"Az orosz kibertámadások után született egy terv a biztonságról, de nincs nyoma, hogy a külügy megvalósította volna"

https://444.hu/2024/05/22/az-orosz-kibertamadasok-utan-szuletett-egy-te…

'..A szakértő csoport tagjai magukat „Kiber Munkacsoportnak” hívták és kevesebb, mint egy hónap alatt, 2021 decemberére letettek az asztalra egy részletes tervet a külügy informatikai rendszerének megújítására. Ennek az elején leszögezik,hogy a rendszer olyan mértékben kompromittálódott, hogy azt teljes mértékben megtisztítani már nem lehet..."

Hozzászólások

jaj már, az oroszok a barátaink, kérem oszoljanak:)))

Szerkesztve: 2024. 05. 22., sze – 10:45

Szijjártó sok mindenért nagyköveteket rendelt be, de az oroszok kibertámadása nem érte el az ingerküszöbét

Szijjártó Péter egyébként sem arról híres, hogy nagyon felkérdezné az orosz nagykövetet. Tavaly ősszel sem zavarta, amikor kiderült, az orosz tankönyvekben azt tanítják: 1956 mögött egykori fasiszta alakulatok harcosait látják. Pedig alkalma lenne szóvá tenni ezeket, mert a külügyminiszter szinte már olyan gyakran jár Moszkvába, mint haza, ahol már a Barátságért kitüntetést is megkapta Szergej Lavrov orosz kollégájától.

[...]

2020 májusában egyszerre öt ország, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország budapesti nagykövetét rendelte be Szijjártó, miután az öt ország külügyminisztere levélben írta meg az Európa Tanács főtitkárának, hogy vele együtt ők is aggódnak a Magyarországon hozott koronavírus-törvény miatt, amivel veszélyhelyzetben a kormány rendkívüli jogköröket adott magának.

Egyelőre csak az állam és minden tisztviselője hazudott, mást nem tudunk. Pedig nagyon nem kellett volna hazudniuk és anélkül sem kellett volna elmondaniuk semmit.

"Igen, történt ilyen, ez sajnos egy veszélyes világ, háború van, béke lesz, de többet nem mondhatunk. A megfelelő szakemberek mindent megettek és meg fognak tenni. Továbbra is folyik a vagyonok átmentése, legközelebb a felhőket írjuk mészáros nevére és továbbra is alaposan lehúzzuk magukat."

Ennyire egyszerű lett volna. E helyett széthazudták a fejüket.

Á, hagyd, őróla konkrétan tudható, hogy fizetett Rogán-propagandista, egyetlen épeszű hozzászólása sincs, folyton csak uszítani és rágalmazni próbál, tisztára, mint a kormánymédia.

(Egyébként iszonyat vicces, hogy hazugságnak titlulálja azt, amikor a 444 szerint nem valósult meg a biztonsági terv. Ezzel ugyanis azt mondja, hogy az megvalósult és szükség volt rá, tehát elismeri, hogy az oroszok feltörték a rendszert... Ez van, hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát!)

Csak hogy legyen már valami referencia is mi ez a "csűrés-csavarás"

https://444.hu/2016/10/26/az-oroszok-szerint-nem-bekerettek-csak-beszel…

https://magyarnemzet.hu/belfold-archivum/2016/10/szijjarto-bekerette-az…

tl;dr: [szerintem] nem kérette be, csak ment a vetítés... nagyképernyőn.

Én hiszek az oroszoknak. Ha leírják, hogy nem ők voltak, akkor elhiszem. Ha csak beszélgetésre hívták be, akkor azt is. Meg hogy nem támadták be ukrajnát. Mit hiszel el? Mindent is, ami a narratívába vág?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mutass alternatívát?

-Legyen a hazudozós, elmebeteg?

-A kommunista liba?

-A milliárdos hazudtunk reggel délben meg este?

-Valamelyik külföldről támogatott országbomboló, aki az elszegényítésünkre törekszik?

