Karikó Katalin Nobel-díjat kapott

A Nobel-díjat megítélő bizottság döntését azzal indokolta, hogy a Pennsylvaniai Egyetem magyar biokémikusa és amerikai kutatóorvosának felfedezése a „nukleozid bázisok módosításáról lehetővé tette hatásos covid elleni mRNS vakcinák kifejlesztését”. Azt írják, hogy a kutatók áttörő felfedezéseikkel teljesen átformálták az ismereteinket az mRNS immunrendszerrel történő kölcsönhatásáról, és a díjazottak hozzájárultak ahhoz, hogy soha nem látott gyorsasággal lehessen oltásokat kifejleszteni a modern korban az emberi egészséget egyik leginkább fenyegető helyzetben.

link

Hozzászólások

Az origo mindezt nem rakja főoldalra.

Jocó segítek kihúzni a fejed a homokból! Az origo szerkesztője kb. 2 órán keresztül lázasan hívogathatta hablonyékat, hogy mit rakjon ki!? A végére becsúszott orbán ömlengő posztja meg némi magyarság rizsa... Mi köze van a díjhoz, hogy Karikó milyen nyelven nevelte gyerekeit USA-ban? És az is ködbe veszett az objektivitásuk oltárán, hogy Drew Weissmannel megosztva kapta!

Mostanra kikerült. Én arra gyanakszom, hogy az origo olyan szinten kézivezérelt lett az átvétel óta, hogy ennyi időbe tellik, amíg a hírszerkesztő biorobottól eljut az kérés a minisztériumba, majd onnan vissza a brossúra, hogy most ezt milyen terjedelemben és színben kell feltűntetni, akár maga a teljes szöveg is, amit ki kell rakni.

Megfigyelhető, hogy amikor valami felülről jön (miniszterelnök nyilatkozik), az gyorsabban kikerül, ott nem kell két utat megvárni.  A csöcsök pedig a preapproved tartalmat képezik, azt lehet nyomni bármikor, bár múltkor azt is elbaszták egyszer, amikor egy transz nőn csorogtatták a nyálukat.  

Ezt az egészet nem értem! Most komolyan a Karikó Katalin Nobel-díjának bulvár vetületéből akar itt a topicnyitó mélypolitikai összefüggéseket levonni?! 

Mandineren egyből ott volt a hír felső nagy banneren 11:49-től. Ilyenkor hova kell besorolni a mandinert, a 'mindennek csak helyiértéke van' emberek értékrendjének és világnézetének megfelelően? :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Irigységen túl csak annyit érzékelek a hozzászólásodban, hogy egy magyar billentyűzetkiosztásra sem telik. Van tudomásod bűncselekmény elkövetéséről? Ha igen, bűnpártolást követsz el, vagy tettél feljelentést? Ha nem, akkor a szavaid csupán üres és irigykedő rágalmak?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor nézzük a tényeket:
- A bejelentés ma 11:30 CEST időben történt.
- Magyarország is a CEST időzónában van.
- Amennyiben tartjuk magunkat ahhoz, hogy a 11:30 az nem reggel, akkor te reggel még nem láthattad se a bejelentést, se hírt, se közleményt róla.

Q.E.D.

Bontsuk ki kicsit jobban:
- jakubovics 12:21-kor írta, hogy nincs kint még főoldalon
- g3rg0 16:22-kor írta, hogy már régóta kint van, reggel is látta már

Jakubovicsnak igaza lehet? Igen. Ez az origo.hu-n megjelent cikkek dátumából is látszik. 12:45-s időpontú a legkorábbi cikk, amit most találtam.
g3rg0nak igaza lehet? Részben, mivel reggel még nem láthatta, ami tagmondat hazugság. Az, hogy 16:22-re már kikerültek a cikkek, az meg egy - kinek vérmérséklete szerint - elfogadható késedelem. Ha MaLo szerint nézzük, akkor g3rg0 hazudott, ha józan paraszti ésszel, akkor részigazságot mondott.

Na hát akkor: az élő közvetítés 10 óra után kevéssel véget ért a youtube-on. Az origónak 11:52-kor még nem ez a cikke került  ki, hanem egy "Világraszóló magyar siker..." kezdetű 3 soros valamije. Nyilván megvárták, amíg a Karmelitából megjön az mantra. A telexnek is és a 444-nek és már kész vezércikke volt egy órával az origó előtt, mert ők előre megírták a cikket, és élesítették amikor eljött az idő.

A linlet cikk alcíme ez: 

Karikó Katalint többször is esélyesnek tartották az orvosi-élettani és a kémiai Nobel-díjra, most végre megkapta. 

Ez is csúszatott nyilván az eredeti "Világraszóló magyar siker..."-ből csúsztatták át a harmadik apróbetűs bekezdés tartalmazza a teljes igazságot:

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

Köszönöm.

Már csak egy kérdés fogalmazódott meg bennem, amire senki se fog tudni biztos választ adni: Vajon ez a cikk, illetve ennek linkje megjelent-e az origo.hu címoldalán vagy csak a későbbi cikkek / cikkek linkjei kerültek ki főoldalra? Kétlem, hogy bárki hiteles screenshotot készített volna.
A tudomány rovat főoldalán most is megjelenik a cikk linkje, ami jó.
Persze ez részemről már csak kíváncsiság, hogy ki hazudik / füllent / csúsztat.

Ami biztos: 11:52 az már sehogy sem reggel.

Svédeknek nagyon kell ez a NATO-tagság :lafflaff:

trey @ gépház

LOL

:D

Még ha konteó lenne. Kapar most a svéd kormány, eredményeket kell letennie az asztalra, mert különben repül mint a győzelmi zászló. A migránskezelésben megbukott, már a hadsereget mozgósította, hogy rendet tudjon tartani. Valamit produkálnia kell. A NATO csatlakozás elérése ez lehet egy ilyen produkció.

A NATO csatlakozás a körmére ér. Belpolitikai szempontból nem nagyon van mozgástere, hogy a magyar kormány kedvében járjon, viszont mivel ez szakmailag is védhető, a Nobel-díj odaítélésre egy kicsit ráhat.

Így a magyarokkal lehet majd színfalak mögött összekacsintani, anélkül, hogy belpolitikailag kellemetlen lenne.

Ez konteó lenne? Én is így csinálnám.

trey @ gépház

Azert, mert irasban adod, hogy nem utasitod el a korrupciot, sot te magad ezt tenned, meg nem biztos, hogy jobb vagy.

Es az sem emel teged ki a plebs kozul, hogy azt sugallod, hogy Kariko Katalin nem a munkaja, az elert eredmenyei alapjan kapta a dijat, hanem politikai nyomasra.

Lehet, hogy szamodra ez a mentalitas termeszetes, (jelzem a Svedeknel a korrupcio kozel sem olyan elfogadott, mint a kis hazankban) de ez inkabb sajnalatos, legalabbis szerintem. Persze ettol te meg lehetsz buszke magadra, a NER -el valo kompatibilitasod (szervilis viselkedesed) anyagilag hasznos lehet, ez nem vitas, de az ezzel valo buszkelkedesed... Kicsit undorito.

Nem tudom, hogy van-e gyereked, de az intetnet nem felejt, ergo lehet, hogy egyszer el fogja olvasni, amiket irsz. Es ez alapjan lehet, hogy egesz mas megitelesben reszesulsz majd felole, mint szeretned. Mert jelzem, hogy igy kivulrol nem tunsz tisztessegesnek.

hogy Kariko Katalin nem a munkaja, az elert eredmenyei alapjan kapta a dijat, hanem politikai nyomasra.

Hazudsz. 

a NER -el valo kompatibilitasod (szervilis viselkedesed) anyagilag hasznos lehet

Hazudsz.

Nem tudom, hogy van-e gyereked, de az intetnet nem felejt, ergo lehet, hogy egyszer el fogja olvasni, amiket irsz

27 éves és röhög rajtatok.

Mert jelzem, hogy igy kivulrol nem tunsz tisztessegesnek.

Hazudsz.

Viszon, jó lennél ellenzékiösszfosás szószólónak, ha Pankotai kifalsulna.

trey @ gépház

Kik előtt? Előttetek? :D

Érdekelne a megítélésetek, ha tisztelnélek titeket és adnék a véleményetekre. De nem.

A tisztelet egy olyan dolog, aminek kölcsönösnek kellene lennie. Mivel semmilyen tiszteletet nem kaptam itt tőletek (tisztelet a kivételnek), ti sem kaptok semmit. Így pedig ... goto eleje. Aki pedig tiszteletet ad, az tőlem is megkapja, tehát a megítélésem nála megfelelő.

trey @ gépház

Ez tok jo, eljutottunk a mosolykakkal meglagyitott ures fenyegetozesig. Ennel szebben semmi sem mutaja, hogy kifogytal az ervekbol.

Kivancsi vagyok, hogy most mi jon. A szemelyeskedes nem valt be, igy vagy hulyenek tetteted magad, mint aki nem erti, es elkezdesz valami jo kis mellekszalat (Csubakka vedelem), vagy egyszeruen csak ignoralsz, remelve, hogy nem veszik eszre, hogy eljutottal a mosolykakkal meglagyitott ures fenyegetozesig, ami meg egy kocsmaban is max lesajnalo pillantasokat valt ki...

Valójában neked itt nem voltak állításaid, csak hazugságaid, így nem tudom milyen érveket vársz. Úgy illene a kocsmában is, hogy az állításaid bizonyítékokkal támaszd alá, erre csak továbbra is üres fecsegés jön tőled, internetes buzzwordokkel fűszerezve. Mit egy hisztis picsától.

trey @ gépház

Jajj, Trey, ne mar. Komolyan csak ilyen bena probalkozas telik toled? Annal okosabbnak tartottalak, hogy leirod ezt a logikai keptelenseget: "... neked itt nem voltak állításaid, csak hazugságaid ..."

Ugyanis vitatni csak allitast lehet.

Na, probalkozz valami massal, tudsz te ennel jobb terelest is, csak kicsit figyelj oda, hogy hiheto legyen, es ne mondj magadnak ellent egy mondaton belul, mert ez mar nekem kinos.

Már megint nem tartalmazott az írásod semmit, csak luvnyás rinyát. Szedd össze magad, mert elveszted az érdeklődésem. A 20 888. senki vagy az oldalon. Beláthatod, ha nem írsz semmi érdekeset, akkor tovább kell állnom.

trey @ gépház

szaladj el

Én még akkor is itt leszek, amikor a ragequit-esek nem túl hosszú sorát fogod gyarapítani.

Nem kell itt erőltetett smiley-znod, ha szóvá tetted nekem. Majd ha lesz érdemi mondanivalód, keress!

tudjuk

Csak azt nem tudjuk, hogy mire vársz te itt konkrétan érveket, hiszen semmi olyan állításod nem volt, aminek alapja lett volna, amire érveket kellett volna sorakoztatnom. Frusztráltságodból fakadó seggfájást azt látok felőled, hogy nem vagyunk egy oldalon. Neked ez valami lelki problémát okoz. Szakembert javaslok erre. 

trey @ gépház

Nofene. Az elobb mar belengedted, hogy ha nem irok semmi erdekeset, akkor tovabballsz. Most akkor vagy erdekeset irtam, vagy az is csak egy olyan gyenge mondas volt a reszedrol, hogy meg te magad sem vetted komolyan.

Valljuk be, ez ma nem a te napod. Egy allitasomat (hogy Kariko Katalin erdemeit degradalod azzal, hogy politikai indittatasu donteshozast emlegetsz) egy egyszavas "Hazudsz!" valasszal probaltad kritizalni, (ami valjuk be, felnott beszelgetesben komikusan hat), majd amikor erre ramutattam, hogy ez cirka ketezer-otszaz eve ciki, akkor a kovetkezo mondatodban megcafoltad onmagad. Aztan amikor erre ramutatok, jossz egy kis ures fenyegetozessel, hatha racupppanok, de ez nem jott be, mert jeleztem, hogy ezek szerint elfogytak azverveid, ergo most vagy terelsz vagy elfutsz. Ezutan eloszor terelni probaltal, aztan belengetted, hogy lelepsz. De meg ez utobbit is elbasztad, igy egyre abszurdabb ez a beszelgetes szal.

