Polt nem ura a helyzetnek - ez a baj

Fórumok

Tehát a felvételen arról beszél Varga, h "ez" azért történhetett meg, mert Polt nem ura a helyzetnek az ügyészségen - és e felett ő, mint hivatlaban lévő igazságügy miniszter sajnálkozik. Mi takar az ez?

Arról beszélnek, h Schadl Rogán meg Gergő embere és nem tudták megmenteni mert nem volt lehetőségük. Az ügyészségi nyomozati anyagban a rájuk terhelő dolgokat kihuzatták (vélhetően az  IM nél dolgozó Martonovics Bernadet útján). De a lehallgatás folyamatos és újabb anyagok is kerültek emiatt a nyomozati anyagba - ez amit Polt nem tud megakadályozni, és ezért nem ura a helyzetnek. Ezért azt akarja Rogán miniszter most h a Varga beosztottja az IM-nél ez a Dani menjen át az ügyészségre és nézze meg, h mik kerültek megint bele a nyomozati anyagba. 

Tehát ezek alapján megállapítható, h az igazságügyi miniszter közreműködik a beosztottai útján a nyomozás manipulálásban. Továbbá úgy tünik h itt egy olyan dologról van szó, amiről egy sor embernek tudomása van, Schadl kapcsolatáról Rogánnal meg Gergővel, Völnernek, Daninak, Bernadettnek, Poltnak, az eljáró ügyészeknek - hogy itt úgy kell maipulálni a nyomozást, hogy ellehetetlenítsék majd a vádemelést. illetve csökkentsék a felróható bűncselekményt. 

Hogy lehetne ezt minősíteni? Egy normális országban ebbe azonnal belebukik a kormány és a nevezettek pedig egyből vizsgálati fogságba kerülnek!

Szeretném kiemelten hangsúlyozni, h itt egy olyan büntett folyományáról van szó, nevezetesen a devizahiteles csalás, ami jelenetőségében messze túlmutat a fenti botrányon, annak társadalomra gyakorolt roncsoló hatása valódi katasztrófa, amelyet tönkrement életek, öngyilkosságok, súlyos betegségek kialakulása, kivándorlás, népesedési mutatók romlása és teljes morális kétségbeesés jellemeznek. Ezen bűncselekmények haszonélvezőiről van itt és most szó, akik a hasznukat az általuk kiépített és felügyelt korrupt végrehajtói karon keresztül realizálták.  

(ebben a topikban  non comme il faut Varga és Magyar magánéletéről, iletve a Magyar ellen folytatott karaktergyilkosságról értekezni, arra ott van másik topik, amit már széttrollkodtatok)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 03. 28., cs – 21:19

Varga implicit azt mondja ki, hogy Polt felé elvárás h megakadályozza az új felvételek Schadl-Völner féle nyomozati anyagba kerülését, aminek Polt bár próbál, de nem tud eleget tenni - és ez az amit sajnálatosnak tart. Nem azt tartja sajnálatosnak, hogy az ügyészség nem független, hanem h Polt bénázik.  Indirekten minden korrupciós feltételezést igazól Varga Polttal összefüggésben. Polt tevékenysége a nyomozás manipulálására irányul és nem annak törvényes lefolytatására. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kik Schadl szülei? Elhangzik h a szolgálatoknál voltak...Melyiknél? Amelyiket Rogán felügyeli?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az biztos h büncselekmény, h Rogán neve felmerül egy bőnügy kapcsán, de az igazságügy miniszter a beosztottja újtán kikémleli aaz ügyészségen a nyomozati anyagban, h milyen terhelő bizonyítékok vannak Rogán ellen és azt közli vele. Nyilvánvaló, hogy ez oylan helyzetet teremt, hogy Rogán még a vádemelés elött fel tud készülni arra, h mivel fogják vádolni. Az pedig egy újabb bűncselekmény, h az ügyészekkel kihuzattják a Rogánra terhelő bizonyítékokat. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Völnert is tájékoztatják az ellene való nyomozásról a vádemelést megelőzően fél évvel, erről a tájékoztatásról az igazázságügy miniszternek tudomása van,  mégsem tesz semmit. Hogy lehetséges ez? Okkal kell feltételeznünk h kormány tudott  a történtekről, és nem Varga döntött itt bármiben, őt csak informálisan utasították h mit várnak tőle az ügyben.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mostantól Rogán Antal is tudhatja, ki az a Tóni

Hát beszarok. Mi az a vesztegetés elmulasztása? Ez hülye! Arról kéne meggyőzni a közvéleményt, h az ügyészség nem az intézményi csalás szinonímája, erre képesek ezt a kretént beszéltetni. Hát nem jártak sikerrel, engem nem tudtak meggyőzni! Még Rogán nevét sem volt képes kimondani. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem kis teljesítmény ennyi marhaságot összehordani. 

