[POL] Zelenszkij v2.-HUNDUB

Nézem ezt a Magyar Péter jelenséget és óhatatlanul párhuzamokat kezdek felfedezni az ukrán államférfi karrierjével.
 

Első közös kapcsolódás a koruk. Mindketten évtizedekkel fiatalabbak az épp regnáló politikai elittől. Ez rendkívül fontos a fiatal szavazó generációk megfogásában és megmozdításához.

Épp megfelelő politikai kapcsolati tőkével rendelkeznek. Mindketten háttéremberek voltak a politikai karrierjük előtt. Zelenszkij a produkciós cégén keresztül jó kapcsolatokat ápolt az ukrán politikai háttérelittel, ugyanez elmondható Magyar úrról is. Ugyanezen okok miatt mindkettőjüknek remek rálátásuk van az épp regnáló hatalom hátterére.

Ugyanazt a kottát használják. Nálunk kicsit áthangszerelték a nyitányt, mert itthon az emberek szeretik az antihősöket és könnyebben szavaznak egy kitálaló ex-pártmunkásra, mint egy humoristára, de a dallamok (korrupció, politikai elit túlkapásai) megvannak.

Nagyon hamar megvannak a háttérembereik. Zelenszkij gyakorlatilag a filmes cégét vitte egy lépcsővel feljebb. Magyar mögé is pillanatok alatt, a semmiből beálltak.

Mindketten egy ellenzékileg széthullott környezetben léptek színre. 2019 ben Ukrajnában közel három tucat jelölt indult. Ha ebből leszámoljuk a két nagyot és a regnáló hatalom által indított szalámizó jelölteket, akkor közel tucat önálló jelölt maradt a színen. Ugyanez a mostani magyar helyzet, tetézve az itthoni ellenzék teljes hitelvesztésével.

Jó időben jelentek meg. Ahogy korábban is jeleztem, egy országgyűlési választást nem lehet fél év alatt felépített arcokkal megnyerni. Zelenszkij kampányát 2015-ben kezdték el felfuttatni (Nép szolgája TVműsor) és négy évvel később 2019-ben ért célba. Magyar Péterék számára a mosatni választás egy rendkívül jó lehetőség megalapozni a 2026-os megmérettetésre.

Szóval, popcorn mikróba, pénzt az NGOkba, mert hacsak nem lesz Magyar úr bedarálva a hatalom által, vicces választások elé nézünk.

Hozzászólások

A csávó ledaralja a mostani ellenzéket. Hogy ez kinek az érdeke? A Fideszé. A valódi tét jelenleg az EP választás, jó eséllyel ebben a regnáló ellenzék kevesebb szavazatot tud szerezni, mint eddig. Az ok pedig az ellenzékdaráló üzemmódban működő mp lesz. Divide et impera. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A Bizottságnak van érdemi hatásköre, EP legfeljebb tanácskozhat.  Így júniusi választáson sem az EP választás a lényeg, sokkalta inkább az önkormányzati helyekre történő szavazás eredménye, ami kihatással lesz a Magyarországon élőkre. Felőlem az összes Fideszes mehet Brüsszelbe :-) minél meszebb vannak, annál jobb. Foglalják el Brüsszelt! Hajrá!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha ennyire lenyegtelen, akkor miert akarja az osszes politikai ero maganak, EU szerte?

Az onkormanyzati valasztasok vannak amugy rank egyertelmu hatassal, de MZP valoszinuleg most sem bukik meg a varosunkban, egyszoval a varos tovabbra is belehugyozik a ventillatorba, azaz szopunk tovabb. :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

> Ha ennyire lenyegtelen, akkor miert akarja az osszes politikai ero maganak, EU szerte?

Hát erre legfeljebb tippelni tudnék, hazai viszonyok közt a fizetés lehet vonzó. Illetrve az h esetleg nincsenek tisztában feleslegességükkel, vagy ha tisztában is vannak vele akkor nem érdekli őket a fizetési papírt szemlélve. Meg hát mivel ez a demokratikus bábszínház része, ezért a bábok résztvesznek az előadásban. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha ledaralja az ellenzeket, az jo. Ez az ellenzek jobb, ha nem nyer. Fleto mar volt hatalmon, ezert van 14 eve Fidesz 2/3.

Ha eltunik ez a bagazs, akkor idovel felepul egy vallalhato ellenzek, akiknek nincs koze az elozo vezeteshez. Nem tudom, hogy MP benne lesz-e, de Fleto es haverjai biztosan nem.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Hogy ez kinek az érdeke? A Fideszé.

