Orosz–ukrán háború #18

Hozzászólások

itt

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

vége lesz valamikor ukrán-orosz mérkőzésnek lesz pár év duzzogás, majd rohanni fog Moszkvába a Coca-Cola és a Meki boltot nyitni..

üzlet az üzlet

- ez a jóemberkedés csak a tömegek elnyomása, hogy mit kelljen gondolni és tenni - régen a vallás volt ilyen - egyes "országokban" a homokon még mindig megy a vallással elnyomás.. 

For Whites Only meeting room!

Energia függetlenség

Nem szeretnék független lenni az energiától: mert szükségünk van energiára. Alternatív/ további forrás gyanánt pl az Exxon újraindíthatná a román projektet; úgyis a románokhoz került a kígyó sziget és így a körülötte levő területek is 😄

Nincs szükségünk energiára. Ahogy az uniót elnézem, igazából lóba kellene fektetni a pénzünket.

Szerintem ha a jövőre kíváncsi vagy, kezdd el tanulmányozni az amishokat.

https://csakaskoda.hu/2021/01/18/problemas-lesz-a-vonohorog-utolagos-fe…

:)

Még. De ahogy a kormányunkat ismerem, visszamenőleges hatállyal a lovakra szerelt igavonóhorogért is fizetni kell majd. Tudn'illik megnöveli a kanca/csődör CO2 kibocsájtását.

 

Hihetetlen, hogy ennyi év után nem tanultad meg a játékszabályokat. Látod, hogy mit műveltek a napelemesekkel, de te továbbra is azt az illúziót kergeted, hogy az EV szent tehén, azzal majd másképp lesz...

Az EV-ket ez sem érinti.

 

Gyorsan sorolj fel 10db forgalomban levo EV-t, ami vontathat egy 750kg-os könnyű fék nélküli (legegyszerűbb) utánfutót.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Építse meg magyar vagy EU-s cég!?

Gondolom komoly tapasztalataid vannak és jobb referenciáid a rosatomnál. pont hogy szakmai alapon kell dönteni.

Mellékesen van amerikai, német francia miegyéb rengeteg kivitelező a projektben. 

Csinálja az akinek van hozzá tapasztalata.

Csinálja az akinek van hozzá tapasztalata.

Még az sincs bizonyítva, hogy szükség van Paks II-re! Nincs megoldva az kiégett fűtőanyagok hatástalanítása sem. Szerintem ne csinálja senki. Használjunk megújuló energiaforrásokat! Az energiapazarló ipari technológiákat, meg vigyék olyan helyre ahol sok olcsó energia áll rendelkezésre!

Majd ha a nap éjszaka is tölti az EVdet. A nagyok tudják, hogy atomenergia helyett szén és gázerőműveket kell építeni 😄😂.

vs

Még szerencse, hogy sokan a villamos energetika tanszéken máshogy gondolják.

--

Bohóckodsz itt megint. Ennyira rosszul megy a napelem üzlet?

--

Rendre írod a 0 tartalmat és konkrétumot hordozó bejegyzéseket. Kontextus nélkül bármely hozzászólás alá elfér: "a szomszédom másképp gondolja".

--

Nem ennyire fekete-fehér a képlet, mint gondolod: ‘Nincs atom akkor nincs áram…’

Tessék alternatív megoldástervet előterjeszteni.

Majd ha a nap éjszaka is tölti az EVdet. A nagyok tudják, hogy atomenergia helyett szén és gázerőműveket kell építeni 😄😂.

Megmondtátok, hogy a dízelgenerátor is tölti az EV-t, nem kell ahoz szar hatásfokú gőzgép!

De az EV-t lehet nappal is tölteni! :)

Atomenergia:

- jelenleg nincs alternatíva, ekkora energia sűrűség nincs sehol: 1g fűtőelem elosztva egy éves villamos energiát biztosít egy háztartásnak.

- kiégett fűtőelemeket oroszok elviszik - egyébként van már olyan kísérleti reaktor, amiben ezeket használják fel. A franciák is kísérleteztek vele még a '90-es években, de pénzhiány miatt abba maradt.  Oroszok megcsináltak.

For Whites Only meeting room!

pontosan:

az [oroszok, amerikaiak, kínaiak, stb. stb.] nem feltétlenül megszállni akarnak minket, csak diktálni, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk: kivel szövetkezhessünk, milyen fegyvereink lehessenek, mit képviseljünk a nemzetközi fórumokon.

A nemzetállami szereplők mellé ugyanez igaz a magát önállósító brüsszeli karbantartó rétegre is, akik a gépezet üzemeltetése helyett a tagállami felelősségi köröket, kompetenciákat akarják magukhoz vonni.

A cím alapján azt gondoltam, lesz valami a cikkben idézett beszédrészletekben, ami nem illik a kormány narratívájába. Nem volt.

 

A mantra így hangzik: indokolt uralmat gyakorolni a nagyhatalmak, Oroszország, esetleg Kína részéről a saját érdekszféráik felett.

Valójában így hangzik: "saját szempontjukból indokolt uralmat gyakorolni a nagyhatalmak, Oroszország, esetleg Kína részéről a saját érdekszféráik felett". Persze az emberek nem mindig teszik hozzá azt a két szót, hiszen közismerten természetes, hogy egy ország a saját érdekei alapján cselekszik.

 

Holott magyar szempontból teljesen indokolatlan a NATO hibáztatása, a NATO ugyanis „semmi olyat nem művelt Ukrajnában vagy Ukrajnával, ami Oroszországot a nemzetközi jog alapján felhatalmazta volna preventív csapásra Ukrajna ellen akár 2014-ben, akár 2022-ben”.

Elsősorban az USA-t szokták ezzel vádolni, nem a NATO-t. Néha az USA-t is NATO-nak nevezik, mert USA nélkül nincs NATO. Mivel USA nélkül nincs NATO, ezért egyértelmű, hogy a NATO elsősorban az USA törekvéseit tükrözi. Ezért fordul elő, hogy a közbeszédben a NATO-t az USA szinonimájaként használják. És ezért van az is, hogy Némethnek Magyarország NATO-tagsága miatt meg kell próbálnia úgy tisztázni dolgokat, hogy a gyarmattartó-jellegű NATO-nak/USA-nak is nagyjából tessen, de azért fenntarthassuk a kapcsolatokat pl. Oroszországgal és Kínával is.

 

Stumpf megint nagyot akart alkotni, és újfent nem sikerült. Persze a térdelők biztos kajálják majd. Főleg azok, akiknek a szövegértés helyett a kritikától mentes szolgálat az erősségük. Ld. pl.:

Németh Zsolt határozottsága már csak azért is figyelemreméltó, mert 2022 nyarán Tusványoson házigazdaként ő éppen ott ült Orbán Viktor mellett, amikor a miniszterelnök gyakorlatilag a fenti mantrát adta elő. Zárójeles megjegyzésként érdemes idézni, mit mondott a kormányfő akkor: 

„Az oroszok egy nagyon világos biztonsági igényt fogalmaztak meg, a diplomáciában ritka módon ezt még le is írták, és elküldték az amerikaiaknak is, és elküldték a NATO-nak is. Ahol leírták, hogy azt követelik, hogy Ukrajna soha ne legyen tagja a NATO-nak, ezt mondja ki Ukrajna, és biztosítsa e felől maga a NATO is Oroszországot, és vállaljuk, hogy soha nem helyezünk el olyan fegyvereket Ukrajna területén, amellyel el lehet érni Oroszország területét. A nyugatiak ezt az ajánlatot elutasították, tárgyalni sem voltak róla hajlandók. Azt mondták, hogy a NATO egy »open door policy«, vagyis nyitva van az ajtaja, bárki jelentkezhet, és majd mi eldöntjük, hogy akarjuk-e őket felvenni, vagy nem. Ez a visszautasítás pedig azt a következményt váltotta ki, hogy ma az oroszok fegyverrel akarnak érvényt szerezni azoknak a biztonsági igényeiknek, amelyeket korábban tárgyalás útján akartak elérni.”

 

A külügyi bizottság elnöke szerint olyan európai „stratégiai autonómiához” nem fűződik magyar érdek, amely nem több, mint Európa leszakadása Amerikáról, és ezzel rontaná Európa megvédhetőségét.