Most h kicsit eltávolodtunk Hajdú Péter Varga Judit interjútól időben, feltehetően már inkább a helyiértékén látjuk azt! Nyilvánvaló, hogy ez az interjú valami egészen botrányos dolog volt, ami minősíthetetlen. És megint Magyarnak lesz igaza azzal kapcsolatban is, h a volt feleségét zsarolja a hatalom valamivel. Fogva van a nő és nem önszántából csinálja, amit csinál. Egyszerűen nem képzelhető el kultúremberről olyan elvakult harag a volt házastársa irányába, hogy egy ilyen, ennyire megalázó helyzetben adja ennek tanubizonyságát. Hogy egy volt miniszter, ráadásul aki olyan kiválló intelektussal bír mint Varga, ilyen mélyre süllyedjen -  erre racionális magyarázat csak az lehet, h nem önszántából csinálta. Saját magát járatta le az egész ország, a családja, a gyerekei elött. Ennek nagyon komoly indokának kellett lennie! És ha haragszik is a volt férjére, az nem elég komoly indok ehhez. Másnak kell itt lennie!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Számít?

Magyar eddig nem tagadta a nagyobbik fia verbális abuzálását. Lehet a végén megjelenne még egy hang ellene? Magyar jelenleg is passzív-agresszív kismalacként üzenget. Nem mondja ki, csak üzenget. Talán így akar megalkudni?

Végtelenségig folytathatnám, de szerintem nem érnek ennyit. Tfh mindenben Magyarnak van igaza. Na és? Mit tudna egyedül tenni? DK-nak szavazatokat hozni max, de most tőlük veszi el. Fidesznél emiatt arra számítanak, hogy GyF fog rálépni a torkára, mert rájuk veszélyesebb.

Szetem már most is elég sok Fidesz szavazót bizonytalanított el. Morálisan kivégezte az orbán kormányt. Már le kellett volna mondania Orbánnak meg a bandájának, egy ilyen botrány után! Ennek ellenére kapaszkodnak a hatalomba, akkor a választók egyre jobban ki fognak ábrándulni a Fideszből. Simán lehet h a Fideszen belül is forradalmat indukál a helyzet, és onnan fogják orbánt lelökni a trónról. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az sem volt túl valószínű két hónappal ezelött, h lesz egy MP aki két perces felvétellel úgy rogyasztja térdre a NERt, amire az egész ellenzék nem volt képes még soha; még Simicska sem! Amikor már volt minisztereket áldoznak be, teszik nevetség tárgyává a politikai túlélésük érdekében, hát ott már nagy a baj! Eleve h MP jelenség megtörténhetett mutatja, h nem ura helyzetnek a Fidesz, úgy mint Polt az ügyészségen! Lehet valahol valakik kiadták a kilövési engedélyt Orbánra? Ezt nem hiszem, MP nekem önszintének tűnik. Nem olyannak aki szerepet játszik. Tehát az egyik narratíva, h  Fideszen belül lévő tisztességes emberek reagálnak, a másik, amikor a Fideszen belüli törekvők megérzik, h a főnit meglőtték és erősen vérzik, akkor a torkának ugranak. Vagy hát azt is lehet, h a Fidesz valóban képtelen saját magát korrigálni és úgy ahogy van, egészben lesz a sírba temetve. 

Ha nem mennek jól a dolgok,akkor a Fideszes korrupciós hálózat finanszírozása is ellehetetelenül, és ezzel oda Orbán hátországa. Ezért volt nagy kár, h kinytották az EUs pénzcsapokat. Különben Orbán már a ravatalon lenne elvágott torokkal! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Vagy nem akarod látni. Morálisan sztem a Fidesz megsemmisült. Ki lett mondva h a király meztelen. A kérdés csak az, h a kimondottan meztelen király mégis hogyan tudna még uralkodni a továbbiakban? Ahogy eddig? Hát úgy biztos nem! Akkor h máshogy? Fegyverekre támaszkodva? Már Rogánban sem bízhat, azon is mindenki röhög. Arról szóról, h "ügyészség" az embereknek az intézményesített csalás jut eszébe...az állam kérdőjeleződik meg.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Morálisan sztem a Fidesz megsemmisült.

