Megjelent a LibreOffice új, nagyobb kiadása (24.2)

Letölthető innen.

Hozzászólások

FYI: az első kiadás, amelyik a év/hónap (YY.M) verziószámozást használja.

trey @ gépház

Én Appimage-t tartok belőle. Nem a kiforrottság miatt, de Archon a normál (Still, nem Fresh) LibreOffice is pár naponta frissülget, nem kicsi csomagméreteket takar ez, túl sok frissítés mindig letölteni, amúgy is marha ritkán használom. Appimage, mert nem kell hozzá daemon, teljesen portable. Ez a 24.2-es még nem elérhető Appimage-ként.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az Appimage jó akkor, ha teljesen önállóan, elszigetelten kell valami. Jól is működik.

A Flatpak azzal tud többet, hogy komplett csomagkezelést ad, intézni lehet vele egyben a frissítéseket egy központi tárból, amik tényleg mindig a legfrissebbek, nem számít hogy az adott disztró mit mennyire követ.

A nagy előny az AppImage-hoz képest, hogy frissítéskor csak a különbséget tölti le (mint a delta-RPM), így pl. nem tölti le újra a komplett 300 MB-ot, hanem mondjuk csak 30-at. Én mindenből szeretem a frisset, nekem ez szempont.

A LibreOffice csak azért kivétel, mert túl komplex szoftver ahhoz, hogy egy új sorozat belőle elsőre hibátlan legyen. Minimum két javítási csomagot szoktam várni vele.

Nekem teljesen elég Appimage-ként, jó elszeparáltan, úgyis ritkán kell. Mondom, a cél csak az, hogy ne állandóan frissülgessen, mert Arch-on a pacman nem tud delta-frissítést, így állandóan huzogálja le a teljes csomagokat, és az LO, pláne a Fresh, pláne a Testing tárolókkal, amiket én használok, túl gyakran frissül. Ennél nekem nem számít, hogy annyira friss legyen. Tényleg csak 1-2 programot használok így, amik nagyon ritkán kellenek, akkor is csak debugoláshoz vagy legacy feladatokra.

Ezt viszont nem tudtam, hogy a Flatpak tud különbségi frissítést, ez tényleg király. A pacmanban is megoldhatnák ezt. Nekem eddig egyébként nincs bajom a 24.2-es LO-szal, bugba nem futottam bele, igaz csak nagyon ritkán, nagyon alap szinten használom.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)