En mondjuk elvezem az ilyet, mert a vitakulturat fejleszti. Te most szepen, allatorvosi lokent bemutattad a jellemzo tevekenysegeket, amiket meg tud tenni egy vedhetetlen helyzetben levo ember. Sajnos beszorultal, elfogytak a lehetosegeid. No nem baj, ennek itt a vege, majd legkozelebb folytatjuk egy masik temaban, amiben lehetoleg nem mondasz ellent magadnak, nem szemelyeskedsz, nem lengeted be a menekulest, es esetleg nem az egyszavas, minden tenyt es ervet nelkulozo szemelyes ketellyeddel akarsz negligalni egy velemenyt. Mert ez viccnek jo, de csak annyira lehet komolyan venni, mint a 9 eves fiam duzzogasat, amikor elfogynak az ervei. O is szokott meg neha vergodni, de egyre kevesebbszer koveti el azokat az ervelesi hibakat, amiket te itt fent sorban bemutattal nekunk.

Egy allitasomat (hogy Kariko Katalin erdemeit degradalod azzal, hogy politikai indittatasu donteshozast emlegetsz) e

Megint hazudsz. Ki is fejtettem részletesen. Nem Karikó érdemeit degradálom, hanem korruptnak tartom a Nobel-díj odaítélő bizottságot  🤷‍♂️ Karikó megérdemelte a Nobel-díjat, csak éppen már évekkel ezelőtt meg kellett volna kapnia. Nem most, amikor az éppen kapóra jön a svéd kormánynak :D :D :D

Innentől kezdve az összes kirohanásod itt a hazugságodra épül.

Most jön, hogy nem, nem igaz, csak az a baj, számos linket fogsz kapni a menekülésedre :D

PS: többedjére kérlek, hogy hagyj fel a hazudozással!

trey @ gépház

"Nem Karikó érdemeit degradálom, hanem korruptnak tartom a Nobel-díj odaítélő bizottságot."

A ketto egyutt jar. Ha ugy erzed, hogy korrupcio kellett a gyozelmehez, akkor azzal azt mondod, hogy korrupcio nelkul nem gyozott volna, ergo a sajat teljesitmenye szerinted nem volt eleg a gyozelemhez.

De megertelek, elvegre te magadeva tetted kis hazank doktrinait, szamodra sem ismeretlen a valasztasi krumpli fogalma (Jakab Peter buntit is kapott erte, amikor fel akarta hivni erre a figyelmet). Az viszont mokas, hogy a "hiresen korrupt" [ez itt a szarkazmus tabla] svedeket vadolod ezzel, minden bizonyitek nelkul. Tudod, van az a hulyeseguk, hogy, 1936 óta kormánytag nem lehet a Norvég Nobel Bizottság tagja, 1977 óta pedig a norveg parlament tagjai sem lehetnek azok, ők csak kinevezik a bizottságot. Vagyis szandekosan tavol tartjak a politikatol, nem ugy mint a modellvalto egyetemeink, ahol pont ellentetes volt a szandek: https://nepszava.hu/3181492_miniszterekes-kepviselok-leptek-el-a-modell…

Szoval az aggodalmad, hogy a svedek korruptak, kicsit visszas. De tudod mit? Aggodj nyugodtan. En meg kirohoglek.

Az semmi, de itt meg szinekkel is kiemelik, hogy jobban lassam, hogy milyen rohadt korruptak ezek a svedek. Harom orszag is van amit kevesbe tartanak naluk korruptabbnak, ez verlazito! :-)

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Korrupci%C3%B3%C3%A9rz%C3%A9kel%C3%A9si…

Mindekozben kis hazank egy kicsit lecsuszott, de ez a kulfoldi hattergyiksorosgyurcsanyhatalom hibaja, azt a kifejzest, hogy kleptokracia, meg csak nem is hallottam sose. :-)

Egy 2008-as cikk:

https://www.scientificamerican.com/article/did-drug-company-buy-nobel/

 

Did a Drug Company "Buy" One of This Year's Nobel Prizes?

Rejtő Jenő írt Gorcseff Ivánról, aki 21 éves sem volt, midőn elnyerte a fizikai Nobel díjat (kártyán a tudóstól).

Ezeket az időket éljük megint.

:)

Ez a cikk arrol szol, hogy van egy PLETYKA ami gyenge labakon allt, es jobban megnezve szet is esett a vad. Az utolso bekezdes forditasa:

Jörnvall szerint az állításokat aránytalanul fújták ki, de nem hibáztatja a sajtót, amiért beszámolt róluk. "Általában nagyon elégedettek vagyunk a médiával", de ezúttal azt mondja, "nagyrészt alulinformáltak voltak."

Elkepeszto, skandalum, ezek a mocskok nem hajlandoak korrumpalodni. :-)

A ketto egyutt jar.

Hazudsz.

Ha korrupt az odaítélő bizottság és Karikó emiatt sosem kapja meg a díjat, annak semmi köze Karikó tudásához. Annak sincs, ha most politikai nyomásra a bizottság nagy kegyesen, éves csúszások után odaítélte.

En meg kirohoglek.

Én folyamat röhögök rajtad napok óta. A jakabozás, krumplizás szépen irányba is állít, hogy mennyire kell téged komolyan vennem :D

trey @ gépház

Na most döntsük már el, hogy szarkasztikusan írtad, hogy nyalnak a svédek, hogy NATO tagok legyenek, vagy halál komolyan?

Az elsőt értem, sőt van még egy minimális humorfaktora is (még ha nem is az én ízlésem), ha a második (mármint, hogy te ezt halál komolyan gondolod) akkor engedtessék meg, hogy segg hülyének hívjalak. Csak így minden magyarázat nélkül. 

És tényleg:

https://hup.hu/comment/2756260#comment-2756260

( Oregon | 2022. 03. 09., sze – 13:47 )

Stratégiai nyugalom. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

kalvi | 2022. 03. 25., p – 09:29 )

Nem tudom mi van az oldalon, de
Soros, Gyurcsány, rezsicsökkentés. stratégiai nyugalom, baloldal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

( p2pking | 2022. 07. 20., sze – 09:48 )

Strategiai nyugalom. Megvarom a 20-30k szamla most mennyi lesz.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Szeretnél még?

Nekem igazából mindegy is, de akkor mégsem 100%-ban önálló gondolataid vannak?

Tehát, azt a balfaszságot erőlteted, hogy aki idéz, annak nincsenek önálló gondolatai? Elég szar hír lenne ez a diplomamunka készítőknek, akiknek a forrásokat is meg kell jelölniük ... :D

trey @ gépház

Szeretnél még?

Mit? Idehoztál pár hozzászólást, amivel meg akarsz győzni, hogy itt találkoztál a kifejezéssel először. Majd szólok ha elhittem.

Tehát, azt a balfaszságot erőlteted, hogy aki idéz, annak nincsenek önálló gondolatai? Elég szar hír lenne ez a diplomamunka készítőknek, akiknek a forrásokat is meg kell jelölniük ... :D

Egyfelől nem raktad idézőjelbe, másfelől nem jelölted meg a forrást. De bizonygassad csak magadnak, hogy elképesztően eredeti vagy. Látom nagyon fontos ez neked, hiszen legalább 2 percet eltöltöttél a hozzászólások keresésével. Ügyes vagy, csak így tovább!

Peldaul hallgathatsz par politologia kurzust, es olvashatsz par konyvet, hogy hogyan mukodnek a kulonbozo orszagok, nepek.

Kezdetnek peldaul egy kis konnyu/szines olvasmany: When cultures collide - Richard Lewis

Ha komolyabb dolgokat szeretnel, akkor elolvasod kb. barmely egyetem politologia szakan a tantargyleirasokat, es kivalogatod a neked tetszo referenciakat, hivatkozott konyveket. Pont jo szorakozas az oszi esos napokra.

Sun Tzu es Niccolo Machiavelli idezetek azert a Coelho skalan is eleg elokelo helyet foglalnak el, szoval nyugodtan kerulheted oket.

Ezért jó előre beépíttették Katalint, hogy aztán persze a magyarok általános mentalitása miatt külföldre emigrált, hogy megvalósítsa magát, hogy majd egyszer adhassanak neki Nobel-díjat, hogy megkaphassák a NATO tagságot.

Ezek a svédek az időgépüket, amivel nyilván rendelkeznek az olvasottak alapján, kicsit okosabban is használhatnák...

Az oltásokat a HEK-293 sejtvonal felhasználásával csinálták (human embryonic kidney).

Egy 70-es évekből abortuszból származó holland kislány májának sejtjét elrákosították, hogy örökké osztódjon.

Az első 292 abortuszból származó kísérlet kudarcot vallott, de a 293. kislány májából létrejött a HEK-293 sejtvonal.

 

Sinopharm - hagyományos oltás, a HEK-293-hoz nincs köze

Szputnyik, Jahnssen, Astra-Zeneca - a kislány sejtjeit oltották beléd

Pfizer, Moderna - a kislány sejtjeit tesztelésre használták, nem oltották beléd, nyomokban azért előfordulhat a vakcinában

 

A történet poénja az, hogy halott gyermek sejtjeit semmire sem lehet használni. Sőt, benyugtatózott gyermekét sem, elevenen kellett a sejteket kivenni a magzatból és fájdalomcsillapító nélkül a gyermeket széttrancsírozni. Felénk az ilyet illegális szervkereskedelemnek hívják.

Jó helyre ment a díj :-) Népességarányosan most már biztos nekünk van a legtöbb elüldözött Nobel-díjasunk!!4 Igaz őt Amerikában se becsülték meg. De kitartott, és ez nagy szó!

Biztosan nagyon fontos tudományos eredmény, hogy be lehet juttatni az mRNS-t az emberi sejtbe úgy, hogy még működjön is. Ezért talán megérdemelheti a Nobel-díjat, különösebben nem érdekel ez az aspektus.

De! Pontosan tudta, hogy mit csinált, pontosan tudta, hogy nem volt idő tesztelni a cucc hosszú távú hatását, mégsem szólt az idő előtti tömeges alkalmazása ellen. Ezért szerintem bűnrészes ebben a hazugságban. Pont azért, mert részese volt a tudományos munkának, még inkább óvatosnak kellett volna lennie az alkalmazással, mint mondjuk egy sima politikusnak, akinek fogalma sincsen a tudomány működéséről, és ezért könnyű megvezetni.

Karikó élvezte, hogy a sikerben sütkérezhet, és ezért volt vakcinázáspárti a tudós elvárható óvatossága helyett. Ez sajnos komoly jellemhiba, aminek ebben az esetben súlyos következményei is lehetnek.

A helyes reakció az volna, ha elvennénk a jogokat a big pharmától, és soha többé nem bíznánk meg benne, és mindenfajta orvosi beavatkozást az egyén saját belátására bíznánk ahelyett, hogy állami erővel kényszerítenénk ki őket. Sajnos ebben a kérdésben is a legésszerűbb hozzáállást a Táliboknak sikerült produkálniuk.

Tegyük fel, hogy feldobsz egy érmét és ha fej, akkor lemészárolsz 1 millió embert, ha meg írás, akkor megmentesz 1 millió embert. Véletlenül írás lett, és megmentettél 1 millió embert. A tetted jótett volt?

Egyébként ahhoz, hogy bizonyítani lehessen, hogy a vakcina összességében megmentett embereket, ahhoz adatokra volna szükség. Ezeknek az adatoknak a titkolására és "kozmetikázására" számtalan esetet hoztunk a "pándémia" alatt, ami mind arra utal, hogy nem tisztességesek a szereplők, és nincsen megbízható adat.

Pályaválasztás előtt beláttam, hogy Magyarországon tudományos munkából nem nagyon lehet rendesen megélni, ellenben "mezei programozóként" simán el lehet tartani tisztességesen egy családot. Én sosem akartam külföldre menni, viszont tisztességesen el akartam tudni tartani a családomat, ezért inkább "mezei programozó" pályára mentem.

A tudományhoz annyi közöm van, hogy szeretem a történetét tanulmányozni, illetve a tudományos tévedésekről és csalásokról is szeretek tájékozódni.

>erdemlegeset

Egy másik topikban kértem, hogy hozzatok tudományos publikációkat arról, hogy hogyan bizonyítják bármelyik oltásról, hogy biztonságos. Egyet sem kaptam. Most sem magyarázta meg senki, hogy miáltal lehet fél év alatt a hosszú távú hatásokról biztosat nyilatkozni. Az érdemlegességről ennyit. Azon kívül, hogy "nekem van igazam te meg hülye vagy, mert a TV is azt mondja amit én", azon kívül semmi érdemlegeset nem kaptunk a vakcinapártiaktól.