Gyk.: azt mondta, hogy "Európának" jelenleg az USA nélkül nincs semmije a lehetségesen kihívást jelentő országok ellen. Pontosítom a térdelők számára: az általatok felszopott fejlett és szinte tökéletes Nyugat-Európának sincs sem hadereje, sem egyéb erőforrásai és hatalma ezen országok ellen. Tudjátok, mijük van nekik? Egy Közép/Kelet-Európának nevezett "modern gyepűjük". Gondolom, mindenki számára világos, hogy ezen térség nem csupán a klasszikus fegyveres harc fontos színtere, hanem a gazdasági/politikai összecsapásoké is.

India, Kína és a többi hasonló ország már nem a nyugatiak lábához ül a tárgyalóasztal mellett, hanem ők is magához a tárgyalóasztalhoz ülnek oda. És addig jó, amíg hajlandók leülni a nyugatiakkal egy asztalhoz.

:)

Nem tiszta, hogy mit csinálnak. 2022-ben kivonultak Kijevből, Herszonból, Harkov megye nagyrészéről, hogy kisebb legyen a front.

Most meg visszamennek Harkovba, széthúzzák a frontot, hogy kevesebb ukrán jusson a Donbasszba, meg pufferzónát csinálnak Belgorodnak.

Jönnek-mennek.

Nem tiszta, hogy mit csinálnak.

Nekem az sem tiszta, hogy mi a cél arra az esetre ha elfogytak az ukránok (és az oroszok is)? Ok, küldenek valakit Moszkvából, hogy legyen elnök, de hogy fogja megteremteni a rendet? Miből fogják felépíteni az elpusztított országot? Csak nem mehetnek majd az USA-hoz, meg az EU-hoz pénzért...

De ha nincs ember aki ott élne, akkor mi értelme? A végén meg marad egy kis gazdaság, katonailag meggyengülve (már vagy 500e ruszki elpusztult az elmúlt 2 évben). Szóval mi a logika!?

Ezt a bufferzóna (buffetállam) baromságot, a ballisztikus rakéták árnyékában most hanyagoljuk!

Egyik elmelet szerint csak a nyersanyagban gazdag Krim es Donbassz meg esetleg a Zaporakarmi eromu kene nekik, a tobbit meg csak addig kell utni, amig olyan kormanya nem lesz, ami lemond a nyersanyagban gazdag teruletekekrol papiron is. Nem feltetlen kell ehhez meg a baballam dolgot se fullba tolni.

1920-ban Karolyi Mihalyek alairtak valami hasonlot... :(

Az elmult 120 ev tanulsaga: ha egy orszagnak sok nyersanyaga van, az tanulja meg katonailag megvedeni, mert ha annak hianyaban mar a nepet latja szenvedni, az mar keso...

De ha nincs ember aki ott élne, akkor mi értelme?

Jah, a kontinentális Európa pocsék ingatlan.

 

már vagy 500e ruszki elpusztult az elmúlt 2 évben

Bizonyára.

 

Szóval mi a logika!?

Esetedben általában a térdelés.

 

Ezt a bufferzóna (buffetállam) baromságot, a ballisztikus rakéták árnyékában most hanyagoljuk!

Ha az olcsó ballisztikus rakéta gazdagon teremne a fán, az ukránoknak sok lenne belőle. Az eredményeik az ellenkezőjéről tanúskodnak.

:)

Germany considering conscription for all 18-year-olds in the face of Russian aggression (telegraph.co.uk)

Ha nálunk is hasonló lépés következne be akkor a békepárti háborúellenes alternatív szolgálatosok mehetnének beteget tologatni a Honvéd Kórházba. Képzeljük el hogy mennyi sérült katonát kell majd produkálnunk, hogy az összes locsemege hozzállású kapacitását lekössék. :D

Jó nagynak hangzik, de mintha nem kalkuláltad volna bele, hogy veled egyidőben olyan emberek sokasága is fegyvert kap, akik tőled eltérően gondolkodnak. Kb. esélyed sem lenne a kormányt lőni, legfeljebb polgárháborús keretek közt a tiédhez hasonló társadalmi rangú/szerepű embereket.

:)

Most már értjük

Kikkel vagy partiban? Mit értesz te? 

hogy miért drukkolsz érte,

Mitagadás, sok takonybokájú puhány nyúlbélának jótt tenne egy kis katonáskodás.

elárultál valamit a jellemedből is.

Mesélj mit? Azt hogy ha kell akkor megvédem a hazám, míg te meg a fajtád a moslékoskocsit tologatjátok a hátországban, mert összeszarjátok magatokat a légyzümmögésétől is!?

Még szerencse, hogy te nem tartozol az elmebajnokok közé, így a kutya sem kéri ki a véleményed!

Megijeszt az oktalanságod. Kérlek, ne ugass rám.

 

Gyurcsány alatt a szemkilövetőket védted, most meg a fityesz propagandát vonyítod.

Sőt! Ugyanezen időszak alatt az SZDSZ-nek is lobbiztam, amikor épp nem a MIÉP vagy a Jobbik szekerének tolásával voltam elfoglalva.

:)

Some early thoughts. This doesn't appear to be designed as a demotion for Shoigu who not only received an important position as Secretary of the Security Council but also will retain oversight of domestic and foreign defense issues, taking that from the new Minister of Defense. Andrey Belousov's background is in economics, not defense, and he served as acting Prime Minister when Mikhail Mishustin contracted COVID-19. This may seem surprising, but Anatoly Serdyukov's background was in business and he served as Minister of Taxes before he was appointed Minister of Defense in 2007. At the time, Putin deliberately chose someone from outside of the MoD (Ministers of Defense in the 1990s were former generals) to enact a painful and unpopular reform. This choice is likely a reflection of Putin's personal trust in Belousov, and the need for a better internal manger of the MoD's bureaucracy. Although Gerasimov remains in his post, I would not be surprised if Belousov replaces him with someone more popular and to have a Chief of the General Staff who owes his position to him. The big loser in this shuffle appears to be Patrushev, who was also one of the key decisionmakers behind the invasion of Ukraine. Lastly, many of these officials have been in their positions for more than a decade, and there was clearly a need for changes. Shoigu and Gerasimov have been in their positions since 2012 and Patrushev since 2008.

https://twitter.com/RALee85/status/1789736250540191783

--

Vele ellentétben Zaluzhnyi:

[..] He was formally dismissed from the military by Zelenskky on "health grounds" on 9 May, but was allowed to wear a military uniform. [..]

[..]On 7 March 2024, President Zelenskyy named General Valerii Zaluzhnyi as the new Ukrainian ambassador to the UK. As of May 2024, he is awaiting agreement and accreditation. [..]

https://en.wikipedia.org/wiki/Valerii_Zaluzhnyi

Szerkesztve: 2024. 05. 13., h – 17:07

Egy kis propaganda:

December 19, 2023  - Harkiv megye erődítményei a legerősebbek, más régióknak is követniük kell a példát

https://kyivindependent.com/zelensky-kharkiv-oblast-fortifications-stro…

mai nap - Az oroszok egyszerűen besétáltak, mondják a BBC-nek a Harkivban tartózkodó ukrán csapatok

https://www.bbc.com/news/articles/c72p0xx410xo

 

Kíváncsi vagyok, hogy tisztában volt-e a vezérkar a helyzettel, hogy az erődítmények helyett karibi magánvillák épültek.

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 10:11

Nézőpont: a baloldali szavazók többsége is fegyverszünetet akar

🤷‍♂️

(kivétel: a hülyébbje)

A magyarok háromnegyede egyetért Ferenc pápa békepárti javaslatával, miszerint Ukrajnának a háború folytatása helyett tárgyalnia kellene Oroszországgal a háború végéről. A DK–MSZP–Párbeszéd és a Tisza Párt támogatóinak többsége szerint is a „fehér zászló bátorságára” lenne szükség, míg a Kétfarkú Kutya Párt körében vannak legkisebb arányban a fegyvernyugvás támogatói – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

MKKP-soknak kevesebb pöfit kéne pöffenteni!

trey @ gépház

Ezzel csak az a logikai probléma, hogy az Egyesült Államoknak nem áll érdekében a fegyvernyugvás, az ellenzéki pártok többnyire nyugatias orientációt akarnak feltétel nélkül, tehát az eredmény az USA érdekei szerint nagyon hamar a háborúba történő belépés lenne. Aztán, amikor az ellenzékinek sincs már hova hazamenni, mert szétlőtték a házát, lakását, meg féllábúan elég nehéz közlekedni, akkor majd mondogathatja, hogy még a Nézőpont szerint is liberális fideszgyűlölőként nem akart háborút, aztán mégis lett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 11:19

Microsoft újra megnyitotta a Windows 10/11 és Office frissítések elérését orosz IP címekről.