 

A bal oldal problémája, hogy nem képes alternatívát mutatni a fidesz ellenében. csak a genderőrület maradt, amit normális ember nem támogat.

A kontrollálatlan migráció, bűnöző bevonzása, amit épeszű ember nem támogat.

No meg a Zorbán lop az 1 bites retardáltaknak.

Azon csodálkozom, hogy te a genderes migráns, 1 bitesek közé tartozol.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mutass alternatívát?

Már többször elmondtam, elég csak ha nem szavazol rá. Az hogy neked milyen biasod van letolja mindeni. Viktorod előbb utóbb megbukik ez nem kérdés, csak ugye az országnak meg az lenne a jó, ha nem adná el a jövőnket addig se. Ezért a lehetőségtől kell megfosztani, hogy folytassa a 14 év szabadrablást. Az alternatíva az, ha nem engedsz valakinek kontrollálhatatlan hatalmat.  

Millió történet mesél arról, hogy nektek, térdelőknek nehéz feldolgozni a silányságotokból fakadó sorozatos négy kétharmad korszakát. Együttérzek veletek, hiszen látom, hogy szenvedtek a nyomorotokban, de tény, hogy az általatok elvetett magok terméseit aratjátok le, és elsősorban rajtatok múlik, mit ültettek a továbbiakban. Csak felfelé!

:)

Ahogy az is, hogy sorban négy kétharmadot balfaszkodtatok össze az ellenfélnek? Nem ám csak egyszerű többséget, hanem döntő többséget, hogy még az afrikai diktátor-hadurak is megalapozottan röhögjenek rajtatok a demokráciával, a szabadsággal és a versennyel kapcsolatos felfogásotok okán.

:)

A helyzet nagyon egyszerű: Azért nem valósították meg, mert
a.) nehéz belőle pénzt lopni
b.) nem jár politikai haszonnal
c.) nem jár gazdasági haszonnal
d.) nem lehet rá propagandát építeni
e.) kevés IT szakember van a haveroknál, aki tényleg meg tudná csinálni befolyástól mentesen (=nem hatnak rá a pártpolitikai érdekek)
f.) haverokkal (oroszokkal) nem lehet / szabad kitolni - koma komának nem vájja ki a szemét

Ha a külügyet feltörték és legalább 4000 munkaállomást és legalább 900 szervert értek el, akkor nekem az a feltételezésem, hogy olyan dolgok jutottak az orosz kormány kezébe, amivel karosszékből elbáboznak a magyar kormánnyal egy ideig. Érdekes, hogy mindig Mo megy az EU-val szembe, ha bármilyen oroszországgal kapcsolatos megszorítás van. Én a kettő között látok összefüggést. 

Én a kettő között látok összefüggést.

Én sem zárnám ki ennek lehetőségét, ugyanakkor azt is látni kell, hogy Orbán és Szíjjártó által fémjelzett Putyin seggnyallás nem ekkor kezdődött, az egyértelműen jóval korábbi.
A hekkelést követően "csupán csak" turbó fokozatba kapcsoltak.

hogy olyan dolgok jutottak az orosz kormány kezébe,

El tudom képzelni, hogy milyen, az oroszok számára zsarolási potenciált jelentő dolgok lehettek ott. Lehet, hogy a külügy nagyonfontossrv nevű szerverének c:\ meghajtóján egy transzvesztita testére kopírozott Merkel fej, meg félnótások bulijába helyezett Biden .jpg lehetett ... 🤔

Érdekes, hogy mindig Mo megy az EU-val szembe, ha bármilyen oroszországgal kapcsolatos megszorítás van. Én a kettő között látok összefüggést. 

A konteók már csak ilyenek.

trey @ gépház

Tehát számlák és szerződések, amivel egy ország vezetését lehet zsarolni nemzetközi szinten azután, hogy 14 éve óbégat a DK-Momentum az EP-ben, hogy "jááááj, ezek mindent ellopnak!!!111", ráadásul a külügy szerverein vannak tárolva a nagyon kompromittáló számlák ...