A gyogyszerkutatas az elsosorban statisztikan alapszik, nem olyan mint mas tudomany, ahol lehet kepleteket bizonyitani, levezetni egymasbol.

Az emberek nem pontosan ugyanolyanok. Vannak fiatalok, kozepkoruak, idosek. Vannak teljesen egeszsegesek, elhizottak, kulonfele ismert es nem ismert betegsegben elok. Magasvernyomasosak meg cukrosak. Namarmost ilyen kozegben hogy bizonyitassz be barmit is, hogy garantaltan nincs mellekhatasa se rovid, se hosszutavon? Sehogy.

Annyit lehet tenni, hogy kiprobaljak eloszor allatokon, majd kis szamu emberen, majd tobb szamu emberen, majd megtobb szamu emberen. Statisztikailag kivizsgaljak, hogy hany szazalekos a hatasfok, es hany szazaleknal mutathato ki mellekhatas (abbol is mennyi az enyhe/sulyos/halalos). Ha kelloen magas a hatasfok (nem tudom mennyi a hatar) es kelloen alacsony a mellekhatas (nem tudom mennyi a hatar), akkor elobb-utobb ramondjak, hogy oke, mehet gyartasba.

Egy algopirin vagy egyeb mas kommersz gyogyszer eseten is vannak mellekhatasok felsorolva, nincs bizonyitva hogy nincs karos hatasa senkire se.

Én úgy érzem az eddigi hozzászólások alapján, hogy ott tartunk, hogy ha bizonyítható lenne a 100%-os hatásfok és a 0%-os mellékhatás, akkor jönne az, hogy "de a pirulába bele lehet fullandi, hogyan garantálják, hogy mindenki le tudja nyelni, nem akad a torkán?", vagy valami más hasonló baromság, mint újabb kifogás.

Nem tudsz olyant mondani az elleneseknek, ami számukra megnyugtató, és nem tudsz olyant mondani a hívőknek, ami őket eltántorítaná. Ez itt rég nem a tudományról szól, hanem hitről, és a hit mindig is elvakította az embereket.

Úgy jelentik ki, hogy kevés volt a tesztelés és veszélyes a szer/módszer, hogy egyáltalán, halvány lila segéd fogalmuk nincs egy ilyen tesztelés módszertanáról, időigényéről, stb. De meg van róla győződve, hogy az úgy nem jó.

Én, oltás hívő, bár ez kicsit túlzás, a saját testemen érzékelem a mellékhatásokat. Pontosan hat napja, édesanyámnál, meglocsoltam egy citrom fát. Rá két nappal, cigizés után bementem, és szó szerint megcsapott a citrus illat. Azóta a szaglásom olyan, mint még sose volt. Mindent érzek. Eszméletlen változást okozott. Nem tudom megmagyarázni, nincs statisztika, de olyan illatokat érzek évek után, amit nem tudok leírni.

Megy a rugozas az mRNS miatt, hogy nem "bizonyitott" a biztonsaga, es jajj embereket koteleztek ra. (Ami raadasul nem igaz abbol a szempontbol, hogy valaszthato volt a hagyomanyos technologiaju kinai vakcina is. Ha vki kifejezetten az mRNS ellen van/volt.)

De az hogy minden csecsemot es kisgyereket kotelezoen oltanak egy ~30 eves elavult, ha jol tudom higanyt tartalmazo vakcinaval. A higanyrol mar bizonyitott, hogy karos a szervezetre. Raadasul nagyon fiatal korban beadva. Azon nem lovagol senki, csak nehany fenyevonel derul ki, hogy sose jart meg orvosnal.

De peldanak mondhatnam, hogy esszuk a parizert kiloszam (nem tudjuk hogy mibol keszul), isszuk a kolat literszam (titkos a receptje). Minden at megy a szervezetunkon, verunkon. Ezen miert nem rugozik senki, hogy bizonyitottan biztonsagos-e. Tudjuk hogy nagyon nem az, mert el lehet tole hizni, cukorbetegseg, stb.stb. Valoszinu nagyobb valoszinuseggel mint barmelyik vakcina mellekhatasanak rizikojanal.

>halvány lila segéd fogalmuk nincs egy ilyen tesztelés módszertanáról, időigényéről, stb.

Pont ez az, hogy van fogalmam róla: hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy esetleges hosszabb távú mellékhatásokat kiszűrhessünk. Régebben több éves követés volt erre a standard. Ezt tényszerűen tudtam már jóval a Covid előtt, és a standardot, hogy mennyi időre van szükség simán csak megváltoztatták indoklás nélkül.

A modern "bizonyítékokon alapuló" orvoslásban egyébként számtalan példa van arra, hogy valamiről a bevezetése után derül ki, hogy nem biztonságos, és visszavonják. Például nézz után a Thalomide botránynak: (figyelem: felkavaró képek és történet) https://en.wikipedia.org/wiki/Thalidomide_scandal

A módszertanról is van fogalmam, hogy hogyan kellene csinálni. És mivel nem úgy csinálják, ezért azt is kritizálom. Erről is egyébként írtam már több alkalommal is a szakirányú topikokban.

Azon lehet vitatkozni, hogy egy teszteletlen szerrel való oltásra indok-e a világjárvány? De az nem vita tárgya, hogy hazugságra lehet-e indok? Hazudni nem szabad és kész. Pláne a tudomány képviselőinek nem lett volna szabad hazudniuk, mert aláásták a tudományba vetett hitet.

Ja, csak a szűk kis agyad, amit mi hívők konteósnak hívunk, képtelen felfogni, hogy egyik napról a másikra naponta 10-ser annyi ember halt meg, mint idáig. 

Az én kis agyam meg azt nem érti hogy a Te elméleted, miszerint az oltás nem jó, miért nem jó. Ezt pedig Te konteós nem tudod alátámasztani érvekkel. Mert csak bullhit jön ki a szádon.

Én azt mondom hogy nekünk van egy Karikó Katalinunk, aki megfékezte a járványt.

Te aki egy pöcs vagy, szerintem, semmit nem tudsz mondani.

>egyik napról a másikra naponta 10-ser annyi ember halt meg, mint idáig.

Láttad már a "standard" influenzajárványok számait? Próbáltad összehasonlítani a Coviddal? Nem volt tízszeres különbség országos szinten.

>Te aki egy pöcs vagy, szerintem, semmit nem tudsz mondani.

Relax!  Sedatif PC-t tudom ajánlani Google keresés szerint remek homeopátiás nyugtató!

Valahogy influenzas betegekkel nem szokott teli lenni az intenziv es a korhaz folyosoi. Mobil korhazat se szoktak influenza szezonban letesiteni.

Hirtelen egy hiressegrol se tudok, aki influenzaban halt volna meg. Ellenben covidra van jonehany pelda (Csollany, Kobor, ...). De itt egy masik lista is: https://hu.euronews.com/2021/11/01/akiket-a-koronavirus-jarvanyban-vesz…

Szoval erzesre megiscsak sulyosabb a covid az influenzanal.

Van ehhez adatod keznel? Nyilvan ugyanazon idoszakra nezve.

Az a baj, hogy nehez ezeket osszehasonlitani, mert valoszinuleg maskepp is volt reportolva anno. Pl. egy szivelegtelensegben szenvedo ember ha elkapta a covidot es belehalt, akkor valoszinu covid volt megjelolve a halal okanak, mig ha influenzat kapott volna el, akkor lehet hogy a szivere fogjak.

Nincs kéznél, annó néztem csak. A teljes halálozásból és annak hullámzásából is ki lehet indulni, hogy az mennyire tér el a szokásostól. Ez a legmegbízhatóbb szám, mert ezzel szinte lehetetlen csalni. Nem emlékszem pontosan, de abban majdnem biztos vagyok, hogy nem volt tízszeres szorzó. A végére valamivel több volt az áldozat mint az influenza járványoké, de arra például nem emlékszem, hogy mikor fordult át többe. Amikor először lezárás volt, akkor a Covidnak tulajdonított halálesetek szerintem a százas nagyságrendben voltak egészen addig is, hogy eljutottunk a nyárba. Egy influenza járványnak pedig simán lehet több ezer áldozata. Azon a tavaszon ha jól emlékszem kevesebben haltak meg mint általában. Aztán valamikor a következő télen bepörögtek a számok, de ha jól emlékszem csak akkor amikor már lett oltás. (A konkrét adatokat keresse ki akinek van ehhez türelme, és írja meg, hogy jól emlékszem-e, ha számít egyáltalán.)

De akkor megiscsak egyrol beszelunk. Volt olyan idoszak, amikor 100 felett volt a napi covid halalozas, es ez az idoszak hetekig, honapokig tartott. Nincsennek konkret szamaim, de kizartnak tartom, hogy ugyanennyi halaleset tortent volna influenza miatt.

Azon lehet rugozni, hogy 5-szor, 10-szer vagy 20-szor tobben haltak meg akkoriban covidban vs. influenzaban, az megis nyilvanvalo, hogy a covid tobb aldozatot kovetelt.

Azt szoktak felhozni ervkent, hogy ha mar egyszer vki elkapta a virust, akkor onnantol mennyi a halalozasi rata. Abban kb. azonos a covid vs. influenza. Csak ugye a covid sokkal tobb embert fertozott meg.

Teljesen értelmetlen volt az egészségügyi protokol.

Nem írtak fel antibiotikumot tüdőgyulladás ellen, csak akkor ha kifejezetten kérted.

Utólag igazolódott, hogy a betegek nem COVID-ba, hanem bakteriális felülfertőződésbe haltak bele.

Emellett a betegeket lélegeztetőgépre rakták, ahol 95%-ban meghaltak.

 

Elég sok dologba bele lehet halni, ha rosszul kezeled.

Miert nem szoltal vkinek, hogy Te jobban tudod mit kell(ett volna) tenni?

Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvos, amúgy üzleti kapcsolatban van a Pf-el:

Mint ahogy a bakteriális fertőzéseket racionális módon antibiotikumokkal kezeljük, a COVID fertőzés ellátásának egyik fő pillére (az antivirális szerek, ill. a felülfertőződést gátló szerek mellett) az antikoagulációs terápia kell, hogy legyen. Azt, hogy ez a betegség legfontosabb következménye, és ennek kivédésére az olcsó antikoagulánsok (enyhe esetekben az aszpirin is) tökéletesen alkalmasak, már nemcsak Szegeden, de a világ számos pontján alkalmazott és publikált protokollok igazolják.

Égett is a virológus-zsenik pofájáról a bőr, hogy a nép megszavazta legszegedibb gyógyítónak.

Ugye ebben a versenyben Karikó 1%-ot is alig kapott. Duda Ernő és Boldogkői Zsolt hasonlóan remekül muzsikáltak.

 

A Nobel-díj azért jó, mert elég pár embert megkorrumpálni és megvan a végeredmény. A népet úgytűnik nehezebb megetetni.

Innen tudsz adatokat szedni (összesen oszlop): https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

Érdemes lehet pl. összevetni a 2019 eleji és a 2021 eleji adatokat.

Személyes tapasztalataim:

Anyósomékat 2020 október környékén olthatták be influenza ellen az öregotthonban. 2 hét alatt kb. a fele az öregeknek meghalt (kb. 20 ember) -  ezt a mai napig nem tudom hova tenni, az öregotthon sem adott bővebb infot mi történt. Ezért hagynám ki a 2020 évvégi adatokat az összehasonlításból.

Azt is tudni kell, hogy influenzánál eredetileg adtak antibiotikumot. Ez most a covidnál nem volt divatos, csak néhány orvos hágta meg a covid protokolt. Én is voltam covidos én sem kaptam. Szerencsére volt itthon "maradék" azt beszedve lettem jobban. A lélegeztetőgépre erőszakolás sem volt divat az influenzánál. Ezekért viszont állítólag most plusz pénzt kaptak a kórházak. Ezek mellett csodálkozom, hogy csak ennyien haltak meg.

>Azon lehet rugozni, hogy 5-szor, 10-szer vagy 20-szor tobben haltak meg akkoriban covidban vs. influenzaban, az megis nyilvanvalo, hogy a covid tobb aldozatot kovetelt.

