Az MSI végül reagált és állásfoglalást adott ki a hibás Z790 alaplapjaival kapcsolatban

Címkék
MSI Product Statement
byu/CND_CEM inMSI_Gaming

Az MSI reagált a hónapok óta tartó, Z790 alaplapjaival kapcsolatos online panaszokra:

  • Az MSI vállalja a felelősséget, és cserét ajánl az érintetteknek
  • A meglévő, működő Z790 alaplapok használata biztonságosnak tekinthető, nem kell pánikba esni

Részletek itt.

Hozzászólások

1x vettem eletemben MSI alaplapot (meg sok eve), az se mukodott, azota inkabb nem eroltetem ezt a gyartot :)

Ezt így nem lehet kijelenteni, egy termék utáni tapasztalat után. Hibásat minden gyártótól lehet venni. Nekem nem volt még bajom az MSI-vel, de drágállom egy kicsit a cuccaikat. Bár van egy MSI Mortar B450 alaplapom, az 5 éve nem volt rossz áron, és korrekt, mai napig megbízhatóan működő cucc.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

> Ezt így nem lehet kijelenteni

mit? hogy _en_ kerulom a gyartot a rossz tapasztalat miatt? miert nem?

ha veszel egy zoldsegesnel almat es kiderul hogy rohadt belul (pedig kivul szep fenyes volt, draga is volt), legkozelebb is nala vasarolsz? es ezt egy alma alapjan eldontod?

Szerkesztve: 2024. 04. 08., h – 10:13

MSI - régen (90-es, 2000-es évek) jó volt. Az utóbbi években meg már inkább inkább a tiszta bugos biosról/efi-ről/firmware-ről lehetett megismerni őket. Véletlenszerűen lehal post-nál, nem ad képet a monitorra, nem bootol usb-ről, nem bootol hálóról, nem bootol ha nincs bedugva billentyűzet, nem jön vissza sleep-ből (ezekből tetszőleges számú válaszhatható).... De az űrhajó-irányítópult BIOS az musthave. Természetesen a hozzá tartozó laggos, 1 másodperces delay-jel közlekedő egérkurzorral, amit amúgy se használnál. Közben a prociventivel felszáll a gép, mert nyilván CPU-val van számolva az összes forgó ventillátor és effekt.

Na de... Ezek nem csak az MSI-re igazak, hanem pl. az Asus lapokra is.

"Sose a gép a hülye."

Nekem a legfrisebb ilyen jellegű "sokk" a Kinder tojás. Húsvétra kapott a gyerkőc párat a nagyszülőktől (mi nem veszünk ilyesmit).

Mikor én voltam gyerek, akkor is voltak benne gagyi dolgok, de többnyire valami jó kis összerakós volt, időnként 1-2 tényleg jót és ötletest is ki lehetett fogni. Most? A leges leggagyibb, szemétkupacról összehordott műanyag a kinézete és minősége; vagy össze se kell rakni mert egyben van, vagy kb. ilyen két darabot összepattintasz és kész (ami annyira gagyi, hogy kb. ahogy hozzá érsz szét is hullik megint). Kb. 10 másodperc "élményt" ad - vagy még annyit se.

A csokiról meg ne is beszéljünk.... Nem sokkal vastagabb mint a fólia amibe benne van.

"Sose a gép a hülye."

Mióta használok konektoros fogyasztásmérőt, megtudtam h. a BIOS-ban a gépek kb. full CPU load-al mennek, amíg ki nem lépsz a BIOS-ból. Legalábbis a fogyasztási érték látványosan ilyen magas. Aztán persze ez a speciális cpu load lehet h. nem összehasonlítható azzal a load-al amit pl. rendering közben csinál hasonló áramfelvétel-fogyasztás mellett.

Holott azt hinné az ember h. "BIOS? ugyanmár az mi terhelés egy ilyen bika gépnek!". Ez amúgy uefi-vel is nagyon hasonlóan van, ami már érdekesebb dolog mert pl. a sokmagos processzorok inicializációja majd elaltatása ilyen modern környezetben mehetne jobban (energiatakarékosabban) is.