Melyik jobb? Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max zoom teszt (10x)

Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max ZOOM TEST up to 10x zoom during Ed Sheeran Concert.

Hozzászólások

A Samsung, ha van rá custom ROM. Ha nincs, akkor mindkettő értéktelen.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Melyik telefon, melyik OS, melyik gyártó, stb nagyon sokszor személyes preferencia kérdése (meg reklámok, ismerősök, melyikkel van tapasztalatom, stb).

Pl. Szerintem a Samsung Galaxy S23 FE nem rosszabb, mint az iPhone 15. Rengeteg leírást, összehasonlító videót lehet találni és most nem a fősodratu magyar youtuberekre gondolok. :)

Nekem a szoftverrel nincs bajom, sot, egyszer elkezdtem osszeszedni, milyen dolgok lennenek must-have egy Androidra valtas elott, es foleg szoftveres hianyossag (?) igeny volt az osszes.

Olyanokra gondolok, hogy pl. ha 2 banktol van bankkartyad, es az egyik Google Pay-kompatibilis, a masik nem, akkor nincs egyszeru mod arra, hogy mobilfizetesnel gyorsan valts, es nem egyszer jartam ugy, hogy a rossz kartyara ment a terheles. Peldaul nem mukodik az, hogy amelyik app nyitva van, az fog fizetni. Nem. Be kell menni a beallitasok legmelyere, es ott atallitgatni. Az ilyen igenyelen, kontar munka visszatart, pedig egyebkent a telefon tetszett. (OnePlus mittudomen, mennyi)

Bar ez utobbi egyebkent pont megoldodott, de csak azert, mert a masik kartya is mar digitalizalhato lett GPay-be. :)

s/OTP/Google/g, nem?

Nekem nincs OTP-s kartyam. Egyebkent nem errol beszelek, vegso soron a szoftverrol szol, mert ha lett volna olyan opcio, hogy kozvetlenul fizetes elott lehet valasztani, hogy GPay, vagy a 3rd party app ugorjon ra az NFC-re, akkor nem sirt volna a szam miatta.

3rd pary app legyen használható arra, amire a gyártónak van saját megoldása? És ezt egy almás felhasználó kéri számon a Wallet kapcsán...?
Az "mi ugorjon rá az nfc-re" krédésnél összetettebb a dolog - kinek, milyen alkalmazás fejlesztőjének legyen olyan joga, hogy kártyát tokenizáljon, és azt lemeccselje a Mastercard-dal.

Mikor megvettem az első szifonom (majd 4 éve) az első pozitív "fless" a mobilfizetés volt, az androidos simple szerencsétlenkedés után. Hogy mennyire egyszerű volt beállítani (kamerával beolvasni a kártyát egy pillanat alatt) és hogy milyen egyszerűen, megbízhatóan működik a dedikált dupla gombnyomással, több kártyával, 100-ból 100-szor. 

" az androidos simple szerencsétlenkedés után"

Az messze nem a wallet, azt ugye tudod? Nekem három kártya van a wallet-ben, fizetés előtt megnyitom, ha kell, és kiválasztom, "kilapozom" a megfelelő kártyát, és mehet a contactless fizetés.

Az, hogy kártyaszámot, nevet, lejáratot képes egy app felismeri egy bankkártyáról, amit a fotómasina lencséje elé tartanak, az szép dolog - az OTP Simple csapata erre valószinűleg nem gondolt, és/vagy nem volt ott a "must have" fejlesztések között.

Neked minden trollkodás, ami épp nem tetszik. Olvasd el mire reagáltam, csak gelei tapasztalatait erősítettem meg, mielőtt meggyőzitek, hogy a ő a hülye, amiért inkább működő megoldást választott a csak nagyjából működő android helyett :)
Az ismereteim köszi, de naprakészek, és örülök is, hogy már kicsit több mint fél éve (hogy repül az idő!) a legnagyobb hazai bankhoz is megérkezett a GPay és már ott sem kell a 3rd party csodaapp miatt pingvinezni a terminál előtt, amikor épp megint nem működik :) Sajnos korábban ezt is tapasztaltam :( De tényleg, szuper, hogy ma már majdnem olyan flottul megy a mobilfizetés anroid vonalon is, mint szifonon 2019 óta :) 

 