Ha éppen ez volt az állítás, akkor sajnos kellene rugózni rajta. Azért nem mindegy, hogy 5 vagy 20 (vagy inkább 1,5-2, ami nekem rémlik). FeriX bemondott egy nagyon nagy számot, hogy 10X. Ez nagyon nem volt szinkronban a valósággal, kértem, hogy hozzatok számokat, nem hoztatok. Én sem hozok, de úgy emlékszem, hogy sokkal kisebb volt az arány, pláne a vakcinázás előtt. Mivel szerencsére FeriX volt aki először konkrét számot állított, ezért neki volna illendő számot hozni (vagy neked, mert melléálltál), én nem erőltetem meg magam most.

>Volt olyan idoszak, amikor 100 felett volt a napi covid halalozas

Ezt is kiszámoltam annó, hogy ha a népességet elosztjuk az átlagéletkorral, akkor kijön egy becslés az átlagos halálozásra, ami 300 körül van. A halálozás rendkívül szezonális, a legtöbben télen és tél végén halnak meg, meg még a nyári hőhullámok alatt is. Ezért a napi 100 "szezonban" nem feltétlenül sok. Rémisztőnek hangzik elsőre, de össze kell nézni a szokásos számokkal ahhoz, hogy kontextusba tudjuk helyezni. (Érdekes módon az éven belüli szezonalitáson kívül évre átlagolva már viszont meglehetősen stabilak a halálozási számok, egészen kis eltérések is ritkának számítanak.)

Meta szinten nézve egyébként a Covid alatt a teljes tájékoztatás erről szólt, hogy kontextus nélkül, illetve apró csalásokkal osztották meg az információt (például, hogy aki már kaptt szurit, de még nem alakult ki a vélt védettsége, az oltatlannak számított ha meghalt) amitől sokkal ijesztőbb volt minden. De azért évek távlatából legyünk már okosabbak!

Ellenben covidra van jonehany pelda (Csollany, Kobor, ...).

Igen, épp erről beszélünk. Pl. Csollány Szilveszter megkapta a vakcinát, majd rá két-három hétre meghalt "COVID"-ban, még a kórházban alkalmazott kezelési protokoll sem segített.

Hiába is mellékelünk tonna számra neves orvos professzorok, virológusok cikkeit, tanulmányait, hogy mit okozhat a vakcina és az alkalmazott kezelési protokoll, még a Pfizer saját dokumentumát sem nézitek meg, alusapkás mindenki (Pfizer is) és ezzel le van tudva az egész.

Igen.
Az hogy statisztikailag az esélye kicsi, az nem azt jelenti, hogy nulla.
Statisztikailag annak volt kicsi esélye, hogy ennyire érzékeny legyen rá, azt hogy elkapja annak nagyon nagy.
"Nagy számok törvénye", hogy be is következik elöbb vagy utóbb.
Ha nem Csollánnyal, akkor mással.
 

>Te milyen elméletből tudod garantálni, hogy oltás nélkül sokkal kevesebb ember halt meg volna? ( 22:23 )

>Na mi van? Beléd fagyott a szar? (22:59)

Zuhanyoztam, fogat mostam és altattam a gyerekeket :-) Öröm veled beszélgetni.

Mint azt más is leírta már, orvosás esetén főként nem elméletekből jóslunk, hanem mérjük a hatást, és abból statisztikát számolunk. Jelen esetben a statisztikákhoz szükséges alap adatokat nem számolták - erről ha visszakeresed a Covid vakcina tudományos szemmel szálakat, ott leírtuk a problémákat - illetve titkolták. Az ESZT összes bejegyzése alapján lehetne statisztikát számolni az oltottsággal egybevetve, mert ez az összes adat benne van a gépben. Ezt mind nem ismerhettük meg.

Tehát se pro, se kontra nem tudok semmit sem bizonyítani. Az már meta- érvelés, hogy nyilván azért vannak eltüntetve az adatok, mert nem azt támasztják alá, amit szeretnének a hatóságok. Azt gondolom, hogy ez az igazság, de bizonyítani nyilván nem tudom.

Csak erre reagálok most: https://www.natesilver.net/p/fine-ill-run-a-regression-analysis Elvileg lehetnének konkrét számaink, ha akarnák a hatóságok, hogy hány oltott és hány oltatlan halt meg Covidban. Erre vagyunk kiváncsiak, ezt kellene mérni. Akkor nem kellene spekulálni ahogy a cikk teszi. De valójában nincsenek ilyen számaink, ezért eggyel már indirektebb az adat amin dolgozunk, mint amire elvben lehetőségünk lenne.

Van egy nagyon sötét magyarázat erre a különbségre, konkrétan hogy a piros államok mérgezőbb szériákat kaptak. Nem én találtam ki, a VAERS adatok alapján többen is kihozták ezt a következtetést, itt is írnak róla például: https://conservativefiringline.com/analysis-of-vaers-data-suggests-gove…

Tudom, hogy erre azt mondjátok, hogy alusapkás. De erre mondom én, hogy csak annyira lenne szükség, hogy ne áttételes adatokkal dolgozzunk, hanem az államok hozzák nyilvánosságra az anonimizált nyers adatokat! Ott kell lenniük az adatbázisokban, nem akkora kunszt kiszedni belőlük. És mégsem tették meg. Pedig meg lehetne nyugtatni vele a gyanakvókat.

Statisztikusok hozták azt is, hogy eltérnek a LOT szám alapján az ártalmak, és azt is, hogy korrelál a földrajzzal, hogy mit hová szállítottak. Nehéz ezeket megtalálni utólag, mert a kereső minden keresőkifejezésre a "debunk" linket adja csak meg.

Nem a statisztikusod számítását kérdőjeleztem meg, hanem egy lehetséges mechanizmusra mutattam rá, ami szerint sajnos tévedhet a következtetésében. Ha a nyers adatokon dolgozhatna, akkor ez a fajta támadás kizárt lenne. De a nyers adatokat az államok nem adják ki.

A gyanakvók biztosan nem fognak megnyugodni, mert mindíg lesz, aki kiolvas valami "csodálatosat" az adatokból.

Emlékeim szerint a VAERS a visszakövetési rendszer az _amcsiknál_, és ebbe nem szakmailag kerülnek bele az adatok, hanem bármi kb. Az is bekerül, hogy ha 1 héttel az oltás után elüt egy kamion, mert hiszen az is lehet mellékhatás, meg az, hogy a kislábújján nem 4, hanem már 3 naponta vágta a körmöt, nyilván az oltástól. Persze kerülnek bele valós mellékhatások, következmények, de ezt rendesen kell elemezni, és publikálni. Jellemzően a New England Journal of Medicine és hasonlóan patinás újságok adják meg ezeknek az alapot. Különös tekintettel fontos a megfogalmazás formája, hogy nem kinyilatkoztatnak, hanem "arra utalnak az adatok" stb, ráadásul ezek külső fél által átnézett cikkek.

Ilyen apróságokra se ártana figyelni, hogy ha mondjuk már 1 hete covid fertőzött volt, és ráoltottak, akkor ott már vajmi keveset ért az oltás, és a covid vitte el szerencsétlent.

Emitt John Campbell videója, ahol körüljárja, hogy a szakszerűtlen beadás nem nyerő: https://www.youtube.com/watch?v=HsACTX0_ihs

Neki speciel több olyan érdekes videója van, ami nem konteo, viszont nagyon nem hallani róluk, pedig kellene.

>Ilyen apróságokra se ártana figyelni, hogy ha mondjuk már 1 hete covid fertőzött volt, és ráoltottak, akkor ott már vajmi keveset ért az oltás, és a covid vitte el szerencsétlent.

Mert neked van egy varázsgömböd és pontosan tudod? Szerintem meg ezen esetek túlnyomó többségében maga az oltás vitte el a szerencsétlent. És utána oltatlanként került be a statisztikába, ha visszaemlékszel.

Természetesen erre a vitára is pontot lehetett volna tenni, ha megjelentetik azt a statisztikát, amiben összehasonlítják a frissen oltottakat (tehát a még feltételezhetően védettség nélküli oltottakat) az oltatlanokkal. Ezt a statisztikát sem publikálták sehol sem. De persze te axiómaként állíthatod, hogy a Covid ölte meg. Ha én meg az ellenkezőjét sejtem, akkor összeesküvő vagyok.

De vannak számaink.
Itt egy nagyon jó cikk Bahrein-ből.
4 féle vakcina hatásossága korosztályonként összevetve az oltatlanokkal.
Post-vaccination outcomes in association with four COVID-19 vaccines in the Kingdom of Bahrain | Scientific Reports (nature.com)

pl. A pfizer majdnem tizedére nyomta vitte le az elhalálozásokat az oltaltanokhoz képest, de a Sino is kb negyedére 50 év fölöt.

Bizony vannak számaink. ;-)

Itt egy nagyon jó kanadai tanulmány: COVID-19 vaccine-associated mortality in the Southern Hemisphere (COVID-19 vakcinával összefüggő halálozás a déli féltekén).

We quantify the overall all-ages vDFR for the 17 countries to be (0.126 ± 0.004) %,
which would imply 17.0 ± 0.5 million COVID-19 vaccine deaths worldwide, from 13.50
billion injections up to 2 September 2023. This would correspond to a mass iatrogenic
event that killed (0.213 ± 0.006) % of the world population (1 death per 470 living
persons, in less than 3 years), and did not measurably prevent any deaths.

Hát ilyen hosszú ökörséget régen olvastam.
1, a megállapításaikat két adatból vették: a halálozás és a vakcinák beadása, de
2, nem vizsgálták, hogy a halottak közül ki volt olvta és ki nem

3, nem vizsgálták, hogy az adott időszakba mekkora volt a Covid fertözés

4, nem normalizáták az adataikat
5, kitalálnak új fogalamakt, melyet senki más nem használ ("vaccine dose fatality rate")

6, semmilyen szaklapba nem hozták le ezeket az adatokat, csak egy internetes portálon
7, írta egy ex fizikus, egy biológus akinek két cikke van a biofilmekről 

Túl sok időt töltöttem el ezzel :( 

> nem vizsgálták, hogy az adott időszakba mekkora volt a Covid fertözés

 

A tetőfedők által végzett PCR tesztek igencsak sok kamu pozitív esetet csináltak. Szimplán a tesztelések felpörgetésével növelni lehetett az esetszámot. Amennyiben a ciklusszámot is változtatták, még finomhangolni is lehetett és tetszőleges görbét előállíthattak.

Én a PCR tesztelőknek írtam apró kis excel kiszínezősdit.
Szimplán a megadott szabályrendszer alapján kiszinezte, hogy fertözött, nem fertözött, ismételni kell (kevés volt a minta, ez is látszódik), ellentmondás van.
Mellesleg csináltam életembe pár ezer RT-PCR-t.
Van +,- kontrol minden esetbe, ami ezt kiszüri.
Ciklus számot nem változtatták, mindhárom virusgén esetén 35 ciklus alatt meg kellett haladnia a küszöb értéket. Amugy 40 ciklus csináltak, de ha tisztába lennél a PCR elvével, hogy minden ciklus alatt megkétszerezi a cél DNS mennyiségét, akkor tudnál hogy bármennyiszer szorzod be a nullát az nulla lesz.

 

Valóban fölösleges, mert főleg a virológus zsenik pofáját utálom, a többi meg részletkérdés.

Teljesen irreleváns időtöltés a részletek boncolgatása, amikor a hátam közepét előbb akarom látni, mint ezeket a kreténeket újra.

2 éve még az oltás felvételén is gondolkodtam, csak ugye jött a kommunizmus, azt elment a kedvem az egésztől.

Köszi!