For Whites Only meeting room!

Bevetették a rettegett orosz Krasznopolt egy amerikai Abrams tank ellen: meglepő eredmény született - Portfolio.hu

Az orosz csatorna állítja, ez volt az első olyan alkalom, hogy a 70 kilométeres hatótávolságú drón segítségével mértek tüzérségi csapást ellenséges célpontra.

Korábban a brit hírszerzés jelezte a Krasznopollal kapcsolatban, hogy vannak problémák a rendszer lézeres célrávezetésével (felhős időben), illetve azt is, hogy kifejezetten kevés áll Oroszország rendelkezésére.

UGYANAKKOR A FELVÉTELBŐL ÚGY TŰNIK, A LÉZERVEZÉRLÉS EZÚTTAL TELJESEN PONTOS VOLT.

Mégsem lehetnek teljesen elégedettek Putyin katonái: a felvételen nem láthatóak másodlagos robbanások, vagy komolyabb károk, amely akár azt is jelentheti, hogy az Abrams kisebb-nagyobb sérülésekkel megúszta a találatot és nem sikerült teljesen megsemmisíteni a harckocsit.

El is találták, meg nem is. :D

"Ki is?"

Pl. az osztrák kerítéskapu szárnyacskákkal.

Ennél emlékezetesebb a horvátok esete:

Amíg nem készült el a szerb határon a kerítés, addig osztották az észt, hogyan is kellene a menekült kérdést kezelni. Amikor elkészült és szerbektől feléjük indultak meg, akkor nem egészen délelőttig sikerült a korábbi javaslatuk alapján kezelni a helyzetet. Az első nap délutánján már a magyar határra hordták a menekültek. A szerbek felé akkor zárták a határukat, amikor nemcsak a magyar, de a szlovének is kerítést építettek (utóbbi évekkel később elbontották).

 

A magyarnál komolyabb kerítés az EU határán viszont két éve a lengyeleknél épült:

Elkészült a 186 kilométer hosszú kerítés a lengyel-belarusz határon

"Lengyelország befejezte a tavaly novemberben elkezdett határfal építését, amellyel a Belaruszból érkező migránsokat próbálják az országon kívül tartani."

Meg majdnem egyet is ertek veled, de az orosz propagandat se neveznem jozan esznek. Mar a kisgyerekeknek is azt tanitjak, hogy minden is az oveke volt a tortenelemben, de elvettek a szemet amerikaiak, ezert erosnek kell lenni, hogy majd jol meg tudjak oket verni.

Viszont az ember evoluciojanak folyamatait eggyel kevesbe tagadja (ferfiak szo szerint halalig folyo versenyzese kiskortol sulykolva - szerintem tobbezer evig arra epult az evolucionk, es azzal parhuzamosan a tarsadalmi berendezkedesunk, hogy a ferfiak veszelyes eletet elnek, es ezen keresztul nagyobb aranyban meghalnak), posztmodern nyugati szemmel ezen keresztul szivtelenebb. Alapvetoen viszont szerintem ertem, hogy neked ebben a formaban miert szimpatikusabb. Nyugati "fiuk" kicserelik Linus C kommentjeiben a "fuck" stringeket "hug"-ra, azert eles az a kurva kontraszt.

Idáig nem is akartam elmenni. A józan észt most csak simán úgy értem, hogy teljesen felesleges háborúzni ellenük. Az ukránok ha _bármilyen_ békeajánlatot elfogadtak volna, ezerszer jobb helyzetben lennének. Életben maradhattak volna, és ez a lényeg.

Sajnos teljesen egyértelmű, hogy a háború a saját lakosságuk ellen folyik az ukrajnai vezetés részéről. A férfiakat beteszik a darálóba, a nőket egy részét szétkergetik. Mennyibe fogadjunk, hogy miután lemészárolták a férfiakat az lesz a következő politikai fázis, hogy hiányzik a munkaerő és migriket kell importálni?

A migrik persze még nem állampolgárok, ezért őket be se lehet sorozni. Németország esetén ezen sem ártana elgondolkodni ugye amikor elkezdik újra bevezetni a sorozást. A maradék őslakost elviszik meghalni, és még több migrit hoznak helyettük. Erre is nyugodtan mérget vehetsz, de ha nem hiszed fogadhatunk, hogy így lesz.

A katonaság evolúciós logikája az, hogy a _sajátjait_ védi a katona. Ha az idegennek csinál helyet azáltal hogy meghal, az kicsit más. A lelkük mélyén érzik ezt az emberek, ezért nem akarnak az európaiak fegyvert fogni semmilyen felmérés szerint se. De majd egy kicsit erősebb propagandával vagy erőszakkal meg fogják ezt változtatni.

Korunk legnagyobb trükkje, hogy elterjesztették, hogy Hanlon borotvájára szerint kell gondolkodni: "Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat." Ezzel bármilyen gonoszságot az inkompetenciára tudnak kenni, és az átlagember lenéző mosollyal a bajsza alatt fogja mondani, hogy "Hanlon borotvája" bármilyen ésszerű következtetésre. Ügyes pszichológiailag, mert az embereknek jól esik a másikat hülyének nézni. Sokkal jobb, mint beismerni, hogy át lettek verve. Valójában nem lehetséges, hogy ennyire ne legyenek tisztában a tetteik következményeivel a vezetők (nem a politikus bábok, hanem a valódi vezetők). Az egyetlen maradék magyarázat már régen az, hogy ez a céljuk, hogy kiírtsák a fajtánkat. Érdekes módon ha ebből a feltételezésből indulsz ki, akkor minden korábban érthetetlen "hülyeség" értelmet nyer. Még a transz-mozgalom is, pedig annak másként tényleg semmi értelme nincsen.

Egyébként amit te írtál amiatt is közelebb állnak a józan észhez, de tényleg nincs szükség arra, hogy odáig elmenjünk. Egyszerűen a háborús propagandagépezetbe kerül homok, ha az oroszok médiája is elérhető.

Ja, és a legrosszabb (legvalószínűbb) esetben a két oldal összejátszik és csak a felszínen ellenségek. Az oroszok is célkereszben vannak ugyanúgy.

 

miután lemészárolták a férfiakat az lesz a következő politikai fázis, hogy hiányzik a munkaerő és migriket kell importálni?

Nekem a kedvencem a "majd kihagynak minket Ukrajna ujjaepitesebol" ijesztgetes. Ha a "Nyugat nyer ott", az nem azt jelenti, hogy szabad piac lesz, ergo Penztarosnak es tarsainak ugyanannyi joga lesz ott nyereseges szallodalancot epiteni a sajat befektetendo penzebol, mint barmelyik amerikai befektetonek?

:D ezek nem bármilyen amerikai befektetők, hanem már most óriási területeket birtoklók, emellett egyértelműsítve lett, hogy az amerikai támogatás semmiképpen nem adomány

a kényszersorozott kishohol már rég nem a saját földjét védi

[..]Is it America’s fault, we asked him, what’s happening now in Kharkiv?

“It’s the world’s fault,” he replied. “They gave the opportunity for Putin to occupy. But now the world can help."[..]

https://abcnews.go.com/International/reporters-notebook-kharkiv-hospita…

--

Véletlenül sem a korrupt ukránoké akik csak papíron építették ki a védvonalakat :D. Amúgy tök jó, hogy eljutottak már arra a pontra, hogy őszintén okolnak magukon kívül mindenki mást a saját maguk előidézte slamasztikáért amiben vannak: ott voltak a megállapodási lehetőségek, legalább 3 alkalommal az elmúlt 2 év alatt. Még az ukránok kedvenc Mark Milley tábornoka is felszólította őket, hogy a nagy győzedelmes előrenyomulás után tessék leülni.

Nekem nehézséget okoz az események megértése.

-  jól összebalhézom a feleségemmel

- a lányom jön békét teremteni, viszont elzavarja a feleségemet a háztól

- ezután én és a lányom megmondjuk, hogy ez a terv vezet majd a béküléshez

 

Már az elején elakadtam, hogy kivel békülnek ki, ha nincsenek ott az oroszok? Egymással? Haragban volt idáig az Unió és Ukrajna?

Eddig azért nem foglaltam állást a dologban, mert a helyzet megértése maximálisan meghaladja a képességeimet.