Egyesek szerint – akik magukat olykor a többség szószólóiként állítják be – ez már 2010 előtt megtörtént. Más, térdre borult narrátorok szerint utána. Most mi az újdonság?

 

Ki lett mondva h a király meztelen.

Állítólag Orbán ~hetente megbukik, és aztán egy hétig sír a sarokban. Lassan tizennégy éve!

 

Fegyverekre támaszkodva?

A legutóbbi, MZP nevű fegyver rosszul sült el azok számára, akik felemelték. A 2022-es szerepléssel tulajdonképpen a pártok közötti választási együttműködést mint a választópolgárok felé kínálható termék minőségét rontották le, melynek következménye lehet, hogy 2026-ban nem egyesült erővel, hanem egyenként, erőiket megosztva állnak ki Orbánék ellen, na meg az MHM-, és talán a 2RK ellen. Sőt, ahogy nedves álmaidból szemünk elé csorog: Magyar Péter pártja ellen is! Vajon e sokaság szavazóinak száma hogyan aránylik a Fidesz ~fix szavazótáborában krumplit majszoló emberekéhez?

A kormányváltáshoz vagy szövetségben kell indulni, vagy egyedül kell sok szavazatot szerezni. A térdelők a szövetségben való indulást az előző két választáson mint alkalmatlan eszközt mutatták be. (Jóindulatú megközelítésben: azt mutatták be, hogy ők alkalmatlanok ezen eszköz kezelésére.) Egyedül meg melyik párt lehet képes a szavazatok többségét megszerezni? Orbán leghatásosabb fegyvere, hogy a hangos, térdelő idióták nem tudják befogni a pofájukat, és ezzel a szavazófülkékhez terelik a pártfelhozatalt ~realistán szemlélőket (gyk. nem azt állítom, hogy a ~realista szemlélők Orbánra szavaznak, hanem azt, hogy nem a térdelő idiótákra).

Vicces lenne, ha a 2026-os választás után a Fidesz–KDNP a parlamenti képviselők 55%-át adná, az MHM meg a 15%-át. Megnézném a térdelők arcát, amikor egyszerre szűnik meg végre a kétharmad, és lesz kétharmad feletti többsége a "széljobbosoknak"*. :D

 

az állam kérdőjeleződik meg.

Nem. Legfeljebb az azt irányító földi halandók.

 

 

* nem én mondom, hanem belföldi és külföldi térdelők szélsőjobbosozták le az MHM mellett a Fideszt is (a HUP-on szintén olvastam egy-kettőtől, tehát biztos igaz!)

:)

A kormányváltáshoz vagy szövetségben kell indulni, vagy egyedül kell sok szavazatot szerezni.

Elsőkörben az kell hogy létrejöjjön a Fidesz és a DK mellett egy harmadik tömb, ami meg tudja szerezni a szavazatok kb. 15 %-t.
Magyarnak eddig úgy tűnik hogy reális esélye van arra hogy a kispártok (Momentum, LMP, PM, MSZP, MZP..etc) szavazóit az 5 százalék alá vigye, kisöpörve őket a közéletből.
Ezzel a Fidesz számára kényelmes időszak érne véget.

>>Utóbbi most egyértelműen nem teljesül

a _közbeszéd_ mp vélt vagy valós jellembeli hiányosságairól és vj házassági problémáiról szól

>>előbbivel meglátjuk hogy mi fog történni. 

összefognak megint, és Összefogás lesz a neve

a _közbeszéd_ mp vélt vagy valós jellembeli hiányosságairól és vj házassági problémáiról szól
 

Meg arról, hogy a gatyás asszony ott hagyta a 3 gyereket Magyarnak, mert ő karriertáncot járt, aztán amikor hazament, ordítozott, pofozkodott. De mivel elkövetett buta politikai hibákat, ezért Orbán kibaxta. 
A Magyar Pétert  és családját Gulyás haverja vitte be a fidesz felső köreibe. Varga a férje hátán mászott magasra, és saját butasága miatt zuhant hatalmasat. Varga egy avasi sokadrendű ügyvéd lenne Magyar nélkül, most meg asztalos inas.

Gulyás hibás káderpolitikája miatt van bajba. Egy árulót és egy tehetségtelen minisztert vitt a nagymester nyakára. Csodálkoznék, ha Gulyás karrierje nem érne véget a fideszben!

Gombalevest ebédeltél jakubovicsnál?

