A TikTok, Instagram veszélyeiről ...

Hozzászólások

I am completely agree with him.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csak az ismerősi kört alapul véve látom, hogy aki feszt pörgeti mint majom faszán a staniclit, az mennyire fogékony a konteós faszságokra, hulladék információkra, lásd  pl.No War by Orbán, the leader of Europe... :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az orbanozas mindig is indokolt egy olyan oldalon, ahol fasisztoid kommentelokkel generaljatok a forgalmat, amelyben kódolva van a polidili, mert láthatóan az IT-vonalon már egyre kevesebb a téma és az érdeklődés, kell a pörgi a tulajdonosnak, gyakorlatilag egy szélsőjobbra hangolt reddit lett megvalósítva (nem akarok atnevezni reddot-ra, az vicces is lenne :)), szóval akkor most véleményezhető a titkok és tsai, vagy inkább ne, mert brühü van? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én már meg sem mertem tőle kérdezni. Szerintem ott gurult el a gyógyszere, amikor rámutattam, az amerikai Insta algoritmusa is táncizó embereket és prank poénokat mutogat az egész világnak (tehát az amerikai "barátaink" a mi leépülésünkön dolgoznak). Egészen addig tetszett neki a hír, míg Amerika helyett Kína szerepelt benne :D

trey @ gépház

Feltettel egy tiktok videót (emberünk tiktokrol hablatyolt), hogy legyen rá valami reakció. Írtam rá egy véleményt, ami neked nem tetszett, erre reagáltam, hogy ez az oldal is olyan már mint az összes többi, amin ömlik a fostenger, ezen te problémázol, de akkor minek kérdezted, mit vársz, mit szeretnél mi legyen? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerintem ha veszed a fáradtságot és megnyitsz egy tetszőleges nem it-s topicot, ahol polidi megy, előbb utobb magadtól is találhatsz, perszee ehhez dolgozni is kell. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem nem (csak) f*szsagokat mutat, persze azt is, mert vannak reklamok, stb. A buborekommal kapcsolatban mutat mindenfelet, kb. arra hasznalom, hogy a buboreknak megfelelo tartalmakat megtalaljam vele (insta).
A nyito nem tudom mennyire relevans, erdekes volt meghallgatni, de nincs osszehasonlitasi alapom, hogy ertekelni tudjam (nem elek Kinaban, tiktokot nem hasznalok).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

"Egy elzárt amazonasi törzs Elon Musk műholdhálózatán keresztül csatlakozott az internetre, tagjai szinte azonnal netespornó- és közösségimédia-függővé váltak, írja a The New York Timesra hivatkozva a News.com.au."  :))

Szerintem hülyeség. A modern technológia mindenképp elérte volna őket, ha nem Musk révén, akkor kicsit később, máson keresztül. Meg ha értelmes dolgok helyett züllésre, hülyülésre használják az az ő dolguk, nem Musk hibája. Félre ne érts, ki nem állhatom Ilonkát, de ezt nem írnám a számlájára.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Jogos a felvetes, de gondolom ha megmutattak nekik hogyan kell kezelni a bongeszot es tudtak kicsit spanyolul utana mar csak fel perc kellett hogy megjelenjen az elso reklam a 18 plusszos fajtabol, ahhoz mar nem kellett sok nyelvtudas :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

"amazonasi törzs" 

-  Ez is a csodás MI bizonyítása arról, hogy milyen szinten képes lehallgatni és személyes adatokat lopni, sőt befolyásolni az ott élők mindennapjait egy korábban a civilizációval még csak kapcsolatban sem lévő, valószínűleg indián törzsről, akinek nyilván így még a nyelvét sem ismerhetik az algoritmusok. (Viszont legalább az ausztrál algoritmusok megértik a New York Times nyelvét. Ez is valami.)

Az Amazonas folyó környékén élő törzsekről, az ausztrálok médiájából, akik a New York Times-ra hivatkoznak vissza. - Nincs több kérdésem!

Ez legalább 3 éves videó, azóta már folyamatban van, hogy kibannolják az összes államban a tiktokkot.

Amúgy ez sokkal általánosabb szerintem. Függetlenül a tartalomtól, egy csomó ember olyan dolgokat fejleszt, ami amire aztán a többiek totál függők lesznek és elpazarolják az idejüket. Szóval így kb a fejlesztők, fogyasztók mindketten rohadtul elvesztik az idejüket. Elég madness.

Teljesen igaza van, a tiktok az első dolog volt, amit le is tiltottam itthon a kölköknek, a többi platformmal kapcsolatban pedig megbeszéltük ezeket a videókat többször is, hogy teljesen értelmetlenek, és szándékosan próbálják elbutítani vele az embereket.

Csak az igényeik fokozódását éred el ezáltal. - Szerintem, az lenne a jó, ha te szelektálod egy darabig, mit értesz az alatt, hogy teljesen értelmetlenek. Én ha tehetném, úgy csinálnám, hogy egymás mellé tennék videókat az értelmesnek kikiáltott, és az értelmetlennek kikiáltott változatból. Esténként egy mese a tanulságosból és az értelmetlenből..., utána kötetlen formában kikérdez, mi ült le az apróságokban. - Pár év és Te is tanulsz a közösen átszenvedett "értelmetlenségekből".

(Jelige: Sátánista nyulakat nem nézünk!)

:)

Nagyobbak már, most lettek tinédzserek, egy csomó baromságot megnéznek így is. Tényleg beszélgetni kell velük erről, meg még vagy 1000 témáról, a kisebbik pl még minden hülyeségre fogékony. (akár tiktok, akár youtube, vagy tök más témakörökben is)

A facebookról, instaról ne is beszéljünk, most ránéztem, hogy milyen példák vannak: most egy csávó snowboarddal a lábain bukósisakban ugrált a futógépen a hálószobájában. Buta csaj lötyög, vagy a múltkor: csinál valami extra kreténséget, pl beleköp a másik szájába, stb... Beteg az egész.

Nyilván az ember nem engedi, hogy a kölkök ilyen f*szságokat nézzenek, amitől még le is épülnek, ahelyett, hogy valami értelmes dolgot csinálnának.

De kb egy 100-200 elemű listát tudok összeszedni, amiről esti meséket lehet tartani, és legalább ilyen fontosak, úgyhogy nem unatkozunk.