Érdekesen hangzik. Én még dolgoznék ezen egy kicsit, mert ennél még Magyar Péter is ötletesebb.

trey @ gépház

A befogadó országnak ingyen kell biztosítani a követségekre a bejutást - ezért nem fizetnek, sztem ezt gondolják.

Nem állami szolgáltatás.

A szervezet szerint a dugódíj nem adó, hanem egy szolgáltatásért fizetett díj, ezért a nagykövetségek sem mentesülhetnek a megfizetése alól.

Ezen lehetne gondolkodni - mit szolgáltat ?

- Autópálya díj = szolgáltatás, mert gyorsabban tudsz menni A-ból B-be, de ha nem akarod igénybe venni, akkor más úton IS el tudsz oda jutni.

- Dugó díj = behajtási adó, nem tudsz oda menni alternatív útvonalon.

Előbb volt ott a követség és utána hozták ezt a fizetési kötelezettséget - ki kell költöztetni a követséget zónán kívül és a költözés/átalakítás minden költségét a városi tanácsnak kell állnia.

Nem ismerem az angol jogrendet - én egy tárgyaláson, így érvelnék..

Egyébként attól még, hogy valaki azt mondja, hogy szolgáltatásért fizetett díj nem kell elfogadni - majd a bíróság eldönti. Az elmúlt 10 évben miért nem perelte be a városi tanács ezeket a követségeket ?

Mert 50-50% esély van rá, hogy nem nyernék meg...

For Whites Only meeting room!

Ezt egy követségi védett személyre mondod ?

A testőrök meg majd mennek villamossal - ne viccelj már - te se gondoltad át, amit írtál. Itt nem AZ állampolgárról van szó.

A diplomáciai autót a rendőr nem állíthat meg igazoltatás céljából.

Itt arról van szó, hogy a követségek élveznek minden fajta adó alóli mentességet és ezen a dugó díjon eltérő a jog értelmezés.

For Whites Only meeting room!

ne velem vitatkozz - mint egy fogyatékos.

Én nem vagyok követség - csak megvilágítottam az okát (általam vélelmezett) --- hogy ők hogyan gondolják és nem egyedül egy ország követsége nem fizet, hanem kb. 90% nem fizet pl. USA.

Ez volt már pár éve RTL Klub kis szines hírek közt hozta.

For Whites Only meeting room!

ne velem vitatkozz

Én veled nem vitatkozom.

Adó – közvetlen ellenszolgáltatás nélküli, visszatérő fizetési kötelezettség, amelynek mértékét és módját az állam egyoldalúan határozza meg és törvény által biztosítja jogi feltételeit. Az adó olyan szolgáltatás, amelyet a közhatalom a társadalmi közös szükségletek kielégítését szolgáló kiadások teljesítéséhez, a maga által megállapított mérték szerint, az adókötelezett természetes személyektől, a jogi személyektől, a jogi személyiséggel nem rendelkező társaságoktól, szervezetektől megkövetel. 

nem egyedül egy ország követsége nem fizet, hanem kb. 90% nem fizet pl. USA.

Majd beperelik őket, aztán vagy behajtják vagy nem. Attól még mindig nem adó a dugódíj!

A szolgáltatás definíciója nem függ attól, hogy ki veszi igénybe. Ha a követségi védett személy igénybeveszi annak érdekében, hogy megmaradjon a védettsége, az az ő választása, de ettől nem lesz ingyenes. Szóval ha a dugódíj általánosságban egy szolgáltatás, akkor hiába hivatkozol az adómentességre. Szóval a kérdés továbbra is csak annyi, hogy szolgáltatás-e a dugódij vagy adó. A hivatkozásod az autópályára téves, és erre mutattam rá.

elolvastam:

- kiesett az ablakon és meghalt Monacóban, gyorsan lezárták a rendőrségi nyomozást.

- hazai hírekben semmi nyoma nem volt.

Ezért is írtam, hogy a követségi személyek sok veszélynek vannak kitéve: kultúrattasé = kém (rendszerint).

For Whites Only meeting room!

