Ingyenesen megtarthatóvá tette a Valve a Steam-en a Half-Life-ot (november 20-ig)

Címkék

A Valve a Half-Life 25. születésnapja alkalmából november 20-ig "100% engedménnyel megvásárolva" ingyenesen megtarthatóvá tette az ikonikus játékot, a franchise többi tagját pedig engedménnyel árusítja. Akinek eddig nem volt meg, az siessen megszerezni. Elérhető Windowsra, Linuxra és macOS-re ("not compatible with macOS 10.15 Catalina or above").

HB, Half-Life! Sok izgalmas és élvezetes órát szereztél!

Hozzászólások

Csak a HL miatt vettem meg az egyik levedlett céges PC laptopot.

És most meg még ingyenes is? :)

Részletekkel zavarj pls.

Processzor (x86/ARM), Steam (igen/nem), natív / pancsolt (CrossOver) / Parallels, BootCamp+Windows

Melyik?

Tán még a végén az is kiderül, hogy Hevi szaktársad miattam vett egy laptopot hozzá. Miért nem neki reklamálsz?

trey @ gépház

Processzor (x86/ARM) - igen. Legutobb i7, most arm

Steam (igen/nem) - igen

natív / pancsolt (CrossOver) / Parallels - egyik sem, nem nativ Apple Silicon binaris, de nem is "pancsolt". (GPTK)

BootCamp+Windows - fujj :D

Miért nem neki reklamálsz? - miert reklamalnek? mi kozom nekem ahhoz hogy mas laptopot vesz?

Az volt 20-áig. De aki lemaradt róla, az se csüggedjen, a játékok Black Friday, karácsonyi akció, újévi akció, tavaszi akció, őszi-iskolakezdési akció keretében rendszeresen le vannak árazva, főleg ezek a régiek filléresek. Én anno, sok éve a HL-sorozatot alig pár fontért vettem meg, valami 3-4 font, nem emlékszek, de az megapakk volt, a HL-nak minden része (1-2), kiegészítője (Black Mesa, stb.), hóbelebanca benne volt, ami addig a pontig megjelent, játékonként ilyen penny-kbe került, fagyipénzt se ért el. Önmagukban is ezek a játékok sokszor 1 font / 1 dollár alá vannak árazva. Nem csak a HL, a Portal, stb. sorozat tagjai is így szoktak menni. Ha az ember nem a legfrissebb játékcímeket veszi, általában a játékok nem drágák, főleg, ha kivárja a nagy akciókat, vagy szerencsével leakasztja őket valami ingyenes/promó napon. Már pedig amennyi online oldal árulja ezeket szinte mindenhol van valami akció, ha nem pont Steam, akkor GOG, vagy Epic.

Akinek meg megvan a Half Life, annak semmi teendője nincs, automatikusan megkapja ezt a 25. évfordulós update-et, anélkül, hogy a library-jéhez külön hozzá kellene adni, vagy igényelne kellene.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Akár azt is lehet használni. A lényeg, hogy aki élelmes valamilyen formában, az rettenet olcsón, vagy semmi pénzért be tudja ezeket szerezni. Egyedül azok a játékok drágák, amelyek nagy kiadók AAA címei, az utóbbi néhány évből vannak, ilyen 25-50 dollár/font/euró, azok azért húzós pénzek még nyugaton is egy játékért.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2023. 11. 22., sze – 12:28

A Black Mesa (2020, a Xen epizóddal) valami eszméletlen profi munka volt, AAA játékokat nem csinálnak ilyen minőségben mint amilyen ez a hobbiproject lett. Kellett is hozzá 10+ év mondjuk :)

Anno sikerult egy olyan szerencsetlen helyen mentenem, hogy 1 HP-val zuhantam lefele, azota nem volt kedvem elovenni, lehet erdemes lenne megint nekiugrani :D

Én minden évben karácsonykor végjátszom a teljes HL szériát (kivéve az Alyx-ot).

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Az Alyx nekem sincs meg, pedig megvettem volna, ha nem kötik VR-hoz, olyanom nincs sajnos, és az árából ítélve nem is lesz egy jó darabig, mivel annyira nem mozgat meg, hogy akkora pénzeket kipengessek érte.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én 0,81 Eurós opciót látok csak. Alatta ami van, ott nincs ár, 0 Eur, de nem is vehető meg. És nincs meg a Half-Life. Van itt valaki, akinek sikerült ingyen megvennie a játékot? Lépésenként, hogy kell?