Ilyenkor gyakran a magam fejlődése érdekében írok.
Összeszedem logikusan, hogy hogyan lehet cáfolni a téveszméket.
A linkelt doksi amúgy nagyon érdekes volt.
Én még nem találkoztam ennyire profin megírt tehénszarral.
Aki nem szakértő, az képtelen kiszúrni, hogy hány helyen állít valótlanságokat és kap elő a levegőből egy "nyuszit"

F. William Engdahl: A delta variáns, a PCR tesztek és a kognitív disszonancia

Értéktelen PCR-tesztek

Még a PCR-teszt sem mutat ki semmilyen vírust, vagy betegséget. A tudós, aki Nobel-díjat kapott a PCR-teszt feltalálásáért, Dr. Kary Mullis, tévéműsorban támadta meg a NIAID főnökét, Tony Faucit, és alkalmatlannak nevezte, amiért azt állította, hogy a PCR-teszt ki tud mutatni egy bizonyos kórokozót, vagy betegséget. Nem arra tervezték, hanem laboratóriumi analitikai kutatási célokra. A PCR-teszt nem tud meghatározni egy akut fertőzést, fertőzőképességet, sem egy adott betegséget. A PCR-tesztet nem arra hozták létre, hogy azonosítson egy folyamatban lévő fertőző betegséget, hanem arra, hogy megtaláljon genetikai anyagokat, legyen az törmelék, élő, vagy akár halott anyag.

A 2020 január 21-én két német, Corman és Drosten által kiadott tanulmányt arra használták, hogy létrehozzák a PCR-tesztet, melyet a WHO azonnal elfogadott világszabványnak az új vuhani koronavírus esetek kimutatására. Ebben az időpontban a világon mindössze 6 beteget azonosítottak. 2020 novemberében egy külső szakértői csoport lektorálta a Drosten tanulmányt és elképesztő mennyiségű súlyos tudományos hibát és arcátlan érdekeltség konfliktusokat (conflict of interest) talált benne. A tudóscsoport megállapította, hogy Drosten PCR tervezete többszörösen hibás, hemzsegnek benne a tudományos és technikai hibák, beleértve az elégtelen primer tervezést (design), a problémás és elégtelen RT-qPCT protokollt és a pontos validálás teljes hiányát. Sem a bemutatott teszt, sem a tanulmány nem felel meg az elfogadható tudományos publikáció feltételeinek.  A szerzők elhallgatták továbbá súlyosan terhelő érdek-konfliktusaikat is. Végül elmaradt az alapos lektorálás is, ami született, az nagyon gyengére sikerült. Mégis a WHO azonnal világ-szabványként ajánlotta a Drosten tesztet.

A PCR-teszt a genetikai anyag mintát duplázó ciklusok segítségével sokszorozza egészen addig, amíg el nem éri az úgy nevezett ciklusküszöböt (Ct), ami a kimutatáshoz szükséges duplázások számát jelenti. És ez addig folyik, amíg a minta használhatatlanná nem válik. Mullis egyszer megemlítette, hogy ha kellően sok ciklust futtatunk, akkor bármit megtalálhatunk bárkiben, mivel a testünkben óriási mennyiségben vannak jelen különböző vírusok és baktériumok, legtöbbjük ártatlan. Még Dr. Fauci is elmondta egy 2020-as interjúban, hogy a 35 feletti ciklusszám (Ct) értékelhetetlen. Mégis a CDC a laboroknak 37-40 ciklust javasol. Ilyen ciklusszám mellett a Covid pozitív eredmény 97%-ban valószinüleg hamis pozitívat ad.

Sem a CDC, sem pedig a WHO nem hozza nyilvánosságra a Ct ajánlásait.  Viszont az oltott személyek esetében a CDC már alacsonyabb (28-as) Ct értékeket ajánl, hogy ezzel is alacsonyabbnak tüntesse fel a az oltott személyek Covid pozitív teszteredményeit, miközben a 35 feletti Ct értéket javasol az oltatlanok tesztelésére, mely manipuláció ha igaz, akkor bűncselekmény.

Akiket érdekel a PCR-tesztek meghamisításának evolúciója, hogy állítólag kimutat egy bizonyos betegséget, azoknak ajánlom, nézzék meg az 1980-as évek óta folyó piszkos történetet. Fauci és főképp Dr. Robert Gallo a NIAID-nél voltak azok, akik Mullis PCR technológiáját alkalmazták, hogy tévesen HI vírust (AIDS) diagnosztizáljanak a vizsgált személyeknél. ez egy köztörvényes bűncselekmény sorozat volt, amely emberek tíz- és százezreinek felesleges halálát okozta.

Figyelemre méltó, hogy az összes jelentős Covid-vakcina támogató, Faucitól a WHO vezér Tedros-ig a régi HIV/AIDS és a kamu PCR-tesztelés mocsarából jött. Az összes pánikszerű intézkedés, melyet 2020 óta világszerte meghoztak, azon hamis feltételezésen alapul, hogy a „pozitív” RT-PCR-teszt azt jelenti, hogy beteg vagy fertőzött Covid-al. A Covid-19 ijesztgetés, mely Vuhanból eredt 2019 decemberében, nem más, mint a tesztelés pandémiája, ahogyan erre már számtalan orvos rámutatott. Nincs bizonyíték arra, hogy a teszt egy kórokozó vírus jelenlétét mutatja ki. Szintén nincs egy bizonyított referencia érték, vagyis aranystandard, amihez viszonyítva tudjuk mondani, mi az, hogy pozitív vagy negatív. Az egész egy tisztán önkényes kijelentés. Aki utánanéz ennek, erre az eredményre fog jutni.

2021. augusztus
Fordította: Robin

William Engdahl stratégiai kockázat elemző és előadó. Politikai végzettségét a Princeton egyetemen szerezte és listavezető könyvei vannak az olaj és geopolitikai témákban. https://www.magyarmenedek.com/category/0/1/?search=william+engdahl

A cikk forrása : http://williamengdahl.com/englishNEO11August2021.php

Ez nagyon szép.
1-2 bibi vele kapcsolatban.
Mullis nem nyilatkozhatot ilyet, mert a korona vírus járvány kitörésekkor már jóhalott volt.
Amugy érdekes figura volt. Előadás közben pornográf képeket mutogatot a legujabb barátnőjéről, LSD fogyasztásra bíztatott ...
Itt egy részletes leírás róla : Kary Mullis halálára – Egy elvetemült Nobel-díjas - Természet Világa (termvil.hu)
Azt, hogy a HIV nem okozza az AIDS-et hívatkozást nem találtam, csak anekdótákat, hogy egy konferencián titokban elárulta ... .
Halott ember baráti közlésére hivatkozni, nem túl elegáns és nem is nagyon megbízható, mert se megerősíteni, se cáfolni nem lehet.
 

"A PCR-tesztet nem arra hozták létre, hogy azonosítson egy folyamatban lévő fertőző betegséget, hanem arra, hogy megtaláljon genetikai anyagokat, legyen az törmelék, élő, vagy akár halott anyag."

Ez így igaz, de ha a virus 3 génjének 1-1 intakt szakasza megvan, akkor azért elég erősen feltételezhetjük, hogy a teljes vírus is jelen van.
Ritka az a 8 emeletes épület, mely robbanás után 3 emelete épségben megússza. 
Mol. biol laboron, ha RNS izolálást csináltunk, szoktunk bele rakni egy kis csavart.
1, nagyon precízen
2, sima kézzel figják az eppendorf csövet
3, a minta fölött viszik a kezüket
4, köpetből bele kevernek egy picit
5, kihagyják az izolálásfolyamán az RNáz gátlót.
6, nem folyamatosan jégen-néha folyékony nitrogénnel dolgoznak
2-6 ig nem fogg müködni, ugyanis az egész szervezet kivül belül tele van RNS bontó enzimmel, ha nem intakt és nem védi burok, akkor nagyon gyorsan degradálódik és nem éppen nemhogy emelet, de egy mellékhelység se.

 

"Sem a CDC, sem pedig a WHO nem hozza nyilvánosságra a Ct ajánlásait"
Lófaszt nem. Minden Covid teszten (sok cég gyártotta), mind rajta volt. Én egyet olvastam, amit a szomszédba használtak. Ott 35 ciklus alatt kellett mind a három vizsgált génnek feljönnie, hogy + nyílvánítsák a mintát.

Ja persze a HIV és az AIDS között semmi összefüggés, mégis az AIDS ellenes szerek miatt, most már a HIV fertözöttek nem halnak meg fiatalon Kaposi szarkomába. A felfedezés is innen jött, hogy hirtelen nagy arányba kerültek korházba ritka betegséggel fiatalok. Megtalálták a közös nevezőt. Hpomosexulisok voltak, gumi nélkül (ugye felesleges), és gyakran cseréltek partnert. A nagy kitörést sikerült visszavezetni egy stweard-ra.
MAga a HIV már a 60-as évekbe jelen volt, ezt elrakott mintákból sikerült igazolni, csak ritka volt és nem került be egy szabados, gumi nélküli sexet preferáló csoportba.

 

Aztán nehogy meglepődj majd, hogy valami megtalál a semmiből, mert genetikai hajlam van, és valamilyen együttállás volt hozzá.

Covid ügyben egészséges sportoló ismerős volt két hétig kórházban, oxigénnel, szerencséjére a lélegeztetőt elkerülte. Cserébe itt nekünk mindenféle dolgokkal együtt volt pár nap láz, hőemelkedés, és szaglásvesztés.

>Aztán nehogy meglepődj majd, hogy valami megtalál a semmiből, mert genetikai hajlam van, és valamilyen együttállás volt hozzá.

Az élethez szerencse is kell, ezt eddig is tudtuk. Ez még nem ok arra, hogy az ilyen hazudozós sarlatánok kezébe hatalmat adjunk.

Ha mondjuk valami komoly betegségem lenne, és egy mRNS vakcina jelenthetné a gyógyulást, akkor lehet, hogy elgondolkodnék rajta, mert akkor már mindegy. De egészséges embereken kísérletezni úgy, hogy hazugsággal illetve kényszerítéssel csikarjuk ki a beleegyezésüket, az a "régi" törvények értelmében bűn.

Konkretan kik es mit hazudtak? Senki se mondta, hogy 100%-os vedelmet nyujt es 0 mellekhatasa van. Mennyi statisztika keringett arrol, hogy melyik oltasnak mennyi a vedelme, ilyesmik.

Kinan kivul szeritnem nem igazan kenyszeritettek az egesz lakossagot az oltasra. Idehaza talan az egeszsegugyben dolgozokat, rendoroket es tanarokat (?) kezdtek cseszegetni, de szeritnem a renitensek ki tudtak bekkelni idohuzassal. Gondolom a fejedhez se tartott senki pisztolyt.

>Idehaza talan az egeszsegugyben dolgozokat, rendoroket es tanarokat (?) kezdtek cseszegetni, de szeritnem a renitensek ki tudtak bekkelni idohuzassal. Gondolom a fejedhez se tartott senki pisztolyt.

A legtöbb tanárnak nincsen fél évre való tartaléka, és ha jól emlékszem fizetésnélküli szabadságra küldték azokat, akik nem vállalták az oltást, valami határidővel amikor ki is rúgták őket. Akinek nincsen tartaléka, annak a számára ez igencsak erős kényszerítés. Nem kellene ezt tagadni!

Engem valóban nem kényszerített senki, ez igaz. De ettől még együttérzek azokkal, akiket igen, illetve az hogy én megúsztam simán a szerencse műve, mert amilyen állapotok voltak bármit kitalálhatott volna a kormány, és ahhoz a többség asszisztált.

Ráadásul a számok egyáltalán nem transzparensek, tehát a biztonságosság "bizonyítása" a kellő idő letelte után sem történhet meg. Márpedig annak a lehetősége továbbra is megvan, hogy egy influenzajárvány esetén mondjuk kötelezővé tegyék ezt a szert. Törvényi garanciára volna szükség, hogy ez sose történhessen meg, lehetőleg az alkotmányba írva.

Először is fel kell ismerni azt, hogy az orvoslásban jelenleg nem lehet olyan szinten bizonyítani semmit, ami indokolhatja bárminek a kötelezővé tételét. A kutatók érdek-függetlensége és a megismételhetőség például szinte mindig sérül a jelenlegi módszertanok mellett. Ezért szállok amellett síkra, hogy a kötelezvényeket el kell törölni. Hogy mindenkinek jogában és lehetőségében álljon megtalálni az igazságot. Nyilván sokan tévednének, de az nem akkora baj, mint valakire rákényszeríteni valamit ami árt neki és nem akarta volna magától.

Másrészt igen, sok olyan tudományos eredmény van, amit el tudok fogadni. Még orvosi témán belül is. De például a fizikában sokkal objektívebb bizonyítékok vannak, ott könnyebb. Azok közül, amiket én elfogadok, azok közül meg sokat te nem tudnál elfogadni (vélhetően), és éppen ezért ezeknek a következtetéseit nem volna helyes rád nézve kötelezővé tenni.

