Csokiautomata képernyő: "Az ArcFelismero.exe ismeretlen hibát dobott, a működése leállt"

Fórumok

Na, ez az igazán durva! Paranoiások ne olvassák tovább! Én szóltam.

https://kitchener.ctvnews.ca/facial-recognition-error-message-on-vendin…

Earlier this month, a student noticed an error message on one of the machines in the Modern Languages building. It appeared to indicate there was a problem with a facial recognition application.
"We wouldn't have known if it weren't for the application error. There's no warning here,"

A képernyőkép itt megcsodálható: https://kitchener.ctvnews.ca/content/dam/ctvnews/en/images/2024/2/22/ve…

Hozzászólások

Kelet-Európá-ban brahiból, usa-ban a személyiségi jogok és az elvek miatt kapna egy rágógumit a kis nyílás... vagy gyufát (égőt) vagy pillanatragasztót.

Érdemes lenne összevetni, hogy ez egy gépben van így (a kialakítás minősége miatt gyanítom) vagy több példányban.

According to Invenda’s website, the Smart Vending Machines can detect the presence of a person, their estimated age and gender.

Azt elhiszem, hogy tudja érzékelni egy személy távolságát, becsülheti a korát, de, hogy az illető éppen az adott pillanatban minek képzeli magát... .. Kanadában ezért súlyosan megüthetik a bokájukat:

Misgendering Is a Human Rights Violation, Canadian Court Rules

https://www.them.us/story/canadian-court-rules-misgendering-human-right…

Kezdetben vala a kettes számrendszer, és látá a matematikus, hogy ez jó, mert le lehet vele írni a világot (sex). De Éva érezte, hogy van valami a binárisokon túl, és beleharapott az almába - hamar felfedezve, hogy a számrendszerek világa végtelen, akárhányat is találsz ki, mindig lesz valaki, aki nem fér bele és csinál egy újat (gender).

Ádám kicsit földhözragadtabb volt, de őt is zavarta a nullák és egyesek száraz szélsősége, megnézte van e valami köztük, és így felfedezte az irracionális számokat (xxy).

Minden ATM kamerával vesz téged. Csak szólok.

En azert nagyon nem bannam ha tenyleg vizsgalat lenne belole. Deruljon ki, hogy akkor most egy okosabb mozgaserzekelotol tojtak be a derek hallgatok, vagy azoknak van igaza, akik mar adatbazist latnak moge ("Vending machine error reveals secret face image database of college students").

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 11:36

Jogilag már most is kezelhetetlen hogy a telefonok, biztonsági kamerák, dashkamerák, VR sisakok..etc. mit futtatnak és mit kezdenek a begyűjtött adatokkal.

Na ja, meg lassan már kb. bármelyik program ide sorolható.

Olyan világban élünk, ahol még a vírusírtó is kémkedik utánnad, aztán meg a tudtodon kívül és hozzájárulásod nélkül, pénzért árulja a böngészési előzményeidet, mint az Avast. Hiába mondta ki a bíróság, hogy ez konkrétan törvénytelen és kötelezte az Avastot, hogy hagyjon fel ezzel, kötve hiszem, hogy ez meggátolná a többi program készítőjét... Az 165 milliós bírság lófütty nekik, beírják a kiadás rovatba oszt kész.