Minimum 10 éves támogatást ígér a The Linux Foundation a 6.1-es Linux kernelhez (is)

Címkék

A The Linux Foundation Civil Infrastructure Platform (CIP) projektjének (whitepaper) célja, hogy szuper-hosszú ideig támogatott Linux kernelsorozatokat biztosítson az olyan kritikus polgári célú infrastruktúrák számára, mint például az elektromos energiatermelés és szállítás, olaj- és gázelosztás, víz- és szennyvízkezelés, kommunikációs és közlekedési rendszerek, egészségügyi infrastruktúra és eszközök stb. 

Ezek a területek egyedi kihívásokat jelentenek a biztonság, a megbízhatóság és hosszú távú elérhetőség szempontjából, ami több évtizedes időtartamot is jelenthet. A Civil Infrastructure Platform projektet a Linux Foundation működteti, és a világ néhány leginnovatívabb ipari vezetője támogatja, mint például a Codethink, a Cybertrust, a Hitachi, a Moxa, a Plat'Home, a Renesas, a Siemens és a Toshiba. A CIP projekt tagjai együtt dolgoznak annak érdekében, hogy kifejlesszenek egy alapréteget - egy sor ipari minőségű nyílt forráskódú szoftverkomponenst, eszközöket és módszereket, amelyekkel Linux-alapú beágyazott rendszereket hozhatnak létre, amelyek megfelelnek a modern társadalmi infrastruktúra biztonsági, megbízhatósági és egyéb követelményeinek.

A CIP bővítette szuper-hosszú támogatott stabil (Super-Long-Term Stable - SLTS) kernelprogramját a 6.1-es kernellel. Csakúgy, mint a korábban elindított kernelsorozatok esetében (4.4-cip, 4.19-cip és 5.10-cip), a projekt elkötelezett amellett, hogy a 6.1-cip rendszermagot az első kiadást követően legalább 10 évig fenntartsa.

Bejelentés itt.

Hozzászólások

Szóval ha beállnak mögé a cégek, akkor mégis van LTS, és nem égnek ki a karbantartók?

Legutóbb az volt a szöveg, hogy 2 év támogatás után okjátok meg ti cégek magatoknak. Most meg ott ez az új projekt 10 éves LTS támogatással. Fő a következetes kommunikáció :D