Összekevered MP-t az MHM-mel. 2018-ban, amikor még valamennyire Jobbik volt a Jobbik, közel 1,1 millió listás szavazatot kapott. Az országgyűlésbe bekerült "ballibek" meg összesen 1,4 milliót. Szóval vagy az MHM vagy esetleg a 2RK lehet az, aki képes sok szavazatot magához vonzani. Ők már régóta jelen vannak a közéletben, ismertek a nézeteik, míg MP egy a Fideszből jött fideszes tróger. Sok hülye választópolgár van, de szerintem annyi nincs, amennyi a "reális" elképzelésedhez kellene. Megjegyzem, az "LMP, PM, MSZP, MZP" eleve 5% alatt van.

:)

Vèleményem szerint Varga nem volt éles kés a fiókban, de annál agresszívabb stílusú. Ő neki soha nem voltak kiemelkedő politikai gondolatai, ő csak felmondta a kötelezőt. Novák sem egy okos nő, azt képzelte magáról, hogy királynőnek koronázták meg, aztán Orbán eldobta mint ahogy a lánya tette a pelenkával.

Őket Orbán bábnak használta. Varga abban bízik, hogy folytatólagos lojalitásáért visszakerülhet a kondér közelébe. Még a gyerekeit is feláldozná a politikusi karrierért.

Az mindenképpen érdekes, h miután lemond a tisztségeiről, országgyülési képviselőségről is azzal, h visszavonul a közélettől, erre most a közélet közepén van ismét! Miután elküldték, hívásra rohan vissza hazudozni? 
Amúgy igen karrierista, mert ha EU-s képviselő lett volna, akkor h oldják meg gyerekek láthatását?  Reptetik őket Brüsszel és Budapest között?  Vagy Magyar is kapott volna valami állást ott, h egy országban tudjanak rendesen iskolába járni? 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nekem az az érdekes, hogy kegyelmi ügyben néma. Pedig az ami igazán közügy. Bulvár műsorban meg  önként felolvassa azt amit elé tesznek. Ez a nő nincs tekintettel a gyerekeire, csak az hajtja, hogy visszakerüljön a közéletbe. Ha ez nem jön össze, akkor asztalos karrierje lesz.

Remek! Vádoljuk meg MP táborát a fideszesek idegességével :-D 
Javallom elolvasni FB-on a kommenteket, jobb ha ott fideszes  -se prominens személy, se szimpatizáns - nem nyilvánul meg, mert lenyelik keresztbe az illetőt. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az ilyen hurrámentalitásról általában az jut eszembe, amikor trey a réges-régi HUP-pal kapcsolatban a verbális felajánlások és a tényleges segítség arányáról beszélt. Meg az elmúlt ~tizennégy év, amibe az emberi faj eme nagyszerű példányai rendszeresen beleszartak, és kibaszták az ablakon.

:)

Mán h mi bizonyított? Hogy kommenfarmokat használnak? https://imgur.com/f9rfnbj.png ilyenek lájkolták VJ postját. Vagy h Rogánék rendelték ezt meg? Vagy h az orbáni állam szereplői bűnöznek? Nem, nem bizonyított, csak épp a volt igazságügyminiszter ismerte be. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem láttam a bankszámla kivonatot az utalásról :D
MInden esetre Fidesz bőven költi a _mi_ pénzünket MP lejáratására, abból a keretből biztos futotta iylesmire is. egébként is fizetik a magyar bérkommentelőket. Ez ilyen debilségi verseny, h valamelyik párt képviselője ír FB ra valami tacepaot, és akkor a "szimpatizánsok" illtve fizetett bérkommentelők odalelkesednek valami panel mondatot alá, és akkor kinek van több lelkesedője v. tudom is én mi lehet a lényeg az egészben. Onnan lehet tudni, h ez így megy, h ha kérdezel valamit amire reagálniuk illene, akkor sem poszt szerzője, sem kommentelők nem tudnak/akarnak rá válaszolni. Szal így nagy értelmetlenség az egész, mert amire egyébként jó lenne, jelesül kommuikálni az emberekkel, - na arra így pont nem jó, mert egyből elvész a kérdés a fizetett kommentek között. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 01., h – 02:17

15. Az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény módosítása

65. §

Az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény V. Fejezete a következő 37/A. §-sal egészül ki:

„37/A. §

(1) A legfőbb ügyész az igazságügyért felelős miniszter megkeresésére a jogalkotás előkészítése, továbbá a jogszabályok hatályosulásának vizsgálata céljából személyazonosításra alkalmatlanná tett formában az igazságügyért felelős miniszter rendelkezésére bocsájtja a megkeresésben meghatározott tárgykörben hozott, további jogorvoslattal nem támadható ügyészségi határozatokat, valamint mindazon ügyészségi és más hatósági vagy egyéb szerv által hozott határozatot, amelyet a további jogorvoslattal nem támadható ügyészségi határozattal felülbíráltak vagy felülvizsgáltak, továbbá más ügyészségi döntést tartalmazó ügyiratokat (kiemelés BZ).