Erre azért nem vennék mérget. A jelenlegi ellenzék nagyon kényelmes helyzetet teremt a Fidesznek. Vannak jól bejáratott mumusok (Gyurcsányék), vannak jól bejáratott propaganda-panelek ellenük. Másrészt van egy hatalmas "mocsár", akik igazából jól elvannak a jelenlegi tehetetlen ellenzéki szerepükben. Egy példának: ott van pl az MSZP. Közvélemény-kutatásokban kb mérési hibahatárral vetekszik a támogatottságuk. Mégis mindig megjelennek, mindenről IS van véleményük nekik is, a (nem kormánypárti) sajtóban felülreprezentáltak. Ha a Fidesz által ügyesen kitalált választási rendszerben muszájból felmerül az összefogás, MSZP-ék mindig azonnal ott vannak az első sorban. Egy bukott brand, ami egy képviselőnek nem hiszem, hogy bármi előnyt hoz. Sőt talán ellenkezőleg, egyénileg indulva szerintem jobb eredményt lehetne elérni, mint ennek a pártnak a színeiben. És mégis van pár képviselő, akiknek valamiért megéri ebben benn maradni, ezt fenntartani.

Felmerül a kérdés: ki tartja életben még mindig ezt? És miből?

Én nem tartom sokra Magyar Pétert, egyáltalán nem gondolom, hogy - pár hónapja még a NER kőkemény haszonélvezőjeként - megérdemelten került a mostani helyzetébe, de ez az egy haszna meglehet: végre kitakarítja a zombi-pártokat az ellenzéki oldalról.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

A DK egy kicsit más helyzet, de azért nem nagyon. A DK 2018-ban asszem 6%-ot ért el, a parlamenti bejutási küszöb határán egyensúlyoztak. Aztán hirtelen jött a #gyurcsányferencvezetteellenzék kampány a kormány részéről, és lám, fel is jöttek 15%-ra. Mintha csak a Fidesz nekik kampányolt volna... de - ahogy linkelted - let's not jump to conclusions :)

A másik, hogy utána sokan (politikusok és szavazók) is azért húznak hozzájuk, mert - a választási rendszer ügyesen kitalált sajátosságaiból adódóan - az legerősebb ellenzéki párthoz racionális húzni, ha valaki kormányváltást akar. Na ezeknek a szavazóknak egy része a jelenlegi helyzetben a fenti logika miatt fog átpártolni Magyar Péter-hez. A DK-nak sem annyira jó ez.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

nem jó, persze, a legkisebb lemorzsolódás sem vágyálma a pártoknak, de ha valami túléli ezt az ellenzék-kisöprést, az a dk: a moslékban (külön-külön mérve) stabilan az egyértelműen legerősebb, a fideszhez és az mhm-hez hasonlóan fegyelmezett és elkötelezett szavazókkal, a fanatikus magban a messiás jelenség ott is adott (feri-faktor), stb

a moslék egyéb gusztustalan morzsáinak eltűnése persze örvendetes (még átmenetileg is, mielőtt a rosszemlékű nevek újra felbukkannak a "legerősebb ellenzéki pártban")

Ez a status quo jo a Fidesznek, ez vitathatatlan. Azonban meg jobb a Fidesznek, ha a valasztok szemeben az ellenzek onmagat daralja be - az ellenzeki szavazatokkal.  Jo pelda erre a legutobbi valasztas, ahol egy program nelkuli vallalhatatlan senkit probaltak eloretolni a program nelkuli vallalhatatlan senkik, hogy mas vallalhatatlan senkiket valtsanak le. Ez a resze budapesten es a nagyobb varosokban zajlik leginkabb; az ellenzeknek nem igazan van mondanivaloja a tobbi videki szamara, azon kivul, hogy bigott agyatlan bugrisok, mert a Fideszre szavaznak - ezzel gyakorlatilag mar elore elintezik, hogy azok se szavazzanak rajuk videken, akiknek a toke tele van a Fidesz politikajaval. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2024. 04. 11., cs – 09:10

Igen, a dolog érdekes. Már csak egy kérdés. Azt tudjuk, hogy a Zelenszkij-project kitalálója, és finanszírozója ki volt. Szerinted itt is ugyanaz? Jó, ez volt a költői.

A két ország társadalmi (gazdasági) helyzete elég különböző, miből gondolják akkor, hogy ugyanúgy működni fog?