Ugye, pár éve a Microsoft-os beszerzésekkel kapcsolatos botrány is hogy megrengette a... Ja nem, semmi sem lett, a tetteseket büntetésből minisztériumi hivatalnoknak nevezték ki.

Nem is szólva arról, hány ember pirult a lélegeztetőgépek és kínai vakcinák árazása miatt. Ja, sehány.

Jajj, igor, én nem dolgozom semmilyen nagyonfontoskft-nél ... ezeket a "te" üzeneteket nyugodtan hanyagolhatod, már 2002-ben (nem elírás) is elvéreztek rajtam az ezzel próbálkozó kretének.

Ezek a 444-es low skilles újságírók felkérdezései .... pont ez a majom nyomja az észt most a kormányinfón, látszólag fogalma sincs az informatikáról ... :D

Gyere vissza, majd ha lesz valami konkrétumod.

trey @ gépház

Megértettem, hogy szerinted egy ilyen incidens a kiderült konkrétumok alaján bagatel.

Tudod az a kár, hogy ez az eddig kiderült _konkrétumok_ alapján az objektíven megítélhető, hogy szőnyeg alá söpörték a problémát ami sok kérdést felvet és büntetőjogi kategória lesz.

Igorka, mielőtt belelovalod magad a saját géniuszod sugározta hülyeségedbe ... Kiderült már pontosan, hogy mi derült ki? Vagy megint a forradalmi hangulat bugyog csak belőled?

Előbbi esetén érdekel még a szál, utóbbi esetében találkozzunk inkább a Flame topikban ...

trey @ gépház

Természetesen lesz szakmai is, ahogy az első szakmai anyag előkerül a témában.

Eddig semmi sem került elő politikai haszonszerzést remélő ajvékoláson kívül.

Amúgy van valami speckó oka, hogy mindig magas C-ben vagy minden topikban? Költői kérdés volt.

Igen, olyan hangot kell választanom, ami a ti üveghangon szóló kórusvonyításotokat el tudja nyomni.

trey @ gépház

Oroszokkal kapcsolatban olyan a viselkedés, mintha nem egy független játékosként lennénk a pályán.

Amúgy meg, ha az egész informatika rendszer problémás, akkor nem csak ők járkálhatnak be.

Elolvastam a cikket. Hányok.

2021.02.20 "első" betörés, mely során kiderül, hogy valahonnan feltehetőleg van komplett usernév lista, illetve az is, hogy ki közülük admin jogú. Orosz vagy kínai volt.
2021 nyarán ugyanígy, az egyik külügyes gép adminjelszavával 30 géphez fértek hozzá. Igazoltan oroszok.
2021 szeptemberének végén Szabó Hedvig altábornagy jelentést adott a külügy informatikai hálózatának helyzetéről (több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná)
2021 december 30-án Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől az ezért minisztériumért felelős miniszter átveszi az orosz Barátságért Érdemrendet
.....és a szokásos kussolás/kussoltatás amíg csak lehet....

miért kellett volna ezután bámilyen tervet megvalósítani?

EZ volt A TERV! (csak nem a Magyar)

Azt kéne tudni, hogy hova. Milyen rendszerre törtek be. A külügyben dolgozó Joli néni bérszámfejtő gépére? 

Air gap-pelt szupertitkos rendszerre?

Melyikre? Mi a pontos infó?

Egy ilyen szervezet számítógépes rendszer nem egyszintű általában. Hagymaszerűen rétegződő. Most melyik rétegig jutottak? Konkrétumok? Mert a kormányinfón erőlködő 444 szakértőtől ez nem derült ki.

trey @ gépház

Ja, hogy te is tisztában vagy azzal mint banki dolgozó, hogy nem mindegy, hogy a bankod hirdetési kampányának landing page weboldalát, a teller rendszert, a bankkártya rendszert vagy éppen a Giro-t törték fel :D :D :D :D

Komolytalan vagy. Konkrétan miről beszélünk? Te láttál egy szakmai post mortem jelentést? Amit egy szakember akár hetekig elemez, hogy kiderüljön, hogy mi történt? Vagy elolvastál egy memót, amit úgy forgatsz, ahogy szeretnéd?