(2) A személyazonosításra alkalmatlanná tételt az eljárással érintett személyek azonosítását lehetővé tevő adatok azonosítást megakadályozó adatokra cserélésével kell elvégezni. A minősített adat védelmét a határozatok rendelkezésre bocsátása során is biztosítani kell.

(3) A legfőbb ügyész a megkeresés teljesítése során egyeztetést kezdeményezhet az igazságügyért felelős miniszterrel annak érdekében, hogy a megkeresés teljesítése ne eredményezzen az ügyészség számára aránytalan ügyterhet.” 

forrás: 2024. évi ... törvény az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Add tovább! Az alábbi kérdésekre nem adott eddig választ a kormány és az adófizetői pénzekből működő propaganda:

1. Igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?

2. Igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már félévvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, hogy titkos megfigyelések zajlanak?

3. Igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?

További kérdések az ügyészséghez és a kormányhoz:

4. Hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?

5. Hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?

6. Miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?

7. Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?

8. Mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?

9. Igazak-e azok az értesülések, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy méginkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

A kormánynak és az adófizetői milliárdokból folytatott propagandának jelenleg az az egy célja van a lejáratásommal, hogy a fenti kérdésekről és ezzel az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról elterelje a figyelmet. Ne hagyjuk, hogy ez sikerüljön nekik. Kérlek Benneteket, hogy minden propaganda bejegyzéshez, minden kormányzati politikus oldalára másoljátok oda ezeket a kérdéseket.

“Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen.”

forrás: FB 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

csak Toroczkai által terjesztett urban-legend h nevének említése bármi retorzióval járna a FB-on. Én többször leirtam, és nem tiltottak ki. Hasonlóan kétes információ, h MI Hazánk bármit feltárt volna: inkább úgy helyes h valakik felhasználták a M Hazánkot arra, h megbuktassák Schadl-t. De sztem ez egy annyira sötét ügy, h sosem fog kiderülni igazság! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Elég a Mi Hazánk un. "szakjogászát" Fiszter Zsuzsát hallgatni 5 percig, h összekuszálódjanak az égtájak. Nem gondolhatja senki komolyan, h az csaj  leleplezett bármit egy fazék bolognai mártáson kívül! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az alábbi kérdésekre nem adott eddig választ a kormány

Tudtommal sokkal több kérdésre nem adott választ a kormány. A helyes szórend tehát: "az alábbi kérdésekre eddig nem adott választ a kormány".

 

Továbbosztás előtt javaslom kijavítani a többi hibát is, illetve visszajelzést küldeni a szöveg megfogalmazójának. Nem elég igényes, gondolkodó embernek lenni, hanem annak is kell látszani. Csak felfelé!

:)

Szerkesztve: 2024. 04. 03., sze – 05:16

A titok, amit senki nem vett észre a Varga Judit-Magyar Péter hangfelvételnél!

Jelzem: én észrevettem!

Érdekes, a MHM 4 éve "feltárta" ezt az ügyet állítólag, de Magyar csipőböl tudja, h kik Schadl szülei, mig mhm-es un. szakjogásznak az informátoraihoz kell fordulnia, h megtudja! Ezek után képes előadni Toroczkai azt, h "valaki szóljon MPnek, h a védője Bárándy ügyvéd apja is szolgálatos volt" LOL ! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

>>Érdekes, a MHM 4 éve "feltárta" ezt az ügyet állítólag

mi az hogy, nagyon is

és a Borzalmas Maffiakormány alatt mégsem görbült egy haja szála sem, nem is a munkanélküli bohócdandy fekszik elszenesedve egy kiégett autóban, hanem a fideszes államtitkárnak néz ki gyakorlatilag életfogytiglan vagyonelkobzással

Index: Akár fel is menthetik Völner Pált

Wtf?

???

Megpróbálják felmérni h mekkora felháborodást váltana ki egy ilyen ítélet, és ezért előzetesen egy cikkben megírják? És miért pont most? Nem értem! 

Ezeket felmentik, nem létezik h azt túlélje a fidesz! Mocskos banda! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"