Vagy úgy gondolják, hogy a tömeglélektan mindenhol egyforma?

Ezt senki nem tudhatja, ahogy a sikeres tvműsoroknak is van franchise és házi gyártású klón változatai a politikai vonalon is van ilyen. Ahogy mások is megjegyezték, van ahol bejött valahol nem.
A tömeglélektan mindenhol ugyanaz , csak egy kicsit kell igazítani a helyi sajátosságoknak megfelelően.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ehhh ... a vége felé +int kölleni fog a dk pénze -> fletó felajánja kláraasszonyt miniszterelnöknek, ez + büdös neki -> vótmá effektus ...

nem lesz 2/3-ad, csak 58% ... és ??? ... a  nemzethy hazzaffy fúúútballisták újra röhögnek a markukba

Ha a párt mögé néhány kellően gazdag kettős állampolgár beáll arcnak, plusz mindenről meglengetnek egy-egy olcsó számlát akkor le lehet lőni a Közbeszédet.
Bátornak kell lenni. ki kell teregetni a kampányszámlákat a kampány közben úgy, hogy a NAV se tudjon beleállni. Az emberek imádják a transzparencia és a NAV szivatás illúzióját.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Minden pofon jó helyre megy még ha egy ilyen balfasz is adja.
Ha csak annyi kijön belőle, hogy Gyuccsány és Pocak eltűnik a gecibe akkor már elégedett vagyok.
 

Oké. Nézzük a tényeket. Amit MP és az exe dobálnak egymásra, az mondjuk nem igazán bizonyítható. De az tény, hogy a csávó titokban hangfelvételt készített az exével folytatott irányított beszélgetésekről. Ezzel házalt az ügyészségen. Ezek fényénében elmondható róla, hogy egy sunyi féreg? Te megbíznál egy ilyen emberben, akárcsak akárcsak beosztottként ne adj' isten vezetőként? Tényleg vannak olyan elvetemült orbán-fóbiások, akik inkább egy ilyen alakot támogatnának?

Én megmondom nyíltan: a Fidesz jelöltjein kívül '94 óta (akkor voltam első választó) nem szavaztam másra. Miért? Mert akkor még liberálisnak számítottak, új arcok voltak. Deutsch Tomival és Fodor Gáborral együtt buliztunk. Utáltuk/utáljuk a komcsikat. Sokat változtak az idők során, néhány dologban nem értek egyet, de a fő kérdésekben igen. Be kell valljam, hogy voltam úgy, hogy én is elkívántam őket a halál f.szára, de eddig még nem volt soha vállalható alternatívájuk. Most sincs. MP és a köré gyűlt hiéna bagázs vállalhatatlan.

Tolhatják persze, rengeteg pénzt fognak elégetni, amit költhetnének értelmesebb célokra is. Mert ez az egész hókusz-pókusz az ellenzék megosztásán kívül semmi másra nem jó. Nem tudom elképzelni, hogy hány fideszből kiábrándult szavazót tud majd maga mellé állítani, de talán mérési hibaszázalék alattit.

Apuka meg csak hátradől és élvezi a műsort.

#ennyi

[Falu.Me]==>[-][][X]

Rossz hírem van, tele van ilyen Orbán fóbiasokkal az ország. 

Amikor az egyik - férfi - kolléga hatterkepe mp, amikor a kollégák előre kinyomtatott szavazolap-sablonra ikszelgetnek, majd azt kiragasztjak a kapujukra - nos, igen, tele van ilyenekkel. A vallási fanatizmus működik. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

De az tény, hogy a csávó titokban hangfelvételt készített az exével folytatott irányított beszélgetésekről.

Igen, ez tény. Azt nem tudjuk, hogy a felvétel titokban készült vagy tudott róla az ex is. Esetleg szándékosan, alaposan megtervezetten készültek. Nem mondom, hogy így készültek, de látható, hogy egy kis tény mutathat valamit, de annak ellenkezője is lehet igaz akár.

A tömegeknek nem kell bizonyíték, csak a egyezzenek az állítások a saját fejükben felépített valósággal.
A tömeg szemében az ellenséget gyengítő ember, függetlenül attól, hogy kicsoda vagy emberileg megkérdőjelezhetetlen az egy hős.

Közel sem égetnek el annyi pénzt mint a Navalnij projectbe. Ott olyan 2-3 milliárd dollár ment el. Ehhez képest az Mo.-s 750 millás választási bukás aprópénz. Viszont arra jó volt, hogy a mostani ellenzéket végleg elengedjék és a nulláról kezdjenek építkezni.