Pontosan olyan komolyságot kaptok tőlem, mint amilyen komolysággal ti álltok a dologhoz.

trey @ gépház

Szerintem nem olvastad a kérdéses cikket vagy nem láttad az ott megjelenő leveleket.
Az ott elég post mortemnek tűnt, és tükrözi is a hónapokig tartó kivizsgálást. De azt írták, hogy ez egy cikksorozat első része.
900 szerver és 4000 munkaállomás, és a jelentésben szereplő legfelsőbb szintű adminisztrátori jelszavak nem hinném, hogy a hagyma legkülső héja.
Utána nem sokkal le is mondott a jelentésért felelős. de gondolom a kettő között csak valami DK-s olvasatban lehet összefüggés. Ezt egy banki rendszerben kb úgy kezelnék, hogy az MNB odaállítana az IT elé 5 szakértőt, rommá büntetnék őket, majd folyamatos felügyelet alá kerülne a bank. Aztán jönne a gázos és integrálnák belé.

De átsiklottál valamin, itt nem is a betörés a fő gond, már ha lehet ilyet mondani erre. biztos volt már ilyen máshol is.

De Te elfogadnál egy nagy állami "Barátság" kitüntetést attól, aki a kollégáid szerint betört a rendszeredbe? 
Nem néznének rád furcsa szemmel a kollégák? a szektortársak?
Én nem hiszem, hogy ez Neked vagy bárkinek beleférne.

Nem, a komolytalan te vagy.

 a felhasználók azonosítását és jogosultságkezelését végző Címtár szolgáltatás

a levelező szolgáltatás

a fájlkiszolgáló szolgáltatás

- beleértve a legmagasabb jogosultságú adminisztrátori fiókokat

Szóval valamennyire azért lehet tudni, hogy nem a landing page vagy a hirdetési kampányoldal szintjéről van szó. De nem érdekes, mert úgyis betörnek mindenhová. Ugyanazt szajkózod, mint a kakadu. (hazugság, nem törtek be, - hopp, nem az  - betörtek, de semmi fontos - máshova is betörtek)

Jól van Friczy, aztán minek a címtárja? Milyen címtárnak az admin fiókja? Minek a fájlkiszolgálója?

Én nem esek ám hasra attól, hogy címtár :D Fogok egy virtuális gépet, húzok rá egy Windows Server-t 10 perc alatt, nyomok rá egy dcpromo-t, és 12 perc múlva ott a CSUDÁLATOS CÍMTÁR!!!!

Majd ha meglesz, hogy ez melyik hálózaté volt: random, nem minősített  dokumentumokkal dolgozók címtára vagy a legtitkosabb doku hálózat, akkor gyere vissza ...

trey @ gépház

Továbbra is megy a bagatellizálás a részedről, látom. Rád hagyom, hogy tovább szórd az ökörségeidet, ebben nem leszek partner. El kéne döntened, hogy inkább megmaradsz szakembernek, vagy a szakmaiságodat nevetségessé  teszed, hogy bevédd a védhetetlent. Jelenleg az utóbbinál járunk. De mindenesetre ebben a threadben rám már ne számíts.

Nem to'm me' baj ha az orosz kispajtasaink azt csina'nak amit akarnak itten (itthon otthon vannak :) )? Ugyis minden az ovek, Putyin csuti pothos kispincsije meg a kis kanari madarkaja man ugyis mindent levajazott :D

Nem érzed a fals dumátok ellentmondását?

Eddig is az volt a nóta, hogy Orbán lefeküdt Putyinnak. Mindent is odaadott, mindent is aláírt, mindent elmondott. Most meg kiderült, hogy az oroszoknak úgy kellett kilopni kibertámadás keretében az infókat?