Téged a "hogyan halhat ki az emberiség" elméletben kellene idézni. Az a vírus, amiben ennyien meghaltak, az nem arról szól, hogy jajj de jó a gyógyszergyártóknak. Te idióta! Hogy juthatott ilyen az eszedbe? A világ kormányai szabályozták, hogy ez a vakcina nem lehet a kapitalizmus terméke. Itt a tizedelése az emberiségnek kérdéskörről volt szó! Összeomlott volna minden gazdaság. mad max. Nem lehetsz ennyire szűklátókörű.

>Téged a "hogyan halhat ki az emberiség" elméletben kellene idézni.

Volt már egy hasonló vitaszál a hupon. Ennek az ultimate vége az, hogy például az USA-ban az amisok a leggyorsabban növekvő fehér populáció (ha jól emlékszem 5 körüli reprodukciós rátával, de keressen rá akinek számít a pontos szám). Az amisok túlnyomó többsége egyetlen oltást sem kap egész életében. Így hal ki az emberiség oltások nélkül! Erre varrjál gombot!

Egy oltatlan kisebbseg az oltott tobbseg elonyeit elvezi.

Arra van adatod, hgy hany szazalekban haltak meg amisok covidban? Nyilvan nem az a megoldas, hogy szuljon mindenki egy focicsapatnyi gyereket, hogy abbol atlag 5 felno.

Az is torzithatja a statisztikat, hogy az amisok joval egeszsegesebb eletmodot elnek, feltehetoen kevesbe elhizottak, cukorbetegek, stb. Valoszinu emiatt kisebb lehet a covid halalozas.

> hogy az amisok joval egeszsegesebb eletmodot elnek, feltehetoen kevesbe elhizottak

Ha minden amisnak 3-4 gyermeke van, akkor fiatalabbak is. Az öregekre volt veszélyes a COVID.

 

Csomó embernek nem volt szüksége az oltásra, kizárólag kommunista propaganda volt, hogy az egész világot végigoltsák (ez a harc lesz a végső...).

A gyermekekre veszélyes a bárányhimlő, mégsem rohangálunk oltani a nyugdíjasokat. Se füle, se farka nem volt az egésznek.

 

Lelkesen építettük szocialista hazánkat a járvány alatt neo-marxista áltudományos politikai propagandával.

>Nyilvan nem az a megoldas, hogy szuljon mindenki egy focicsapatnyi gyereket, hogy abbol atlag 5 felno.

Te töprengsz azon, hogy mi a megoldás, az amisok pedig teleszülik a Földet. Ha nincs megoldandó probléma, akkor nincs megoldás sem. Ha viszont mondjuk a genetikánk fennmaradása a megoldandó feladat, akkor az optimális megoldás sokkal közelebb van amisokhoz, mint a "nyugati" életmódhoz.

Egyébként szigorúan törekedtem arra, hogy ne morális értékítéletet mondjak, hanem az emberiség kihalásának rémképzetére tényszerűen megmutassam, hogy jelenleg éppen ellenkezőleg van: azok szülik tele a földet, akik nem oltakoznak és azok fogynak demográfiailag, akik igen. Sem értékítéletet nem mondtam, sem nem feszegettem az okokat, csak arra mutattam rá, hogy mennyire abszurd a gondolat, hogy oltások nélkül kipusztulunk, a tények tükrében.

>Az is torzithatja a statisztikat, hogy az amisok joval egeszsegesebb eletmodot elnek

Például nem oltakoznak feleslegesen. KEK

Nincsenek adatok. 12 éves lányoknak beadják a HPV oltást azért, hogy majd 40 évesen nem lesznek méhnyakrákosak.

Elolvasod a gyártó dokumentációját és azt írják, hogy nem ismert, hogy a védelem meddig tart, de 4 évvel szoktak számolni.

 

40-12 = 4

 

A legnagyobb poén az, hogy Angliában nem csökkent az esetek száma a tömeges oltások megkezdése után, hanem növekedett.

Persze az orvosokat ezek az apróságok nem szokták érdekelni. Minthogy adatok nincsenek, leginkább a távgyógyítással van egy szinten az egész.

Tegyük hozzá, hogy a HPV néhány törzse ellen hatásos csak a vakcina, tehát még ha működik is, akkor is várhatóan a többi törzs átveszi ezeknek a szerepét.

Tegyük hozzá, hogy a HPV nem bizonyított, hogy az oka a méhnyakráknak, csak az együttjárást sikerült bizonyítani, aminek a legyengült immunrendszer lehet a közös oka is.

Tegyük hozzá, hogy a legtöbb vakcina esetében (a HPV esetén nem nézek most utána) nem a betegség előfordulásának csökkenését bizonyítják, hanem az ellenanyag meglétét. Ami persze nem ugyanaz. De ezen apróság felett át lehet siklani, mert így nem kell követni a betegség előfordulását, ami állítólag drága volna.

Bónusz, hogy nincsen utánkövetés és sosem hasonlítanak össze oltatlan és oltott populációt úgy, hogy egyébként mennyi egyéb betegség kínozza őket.

"a HPV esetén nem nézek most utána" - LOL, na vajon miért...

De sebaj, megtettem helyetted. Ha nem tudsz valamit, szabad ám a wikipedia-t megnyitni. Sőt - elismerem ez már level2 szint - szabad ám a hivatkozott cikkeket is megtalálni benne. :)

"a HPV néhány törzse ellen hatásos csak a vakcina" - Erős csúsztatás. Van már 9 törzs ellen védő vakcina is. Persze, mindig lehetne több is... Read the wikipedia page.

"még ha működik is, akkor is várhatóan a többi törzs átveszi ezeknek a szerepét" - Wrong. Ezek nem csereszabatosak egymással. Más testrészen fertőznek, más tünetet okoznak. Nem mindegyiknek van rákkockázata. Read the wikipedia page.

"a HPV nem bizonyított, hogy az oka a méhnyakráknak, csak az együttjárást sikerült bizonyítani" - Wrong. Elég sok kutatás foglalkozik a HPV rákkeltő hatásának molekuláris biológiai hátterével. Read the wikipedia page.

"nem a betegség előfordulásának csökkenését bizonyítják, hanem az ellenanyag meglétét" - Wrong. Ebben a kutatásban pl a konkrét HPV fertőzöttséget nézték, illetve annak tüneteit használták az oltóanyag hatékonyságának megállapítására.

"mert így nem kell követni a betegség előfordulását, ami állítólag drága volna" - Wrong. És mégis elvégzik. Az egyel fentebbi kutatásban "csak" 30 országból van összegyűjtve eredmény.

"nincsen utánkövetés és sosem hasonlítanak össze oltatlan és oltott populációt" - Wrong. Lásd fentebbi kutatás. Ebben 7 éves utánkövetést is idéznek, ami egy 2014-es tanulmányban kb a maximum ami akkor lehetséges volt (nézd meg az egyes országokban mikor vezették be). Wrong 2: van placebóval összehasonlító kutatás is.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ezek lesznek a gyógyszergyártók által finanszírozott kutatások. Kicsit le voltam maradva, mert akkor néztem ennek utána utoljára, amikor új volt.

Továbbra is komoly kritikája van, például Szendi hírlevelében megjelent cikkfordítás: https://www.tenyek-tevhitek.hu/hpv_oltas_erdemes_egyaltalan_felvenni.htm

Vagy van egy dokumentumfilm is: https://odysee.com/@EmiliaR:6/Under-The-Skin-Documentary:2

Nagyon röviden, különböző neurológiai betegségeket, illetve korai petefészek-kimerülést is a Gardasil vakcinák mellékhatásának tartanak.

Tekintve, hogy nem kötelező össze-vissza mindenkivel dugni, és jó immunrendszer esetén a HPV-ből simán ki lehet gyógyulni, szerintem felesleges kockázat ez a vakcina is.

"Nincsenek adatok."

"A legnagyobb poén az, hogy Angliában nem csökkent az esetek száma a tömeges oltások megkezdése után, hanem növekedett."

Na várjálcsak, ezt honnan tudod, ha egyszer nincsenek adatok?! :)

(Egyébként már hogyne lennének adatok, csak egy példa, ez konkrétan Németországból: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4174682/  84-95%-os hatékonyságot mértek. Ez ráadásul egy meta-analízis, amiben összeszedtek adatokat rengeteg országból, a linken megnézheted pontosan melyikekből. UK konkrétan 3 forrásban is szerepel.)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Itt azért beleszámolnám, hogy a koronavírus mutációs rátája eléggé nagy (1x10^-3 pontmutáció/bázis/év. Összehasonlításképp az embereknél ez 0,5x10^-9 - kétmilliószoros különbség), úgyhogy gyorsan meg fognak jelenni olyan változatok, amikre már nem vagy kevésbé hatnak az eredeti oltás hatására termelt antitestek. Ráadásul az oltásoknak való ellenállás kifejezetten előnyös tulajdonság, tehát ha egyszer megjelentek, akkor el is fognak terjedni.

A 100%-os szalagcímek nyilván baromságok, azokat nem is akarom védeni.

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Ahhoz képest, hogy a "minden oltás biztonságos és hatékony" szöveg ment:
A nemrég bírósági döntésre nyilvánosságra került dél-afrikai szerződésben nem vállal felelőséget a Pfizer egyikért sem. Valószínűleg minden kormánnyal ilyen szerződést kötöttek. Ezért nem hozzák ezeket nyilvánosságra és ezért is mehet a sunnyogás, hogy nem közölnek adatokat, mert tudják, hogy a "minden oltás biztonságos és hatékony" kijelentéssel vannak gondok:

https://healthjusticeinitiative.org.za/wp-content/uploads/2023/09/OCRPf…

5.5-ös pont:

"A vásárló tudomásul veszi, hogy a vakcina hosszú távú hatásai és hatékonysága jelenleg nem ismertek, és lehetnek olyan káros hatások, amelyek jelenleg nem ismertek."

Eddig benne volt a törvényekben, hogy tilos félrevezetni a pácienst. Elsősorban ennek a betartását vártam volna el. Egyértelmű hazugságot ne ismételgessenek a hozzáértők. Tőlem önkéntes alapon a meglévő veszély ellenére is oltakozhatnak emberek, amennyiben csak önmagukat veszélyeztetik.

A csecsemőhalandóság jelentős részét konkrétan az _orovosok okozták_ azzal, hogy kézmosás nélkül mentek szüléshez. Nagyon fura ezt orvospárti érveléshez használni. Oké, most ezt már tudják, de ezer más módon most is problémákat okoznak, csak azokat még nem tudja a mainstream.

Igen, és egy addig teljesen újszerű történettel, kézmosás, sikerült erősen lecsökkenteni. Előtte azért sikerült a pestist például a csatornázással és hasonlóakkal visszaszorítani... :) Bármilyen háború, vagy komoly sérülés igen egyenes út volt egy végtag vesztéshez, vagy simán belehalt a sebfertőzésbe, most pedig beszedsz valamilyen penicilin származékot (egy gomba mellékterméke), ha eddig eljut a helyzet, de ritkán jut el, mert megvan a tudásunk, hogy a sebet hogyan lehet fertőtleníteni kívül.

Az ilyen apróságok, mint TBC, himlő járványok, tüdőgyulladás, azok vezető halálokok voltak, most pedig kb. nincsenek, vagy igen jó hatékonysággal kezelhető. Állandóan keverve van az ok és okozat, mert mostanra azért élünk ilyen sokáig, meg baziegészségesen, mert már tudjuk, hogy mi merre hány méter, legaláabbis az aktuális állapot szerint.

Wikipédiáról: "Az észak-afrikai beduinok legalább ezer éve készítenek gyógykenőcsöt a szamarak hámján keletkezett penészből. Az ifjú olasz orvostanhallgató Vincenzo Tiberio megfigyelte, hogy az udvarukon évszázadok óta működő kút vize a környékbeliek hasmenéses megbetegedéseit gyógyítja. 1895-ben publikálta, hogy a kútfedő kőlapról nyert penészgomba kivonata a laboratóriumi baktériumtenyészeteket 8 nap alatt teljesen elpusztította."