Már az elején elakadtam, hogy kivel békülnek ki, ha nincsenek ott az oroszok? Egymással? Haragban volt idáig az Unió és Ukrajna?

Z az egész világgal haragban áll, hiszen -saját magukon kívül- mindenki mást okol a helyzetükért: így kb mindenkivel ki kellene békülnie :). Valószínűleg saját magukkal sincsenek békében, azért ennyire zavarosak és ellenségesek még azokkal is akik segítenek nekik.

Nem csak neked, de nekem is.

Békét a háborús felek között szokás kötni, nem az unió + az egyik háborúban résztvevő fél.

Ez úgy adná magát, ha az Unió támadta volna meg Ukrajnát a Ruszkikkal.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 05. 17., p – 12:26

Scholz az ukrán férfiakról: csak foglalkoztatottak maradnak

Kijev ugyanakkor kétségbeesetten próbálja rávenni az elmenekült katonakorú férfiakat, hogy térjenek vissza az országba, hogy megerősítsék az orosz megszállókkal szemben meggyengült védelmi frontot.

[...]

Németországban, aki itt jövedelemszerző munkát végez, és nem követett el bűncselekményt, nagy valószínűséggel maradhat

[...]

Nem Sholtzi, a harcképes ukrán férfiakat haza kellene küldened, mert ugye nem gondolod, hogy az általad is támogatott háborút a harcképes, életerős ukrán férfiak HELYETT majd más fogja megvívni?!?

trey @ gépház

Valóban rosszul mutat, hogy az illegális gazdasági bevándorlók közül azokat sem deportálják akikre érvényes kiutasítási végzés van, a háború elől menekületeket pedig küldik vissza a biztos halálba.

Bár mint tudjuk a zöldek a szénerőműveket és a háborút preferálják: gondolom a gázolajjal pöfögő tankok teljesen rendben vannak amíg nem Stuttgartban vagy Berlinben, hanem ~1200km-el arrébb pöfékelnek: tudod a levegő összetétele a térképre rajzolt határoknál megváltozik.. 

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 12:00

Épp most száll le. Illetve előbb körülnéz picit. De azért nem vagyunk egyesek szerint amerikai megszállás alatt: Boeing AH-64E Apache Guardian, USA-ban regisztrálva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 20:31

Annyi ukrán van Budapwsten, hogy lassan ki kell cserélni az utcanév táblákat ciril betűsre. Tényleg haza kéne küldeni az életerős férfiakat a hazájukba… Mi sem örülnénk, ha a bajban locsemegék felkötnék a nyúlcipőt…

Te hol voltal 2015-ben, amikor a kormanyunk szembepisilt az EU-s bevandorlaspolitikaval? Akkor is ekkora pofaval mondtad, hogy amazok is menjenek vissza harcolni a szir-szar orszagukert? Vagy szavaztal ervenytelenul, mint akinek mindegy?

Bakker mekkora blama :D.

Zelensky didn’t even do his compulsory military service. His draft-dodging has long prompted jeers from political opponents.

https://foreignpolicy.com/2022/09/03/volodymyr-zelensky-biography-revie…

--

Jaku Te ittál egyet a katonaszökevény elnökúr egészségére? :D

Miért kellene? Ők nem akarnak meghalni. A politikusok mögött álló valódi hatalommal bírók akarják őket megölni. Miért kellene bárkit is háborúba küldeni? Az lenne emberiség elleni bűntett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az állam dolga ezt megszervezni. Bármennyire is próbálkozol lecserélni szavakat, nem ugyanaz az Afrikából ideutaztatott megélhetési négerek tömege, és ezzel szemben a valóban háború elől a szomszédos országból menekülők.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Voltak itt már szerbek is. Nem komálta őket az ország, de balhé sem volt. Aztán végetért a konfliktus és hazamentek.

Az ukránhoz hasonló szerb idióták fenyegették akkor is az országot, hogy minket is belesodornak, néha át is lőttek ide.

Utána eltelik 20 év és megköszönik, hogy nem engedtünk be külföldi szárazföldi csapatokat hozzájuk. Akkortájt pedig folyamatosan fenyegettek. Mindig ez van, ha egy nép agyhalott vezetőket választ magának.

Ha Putyin megtámadná Magyarországot te mit tennél? Most hanyagoljuk az " Úgysem fog megtámadni" dolgokat, mert ezt mondtátok 2022. február 24.- ig Ukrajna esetében is!

Szóval ha orosz tankok jelennek meg a magyar határnál esetre mi a terv? Nyúlcipót kötünk, és elmenekülnk Ausztriába, mert nem akarunk meghalni!? Vagy felvesszük a harcot, és minimális ellenállást megpróbálunk kifejteni?

Esetleg egyik sem? Én nem mondtam semmit arról, mi lesz Ukrajnában. Magyarországot csak akkor fogják az oroszok támadni, ha az USA-nak sikerül Magyarországot a proxyháborújába betolni. Mindenesetre dolgoznak az ügyön.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért nem fogadsz örökbe néhány életerős ukrán fiatalembert, akik még magyarul sem akarnak megtanulni, és egész nap a plázákba lógnak!?

Miért is kéne bárkit örökbe fogadni a kijevi plázákból? Csak példát vesznek az elnökükről mikor kihagyják a kötelező katonai szolgálatot 😂.

Természetesen tudod Te, hogy az orosz anyanyelvű legnagyobb ukrán oligarcha-ról a katonaszökevény elnökükről beszélek :). Ha valakit el akarsz küldeni a lövészárokba nyugodtan nézz szét Kijev és környékén. Akik elmenekültek a háború elől azokra vonatkoznak a sokat emlegetett menekült jogi passzusok. Akik az ukrán nagyvárosokban héderelnek, mert valaki elintézte nekik, hogy nem kell katonának állniuk: nos azok között nyugodtan lehet keresni a golyófogónak valót.

Az, hogy szerinted a NATO tagság semmit sem ér védelmi szempontból csak azt jelenti, hogy az ukránoknak semmi értelme kapálódzniuk sem érte :).

Vajon a választások után a beiktatott amerikai elnök találkozni fog Orbánnal? Feltételezem, a kínai elnök a közelmúltbeli látogatásakor megtette a maga ajánlatát. Úgy illene, hogy az amerikai is megtegye. Vagy tisztességes ajánlat helyett marad a helytartó? Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a történet.

:)

Olyan nincs, Jakubovics ezt csak haboruval lehet leboxolni.

A CCP propagandistai viszont ugyesebbek, mint a sajat tortenelemkonyvuk masmilyensege miatt propagandaval senki mast hatekonyan elerni nem tudo oroszok: lehet, hogy a CCP az egesz Taiwan kerdest 10 even belul egy pisztolyloves nelkul le tudja rendezni... mar ha USA hagyja ezt...

Sajnos igaz amit írsz.

A Kínai Köztársaság alatt egységes volt Kína. 1949-ben a forradalom győzelme után Mao Ce Tung megalakította a kommunista Kínai Népköztársaságot.

A Kínai Köztársaság nem szűnt meg létezni, Tajvan szigetét sikerült megtartaniuk.

 

Tajvan sosem volt része a Kínai Népköztársaságnak, minden fordítva igaz. Jogilag kizárólag Tajvan tarthatna igényt a Kínai Népköztársaság teljes területére.

:)

Nem rossz cikk de szerintem hatalmas tévedésben él, aki a kezdeti felütésben lévő "Amerika által agymosott Ukrajna" fikcióját elhiszi. Nem véletlenül nem való az EU-ba, nem a demokratikus értékekért küzdenek hanem a saját nemzeti identitásukért bármi áron. Ezt tudja meglovagolni a Nyugat, és eladják errefelé, mint a saját morális fölényüket. Az ukrán persze elfogadja az amerikai segítséget, de nem akarja a nyugati értékeket, ő a saját vélt vagy valós identitásához ragaszkodik mint büszke ukrán, és ennek az identitásnak a fő akadályát Oroszországban látják. Így az EU/Amerika mint a szinte egyetlen alternatíva jelenik meg a démonizált orosszal szemben. A mágikus 50% feletti EU/NATO támogatottság a Krím balhéja körül kezdett realizálódni, amit persze le lehet írni mint csupán korreláció, de szerintem az átlag ukrán gondolkodását nagyon is mutatja, hogy a valós, pragmatikus érdekeik iránya az orosztól való távolság növelése, nem pedig a nyugati intézményekhez való közeledés.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

a valós, pragmatikus érdekeik iránya az orosztól való távolság növelése, nem pedig a nyugati intézményekhez való közeledés.