Úgy látszik neked is elkerülte a figyelmed, hogy csak gelei SZERINT nem lehet Android-on egyszerűen megoldani, hogy ne az alapértelmezett app-al fizess. Amit aztán én cáfoltam, de ő ennek ellenére harsogja továbbra is a baromságot és összemossa azzal, hogy szifonon nincs is miről beszélni, mert egyetlen fizetési app létezik.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Épp kéznél van egy OnePlus 3T, legfrissebb Android 11 LineageOS-el. Szóval Android 11 óta biztosan van ilyen feature. Nem nézek utána mikor került bele.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Így van, én anno azért nyitottam a Gránit Banknál számlát, mert ők csináltak ELŐSZÖR EURÓPÁBAN NFC-s fizetést. Találtam is a screenshot-ok között egy 2018.04.04 napon készültet, amit a kártya "digitalizálása" előtt mutatott. És faszán ment az NFC-s fizetés custom ROM-os, root-olt OnePlus 5T-n. Amikor ugyan Google Pay már létezett, de csak az USA-ban, nálunk letölteni sem lehetett, ha meg voltál olyan merész és apk-ból raktad fel, akkor sem mentél sokra, mert semmilyen magyar kártyát nem fogadott el. Revolut-ot sem, ha magyar címre volt a kártya igényelve, azzal lehetett trükközni, hogy angliai cimbi címére lett kérve és ő elhozta. Aztán jött a Curve, azt már megette a Google Pay, de még mindig csak apk-ból lehetett felrakni, viszont alá meg bármilyen más kártyát be lehetett reszelni. Aztán szépen "hivatalosan" is bejött a Google Pay, most már Wallet, így már nem kellenek ilyen hátulról mellbe megoldások.

Nem tudom, hogy a fent vázolt hőskorban az Apple Pay hogyan muzsikált hazai vizeken... Nyilván más fizetési módról máig nem beszélhetünk szifon esetében, mivel börtönben csak az van, amit a smasszer megenged.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Már nem úgy van, hogy Apple-nál kizárólag az Apple Pay fér hozzá az NFC-hez, így gyakorlatilag arra korlátozódik a mobilfizetés? Tehát ami kértya támogat Apple Pay-t, az megy, minden más meg sehogysem? Vagy ez már a múlté?

Ha így van akkor is az Andoid a rossz, ahol nem az aktív app fizet, hanem beállítást kell változtatni valahol (de legalább van rá lehetőség)?

Minden esetre ez azért nem tűnik annyira megoldhatatlan problémának, hogy bárki csak ezért ne vegyen Androig eszközt...

"ahol nem az aktív app fizet"

Ez ráadásul beállitható. Vagy kijelölsz egy NFC-s fizető alkalmazást és akkor futó alkalmazás nélkül is az fizet, vagy kérheted, hogy az előtérben futó app - ha képes rá - fizessen.

Több kártya esetén - úgy emlékszem - simple-nél választhatsz fizetéskor, hogy melyik legyen.

Már nem úgy van, hogy Apple-nál kizárólag az Apple Pay fér hozzá az NFC-hez, így gyakorlatilag arra korlátozódik a mobilfizetés? Tehát ami kértya támogat Apple Pay-t, az megy, minden más meg sehogysem? Vagy ez már a múlté?

Nem, szerencsere ez meg mindig van.

Ha így van akkor is az Andoid a rossz, ahol nem az aktív app fizet, hanem beállítást kell változtatni valahol (de legalább van rá lehetőség)?

Szerintem nem ertetted, hogy mi volt a problema. A gond nem az, hogy 2 db app van, hanem hogy nincs az, hogy a kasszanal gyorsan atvaltok a masik kartyara, hanem hogy a beallitasok sokadik almenujenek bugyraban kellett atvaltani, melyik bank altal kibocsatott kartyaval fizessek. Ez nem jo (nekem).

De, szerintem értettem.

Pont azt kifogásoltam (ezek szerint joggal, ha az Apple gyakorlata nem változott), hogy az Android telefon hátrányának fel van sorolva az NFC fizatő app nehézkes váltása (ami ezek szerint nem is nehézkes igazából, meg konfigurálható is) úgy, hogy az Apple eszközön egyáltalán (se könnyen, se nehezen) nincs ilyen lehetőség, lévén csak az Ő megoldásuk használható...

A hehezen használható és a nem létező lehetőségek közül még mindig a nehezen használható a jobb.

Tehát összefoglalva, ha jól értek mindent: Apple készülékkel fizetni csak olyan kártyákkal lehet, ami Apple Pay kompatibilis. Android telefonon bármilyen, digitalizálható, paypass képes kártyával lehet fizetni, bármilyen applikációval, csak a kényelmi preferenciák alapján előre érdemes konfigurálni a rendszert a gyors használat érdekében.