Gondolj bele, hogy ez akkor mekkora orbitális marhaságnak tűnt, hogy itt a gomba, meg a hasmenést múlasztja. Aztán Fleming 1928-tól 1940-ig dolgozott az ügyön, ami nem két perc. Gondold el, hogy a mai technikai állás szerint ez hány év lenne, bár ez rossz, mert már tudjuk, amire fleming rájött... :) Utána az 50-es években pedig lett DNS felfedezés..., nade addig nem tudta a nép, hogy pontosan mi hogy alakul egy elő szervezetben, csak sejtés volt, hogy valami kódolás csak van.

Nem tudták mitől működik, csak megtanulták családilag, és ne felejtsd el, hogy akkoriban bazira el voltunk egymástól zárva pusztán a távolság és az internet hiány miatt (de mondhatjuk a TV, újságok, hírszolgálatokat). Keressük azt az 1583-as Youtube videjót, ahol bemutatja a beduin növényes emberke, hogy hogyan készül a gyógykenőcs. Azt is csak később tudtuk meg, hogy ők tudták már.

Logikusan a dolgok léteznek, relativitás elmélet is működött már Einstein előtt, csak ugye a fene nem tudta leírni. Egymás mellett párhuzamosan sok felfedezést történt, de amíg nincs benne az egyetemes általános tudásban, addig ez nem volt mérvadó.

Akkoriban nem igazán az orvos ment a szüléshez. Még nagyszüleimnél sem volt orvos a születésnél. Amúgy meg nem csak csecsemőhalandóság volt:

A korspecifikus halandóság, vagyis az életkoronként változó elhalálozási arányok csökkenése döntően a 60 éven aluli népességben, főként pedig a csecsemők és a kisgyermekek halandóságában, majd később a fiatal felnőttkorúak (15–39 évesek) mortalitásában jelent meg. A 0–4 évesek elhalálozási valószínűsége az 1876–1880 közötti átlagról 1980-ig 1/18-ad részre, az 5–9 éveseké 1/80-ad részre, a 10–14 éveseké 1/50-ed {II-206.} részre csökkent. A jelenlegi elhalálozási arány még a 35–39 éveseknél is kevesebb, mint az ötöde a száz évvel ezelőtti megfigyelt értéknek. A 80–84 évesek elhalálozási gyakorisága ellenben csak 30%-kal csökkent 1880–1980 között.

A helyes reakció az volna, ha elvennénk a jogokat a big pharmától, és soha többé nem bíznánk meg benne

Amikor legutobb ennel nagyobb utemben tudott fejlodni az orvoslas es a gyogyszereszet, az valoban nem big pharma, hanem haborus koltsegvetes muve volt. Ha ez az alternativa, a big pharma a kisebbik rossz sajnos, es legalabb 7-et elorelep, mikozben 3-at lep hatra...

(Hatralepes: amikor tul keves a profit egy gyogymodon es kitalalnak helyette egy kevesbe hatekony de profitosabbat, vagy eleve ugy csoportositjak a penzt, hogy nagyobb legyen a kutatasi eredmeny celcsoportja)

Az gondolom nem zavar, hogy magát a technológiát 10+ éve (2020-hoz képest) fejlesztették már konkrétan, és az alapkutatási rész a 80-as évekre nyúlik vissza. Az első SARS (és MERS) megjelenéskor pedig fékezett habzással megindult az oltás fejlesztés, tehát eleve nem minusz nulláról indult a folyamat. Pénzt viszont arra lehet szerezni, ami kurrens és eladható sztori, ami ilyen perifériás ügy, az valahogy megy, ha megy a háttérben.

A másik dolog, hogy egy rakat oltási mellékhatásnál erősen felmerült, hogy szakszerűtlen (lehet csak kapkodó) beadásból jött, mert nem izomba, hanem vénába adták, lásd visszaszívásos ellenőrzés.

A harmadik, hogy el kell fogadni, hogy a gyógyszerkutatás valamennyivel gyorsulhat, nem feltétlenül 10 év és hatmillió páciens kell ahhoz, hogy valami végleges engedélyt kapjon, pláne nem egy járványhelyzetben. 2020 elején még nem tudtuk, hogy mennyire lesz erős vagy közepes, vagy bármilyen végső soron ez a konkrét koronavírus, és variánsai.

Az külön vicces, hogy egyszerre kérik számon a tudományon, hogy ha "azonnal" van védőoltás, és azt, hogy nem ismerik fel azonnal teljesenkörűen az új vírus összes minden tulajdonságát...

>Az gondolom nem zavar, hogy magát a technológiát 10+ éve fejlesztették már konkrétan

Ha az mRNS kód más, akkor az egy másik vakcina. Éppen azért, mert a hatást a kód adja. Tisztában vagyok vele, hogy ezt az érvelést tervezik használni, hogy mostantól csak a kód változik, de maga az oltás ugyanaz, és ezért mindent villámgyorsan akarnak engedélyezni. De attól még, hogy ezt az érvrendszert felépítették köré, még az nem lesz igaz.

Az mRNS kód nem a lényeg, mert az relatív könnyen utána lehet állítani, ha jól értem. A stabil bejuttatás a fontos (azt hizem ehhez a spéci fehérje ami a nagy "titok" volt), és ugye be kell vinni, hogy figyeljcsak itt ez a koronavírus szakasz, na ez nemjó nekünk. Arra is rá kell jönni, hogy melyik az a vírus szakasz, ami a legkevésbé módosul, és egyedi, azaz nem keverhető mással össze.

Most akkor az mRNS a lényeg vagy nem? Ha az a lényeg, akkor bizony minden egyes kódot külön kellene tesztelni, hogy annak mi a hosszú távú hatása. Mert mégis honnan tudhatnánk, ha nem próbáltuk ki? Ha egy másik anyagot csináltatunk a sejttel, akkor egy másik hatás lesz, nem ugyanaz.

>figyeljcsak itt ez a koronavírus szakasz, na ez nemjó nekünk

Azt sem tudta elmagyarázni nekem senki, hogy miért az az egyetlen lehetséges reakció, hogy ez nemjó nekünk? Állítólag az is előfordulhat, hogy pont fordítva tolerancia alakul ki rá. Mert az anyagot csak gyártja a sejt, de címkét nem ad hozzá, hogy ez akkor most gonosz, vagy baráti dolog-e? Ezt valahogy az immúnrendszer "eldönti" úgy hogy nem sok hatásunk lehet rá.

Nem neked, vagy nekem kell magyarázni, hanem a sejtek megfelelő részének. Attól mRNS, mert messenger, hírvivő. Biosz nekünk alig volt, ilyen témák meg pláne nem, de azért a covid alatt csak utána lehetett ennek olvasni/hallgatni, hogy mégis mi történik, azaz történt ezügyben. Így 3,5 évvel a covid indulása után már bazira okosak vagyunk, szerencsénk volt, hogy végülis gyengébb betegséget okozó verziók maradtak fent (ez mondjuk logikus, mert ha hamar meghal a gazdatest, akkor fertőzni sem tud, azaz nem terjed), és tudjuk már nagyjából, hogy kik a veszélyeztetettek. Mostanra valószínüsíthető, hogy kb. mindenkit elért egy ilyen-olyan variáns, szóval valamilyen találkozása már volt a vírussal, azaz ha akarja, ha nem oltott, és ezzel pláne enyhébb lefolyásra lehet számítani. Ez  nem jelenti azt, hogy el lehet intézni egy kézlegyintéssel, de már csak van 3,5 év nettó tapasztalat. Egyelőre úgy látszik általánosan, hogy a szokásos náthás, influenzás vonalba betagozódott, és ez van, velünk marad.

A Föld mint biológiai rendszer életében röpke figyelmeztetés volt, hogy hélóka, azért még itt nincs minden lefutva, nem lehet csak úgy pöffeszkedni. Simán jöhetett volna egy mondjuk 10-15% -os halálozást okozó bármi, amire nehezebben találunk (mint emberiség) ellenszert, illetve megelőzést, és még roppant kedves lett volna egy Ebola vagy Marbourg vírus szerű vérzéses lázas őrülethez képest.

A immunrendszer köszöni jól van (sőt...), és pont az immunrendszer miatt működik ez az oltás is, mert azt tanítja, csak egy újfajta, ha úgy tetszik speciális módon. A kínai eltölt vírusos oltás hatékonysága (efficacy) jóval kisebb volt, mert gyengébb immunválaszt, és ellenanyagot váltott ki. Ettől még a megfelelő csoportnak, a kínai koncepcióban direkt 60 év alattiaknak szánták, hogy a gazdaság mehessen, ez egy jó kiindulás, pláne ha nincs más. Félreértés ne essék, nem azért gyengébb mert kínai, hanem mert az a technológia ennél a vírusnál kevésbé sikeres, hiába vált be már 100+ éve.

Azt tudod például, hogy a himlőoltás úgy indult, hogy tehén himlővel fertőztek meg a juzereket, mert rájöttek, hogy a fejőnők nem, vagy alig lesznek betegek? Gondold el, akkor hogy hangzott, hogy akkor itt egy kis tehénhimlő, tessék megnyalni, vagy szúrni. Párhuzamos kultúrákban pedig az élő vírusos kvázi oltással próbálkoztak ellenannyag termeléssel, ami bejött, csak fertőztek közben.

Lehetnek trükkös vírusok, baktériumok, illetve tudjuk hogy vannak, amik igencsak odavernek, hogy ha nincs már előzetes felkészítés, hogy az immunválasz már korai szakaszban beinduljon. Ilyen apró dolgok, mint a himlő (nem a bárány, hanem a klasszik), a kanyaró, a gyermekbénulás, a TBC, a szamárköhögés, és még sorolhatnánk*. Ezeket lehet lenézni, csak ezek nélkül sokan 30-40-50 évesen már távoznának, vagy megnyomorodva próbálnának élni. Aztán voltak olyan "meglepetések", mint a spanyolnátha, ami rendesen végigsöpört. Most, hogy végülis szövődménybe (felülfertőzés) halsz bele, vagy effektív magába a vírusba, az nem fog vígasztalni. A spanyolnáthás influenzáról kiderítette egy biológus, hogy egy korábbi lóinfluenza járványnak kitett emberek (számunkra nem meglepő módon) nem, vagy alig lettek betegek. Bio-oltás volt értelem szerűen, hiszen van immunrendszer. Sőt kiderült, hogy az influenza ellen kifejezetten a gyerekkorban átélt influenza fertőzés a jó.

Node ezeket mind megtudtuk valamikor, valahogy, és mind újdonság volt anno, ami valszin a maga korában sokaknál kiverte a biztit.

Influenza evolúciós biológia elődás, szerencsére nem érthető formában: https://www.youtube.com/watch?v=48Klc3DPdtk

*: A világ egyes részein a kolera, tifusz, sárgaláz, és csupa hasonló "mókák" még mindíg mennek, és ha nem oltva mész, akkor nem leszel túl boldog.

Természetesen bármit kijelenteni csak úgy lehet, hogy jelen tudásunk szerint, illetve, hogy az eredmények arra utalnak hogy..., aztán majd finomodik, változik, vagy megdől, de ettől még adott pillanatban rendelkezésre álló infók az adottak. No részemről ennyi, tessék videjózni, mert érdekes, és picit gondolkodni néha legalább.

Biztosan nagyon fontos tudományos eredmény, hogy be lehet juttatni az mRNS-t az emberi sejtbe úgy, hogy még működjön is. Ezért talán megérdemelheti a Nobel-díjat, különösebben nem érdekel ez az aspektus.

Ha nem érdekel ez az aspektus, miért nyilatkozol róla? Vagy fogalmad nincs miről? Ja, hogy te jobban tudod :)

 

Leírtam, hogy nem a tudományos szerepét vitatom, hanem azt, hogy amikor nyilvánosságot kapott, akkor a nyilvánosságát nem használta ki arra, hogy elmondja, hogy a biztonságosság hazugság. Márpedig tudnia kellett. És vélhetően azért nem mondta el, mert jól esett neki a sikerben fürdőzni, illetve ha elmondta volna akkor várhatóan nem kapott volna Nobel-díjat sem.

Miert allitod azt, hogy nem volt kelloen bizonyitva/tesztelve a hatasossaga es a biztonsaga? Nem egybol adtak be millioszam, hanem voltak kisebb szamban vegzett tesztek. Ha ezeken a teszteken a hatasossaga 90%+-os es mellekhatasa nem volt kimutathato, akkor boven megilleti a "fair enough" jelzo, ami egy jarvanyhelyzetben is segitseg lehet.

