Study finds a quarter of bosses hoped Return To the Office would make employees quit

Kiteszek akkor már én is egy ilyen brit tudósosat :D

https://www.theregister.com/2024/06/09/rto_quit_study/

"Also, RTO plans have been a disaster

The study might not be reality-shattering, but it does present data that matches what's otherwise been inferred from headlines. 

Economist Nick Bloom declared return to office dead late last year, arguing that implementation rates had flattened, and that remote work had won. By February of this year enough financial results had come out to draw some conclusions about the impact of RTO on profits, and that data showed no improvement. 

And then there's companies and their impressions of RTO themselves: 22 percent of HR professionals who responded to the survey admitted that, despite going the RTO route, they had no metrics in place to measure success. "

Hozzászólások

so-called productivity paranoia – when managers can't see their staff they can't be certain of the work rate

^ Ez. Amíg a vezetőség nem áll át fejben, addig szopni fognak, a szellem már kiszabadult a palackból. És lehet erőletett RTO, de nyilván a legjobb emberek pattannak meg és azok maradnak, akikkel csak sűrűbben vannak... :D

Szerkesztve: 2024. 06. 12., sze – 00:36

Nálunk is bepróbálkoztak.

Két hetente egy nap.

Technology kicsit felhorkant, hogy ez így azért na...

Szóval nekünk, a részlegnek ezután se kell bejárnunk.

Tapasztalatom alapján nagyobb cégben így működik kivétel nélkül az elmúlt 10 évben:

  1. alkalmazott megérkezik munkába,zajszűrő füles fel, ha akarsz valamit akkor slack
  2. ebédszünet - itt lehet beszélgetni,
  3. vissza az asztalhoz, zajszűrős füles fel
  4. munkaidő vége - holnap ugyanitt, ugyanez.

Elvétve néhány értekezlet, a résztvevők fele általában másik kontinensen.
 

Elmult 2 hetben 1x voltam bent. Amikor bent vagyok:

8:41 ledobom a laptopot az asztalra radugom a hub-ra , hogy legyen 3 kepernyom boot indul

8:42 auth

kitamolygok a konyhaba es iszom egy kavet/teat

9:00 Teams meeting az osszes resztvevo rajtam kivul a foldgolyo masik oldalan ausztraliaban 

10 meeting alapjan taskokat priorizalom 10-12 -ig melo

12-13 kajaszunet

13-15 melo

15-16 Teams meeting (resztvevok szetszorva EMEA-ban)

16:17 melo

Ennyi erovel ulhetnek egy szigeten is...

ezek az ausztrálok bolondok lehetnek. ha nekünk reggel 9 van, akkor nekik este 9. minek teamseznek akkor? én akkor sörözni szoktam. biztos a sok fejjel lefelé léttől a bolondultak meg

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ideát most kitalálták, h. a bónusz-hoz szükséges ~tucatnyi goal mindegyike mandatory lesz, és aki nem teljesíti mindet (akár csak 1 is hibádzik), azt kivétel nélkül mind performance improvement-re basszák. De legalábbis a lowperformer kategóriába rakják. Azaz ugrik a bónusz (vagy nagyon max. megkapja az 50%-át), meg automatikusan ugrik az éves fizetésemelése is 1 évre.

Na most ez akkor mutatja jól h. valami nagyon el lett baszva a performance goal-okkal, ha az emberek 60-70-80%-át lowperformer-nek kategórizálják be erre hivatkozva.

A goal-ok nagy része mérhetetlen, v. nem jogászosan részletesen körülírt, így a teljesítése v. nemteljesítése is attól függ a linemanager-e hogyan nézi. Remélem nagy cirkuszok lesznek ebből ebben a pénzügyi évben.

Nálunk is kétheti egy a kötelező (a kötelező azt jelenti, hogy erősen ajánlott). A gyakrolatban ez heti egy lett, mert alacsonyabb szinten valaki kitalánta aztán ez lett az irány. De mivel rugalmas a dolog és ha nagyon nem tudsz jönni nem jössz, így senki nem feszegeti, hogy de miért nem csak kétheti egy, ha egy a kötelező.

A gyakorlatban szerintem az jó, hogy látjuk egymást, dumálunk(ez segít valami bizalmat felépíteni), ez a nap a sprint planning is, meg ide van minden társas esemény szervezve. Viszont produktivitás szempontjából kockázatosabb nap. Ha mondjuk valami production issue van, amit gyorsan kell megoldani, jellemzően, aki azon dolgozik nem jön be, mert rosszabb a fókusz a zajban, meg a dumálós légkörben, meg élő meetingeken zavaróbb, ha közben valaki tök mást csinál.

" HR professionals ... they had no metrics " - az igazi léhűtők

Gábriel Ákos