- mindket kartyammal tokeletesen mukodik
- de a foldesur, meg a walled garden, meg hogy lesz Apple Pay az afrikai falusi takarekszovetkezeti kartyakhoz, meg...

^ worksforme

Ahogy mondtam, ha bizonyos problemak megoldodnanak, akkor hasznalnek akar androidos telefont is. Meg ahogy azt is mondtam (meg az elejen!), ez a problema pont megoldodott, nem kell ennyit porogni rajta: a Google-foldesur vegul nagy kegyesen "beengedte" a toprongyos jobbagy MKB-s kartyat is a Google Pay-be, azota nincs ilyen gondom. A gonosz Apple mar joval korabban "beengedte".

("beengedte" = ket for-profit vallalkozas onkent megkotott egy mindketto felnek elonyos szerzodest)

Megy a maszatolás... Vagy nem akarod érteni, amit magyarázok, vagy érted, csak fáj.
Tény, hogy a google, meg az apple is "földesúr" abból a szempontból, hogy ő mondja meg melyik bank kártyája reszelhető be a SAJÁT fizetési megoldásába. Google Pay ill. Apple Pay a két cég saját fizetési megoldása. A google csak annyival különb, hogy az ő rendszerére BÁRKI csinálhat NFC-s fizetést, nem csak maga a földesúr. Ferstén?

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Megpróbáltad a nemkábé, hanem pontosan MKB kibocsátotta kártyát a walletbe berakni és nem ment? mert ilyet sajnos láttunk már - sokszori próbálkozás pl. tudja a kártyát "érdekes" állapotba vinni, ahonnan a kibocsátó és a Mastercard közösen tudja kipiszkálni, hogy aztán kézzel be lehessen tokenizálni...

melyik volt az a nagyszerű kibocsátó bank, aki ilyen "merészet" húzott, hogy nem egyszerre vezette be az AP-t meg a GP-t....?

szinte az osszes, mivel androidon tudtak sajat megoldast takolni

MKB apple pay bevezetes: 2020, google pay pedig 2021-ben sem volt meg

Vagy csak neked nem sikerült behúzni két kártyát a walletbe?

zeller, utoljara irom le, az mkb akkoriban nem volt google pay kompatibilis, ne legyel mar fogyatekos

"ha 2 banktol van bankkartyad, es az egyik Google Pay-kompatibilis, a masik nem, akkor nincs egyszeru mod arra, hogy mobilfizetesnel gyorsan valts,"

Androidon a tokenizált kártyás fizetére a Wallet szolgál és pont. Vagy belerakható egy kártya, vagy sem. Ami belerakható, azzal tudsz fizetni NFC-s módszerrel, ami meg nem rakható bele, azzal meg nem.

Ja, és ami Apple Pay-ben használható kártya, az 99%, hogy a Google Walletbe is berakható, mert nincs az a kibocsátó, aki saját maga ellensége lenne, márpedig egy Ap/GP bevezetés retek drága, és ha a kettőt külön akarná  befutni, hát lehet, de jóval többe kerülne a bevezetés, plusz az ügyféloldali elégedetlenség is szembejönne, nem is kicsit.

Az almás estközzel ha x alkalmazás "fizet", az a bank felé hogyan is fog látszani? Bingo - apple pay. Azaz a tokenizált kártyaadatokat fogja használni az xyz alkalmazás, az apple fizetési rendszerén keresztül. A Google meg megtartotta magának ezt a lehetőséget, azaz a tokenizált kártyák egyelőre(!) csak a wallet számára érhetőek el.

Szerintem a Samsungnak szebb a feketéje de az iphone-nak részletesebb a képe. Kinek mi...

Gábriel Ákos

Xiaomi 14 ultra + root + gcam. 

Should be.

mit is kene amugy latni a ~330x330 pixeles szarra tomoritett instas egermozin? :D

Amúgy a videón nem zsíros az iphone lencséje? akkor szokott aurát látni egy kamera a fényesebb dolgok körül

megin kiderült hogy szar az ájfóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóón

Nagyon orultem a samsung fenykep minosegenek. Azutan megneztem rendes kepernyon. Visszatertem szepen a sony rx100-hez (mk1).

Sajnos mar nincs piaca a kompakt gepeknek. Viz ala mwg dslr-5 levinni eleg maceras.