Nem a Fideszből kiábrándultak a célközönség és nem is  jelenlegi ellenzék, hanem az ingadozók és a preferencia nélküliek. Mo.-n irgalmatlanul (30% feletti) magas az elkötelezetlen szavazók szám, akik javarészt azért szavaznak a Fideszre mert nincs jobb. Ezek a szavazók hihető és hiteles, centralista emberre és pártra várnak. 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> De az tény, hogy a csávó titokban hangfelvételt készített az exével folytatott irányított beszélgetésekről.

A tény az, h hangfelvétel készült.

> Ezek fényénében elmondható róla, hogy egy sunyi féreg?

Nem, nem mondható el.

> Te megbíznál egy ilyen emberben, akárcsak akárcsak beosztottként ne adj' isten vezetőként?

Igen, meg.

> Tényleg vannak olyan elvetemült orbán-fóbiások, akik inkább egy ilyen alakot támogatnának?

Igen, tényleg vannak.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én nem szivesen látnám Magyar Péter pártját sem kormányon. Olyan kormányra vágyom, ami nem kampányol 0/24-ben, hanem kormányoz! Szerintem Magyar Péter sem lenne munkás miniszter, ő is a zsebeit tömné. Az viszont jó lesz, ha az ellenzék átalakul, az még jobb lenne, ha a fidesz is menne az SZDSZ, MDF, Kisgazdák után a picsába!

>>munkásminiszter:), mindenszar, jakukontent

Hát a biztonsági szervezet kevés nagyon. Rosszul van megcsinálva nagyon. Rossz emberek vannak. A rosszakat el kell ítélni. Ja. A rosszakat el kell ítélni. Akik bűnösek, szenvedjenek. Ez az az a szeretet ünnepe, ez a majális. Mindenkit szeressünk, békében éljünk. És nem szabad rosszindulatúnak lenni, mert elég sok a rosszindulatú ember, sajnos, és nagyon sok a veszedelem, amire már oda kéne figyelnie a sok embernek. Most nem itt jelenleg, hanem amilyen infláció folyik itt ebbe a rendszerbe’. Most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket, a népeket, egymást. Mindenki egyért, egy mindenkiért! Legyen tánc meg zárcsökkentés!      

Sok fog azon múlni, hogy a patás mit lép arra, hogy tisztán látszik, a vezérkar és a slepp parazita része egyre növekszik, s egyre pofátlanabb. Ha nem tud/akar hozzájuk nyúlni, akkor menthetetlenül elindulnak a SZDSZ...stb. úton. Ami valószínűleg azért még hosszú ideig tart, feltéve ha egyszerre csak nem lesznek hirtelen nekünk is kettős állampolgárságú minisztereink. :)

A normális ellenzék létrejöttéhez azért idő kell. Most egy olyat se látok a palettán, akiből lehetne.

Jelenleg szerintem, az ország szempontjából, az lenne a jó, ha képes lenne gatyába rázni a bandát, akár ha csak belsőkörökben ismerté váló látványos, iránymutató tisztogatással.

Szerintem az első verzió lesz lassú általános agóniával. Tudom, pesszimista vagyok.

Eloszor meg kell probalni oket nem beszavazni, mint ahogy 4 evente befogott orral teszik az emberek. Ertelmes ember nem fog ebbe az o1g facebook poszt versenybe beszallni, ettol fogva alternativa sem lesz.

Amig egyik oldalrol levitezlett tobbszorosen megbukott kommunista utodpartok, masik oldalrol meg chatgpt generator human manifesztumjai versenyeznek, addig marad ez a szellemi sivarsag.

Én Prigozhin-nal látok sok hasonlóságot Magyar Péternél. Mindkettő a rendszert szolgálta, aztán hirtelen felállt, hogy felborítsa a korrupt vezetést. Mindkét esetben nem a kedves vezetőt okolták, hanem az őt körülvevő korrupt hatalmi elitet. Mondjuk Péter még nem esett ki az ablakon.

Gondolod, hogy az FSZB nem fog lépni, ha nem az ő emberüknek áll a zászló!?

KGBéla már Moszkvában, Gyöngyösi Márton támogatottsága nincs ezen a szinten, a Kremlbe baráti magánlátogatásra hívott Gyurcsány és Dorbrev elvtársak pedig remélhetőleg előbb utóbb bekerülnek a megérdemelt történelmi süllyesztőbe végre valahára.