Erre írtam, hogy az egyiket a másik nélkül nem képesek megcsinálni. Csak konkrétabban fogalmaztam.

Persze lehet ezt vágyálomnak is nevezni.

Most hogy már Zelenszkij nem törvényes elnöke Ukrajnának május 20.-a óta, most kire fogtok köpködni?

Ruszki propagandát tolsz, vagy valami más anyagot? 

Miért lenne propaganda!?

Tények:

  1. Ukrajna alkotmánya kimondja, hogy az országban nem tarthatnak parlamenti választásokat a 2022. február 24. óta érvényben lévő hadiállapot feloldásáig, majd azt követően hat hónapig.
  2. Zelenszkij mandátuma május 20-án lejárt.

Megkérdezném a “béke párti” putyinfelszopóktól, hogy miként lesz béke? Mi a terv?

“béke párti” putyinfelszopóktól

Ez a jelzős szerkezet a katonaszökevény ukrán elnököt jelzi? Ő szervez "béke" konferenciát kolduló körutat.

putyinfelszopó

Tekintettel arra, hogy a putyini központosítást másolja végülis nyugodtan nevezheted Z-t annak.

Ez így elég demagóg. Van olyan, hogy társadalomszerkezet. Amikor egy elemet kiszedsz, egy másik kerül a helyére.

Ha megszünteted a rendőrséget, akkor bűnbandák veszik át az irányítást, ők tartanak rendet helyetted. Rend mindenképpen lesz.

Ha nincs az országnak fegyveres ereje, akkor egy másik országnak lesz és az törvénykezik felette.

A béke feltétele, hogy minden szerv a helyén van. Az nem béke, ha drogkartellek mészárolják a fegyvertelen lakosságot.

Az orosz források Bahmutot Artyomovszkként említik. Én meg néztem, mert nem találtam a térképen.

1913-ban Bahmutnak 28 000 lakosa, 2 kórháza, 4 középiskolája, 2 szakiskolája, közkönyvtára és 36 különböző üzeme volt. 1924-ben keresztelték át a várost Fjodor Szergejev ukrán kommunista vezető illegalitásban viselt fedőneve (Artem vagy Artyom) után Artemivszkre (oroszul: Artyomovszk).

De Limant is Krasznij Limanként emlegették, amíg ott voltak. Vörös Liman.

Szerkesztve: 2024. 05. 27., h – 16:27

Napokon belül bejelentik az európai Vaskupola létrehozását

Szükséges egy vaskupola létrehozása a rakéták és drónok ellen. Az Izrael elleni közelmúltbeli támadás igazolta, hogy mennyire nélkülözhetetlenek ezek a rendszerek.

[...]

Az Oroszországgal szomszédos Lengyelország GDP-arányosan több mint négy százalékra növelte védelmi kiadásait, ami a racionális elvárás duplája.

Európai Egyesült Állatok!? :D :D :D

Ukrajna kénytelen lehet békemegállapodást kötni Vlagyimir Putyin feltételei szerint

A Nemzetközi Válságcsoport kedden közzétett jelentése szerint Ukrajna kénytelen lehet megállapodni Oroszországgal, ráadásul Vlagyimir Putyin feltételei szerint. Az elemzők szerint 2023 megmutatta az ukrán stratégia gyengeségeit, emellett az aktuális helyzetben a nyugati támogatás nem garantálható, különösen az Egyesült Államok részéről. A jelentésben kijelentik, hogy ha Ukrajna és szövetségesei nem tudnak alkalmazkodni és fenntartani az elszántságukat, tovább folytatódnak az élet- és területveszteségek

[....]

Ó, ki hitte volna!

Csak azt nem tudom, hogy ha ez bekövetkezik, akkor a HUP Ukrán-fan Spindoctor Team hogyan fogja kihozni majd azt, hogy "Ez a háborút Ukrajna megnyerte".

trey @ gépház

Ruszkik megnyerték már?

Mert ha nem, akkor a Szovjetunió kénytelen lehet békét kötni, mert a KNDK és Irán fegyverszállítási támogatása nem garantálható! Most éppen trágyával bombázzák déli testvéreiket. Tiszta MadMax!

Hasonló bullshitteket mindenki írhat/mondhat!

Két megjegyzést teszek:

  1. Az csak a Nyugat fétise, hogy választásokon alapuló demokratikus társadalmi berendezkedésnek kell lennie, eltérő társadalmi modell rossz, azt meg kell dönteni akár kívülről, bármi áron.
  2. Mindamellett Magyarországon demokratikus berendezkedés valósult meg, csak épp ez az, ami nem tetszik a liberálisoknak, mert ők a demokráciát egyféleképpen tudják elképzelni, miszerint ők nyerik a választásokat. Ez utóbbit annak kapcsán írtam, hogy próbáltál párhuzamot vonni a KNDK és Magyarország között.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

választásokon alapuló demokratikus társadalmi berendezkedésnek kell lennie, eltérő társadalmi modell rossz

De ugye a KNDK polgárai elég keményen meg van dolgozva, nem is sejtik, hogy van alternatíva, nyugaton nem kell füvet enni, és van érzéstelenítő is a műtőkben.

Nem azt állítottam, hogy a nem demokratikus berendezkedések automatikusan jók, hanem azt, hogy a demokratikus berendezkedések nem nyilvánvalóan jók, s nem feltétlenül a legjobb lehetséges társadalmi berendezkedés.

Egyébként a KNDK-ban az életszínvonal nem kizárólagosan a rossz társadalmi berendezkedés miatt rossz, hanem a nyugati szankciók miatt is. A Nyugat arra törekszik, hogy a demokratikus berendezkedéstől eltérő társadalmakat szankcionálja, büntesse, ezzel azt a látszatot keltve, hogy azok rosszak. Amennyiben ezekkel a társadalmakkal korrekt módon együttműködne a Nyugat, akkor alakulhatna ki a társadalmi berendezkedések valódi versenye, de ez nem érdeke a Nyugatnak. Ehelyett kényszeresen azt bizonygatja, hogy minden más, ami nem önmaga, az rossz, miközben mindent megtesz, hogy azok valóban rosszak is legyenek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyébként a KNDK-ban az életszínvonal nem kizárólagosan a rossz társadalmi berendezkedés miatt rossz, hanem a nyugati szankciók miatt is.

Basszus ettől kifeküdtem! Még jó, hogy nem tolják a seggük alá a nyugati termékeket ingyen! Nem akarnak fizetni semmiért! :D :D :D

Mindeközben a demokratikus Nyugatról menekülni kényszerülnek azok, akik megmutatják a „demokrácia” valódi arcát, valós működését, akik az átláthatóság érdekében nyilvánossá tesznek olyan információkat, amelyekről a polgároknak tudniuk kellene. Az átláthatóság nem mindig demokratikus érték, erről többek között Julian Assange és Edward Snowden szerzett közvetlen tapasztalatokat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

átláthatóság érdekében nyilvánossá tesznek olyan információkat, amelyekről a polgároknak tudniuk kellene.

Erről Novák Katalin, Varga Judit, Orbán Viktor, Színjátszó Péter sokat tudna mesélni.

Az átláthatóság nem mindig demokratikus érték, erről többek között Julian Assange és Edward Snowden szerzett közvetlen tapasztalatokat.

Chelsea Manning-et miért nem említed meg? Mert a szökésben lévő Snowden meséjét a nem méltányos eljárásról elég nagy mértékben csorbítaná? Edward Snowden egy olyan áruló, aki nem hajlandő vállani a felelőséget tetteiért. Egy gyáva alak. Assange is szintén zenész!

Chelsea Manning-et miért nem említed meg?

Azért, mert nem jutott eszembe a neve, s nem ért annyit egy fórumos hozzászólás, hogy megkeressem. Hát ja, neki felajánlották, hogy vagy nővé műtteti magát, vagy kivégzik, nincs harmadik út. Az azért elég nagy büntetés, hogy megfosztják nemi identitásától, az ő esetében férfiasságától. A csecsenek is ezt csinálták a Moszkva környéki robbantókkal, csak érzéstelenítés nélkül. Nem vitatom, hogy ez utóbbi sokkal durvább.

Edward Snowden egy olyan áruló, aki nem hajlandő vállani a felelőséget tetteiért.

