Útikalauz kiégett IT-soknak avagy elég mély a nyúl ürege

Címkék

Ha kiégésről van szó, az IT-sok halmozottan hátrányos helyzetben vannak. A 18. kraftie adásban erről a fontos témáról beszélgettük. Természetesen szakember segítségét is igénybe vettük.

Az IT karrierút egy igazi szlalompálya, mielőtt ugyanis kiöregedünk, a számos technológiai bója mellett a kiégéses csapdákat is ki kell kerülni. Kevés informatikai szakember van, akinek ez a csapda legalább egyszer nem jön szembe. Az adás vendége Horváth Rita pszichológus volt, aki nem csak a fogalom tisztázásában segített nekünk, hanem a felismerésre és a megoldásra is adott pár hasznos javaslatot.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 10. 22., v – 13:49

Vannak botrányosan szar cégek/projektek/managerek, onnan egyértelműen menekülni kell.

A maradék 80% meg nagyjából pont ugyanolyan fos. Egyik helyen illatos-omlós kakival etetnek, addig a másikon édes-savanyú fekáliával kínálnak naponta. Eldöntöd, hogy melyik 'másképpszar'-t tudod hosszútávon hamikálni, de egészen addig szenvedni fogsz, amíg ki nem fejleszted a 'leszarom' hozzáállást. Elfogadod, hogy 9-16 között értelmetlen fingreszelés van, a fióknak fejlesztesz, kvázi agyhalottakkal egyeztetsz és/vagy mások levetett, többszörösen meggyalázott és undorítóan telibevert szarjait tákolod néma csendben (szóvátenni nem ér, mert pozitív hozzáállás, nem szabad kritizálni vagy hullámokat kelteni, stb. stb.)

Szerencsés esetben 1-2 év, rossz esetben meg mondjuk 10 alatt szoksz hozzá.

Van az az 1%, ahol tényleg fasza minden... de élvezd ki a pillanatot, mert semmi sem tart örökké. Jön a felvásárlás, reorganizáció, csőd, akármi...

Szerkesztve: 2023. 10. 22., v – 13:49

-

Szerkesztve: 2023. 10. 22., v – 20:27

fos blogmotor. :-)

Nyilván nem ebből a podcastból kell okosodni, de nekem már azért a f*om is kivan. Nekem szalagmunka lett. Unom és unatkozom. Sokszor eszembe jut, hogy elmegyek mekibe sült krumplit sütni; ezzel nem bántani akartam a sültkrumplisütőket!

Nyilván ez nálam ez egy rossz management, de belecsúsztam. Írom a cuccukat az - ebből milliárdos leszek- arcoknak, de már az elején elmondom, hogy fasszság, és alá is támasztom, de nekik van egy számomra nyilvánvalóan gyenge plusszuk, ami szerintük odaver.

Jobb lenne olyan céges oldalakat írni, pl. havi hármat, mint "webapp"-ot. Írtam már, hogy a f*om is kivan már? :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!