

egy nyugati multinál rettegni kell a véleményed miatt

En ezt nem lattam leirva a hozzaszolasban, csupan te tetted hozza, sot a "nyugati" sincs beleirva.

Hogyan tesznek lapátra politikai véleményük miatt embereket a Google-nél, a Facebook-nál és egyéb nyugati "szólásszabadság élharcosoknál".

Ez ket USA ceg, akkor a "rossz nyugat" szamodra egyet jelent az USA-val? Ilyesmi "jo keleten" nem fordul elo? Ja, igaz, ott nem lapatra kerulnek, hanem a gulagra vagy veltlenul kiesnek egy ablakon...

Elnézést, hogy ha visszaütök.

Mellesleg ha valakit kirugnak egy cegtol mert szabadon szolt, attol meg a kirugasa utan is tudja folytatni ezt a tevekenyseget (masik cegnel, stb.), nem? Tehat van szolasszabadsag, csak lehet azok a cegek (is) "visszautnek", ami mint latjuk szamodra normalis ;) Ha ezen gondolat menten megyek tovabb, akkor feltetelezhetem, hogy nalatok sincs szolasszabadsag ha "visszautestol" kell tartani.

Felesleges. Szemmel látszik.

Szamomra nem, ezert kerdeztem ra, de akkor mindegy.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egy multi ilyen jellegű irányultsága nyilvános általában.

Kulcsszo: altalaban. Semmi garancia nincs arra, hogy egy netes keresessel barmit is lehetne ellenorizni. A belso hirleveleiket pedig nem teszik kozze a cegek.

Megfelel? Én azt hittem ezek kilogikázhatók, nem kell a szájbarágó.

Meg es a szajbarago szukseges mint altalaban mindenfele szoveges kommunikacional, mivel a szemelyes interakcio hianyaban sokkal konnyebb a leirt 1-2 sort az olvasoknak maskepp ertelmezni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ráadásul itt nem csak erről van szó. A HUP-on - és esetenként máshol is sokan sokszor említik egy-egy beszélgetésben, hogy ez vagy az hogy megy náluk, milyen problémák, esetleg elbaszások voltak. Ez többnyire nem probléma, ha névtelen a dolog.

Aztán egy teljesen semleges téma során kikerül a cégnév, onnantól az ilyen esetek anonimitása egyből köddé válik. Nem feltétlenül a pride hírlevél léte vagy nem léte számít.

Amennyiben abból indulunk ki, hogy a társadalom az emberekért van, akkor az embereknek joguk van tudni, mi zajlik az emberek fölé/mellé/közé épült jogi entitásokon belül. Ha joguk van tudni az akkumulátor-gyárban végbemenő vízhasználatról és vízszennyezésről, akkor joguk van tudni X cégnél zajló szellemi építkezésről és szennyezésről is, hiszen a maga nemében a víz és az emberi szellem egyaránt értékes.

:)

Az, hogy te tudod, mert régóta ismerjük egymást, nem egészen ugyanaz, mintha kitenném a falra. (mellesleg szerintem nem tudod pontosan, mert régen beszéltünk erről, és még ha én nem is változtattam munkahelyet, maga a munkahely és a munkaköröm is elég sok változáson ment át, de valóban tudhatod, hogy nagyjából merre keresgélj) Mondhatnám, hogy bízom a diszkréciódban :)

Latod Trey, igy is lehet. Nem tudom minek kuzdottel ellene eddig...

Ugye milyen szep kiallni az elnyomottak mellett?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nalam most minden lolcat --animate vagy tolilet --gay segitsegevel jelenik meg. Amugy mikor van a fekete buszkeseg napja? Az mar smafu?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2024. 06. 03., h – 18:58

Menő :) Ha kitennéd mint logót, a weblapra, azt harangozd be előtte a főoldalon, mint fontos rendszerfrissítést, visszaszámolóval. :) A grafika osztálynak amúgy gratula. :)

Ja, ezt csak hülyeségből írtam, hogy a sprint végén még volt idejük (időd) egy ilyenre. :) A másik thread kapcsán, ahogy az apple is csinálja.

Bár nekem ez mást jelent (ha nem is pont így jönnek a színek), és tényleg menő: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Commodore_64_logo-3-12.svg :) 

szerintem kormanyunk es vezerunk ennek a legjobb kampanyoloja, mert nelkuluk a magyar toredeke tudna, hogy "miafaszez?"

Tehat ne azt nezzuk amit mondanak, hanem amit tesznek. Nyiltan latszik, hogy legbelul sorosnarrativa partiak...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Én intoleráns vagyok mindenféle érzékenyítéssel szemben. Trey most úgy csinál, mintha vicc lenne, vagy csak rápróbálna, hogy mennyi flame-et generál a homoszexuális zászlóval. Az a baj, hogy még ha nem is vesszük komolyan, akkor is rombol a szavak eltérítésével (például a pride szó szerint büszkeséget jelent. Az ember valami magasztos dologra lehet büszke, amit tud vagy amit elért.), vagy a szimbólumok eltérítésével. A szivárvány égi jelenség, a természet szépségét hordozza. (Egyébként a matekja és fizikája is nagyon érdekes, érdemes tanulmányozni.) Nem helyes dolog romboló aktuálpolitikára felhasználni. Akik ezt kitalálták persze nem tudnak újat, szépet alkotni, sosem tudtak, illetve a céljuk pontosan a rombolás. Ezért használják a meglévő szavakat és szimbólumokat a saját propagandacéljukra, hogy a szép dolgokat megfertőzzék. Hogy egy iskolás ha a "szeretetteljes meleg környezet" kifejezést hallja, akkor ne a családja által adott jóra gondoljon, hanem kuncogjon azon hogy ez egy homoszexuális referencia.

Nem szeretném, hogy trey-nek az jöjjön ki, hogy a homoszexuális propagandával flame-et lehet generálni. Azt szeretném, hogy az jöjjön ki a visszacsatolásból, hogy a homoszexuális propagandával forgalmat lehet veszíteni. Ezért előljárok a jó példával, és tartok egy hup szünetet. Amúgy se fog ártani, és ha többen csináljuk, akkor meg fog látszani a statisztikán és nem lesz több homoszexuális zászló a hup-on. Aki akarja csatlakozhat, és ha azt is akarja, hogy trey lássa ezt, akkor nyomjon erre a hozzászólásra egy +1-et!

Nekem mindegy, hogy mit hiszel a sóról, csak a lelkiismeretem miatt szükséges elmondanom ezeket. Azt persze bánom, hogy intelligens érvek felsorakoztatásával működő vita helyett tekintélyre hivatkozással csapkodsz le mindent. De neked a flame szítása a dolgod, nem az intelligens vita, arra ott vannak a userek.

Nem sértődtem meg, nem duzzogok, hanem a statisztikádat próbáltam befolyásolni, hogy rájöjjél: jobban jársz ha nem generálsz homoszexuális tartalmat az oldaladra. Ez a mi demokratikus eszközünk, mint usereké. Én csak jót akarok neked, megmenteni az oldaladat. Ha rendszeresen ilyen tartalmak lesznek, akkor úgyis el fognak pártolni a jóérzésű emberek, csak nem fogják bejelenteni, mert jobb az ilyesmit csendben intézni manapság. Ha nem lesz több ilyen, akkor ezt az egyet megbocsátjuk - én legalábbis biztosan.