Mit kellene vállalnia? Egy koncepciós pert? Amit tett, az helyes, mert megmutatta azt, amit a polgár ugyan sejtett, de titkon mégis remélte, hogy nem igaz. Megmutatta, hogy minden állampolgárral szemben megfigyelés zajlik, s nem csak az USA-n belül, hanem mindenhol. Nem áruló, hanem egy olyan hős, aki kockáztatta az életét az igazságért, az Egyesült Államok hazugságainak leleplezéséért. A gond inkább ott van, hogy a sajtó nem partner a tényfeltárásban, ugyanaz az érdekcsoport üzemelteti a sajtót, mint akik üldözik Snowdent és Assange-ot, illetve sodorják Európát egy Oroszország elleni háborúba. Snowden anyagából keveset hoztak nyilvánosságra, aztán ejtették az egészet, hamar lekerült a címlapokról.

Assange is szintén zenész!

Szintén igyekezett megmutatni a nagyszerű demokráciánk sötét oldalát, szintén életét áldozta az igazságért.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért, mert nem jutott eszembe a neve, s nem ért annyit egy fórumos hozzászólás, hogy megkeressem.
 

Nem ért annyit, hogy megdöntse azon állításodat, hogy miszerint szegény igazságosztó Snowden egyoldalú és koncepciós halálraítélésének vízióját megcáfolja. Az meg különösen érdekes, hogy az oroszoknál búvóhelyre talált.

Amit tett, az helyes, mert megmutatta azt, amit a polgár ugyan sejtett, de titkon mégis remélte, hogy nem igaz.

Amit tett az nem helyes, mert bajtársait sodorta közvetlen életveszélybe! Egy katonának a szolgálati utat kell követnie! Ő viszont orosz érdekeket szolgálta!  Érdekes hogy azóta sincsennek hozzá hasonló szivárogtatók tucatjával, és nem azért mert nincsennek a világban hasonló események, hanem ők tudják hogy a bajtársokat nem játszuk az ellenség kezére!

>eltérő társadalmi modell rossz, azt meg kell dönteni akár kívülről, bármi áron.

A demokráciát tudják jelenleg legkönnyebben kívülről kontroll alatt tartani. De például a Szaud Arábokra nem akarnak demokráciát kényszeríteni, egészen biztosan azért mert ők így is hajlandóak a háttérhatalom kottája szerint játszani egyelőre.

Egyesült Arab Emírségek kereskedelmi tisztviselője: A szankciók nem működnek

Az Oroszország elleni nyugati szankciók nem befolyásolták a Nyugaton kívüli kereskedelmet – mondta Hamad Buamim, a Dubai Multi Commodities Center elnöke a Financial Times május 29-én megjelent kommentárjában.

„A szankciók lassítják a gazdaságot, de soha nem állítják meg. A kereskedelem továbbra is folyik, csak másképp – mondta Buamim a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

[...]

Nézd már! Miket nem mond!!! Nem működnek?! Nekem itt a HUP-on évekig bizonygatták, hogy működnek ...

trey @ gépház

Az Oroszország elleni nyugati szankciók nem befolyásolták a Nyugaton kívüli kereskedelmet...

Nézőpont kérdése: Ha azt kéred számon amit ígértek: megállítják a háborút: nem működnek.

De simán lehet, hogy a céljuk kizárólag az európai térség gazdasági gyengítése, tönkretétele volt: ha ezt a célt elég hathatósan elősegítik. Az pedig más kérdés, hogy természetesen nem ezt ígérték :).

03.06.2022  - > EU sanctions against Russia to stop the war in Ukraine

Sanctions increase our pressure on Russia to put an end to its illegal invasion of Ukraine.

https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-sanctions-against-russia-stop-war-uk…

Hol van itt a "szankciók megállítják a háborút" kijelentő mondatrész!? És főleg hol vannak a határidők!?

Az "azt igérték, hogy a szankciók megállítják a háborút" csak a kormány retorikájában fordult elő. Az meg hogy nem szállítanak a ruszkiknak élvonalbeli technológia (pl. kvantumszámítógépek és fejlett félvezetők, elektronikai komponensek és szoftverek)-et az minimum természetes mindenki számára. Nem szeretnénk támogatni az agresszor fegyverkezését.

Ha azt kéred számon amit ígértek: megállítják a háborút: nem működnek.

Biztosan nehézséget okoz neked az angol és magyar nyelv értelmezése! A fenti mondat nem azt jelenti, hogy a szankciók tegnap előttre vagy holnap utánra meg fogják állítani a háborút!

Figyelj! Én tudom, mindenki tudja, te meg érzed, hogy lódítottál!

Senki nem igérte hogy ma vagy holnap a szankciók véget vetnek a háborúnak! Ezt csak te meg a haverjaid szajkózzátok.

Mutasd meg a forrást arra vonatkozóan, hogy valaki azt állítja hogy a szankciók 2024.05.29. napra véget vetnek a háborúnak! Ha lesz ilyen állítás, akkor azt lehet mondani, hogy hazudtak! De itt csak arról van szó, hogy nyomást gyakorolnak a ruszkikra, meg hogy a háború befelyezése érdekében szankciókat vezetnek be! Ha érted a nyalvet, nem vagy analfabéta, akkor érzed hogy miről van szó!

A legelejétől azt kértem, hogy az általad feltett kérdésre:

Mutsad meg legyél szíves, hogy ki és mikor állította ezt!

adott direkt válasz:

> 03.06.2022  - > EU sanctions against Russia to stop the war in Ukraine

> Sanctions increase our pressure on Russia to put an end to its illegal invasion of Ukraine.

https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-sanctions-against-russia-stop-war-uk…

-ról beszéljünk ne a képzelgéseidről. Eddig sem voltál képes leírni a fordítást, csak magyarázni a baromságokat. Írd le a lefordított magyar mondatot aztán majd magyarázhatod a hülyeségeidet ha le tudod belőle vezetni. De kihagytad a lépést ahol elmagyarázod, hogy pontosan mi is az általad magyarra fordított verziója a fenti mondatnak. Anélkül pedig nincs miről beszélni, hiszen most kb ott tartunk, hogy 1+1 szerinted 4, szerintem 2, de nem vagy hajlandó elvégezni az összeadást.

--

terelsz és mellébeszélsz

Nem vagy tisztában ezen fogalmak jelentésével sem. Lehet, hogy az angol előtt magyar tanárhoz kellene járnod.

Eredeti állításod:

Ha azt kéred számon amit ígértek: megállítják a háborút: nem működnek.

Erre kértem forrás(oka)t. Nem adtál! Jött ez:

EU sanctions against Russia to stop the war in Ukraine

A két mondat között kéne logikai összefüggést mutatnod! Menni fog?

To stop Putin and bring the war to an end, the EU is working hand in hand with its international partners to coordinate sanctions against Russia and maximise their impact.

Szerintem ezt is nehezedre esik megemészteni, de majd ha sikerült felfogni írd meg ide, pontosan mire fordítottad.

forrás:

http://web.archive.org/web/20220525232625/https://www.eeas.europa.eu/ee…

van újra orosz szinkron a NETFLIX-en !!!

For Whites Only meeting room!

A hírolvasótól is meg szoktad kérdezni, amikor RTL-ben felolvassák a híreket:

"Az jó neked?"

Én csak, mint tényt közöltem - nem lehet csak közömbösen - nem érezni semmit - ukrán vagy orosz hírek esetén ? 

Szankciókhoz:

Bosch, Mile ukránba szánt termékeket oroszoknak szállítják - ukrán nyelvű felíratok alapján.

For Whites Only meeting room!

nem

Csak felmutattam, hogy a pénz felülírja a "moárt" -t  (belpesti kiejtés).

Mennyire kétszínű az egész szankciós politika.

USA cégeinek lehet üzletelni az oroszokkal, mert a lehajolnak a rubert is.

Microsoft M365, Azure is megy - de azért nem tudom, melyik orosz cég rakja üzleti adatait tálcára, hogy NSA csemegézhessen benne.

A cégek 95% maradt az oroszoknál. Az értékesítési riportokban leírták, hogy növekedtek a bevételeik, erősödött a vásárlóerő és nem akarnak kivonulni, mert a kínai termékek így is szorongatják.

Ezért irányította a Bosch, Mile (hűtőgép, mosógép) termékeit ukrán piac helyett az orosz piacra.

For Whites Only meeting room!