Össze kéne ezt hangolni, mert elég zavaros. Újra kéne írni a konteót, ami legutóbb akkor futott szopórollerre, amikor Orbán is megszavazta az ukránok támogatását.

trey @ gépház

ha meg csak lefekudt volna neki, de ugy nyivakol korulotte mint a kis kurva akit mar regen basztak meg, tekeri-teszi-veszi magat neki. :D

gondolom ez is arrol szol, hogy mivel mindneki csontig benyal neki, igenyli hogy egy erosebb kutya bassza meg ...vagy medve :D

Amugy meg pont azt mondom, hogy nem kellett kilopniuk, csak jobb az optikaja ha azt mondjuk "elloptak", mintha azt hogy a "a kiskazdam boldogsagaert mindent megteszek" :D

Hekkerügy a kormányinfón: Gulyás szerint az oroszok nem vittek el bizalmas adatokat

Hát ennek tényleg kivették a gerincét :-DD. Nincs itt semmi látnivaló, az oroszok jönek mennek az államigazgatás szerverein, de viszony kölcsönös partnerségi. Oké, ezzel most azt állította, h a külügy hekkerei is feltörték FSZB rendszerét? Vagy h a faszba kéne érteni? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Te, ettől a Marhapásztortól kitellik, hogy legközelebb azt fogja állítani, hogy amit az FSZB ellopot, azt a külügy hekkerei visszalopták a kölcsönös partnerség keretei között! :D Kész Muppet Show már a kormányfingó!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Azt észrevettétek, hogy tóni itt is meg Fico merényletnél is mekkora luftot rúgott!?

Nekem úgy tűnik tóni úgy megszédült, hogy azt sem tudja hova kéne lőni!

Hiszek a témát érintő szakértelmedben, mert a fajtád legkevesebb tizennégy éve folyamatosan luftokat rúg.

Amúgy vicces lenne, ha az oroszok szivárogtatták volna ki az anyagot, és amikor ez kiderülne, az érintett nyugatszopó újságírók szégyenükben elmennének a Lidlbe pénztárosnak.

:)

Örülök az Isten adta tehetségednek, hogy akkor is tudsz ennyi szósalátát ide rittyenteni, amikor nincs is mondanivalód! Az ilyen embert aranyba kéne önteni! Jó forróba!

Olyan vagy te itt nekünk, mint gyepnek a kutyaszar: kellemetlen és büdös. 

Tudod, csak a csökevényes agyban jelenik meg, hogy egy embernek van gazdája. Ezt a problémát az emberiség egy ideje leküzdötte már. Nem csodálom, hogy te erről fantáziálsz, gondolom te úgy gondolod ha neked van, mindenkinek lehet. Szerintem neked sincs, csak egyszerűen így vagy összerakva, hogy nem tudsz élni máshogy. 

Tudod, csak a csökevényes agyban jelenik meg, hogy egy embernek van gazdája.

A fajtádra utalva nem véletlenül használtam többes számot. Tudod, nem kellene megtagadnod az elmédtől az oxigént.

 

Ezt a problémát az emberiség egy ideje leküzdötte már.

Miért ragaszkodtok hozzá, hogy a valóságtagadás elengedhetetlen jellemzőtök legyen? Mert ugye a nyilvánvalón kívül pl. azt is tagadod, hogy a Földön léteznének még rabszolgák.

 

Nem csodálom, hogy te erről fantáziálsz, gondolom te úgy gondolod ha neked van, mindenkinek lehet.

Azt hittem, "ezt a problémát az emberiség egy ideje leküzdötte már".

 

Szerintem neked sincs, csak egyszerűen így vagy összerakva, hogy nem tudsz élni máshogy.

Szerintem a nyugati világban mindenkinek van, csak ti szolgálatkészen le is térdeltek elé.

:)

Nem látszik a támogatottságon. :) Ennek nem lett/lesz közfelháborodás hatása, mint korábban a gyerekbántalmazás ügynek, és/mert itt letagadhatatlan konkrétumok ki se tudnak derülni (értelmes időn belül). Én azon is csodálkoztam, hogy egyáltalán beismerték, hogy volt valami mégis, de értem a mosodás narratívát - hogy ez mindennapos és nem a kísérletek.

