19 éves az Ubuntu!

Címkék

Hozzászólások

Boldog születésnapot! Én elégedett vagyok vele, 2005-2006 körül óta használom. Persze vannak hibái, de azokat nem az ünnepen szokás előrángatni, úgyhogy azokrol hallgatok :-)

Az én szememben rég halott, és a Mint az utóda. Az Ubuntu a 11.10-ig volt jó, ahogy a 12.04-esbe beleerőltették a sok saját fejlesztésű szutykot, upstart, Mir, Unity, Amazon hazatelefonálás, stb., onnantól megy le a lejtőn. A Unity-t visszacsinálták, a Gnome ahhoz képest azért egy kis előrelépés (pedig azt se szeretem), de nem sok, mert mindjárt tönkre is kellett tenniük ezzel a Snap-kényszerrel.

Én igazából a Linuxra váltás után csak egy rövid ideig használtam fő rendszerként, a 14.04-eset, abból is a Kubuntut, mert a Mint 16 KDE telepítést elbarmoltam, de már kiadáshoz volt közel a 17-es, de azt nem akartam megvárni, így a frissen megjelenő 14.04-es Kubuntut használtam helyette majdnem egy évig, de elég gyorsan követte az Arch, azóta kisebb kihagyásokkal (Void, Artix) csak az megy (igaz mindig más DE-vel, majd WM-mel, és más szoftveres körítéssel). Használtam 14.04 előtti verziókat is, de azt csak ilyen kísérletezésképpen, meg virtuális gépeken teszteléssel, meg képzési gyakorlaton, munkahelyen, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2023. 10. 21., szo – 18:13

Én is már régóta használom, és szeretem is. Boldog szülinapot neki!
 

Remélem lassan benő a feje lágya és rájön, hogy a KDE minden DE legjobbika. :P