Csak felmutattam, hogy a pénz felülírja a "moárt" -t  (belpesti kiejtés).

Hát az USA cégekre nem vonatkoznak az EU oroszok elleni szankciói! Nem akarunk nekik kvantumszámítógépeket eladni, meg nem veszünk tőlük meg sokmindent, mert csökkenteni akarjuk a függőségünket. Mi ezzel a probléma!?

Szerkesztve: 2024. 05. 30., cs – 13:38

Ukrán katona ellopott egy tankot, majd megadta magát az oroszoknak, akik a „Volga Rádión” (a megadást segítő rádiófrekvencia) irányították a megfelelő helyre. Elmondja, hogy már tervezte a szökést, és a YouTube-ról tanult meg tankot vezetni. Ismerősei küldtek neki hasznos linkeket.

https://x.com/i/web/status/1796059195550093727

Jó neki, sikeresen lezárta magának a háborút.

"Visszafele iranyba" is volt hasonlo sztori: orosz sorozott az orosz vezetessel nem ertett egyet, atszokott a finn hataron.

Ilyenek mindig elofordulnak. Oda-vissza.

Leginkabb azokat lehet sajnalni, akiknek a csalad egy resze Kievben, masik resze a Donbass-ban/Krimben, harmadik resze Moszkvaban/Szentpetervaron van. Az ilyeneknek az ilyesmi rendszeresen megfordul a fejukben, az o prioritasuk az, hogy minel hamarabb ujra bekesen at lehessen lepni ezeket a hatarokat, mellekes, hogy meddig hivjak Ukrajnanak es honnantol Oroszorszagnak.

"Visszafele iranyba" is volt hasonlo

Ott volt pl Maxim Kuzminov esete is aki egy Mi-8-ast is vitt teljes felszereléssel (és két általa meggyilkolt bajtárssal) az ukránokhoz ajándékba. Azóta agyon is lőtték spanyolországban. Valahogy úgy érzem az ukrán sárcnak sem lesz hosszú élete; a szolgálatok az ilyen körbe parádéztatott nyilvánosságra hozott személyazonosságú árulókkal előszeretettel statuálnak példát.

Szerkesztve: 2024. 05. 30., cs – 15:20

Az orosz félvezetőipar egy rendkívül fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis Vasily Shpak, Oroszország Ipari és Kereskedelmi Minisztériumának miniszterhelyettese bejelentette, elkészült az ország első olyan litográfiai gyártóeszköze, amelynek fejlesztésére és gyártására országon belül került sor. Az eszközt jelenleg Zelonograd területén tesztelik, arról azonban egyelőre nincs hír, pontosan mikor állhat tömegtermelésbe.

A 350 nm-es gyártástechnológiai osztályt az Intel háza táján a Pentium MMX, a Pentium Pro, illetve az első Pentium II-es processzoroknál használták, míg az AMD térfelén az 1997-ben debütáló K6-os processzoroknál vetették be. Ez a gyártástechnológia tehát masszív lemaradást jelent globális szinten, rengeteget kell fejlődnie az orosz chipgyártásnak az elkövetkező időszakban, főleg, ha tartani akarják a korábbi terveket. Anno az orosz kormányzat 2023 folyamán még azt tervezte, hogy rövidtávon a 90 nm-es csíkszélesség felfuttatására kerülhet sor a helyi chipgyártás terén, ennek még az év végéig meg kéne történnie, majd hosszabb távon a 28 nm-es csíkszélességet is elérnék, valamikor 2027 folyamán, 2030-ra pedig a 14 nm-es gyártástechnológia is készen állhatna.

link

Kedves locsemege mit szól ehez a fejlődéshez!?

Szerintem hasonló módon ment a röhigcsélés a kínaiakon is, hogy egy marék rizsért dolgoznak, nincs technológiájuk meg minden szar amit csinálnak. Aztán mostanra a BYD úgy néz ki lenyomja a Teslát.

Szankciókkal rákényszerítik őket arra, hogy litográfiai eszközöket gyártsanak, erre ők gyártanak, és az lesz a vége, hogy a monopol helyzet meg fog szűnni, előbb utóbb a "keleti blokk" is képes lesz teljesen önállóan csipet gyártani. A szankcióval pont azt lehet elérni, hogy az addig alárendelt helyzetben lévő gazdaság mellérendelt szerepbe emelkedjen, mert muszáj neki.

Egyébként meg az egyszerűbb fegyvereket simán meg lehet ezen a technikai szinten építeni, nem kell mindennek high-technek lenni. Nem kell más mosógép után kajtatniuk.

- Hány ország tud ilyet gyártani ?

- nem kell 14nm-es gyártástechnológia: autóipar, általános félvezetők, teljesítmény elektronika, analog/hibrid áramkörök stb.

- CPU gyártás hány százaléka a teljes elektronikai alkatrész iparnak ?

- nem az volt a cél, hogy megszorongassák Intel/AMD/TSMC -t.

For Whites Only meeting room!

Látom nem szereltél ECU-t - én motorvezérlésre gondoltam, NEM pedig kiegészítő huncutságokra. Tajgára táblafelismerő v. sávtartó rendszert mi a f@sznak ?

Mostanság tudták megoldani, hogy legyen saját ABS az orosz Ladában, mert Bosch-t nem kaptak.

Próbáld meg valóságba illeszteni a dolgokat.

 

kieg:

- Ha elérik a 90nm-es litográfiai felbontást, akkor tudnak komoly PLC-ket gyártani, mint a Simatics S7-1200 széria, ami bármilyen gyártósorra vagy akár az erőművekbe is telepíthető.

Ez sok 10ezer orosz embernek adna munkát az automatizálás területén.

For Whites Only meeting room!

Azt, hogy ezzel a technológiával tudnak gyártani rakéták célbajuttatására alkalmas mikrokontrollereket. Azt mindig is tudtuk, hogy nem olyan fejlettek, mint a Nyugat, de szerintem arra ez a szint éppen elegendő, hogy ne legyen problémájuk, ha fegyvergyártás során önellátásra szorulnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt, hogy ezzel a technológiával tudnak gyártani rakéták célbajuttatására alkalmas mikrokontrollereket.

Csak hogy helyre tegyük a dolgokat. Chip gyártáshoz még számos más lépés is szükséges, és a fotólitográfia csak egy eszköz a sok közül ami szükséges. Már vagy 20 éve a BME-en a mikroelektronika laborban volt hasonló képességű litográfiai eszköz, amit a hallgatók használtak is laborban. Nos ebből van nekik egy 30 évvel ezelőtti eszköz, ami még nem gyártott semmit, nem bizonyított.

Mi köze Trump-nak ahhoz, hogy most (2024.05.31-n) Bidé regnálása idején az ukránok nagy győzedelmes menetelése annyira sikeres, hogy már NATO intervencióról szólnak a hírek?!

--

Persze ha a sikert abban mérjük, hogy az ukránok saját költségeiket sikeresen terítették szét más adófizetőkre ( és most ez zajlik: USA állampolgárok + EU tagállamok állampolgárai fizeti az ukránok költségeit ), nevezhetjük ezt egy fajta sikernek, de csak annyira mint a sikeres bankrablót, zsebtolvajt, erőszakolót.

Biden bácsinak küldöm:

Tokaji Zsolt fordításában

Szun Ce - A háború művészete

most jelent meg, bővített kiadás

valaki olvassa már fel neki:

 

Még sohasem fordult elő, hogy egy háború, amely sokáig húzódott volna, valaha is hasznára vált volna az országnak. Aki tehát nem érti meg teljesen a hadviselés okozta károkat, az nem képes teljesen megérteni a hadviselésből fakadó előnyöket sem.

For Whites Only meeting room!

Csak egy hír:

India megállapodott az oroszokkal, hogy havi 1 millió hordó olajat vesz és további 2millióra kötött opciós jogot. Az elszámolás rubelben történik és nem a szankciós plafon áron. 

Ezzel párhuzamosan:

- Németország olajat vásáról Indiától 2 év alatt kb. 160x -ra növekedett India és EU olaj kereskedelmi volumene. Indiában nem adtak hírt, hogy új olajmezőket tártak volna fel.

For Whites Only meeting room!

kieg:

2023-ban Katar olajat vásárolt az oroszoktól - gondolnánk, hogy minek - hiszen a legnagyobb olaj kitermelő - nem akarták, hogy a felesleg megjelenjen a piacon és lenyomja az árat, mert az rossz tendenciát okozna.

