A Firefox partnerségre lépett az NVIDIA-val az RTX Video Super Resolution és HDR megjelenítése érdekében

Címkék

Sajnos, (egyelőre) csak 64 bites Windows-on:

Mozilla Firefox, the popular open-source browser, is the latest partner to incorporate NVIDIA RTX Video, a technology that uses AI to improve video quality on Windows PCs and workstations. The browser’s latest release taps local NVIDIA RTX GPUs to make streaming and video better than ever.

Részletek, bejelentés itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 16., cs – 11:26

Értelmetlen dolognak tartom HDR-t játékoknál. Az AI upscale jó ötlet, ami már bizonyította létjogosultságát. A kép valóban jobb minőségű lesz tőle, bár nem megfelelő beállítások mellett fura anomáliákat is okozhat. 
De egy mesterségesen generált képre ugyan mi a francnak HDR?! Teljesen jól meg lehet csinálni SDR-ben is. Ha pedig túl sötét a játékban a terület egy része, akkor át kell tervezni. Feltéve ha nem pont a sötét kivehetetlenség a cél, például horrorhatás miatt.
Filmeknél, azaz minden nem élő közvetítésnél szintén csak villanyárampazarlásra jó a HDR, a tévém fogyasztása mérhetően magasabb HDR tartalomnál. Itt is utómunkával hasonlóan szép kép érhető el SDR mellett is. 
Az egyetlen érdemi haszna az HDR-nek az élő adásoknál lenne, hogy ne fehér égbolt legyen a háttérben és hasonló HDR által jól kezel problémák. De itt pont nincs HDR. Illetve saját készítésű videónál, ahol a muster a master videó is egyben. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Partnersegre lephetnenek ceggel, ami keszit nekik egy stabil firefox api-t is. Vagy aki segit nekik, hogy olyan kenyelmetlensegeket javitsanak, amikre sok sok eve nem volt meg idejuk.

Amugy jo ez a HDR, bar nekem se fog sose kelleni eselyesen, de jo hogy van.

Odaig jutnank el, hogy nem hasznal 2x annyi eroforrast egy szimpla videohoz, mint az mpv.

Pedig igaza van. Nálam megy pedig böngésző alatt is a hardveres dekódolás, és webes lejátszás alatt 4-5% körül mozog, néha felugrik 20-30%-ra. Közben meg mpv-ben konzisztensen 3-4%. A videó felbontása itt teljesen mindegy, ha hardveresen dekódolok ki, akkor a GPU dolgozik rajta.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

kesz szerencse hogy mar minden bugot kijavitottak igy van ido a superfelbontassal foglalkozni!! :D

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!