Pegazusban pl. a TASZ araszolgat, de ha így folytatják majd csak a titkosítás elévülése (~2051 :DDD) után lesz érdemi információ, könnyen lehet hogy akkor se, csak feketén sűrűn satírozott kötőszavakat tartalmazó dokumentumhalmaznak látszó szemét.

Szerintem a magyaroknak is "unalmas" a már-már történelmi távlatban silány teljesítményetek. A 2026-os választásra terveztek valamiféle elvégzett munkának látszó dolgot letenni az asztalra, vagy továbbra is a kritikátlan térdelés erejében hisztek? Sorban négy kétharmad után odáig talán illene eljutnotok, hogy ötödszörre legalább a kétharmad ne legyen meg Orbánéknak. Esetleg felvehetnétek pár matematikust, akik az ideológia kedvéért nem hágják meg a gondolatokat és a számokat.

:)

Sokkal kifinomultabbak és magasröptűbbek annál, hogy a materiális világban produktumot hozzanak létre: a nekik nem tetszőkre mutatnak – minő kegy, hogy ujjukat az alávalókra emelik! –, lelkük áldozatpózt vesz fel, és hótiszta ártatlansággal elsírják az ujjuk útjába esők egyéni és kollektív hibáit, bűneit.

:)

Jo hat ennek a cikknek aztan semmi ertelme. Mintha arrol irnanak, hogy a csuti pothost az orosz medve eroszakkal kenyezteti. 

"Nem birja elharitani" vs. "Nem akarja elharitani" == "Nem akar pucsitani a medvenek a csuti pothos mangalica" vs. "Vihogo kislanykent rakja oda a kis picsajat" :D

Eddig is az volt a nóta, hogy Orbán lefeküdt Putyinnak. Mindent is odaadott, mindent is aláírt, mindent elmondott. Most meg kiderült, hogy az oroszoknak úgy kellett kilopni kibertámadás keretében az infókat?

Khmm, itt élsz sok éve az országban, látod, hogy hogy csinálja Orbán a lopást. Ez csak még hitelesebbé teszi, a sztorit. Minden féllegális :)  

Szerkesztve: 2024. 05. 28., k – 20:08

A Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi központját 2015 márciusáig vezető szakember az év őszén azt mondta, hogy a kibervédelmi központ szétverésével és az állami kibervédelem titkosszolgálatok alá szervezésével „Magyarország elveszítette az összes nemzetközi képességét – egyébként zárójelbe teszem, hogy orosz gazdasági nyomásra történt mindez

 

https://youtu.be/F8IWjJDhl2w?t=1450

 

Magyarország a globális listán a 6. helyről a 35.-re csúszott, európai viszonylatban pedig a 3.-ról a 22.-re. De a helyzet még így is javult valamennyit a köztes időszak beeséséhez képest.

A Frész Ferenc által idézett mutató a Global Cybersecurity Index (GCI), azaz globális kiberbiztonsági index.

 

https://telex.hu/techtud/2024/05/28/magyar-kibervedelem-nemzetkozi-rang…

Évek óta ismeretes, hogy átjáróház a külügy rendszere. Megmondták mi a gond, mennyibe kerülne (aprópénz ahhoz képest amit minden hülyeségre költenek), a fenntartási is gyöngyök, mégsem történt az égvilágon SEMMI! Gondolom elkészült a jelentés, hogy mit kéne, hogyan, és  mennyiért, majd moszkvából mondták: nyet :D 

Mert nem tudok másra gondolni ezek után, mint a szándékosságra, hogy direkt van nyitva moszkva előtt.

-42-

És azt nem mondták meg, hogy sorban négy kétharmad után esetleg némi melót is tehetnétek a magyarországi demokráciába (azon belül a világlátásotok effektív és tisztes képviseletébe)? Mert ugye a világ nem demokratikusan alakult meg, a demokrácia nem természetes állapot, avagy a létrehozásához és fenntartásához – többek között emberi – erőforrásokra van szükség.

:)