Meghülyült a gépem, de lassan én is

Win 10, ASUS TUF A15 laptop, az egérkurzor mindig visszaugrik a bal alsó sarokba. Sajnos, a tapipaddal is ugyanez a helyzet.
Mi okozhatja ezt és hogy lehet megszüntetni (legalább annyi időre, amíg elmentem az adataimat)? Mert most így gyakorlatilag használhatatlan...

A jelenség akkor kezdődött, amikor regisztráltam magam a zephirportal.hu oldalon (szolgáltatói E-számlára váltás érdekében), de mint tudjuk, az egyidejűség nem feltétlenül jelent oksági kapcsolatot.

Hozzászólások

Tipp: a tapipaddal lehet probléma?

Ha kihúzod az egeret, akkor is ugyan ez a helyzet?

Parancssorból letiltani a touchpad-ot, és utána billentyűzetről megcsinálni a mentéseket?

Szerkesztve: 2024. 04. 22., h – 21:22

Nézd meg kérlek nekem, hogy BIOS-ban is ez történik-e. Ha nem, utána kaci mókolása.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Háááát, nem tudom, hogy mit mondjak...

Tegnap többszöri újraindítás után sem szűnt meg a probléma (a tapipaddal is és annak lekapcsolása után az egérrel is), ma reggelre kelve viszont minden rendesen működik. Vagy a reggeli hűvös tett jót (bár tegnap sem hajszoltam túl a gépet), vagy valami szoftverkomponens hülyülhetett tegnap.

Köszönöm a tanácsokat, jól jönnek, ha újra jelentkezik a probléma.

Nekem HP-vel volt hasonló. Hidegen rendesen működött, aztán melegen meghülyült a tapipad és a billentyűzet is. Mint kiderült, az akku felpúposodott, és valamelyik csatlakozót nyomta, így a különböző kontakthibák eredményeképp random hülyeségeket gépelt helyettem :-)

Nekem is volt ilyen, amikor az egér random módon elkezdett mászkálni, néha szinkronban zenével (ami nem is a laptopról jött). Megfelelő mennyiségű értetlenség és nap után kiferült, hogy bekapcsolva hagytam a ritkán használt wifis egeremet a táskában.