régi dosos játékok hálózatban?

Fórumok

szilveszter alkalmából újrafelfedeztük a wacky wheels nevű gyönyörűséget néhány baráttal, és felmerült a kérdés, nem lehet-e neten játszani ezt, multiban?

dosboxnak nem találtam hálózati képességeiről semmi infót, esetleg a hamachi jöhet szóba ilyen téren. úgy olvastam, tud IPX-et emulálni (bármi is legyen az), ami gyakori multiplay lehetőség dosos gamákban.
wackyben például serial link és modemes kapcsolati opciók vannak, utóbbit adsl-lel eddig nem sikerült beizzítani.

van valakinek valami ötlete/tapasztalata a témában?

p.s.:akár winre is hajlandó vagyok bootolni az ügy érdekében..

Hozzászólások

Idézet az angol Wikipedia DOSBox szócikkéből:

Network emulation: Modem simulation over TCP/IP, allowing for DOS modem games to be played over the internet. IPX network tunneling, which allows for old IPX DOS multiplayer games to be played over the internet. Win32 specific builds support direct serial port access.

Az IPX ugyanolyan hálózati protokoll mint az IP.
Linuxban is lehetséges a használata, ha az IPX támogatás kernelben/modulban van, és felkonfigurálod az interfacedet IPX-re (pl. wine+StarCraft esetén szükséges).

Ha a DOSbox emulálja az IPX-et, akkor valószínűleg IP-n keresztül viszi át valahogy, tehát a DOSbox honlap/dokumentáció környékén nézz utána.

Száz szónak is egy a vége: RTFM ;)

nohát. ez a dosboxos net-feature lepett meg leginkább. honlapján néztem, gondoltam, nagybetűkkel dicsekedik majd el, ez hiányzott. köszi, ránézek, amint időm lesz rá