Úgy látszik kicsúsztál a határidőből (US 20-a lehet már elmúlt, szerk: elméletileg még nem), de még mindig 90%-os leértékelés van, ahogy láttad.

Szerk:

Alatta ami van, ott nincs ár, 0 Eur
 

Nincs egy "add to library" opció ott?

Nem igazan jovok ra, hogy hogyan kene elinditani. Eloszor, ocska Steam klienst vadasztam, ami elindul Windows 98-on (leltem is a regi CD lemezek kozott egy 2004-es peldanyt), de mivel nem tudott telepedni ez sem (de legalabbm a telepito elindult :D), megtalaltam, hogy 2007-ben megszunt a ME/98 support. Szoval, letoltottem Windows 10-en. A jatekban levo readme.txt kerek perec irja, hogy ez az 1.1.1.1 verzio, 2002-bol, es mennie kellene Windows 98-on, ugyhogy atmasoltam. Nyilvan nem indul, mert kellene neki a vcruntime140.dll, ami a Visual C++ redistributable 2015-os verziojanak a resze, ami ertelemszeruen, szinten nem megy oda fel. 

Szoval, kiadtak ugy a 1998-as jatekot, hogy nem tudom, az akkori gepemen, az akkori hardveren elinditani? Ennek, igy mi ertelme? A Source-os verzio, eddig is mukodott modern Windowson.

A Source-os verzio, eddig is mukodott modern Windowson.

Felejtsd el a HL:S-t. Egyébként az eredeti HL eddig is ott volt Steamen, és eddig is gyönyörűen futott minden modern dolgon.

(ez) A hír arról szól, hogy most ~pár napig ingyen be lehetett szerezni. Egy apró bugfix release volt összesen most hozzá, elolvashatod, hogy az mit javított.

Sőt, ma letöltöttem Linuxra a Steamről a HL-t, aztán random fájlokat átmásolgatok egy Debian 2.0-ra (hiszen az _a_ 1998 nyári release), és hát nem indul el, brüh-üh-hüh.

Meg fogsz lepődni, de ez így nem megy: a HL-t azóta többször update-elték (berakták steamre, aztán a különböző steam lib update-ekkel), sőt, valamikor az utóbbi ~10 évben az egészet portolták Linuxra - az utolsó release-t ~3 napja adták ki, linkeltem fent. De ha még ez mind nem lenne, akkor sem megy az, hogy random fájlokat kimásolgatsz, majd abban bízol, hogy elindul.

Ha egy Win98-on akarod használni, szerezz egy WON-os CD-s release-t. A sourceruns wiki egész jól összeírja a releváns verziókat (bár a múltheti, 25th anniversary release ebben nincs még benne)

A HL2 illetve a Portal eseteben, ez tokeletesen mukodott 4-5 eve ugy, hogy a Windows 10-en letoltott jatekot masoltad at a P4-es, korabeli Windows XP-re, es ott minden gond nelkul (*) el tudott indulni. Ha ezt a jatekot letoltod, a benne levo readme.txt kerek perec jelzi, hogy ez 2002-ben megjelent 1.1.1.1-es verzio, a minimalis gepigeny pedig Windows 95, 98 illetve NT4. Tehat, a readme alapjan, ezt is at kellene tudnod masolni, de megsem indul el. A warez verzio egyebkent, tokeletesen mukodik ennek a verzionak az allomanyaival. Ha belenezel a hl.exe-be, akkor pedig rogton ki is derul az egeszet korulvevo hazugsag es atveres, mert a hl.exe linkel a vcruntime140.dll-hez, ami viszont, nem letezett meg 2002-ben. Tehat sem a steam oldalon talalhato 1998-as release date, se a readmeben levo 2002-es release date nem fedi a valosagot. Mivel steamen lehet DRM mentesen is terjeszteni, bennem fel se merult, hogy ez a szoftver, aminel 1998-as release datet irt a steam oldala, ez nem az eredeti, 1998-ban megjelent verzio lesz.

(*) kellett parametert adni az exenek, hogy ne keresse a steamet.

Ja, neztem tegnapelott, de annyira gagyesz a grafika es a hangok, hogy toroltem is hamarost, mar nincs hozza lenduletem.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Már "csak" 90% a kedvezmény, 81 cent.