19 éves az Ubuntu!

Címkék

Hozzászólások

Boldog születésnapot! Én elégedett vagyok vele, 2005-2006 körül óta használom. Persze vannak hibái, de azokat nem az ünnepen szokás előrángatni, úgyhogy azokrol hallgatok :-)

Az én szememben rég halott, és a Mint az utóda. Az Ubuntu a 11.10-ig volt jó, ahogy a 12.04-esbe beleerőltették a sok saját fejlesztésű szutykot, upstart, Mir, Unity, Amazon hazatelefonálás, stb., onnantól megy le a lejtőn. A Unity-t visszacsinálták, a Gnome ahhoz képest azért egy kis előrelépés (pedig azt se szeretem), de nem sok, mert mindjárt tönkre is kellett tenniük ezzel a Snap-kényszerrel.

Én igazából a Linuxra váltás után csak egy rövid ideig használtam fő rendszerként, a 14.04-eset, abból is a Kubuntut, mert a Mint 16 KDE telepítést elbarmoltam, de már kiadáshoz volt közel a 17-es, de azt nem akartam megvárni, így a frissen megjelenő 14.04-es Kubuntut használtam helyette majdnem egy évig, de elég gyorsan követte az Arch, azóta kisebb kihagyásokkal (Void, Artix) csak az megy (igaz mindig más DE-vel, majd WM-mel, és más szoftveres körítéssel). Használtam 14.04 előtti verziókat is, de azt csak ilyen kísérletezésképpen, meg virtuális gépeken teszteléssel, meg képzési gyakorlaton, munkahelyen, stb..

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szerkesztve: 2023. 10. 21., szo – 18:13

Én is már régóta használom, és szeretem is. Boldog szülinapot neki!
 

Remélem lassan benő a feje lágya és rájön, hogy a KDE minden DE legjobbika. :P