Kde kérdések órája

Fórumok

KDE Plasma 5.27.5 - amdgpu

1 - Készítek egy saját szín összeállítást a Breeze defaultból, elmentem más néven, és minden 2. login után visszaáll a Breeze defaultra. Holott létrehozott egy színsémát a $HOME/.local/share/color-schemes mappába.

2 - Évek óta nem láttam működő képernyővédőt KDE alatt. Ha nem csinálok semmit, a megadott időben bejön a bejelentkező képernyő. Egy kis idő múlva az is eltűnik, és látom hogy a monitor készenlétbe áll.
de amint ezt megteszi, megjelenik a bejelentkező ablak. S ez ismétlődik.

3 - Az automatikusan induló scriptek, programok az előtérben futnak, hacsak nem úgy indítom hogy mindig üres munkamenettel induljon a KDE. Ha ez így a helyes akkor azért erről dobhatna egy figyelmeztetést. Pedig az elvárható működés szvsz az lenne hogy figyelje: ha már fut, ne indítsa el. 

Hozzászólások

2. nem mocorog neha picit az eger? ha kihuzod akkor is ezt csinalja? a gamer gepemen onnan tudom, ha picit mocorog, hogy a jatek lecsereli a kontroller gombjat billentyuzet gombokra.

3. nalam az van beallitva, hogy mentse/toltse a munkamenetet. igy az indul csak al, ami leallitaskor is ment. az autostart mappaban van valami?

neked aztan fura humorod van...

Szerkesztve: 2023. 11. 30., cs – 22:29

1. Passz

2. Vannak amik blokkolják. Pl megnyitott yt

3. Lehet autostartba rakni silent módban, ekkor kicsiben indul

Ps. Utolsó állapot visszatöltése nekem nem jött be, főleg a viber miatt. Ez ma már silentmodeban indul autostartból.

Szerkesztve: 2023. 11. 30., cs – 21:39

KDE Plasma 5.27.9

1, passz
2, Évek óta nem láttam képernyővédőt(azt hittem ez a CRT monitorokkal együtt kihalt), nekem 25 perc után kikapcsolja a monitort, mert így állítottam be. Autologin van, tehát ha hozzáérek nem kér jelszót. Így én sosem látom a bejelentkező képernyőt.
3, Mindig üres munkamenettel indítok, mert mikor pár éve néztem akkor csak a KDE alkalmazások álltak vissza, semmi más. Így számomra értelmetlen volt. Havonta max. egyszer van restart, egyébként suspend. így mindig megvan a munkamenet.

Szerkesztve: 2023. 12. 01., p – 13:19

1 - sajat colcor schema-t hasznalok miota az eszemet tudom es soem allt vissza a Breeze-re, igaz en mindig egy ujratelepites utan az install from file-t valasztom aztan egy apply, de nalam nvidia van (az amd amugy is egy otvar szar az uj laptopokban, nem megy az a windows alat sem nemhogy a linux alatt :D)

2 - Kepernyovedo??? De az meg minek? Meta+L aztan lockol a gep, ha meg kell egeret mozgatok vagy dead key-t nyomok es bejon a login screen. Minek a kepernyovedo???

3 - Nekem barmi is van benne az autostart-ban csak egyszer indul el. Most jelenleg mattermost, slack, webex, chrome van benne. Ezek kozul egyik sem indul el ketszer vagy tobbszor. Melyik autostart progid indul el tobbszor?

Ja kde neon , plasme 5.27.9

1 - Mi köze az nvidiának vagy az amdgpunak a színséma beállításokhoz? Ez kimondottan a KDE specifikus probléma Nevezetesen a KDEGLOBAL a felelős ezért. S én is saját color sémát használok. Csakhogy akármelyik beállításon is van nem jegyzi meg hanem visszaáll defultba. https://blog.david-redondo.de/kde/2021/12/17/global-themes.html

2 - Úgy tűnik nem értelmezted amit kérdeztem. Igazából nem a képernyővédő hiánya a gond, hanem hogy miért nem marad készenlétben a monitor? Mi hozza vissza a lightdm-et? Az amdgpu csakis azért lett megemlítve mert volt bennem a gyanú hogy talán annak van köze a problémához, viszont van egy laptopom is szintén amdgpuval, de ott nincs ilyen gond. Az ha lekapcsol stanby-ba az úgy is marad. 

3 - A probléma az volt miszerint ha beteszek bármit az autostartba, de meghagyom hogy az utolsó munkamenet legyen aktív, akkor van a gond. Hiszen az aktív munkamenetben már fut az adott alkalmazás, szkript bármi, emiatt nem kellene beletenni az autostartba? Nemde? De erről nincs infó. Ergo az autostartba akkor kell beletenni bármit ha szeretnénk hogy működjön, ha üres munkamenettel indulunk mindig.