Tankerestől vették meg az olajat - ami már úton volt - és átirányították valamelyik európai kikötőbe. Csak zászló (felségjelzés) nélkül nem engedték be a kikötőbe v. nem is akartak nyílt tengeren várták, hogy helikopterrel vigyenek nekik katari zászlót...

For Whites Only meeting room!

Majd össze volumenben mutasd meg :D. Tedd mellé az indiai import növekedést is.

Azt is szedd össze, hogy mennyi kőolajtermék, gáz és villamos áram megy MO-ról Ukrajna irányába.

Európa

Azt tudod, hogy oroszország területének egy része Európában van?

"Magyarország másfélszeresére növelte"

"hatodával csökkentette"

Mi közöd van ahoz, hogy az EU más államai mit csinálnak? Persze orosz szemszögből megértelek, hogy érzékenyen érint, de ilyen a világ: Háborúzni kezdtetek, ezért sokan nem vásárolnak tőletek... Gondolkoztatok volna kormábban ott Moszkvában!

idegbe mentetek a tényektől

Jaku azért mert Te még egy angol nyelvű mondat lefordításának nehézségein is felhúzod magad, más nem lesz ideges egy triviális kérdésre adott egyszerű válasz megírásától.

Vagy mit jelent nálad pontosan az "idegbe megy"? Ez olyasmi mint amikor valakit "megüt a guta"?

:)

Úgy tűnt Téged akkor kerülgetett gutaütés mikor szembesültél vele, hogy az általad tetemre hívott katonaszökevények mindössze az ukrán elnököt tekintik példaképnek :D.

Ezt a szankciós dolgot és olaj üzletet kicsit jobban megvilágítom - lassan mondom, hogy mindenki értse:

Addig, amig van olyan ország jelen esetben India - mint egy harmadik fél - és üzletileg megéri és van kereslet a termékre (olaj) addig szart se érnek a szankciók.

India önálló ország, atom hatalom, nincs morális deficitje (mint pl. Kínának -- Annalena Baerbock (német külügyminiszter) lediktátorozta Hszi Csin-ping kínai elnököt és kereskedelmi szankciókkal fenyegetik Kínát -- kis is maradt a látogatandó országokból, beruházásokat vonnak vissza) - így India nem zsarolható ország: fegyvereket vásárol az oroszoktól és olajat.

EU kérte az OPEC-et , hogy növelje a kitermelést - de nem teljesítették, az araboknak nem érdeke, hogy lejjebb menjen az olaj ára, de a magas olaj se érdekük - mert akkor amerikai fajlagos magas költségű kitermelés felfut.

EU vezetői ott tévednek, hogy azt hiszik, hogy a világ kereskedelmére teljes ráhatásuk van - NINCS és USA-nak is egy kisebb - Katar és Szaúd-Arábia többször szembe ment USA érdekeivel – nincs már Szaddám Huszein, aki fenyegette őket. Közel keleten megváltozott a status quo.

Tajvan is visszalépett, hogy USA-ba költöztesse a chip gyárát - mert rájött, ha nincs veszélyben az USA chip ellátása, akkor NEM fogja megvédeni az amerikai hadsereg Kínától.

Látszik, hogy a valóságban érdekek alapján történnek a dolgok és nem a morál, érzelmi alapon hozzák a döntéseket.

Ezzel szemben az EU vezető érzelmi alapon döntenek (és/vagy USA diktálja) és ránk akarják erőltetni az érzéseket: jaj szegény ukránok megtámadták őket a csúnya orszok. EU-nek nem érdeke ebbe az ügybe belemászni, de már nyakig benne van és mivel érdekkel nem lehet alátámasztani jönnek az érzelmi ráhatással.

 

PS:

nem szoktam idegbe jönni, aki ismer annyira nyugodt vagyok - hogy képes vagyok 100x is elmondani a szemébe rezzenéstelen arccal ugyan azt, hogy fel sem emelem a hangom, amig a vita partner már üvöltözik..

For Whites Only meeting room!

Maradjunk annyiban, hogy jelenleg gyök kettővel rohamozzák az oroszok az ukránokat. Komoly előrelépést nem sikerült demonstrálniuk, állóháború van.

A végeredményt is nehéz lenne a jelenlegi állás alapján megjósolni. Minkét fél elbukhat.

Nem. Csúsztattál. Van egy pacák, aki mondott valamit, ami neked megtetszett, de ennek pontosan annyi a súlya, hogy egy random ember mondott valamit. Nem semmi valóban, de valamiféle egyetemes igazságnak sem tekinteném.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én az egész EU politizálást úgy látom, hogy annyira kicsik vagyunk, hogy semmi befolyásunk nincsen rá, és az egész szövetsgesdi csak arról szól, hogy milyen üzenete van hazafelé. Egyébként kurván mindegy, hogy mit szavazgatnak a "mieink" "odafenn", és hogy melyik tömörüléshez "tartoznak".

A másik oldalról nézve (ez a te fő bajod, hogy nem érted/érzed azoknak az embereknek a gondolkdását, akiket meg akarnál téríteni: csak a saját oldaladhoz tudsz szólni emiatt) ha azt mondják, hogy ez az álláspont hányingert keltő, az őket minősíti, nem a Fideszt.

Szerkesztve: 2024. 06. 04., k – 21:49

Starbucks Oroszországban újra védjegy oltalmat kért 8 termékre - újra nyitnák a kávézókat.

Törökország kérte a felvételét a BRICS csoporthoz.

Biden 2 mondata:

- Ukrajna nem lehet NATO tag.

Oroszország soha, soha, soha, soha nem foglalja el Ukrajnát.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2024. 06. 05., sze – 12:38

Így vethetnek véget az ukránok az orosz támadásnak Harkivban

Olvasom a hurráoptimizmusos ukrán "sikerekről" szóló beszámolót, miközben a fejemben azt összegzem, hogy az ukránok "sikerei" mi pénzbe, emberáldozatba, rombolásba kerül nekik. Hetedíziglen adósodnak el a "baráti" nyugat felé, milliószámra mentek el az országból, akik sosem térnek vissza, az ország jó része romokban, az energetikai infra gyakorlatilag megsemmisült.

Hát, én ezt nem látom sikernek.

trey @ gépház

Oroszok oda-vissza sétálnak: előrenyomulnak, majd vissza - közben fogy az ember és technika. A város meg minden romokban.

A végén el fog fogyni az ukrán.

Nem, én nem szeretnék helyettük ukrán lenni puskával a kezemben, de szerintem senki sem. Bár egyes EU-s vezetők ezt másként hiszik..

For Whites Only meeting room!

Emmanuel Macron:

Új együttműködést indítunk és bejelentjük a Mirage 2000-5 francia vadászgépek átadását, amelyek lehetővé teszik Ukrajna számára, hogy megvédje a földjét, a légterét, és már holnap megkezdjük a pilóták kiképzési programját és a gépek átadását,

Egyrészt nem örvendezek, mert veletek ellentétben sajnálom, hogy ártatlan ukrán és szovjet közkatonák halnak meg minden nap, egy elmeroggyant moszkvai rezsim vágyalmai miatt!

(A szovjet egy gyüjtő fogalom az orosz, kirgiz, mongol, jakut  stb. népek összessége. Majd ha lesz ennél egyértelműbb elnevezés, akkor szóljatok!)

Másrészt nem fog kitörni a 3. VH csak a te és vitya nevű idióta képzeletében!

Velünk ellentétben azért, mert mi tudjuk, hogy nem létezik Szovjetunió. Mi is sajnáljuk a pusztítást, csak mi úgy tudjuk, ezt az Egyesült Államok okozta. Ebben van egy elég markáns nézeteltérés közöttünk, nem pedig annak megítélésében, hogy a háború rossz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy proxy háborúban legalább az egyik oldalról nem a hadviselő fél harcol. Ezért proxy háború. Putyint belekényszerítette az USA ebbe a háborúba, tekintve, hogy figyelmen kívül hagyták Oroszország biztonsági igényeit.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A mai Oroszországnak hívott képződménynek egy Oroszország nevű államra és 30-40 önálló államra kell feloszlania. Akkor lesznek Yoroszországnak biztonságai igényei. A mai értelemben egy reguláris középhatalom nagyhatalmi ambicióiról lehet beszélni, de ez a Kína és India nevű képződménnyekkel a seggében komikusnak hangzik. :D