cURL-felhasználói kérdőív 2024

Címkék

A cURL/libcurl csapata idén is várja a felhasználóknak a szoftverre vonatkozó visszajelzéseit. A kérdőívet regisztráció nélkül, május 27. végéig lehet kitölteni. (Eredeti blogbejegyzés itt.)

Hozzászólások

Elkezdtem kitölteni, mert nem néztem milyen hosszú. Felénél meguntam, beküldtem úgy. 
Minden linux csomaghoz/tool-hoz lesz ilyen? Én a libPng-dev.so -ról szeretnék egy 27 kérdéses űrlapot.

Valóban elég hosszú, meg a kérdések is furcsák. Volt elég sok kérdés, amire nem is tudtam válaszolni. Kicsit olyan ez a kérdőív, hogy curl-fetisisztáknak van, akiknek ez teszi ki az életét. Én meg csak minimum szinten használom, shell-ben, scriptekben, de még ott is inkább a barátságosabb kapcsolók miatt inkább a wget-re áll rá a kezem, curl csak kiegészítőleg megy.

Pl. kérdezi, hogy libcurl-t milyen nyelvben használok, hát specifikusan egyikben sem (shell scriptben meg libcurl helyett curl-t), vannak szoftverek, amik építenek rá, azokat használom, de saját projektem nem használ libcurl-t konkrétan. Néhol a kérdésük is elavult, hányas verziójú curl-t használom, 8.8.0, de a kérdőíven a 8.7 volt a legújabb. Az se tud érdekelni, hogy melyik social médiaplatformon kommunikálnak, meg a rendezvényükre sem megyek el.

Félre ne értsetek, király cucc a curl, szeretem a minimalizmusát, meg hogy sok protokollról tud szedni cuccot, de nem rajongok érte, nekem csak egy eszköz, mint az ls meg a grep, nem fetisizálom.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)