Abban egyetertunk, hogy nem volt ra +20 ev a hosszutavu tesztekre, de ahogy tudom ilyet mas gyogyszerre se csinalnak, hanem visszamerik a hatasat a lakossagon.

Menjünk vissza az időben, mert utólag sokkal könnyebb véleményt formálni.

Az oltások elérhetősége környékén  (2020 vége) már bőven látszódott hogy ez a vírus képes a nyugati országok egészségügyi rendszereit is túlterhelni - vagy olyan korlátozásokat kell bevezetni ami még a vírusnál is nagyobb áldozatokkal járna hosszútávon.

Ha ebben a szituációban Karikó tisztában volt azzal hogy rövidesen egy olyan mutáció lesz uralkodó ami gyorsan terjed de sokkal kevésbé veszélyes és ennek ismeretében támogatta az oltást bevezetését - veszélyhelyzeti engedéllyel - akkor valóban bűnös.

Ha az "elüldözöttséget" úgy érted.., hogy egy Pfizer vagy a magyar költségvetés tud-e több pénzt kutatásokra fordítani..., akkor, hát, ja. Amerika elég régóta gondoskodik arról, hogy a valamiben is kiemelkedő tudósok "náluk kutassanak". - "Agyelszívás"-ként is emlegetett jelenség nem feltétlenül csak a magyar tudományos élet "üldözöttsége" miatt alakult így, - pl a németek miatt elég sok zsidó származású kutató ment a 20. század első felében Amerikába. (De a pénzügyi és tárgyi feltételek objektív hiánya mint fő ok, fel sem merülhet kis országunkban. Bezzeg az Orbán.., az igen!)

Hitlert is jelölték Nobel-díjra. Majd az idő helyére teszi a dolgokat. 

Köszönöm a doktorminiszterelnökúrnak Karikó Katalint is.

Ez hogyan politikai téma?  Karikó Katalin kritizálta a kormányt?

Szerkesztve: 2023. 10. 02., h – 23:55

Nekem ez olyan magyar narancs hangulatú dolog.

Egy magyar származású ember, aki végezte a dolgát, kétséget kizáróan jól, de semmi több. Kiszolgálta egy érdekcsoport érdekeit, akik ezen rojtosra keresték magukat. A történet Kertész Imre Nobel-díjára emlékeztet. Ő sem csinált egyebet, mint felült az anti-antiszemitizmus vonatára, amelyet a nyugati politikai elit éppen elvárt.

Karikó Katalin, Kertész Imre ugyanazt csinálták, mint Conchita Wurst. Kiszolgálták az aktuális igényeket, beálltak a sorba. Nem rossz, amit csináltak, de nem tartom az alkotásaikat eredetinek. Sőt, inkább visszataszítónak az opportunizmusuk, megalkuvásuk, konformizmusuk miatt. Ez a Nobel-díj bennem éppen úgy kérdéseket vet fel, mint Barack Obama preventív béke Nobel-díja, amelyet fogalmam sincs, mire kapott. Talán a jövőjére.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hogy jön ide a magyar média? Másképp is le tudom írni. Manapság leértékelődött a Nobel-díj, amióta olyanok kapják, akik az aktuális nyugati propaganda, néphülyítés hű kiszolgálói. Sajnálom, mert lehetne ez egy valóban rangos díj is.

cinizmus

Szerintem adjunk Nobel-díjat Zelenszkijnek! Hogy miért? Mert ukrán!

/cinizmus
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Telex: 11:46

hirado.hu 11:48

rtl 11:48

24.hu: 11:48, de 8:32-kor megírta, hogy esélyes

mandiner 11:49

hvg 11:49

Origo: 11:52

Index 11:54

infostart 11:57

szabad europa: nincs időpont rajta, de mivel 19 órája, gondolom még 12 előtt kirahatta.

liner: 12:01

pénzcentrum 12:09

portfolio 12:12

nyugatifeny (ez mi a picsa?) 12:24

helló vidék: 13:08

444 13:38

g7 13:39

nepszava: 13:42

ripost: kb 12 után, mert nincs időpont rajta, csak hogy 18 órája

qubit nincs időjegy rajta, 12 után

magyar nemzet: 18 órája, 12 óra után

vg 18 órája, kb 12 után

forbes 18 órája

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem értelek.

Karikó nem a covid vakcina megalkotása miatt kapott Nobelt, hanem egy olyan hatásmechanizmus megértésében végzett munkája miatt, amit a tudomány a jövőre nézve fontosnak ítél.

Én inkább ott vagyok bizonytalan hogy egy tudós életét kell-e vizsgálniuk a tudományos munkája mellett és ebbe belefér-e az állambiztonsági múltja, egy diktatúrában.

Én nem hallottam még erről a nőről, nem ismerem a politikai múltját, de én örülök, hogy végre elismertek két magyart (őt és Krauszt). A cikkek alapján nekem úgy tűnik, hogy valóban fontos az az eredmény, amit elért, nem csak a covid esetében hasznos, úgyhogy én csak gratulálni tudok neki. Remélem a jövőben több magyar is lesz olyan sikeres, hogy belép a Nobel-díjasok táborába.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Annyit mondjuk hozzátennék, hogy valószínűleg nem most kapott volna Nobelt érte, ha nincs a Covid. Általában arra érdemes alapkutatási eredményeken is szoktak ülni 1-2 évtizedet, mire díjazzák.

Ettől függetlenül, ha tényleg bejön, amiért Karikóék ezt a kutatást eredetileg elkezdték, hogy rák gyógyítására tudják a saját immunrendszert felhasználni, akkor szerintem ugyanúgy kijárt volna a Nobel érte. Csak jóval később ítélik oda.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Kertész szerintem szíves örömest nem ült volna fel a vonatra, ha nem állítják bele a vagonban gyerekkorában...

Csodálkoztok Soroson is, közben szerintem csak annyi a nagy összeesküvése, hogy nehogy megint ilyen legyen, a módszereit attól még lehet vitatni, ő se mindentudó, ahogy ti sem.

Itt inkább az átlátszó és unalmas tendencia a nyomasztó. A progresszív balliberálisok szerint befogadónak kell lenni a transzneműekkel, identitászavaros, beteg emberekkel? Igen, nosza, induljon egy ilyen torz személyiségű ember a dalfesztiválon, s akkor már nyerje is azt meg. Az teljesen lényegtelen, hogy esetleg sokkal jobb minőségű előadások is vannak.

Érzékenyíteni kell a lakosságot a második világháborúban, hogy, s hogy nem kizárólag zsidókat ért atrocitásokkal kapcsolatban? Nosza, írjon egy zsidó író egy könyvet, aztán tehetségtől, minőségtől függetlenül kapjon érte már így rögtön irodalmi Nobel-díjat, mert azzal jól el lehet adni a könyvet. Reklám, nem egyéb, semmi köze a minőséghez. Kizárólag a polkorrekt elvárások szerint történő témaválasztáshoz van köze.

Az USA degeszre kereste magát a vakcina történeten? Erősítsük meg a népben, hogy ez tudományosan alátámasztott, hű de jó, legyen már a bizniszt támogató Nobel-díjas hozzá Karikó Katalin személyében.

Barack Obama béke Nobel-díja meg egyenesen értelmezhetetlen. Kiolvasták üveggömbből a jövőt.

„Remélem”, egy ukrán atléta fog nyerni valami 100 m-es síkfutásban, aki 40 m után összeesik és végkimerülésben meghal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez mind elterelés a CBDC és az "új világrend" címszó alatt zajló, globalista-atlantista, egypólusú hatalmi programról. Azért, hogy még az emberiség ilyen faszságokon öli egymást, a világ leggazdagabbjai új szintre emeljék az anyagi biztonságukat. Valamint, kozmikus öröklétre betonozzák be a pénzügyi, gazdasági hatalmukat. (Mert ők már régóta tudják, hogy a világ demográfiai átrendeződése nem a "fajtájuknak" kedvez.)

Szerkesztve: 2023. 10. 03., k – 00:00

-

Fizika Nobel díj: Krausz Ferenc.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Már az autópályán is gratuláltak elektronikus táblán a Nobel díjasainknak. Tegyük mi is ezt.

Teljesen mindegy, az én testem, én döntöm el, 

- Én döntöm el hogy fiú vagyok avagy leány .or. villamos - ezt minden haladó támogatja.

- Én döntöm el hogy megszülöm vagy megölöm a magzatom - ezt minde femináci támogatja.

akkor mi f*szé  nem lehet neki eldönteni, hogy kér-e oltást vagy nem ??

hol van itt a liberalizmus ?? kussss ?

aquila non captat muscas

Nem arrol megy itt a vita

Milyen vita? :o

 

Nem arrol megy itt a vita, hogy barkit is rabeszeljunk/kenyszeritsunk az oltasra.

Érdekes, mert ők pont azt pofázzák, hogy egyeseket rábeszéltek/rákényszerítettek, mégpedig nem teljes körű tájékoztatás mellett, plusz voltak ~mindenkit érintő intézkedések is. Bár ha jól sejtem, a negatív dolgok mind Orbán miatt voltak...

 

Inkabb arrol, hogy ne terjesszenek mar mindenfele antivaxxer hulyeseget.

Nem kellett volna a vírusról, az oltásokról és a többiről hazudozni, sem félreérthetően kommunikálni, és akkor kevesebb tere lenne a hülyeségeknek. Bár ha jól sejtem, a hazugságokért és félretájékoztatásért Putyin álhírterjesztő egységei a felelősek...

:)

Nem fárasztanálak azzal, hogy egy fertőzött szervezet, ha felkészületlenül éri egy fertőzés akkor sokkal hosszabb ideig tart a védekezés kialakítása, ezért a vírus tökéletes gazdatestként használja, így az általa történt fertőzés esélye sokkal nagyobb...

Tudom az orvosok, tudósok, mindenki ellenetek van :)

Konkrétan úgy voltam covidos, hogy összesen annyi tünetem volt, mint egy átlagos megfázásnál. Némi orrfolyás és tüsszögés. Nem volt szag- és ízlelésvesztés, se láz, se fejfájás.

Szóval simán lehettetek covidosak a nélkül, hogy tudtátok volna.

Viszont az oltatlan rosszabbul is fogja érezni magát fertőződés esetén

Miért tenné?  A vírus genetikai célja a terjedés. Minél gyorsabban halálos, annál kisebb eséllyel fertőz másokat, idővel mutáción keresztül próbálja megtalálni a leghatásosabb kombinációt.

A legtöbb vírus komolyabb hatás nélkül lappan a fertőzés elején és ez a legfertőzőbb fázisa általában. Sajnos a legtöbb antivaxxer nem tudja ezt. 

>  ez a legfertőzőbb fázisa általában

A vírus semmilyen tüneteket nem produkál rajtad. Amikor folyik az orrod, köhögsz,... az az immunrendszered válasza a fertőzésre.

Na most ha az immunrendszered szarik a vírusfertőzésre, akkor hogyan lehetsz a legfertőzőbb fázisban?

 

Van lappangási idő, ebben az időszakban a vírus lassan szaporodik, kevés van belőle, nem üti meg az immunrendszerednél azt a szintet, hogy bekapcsoljon.

 

Tünetmentes fertőzés: ez azt jelenti, hogy rohadt kevés egyed van a vírusból benned. Hogyan is tud a kevés vírus jobban fertőzni, mint a sok?

Az én testem*: mondja az abortusz támogató és progresszívék tapsolnak.

Az én testem: mondja a kényszeroltakozni nem akaró és a progresszívék fújolnak.

Logikus következtetés a progresszívék véleményszabadságról, az egyén és közösség viszonyról alkotott véleményéről az, hogy  ...... érdekes.

* már önmagában se igaz. pl más a DNS-e. De ez egy másik történet.

Az én testem*: mondja az abortusz támogató és progresszívék tapsolnak.

Itt nem csak az Ő testéről van szó, hanem a bébiéről is. Sőt, elsődlegesen arról, hiszen azt végzik ki.
Itt főleg az a kérdés, hogy mikortól tekintjük bébinek és meddig csak embriónak. A jelenlegi magyar szabályozás szerintem nagyjából jó egyébként.

Szerintem vagy nem olvastad, vagy nem értetted meg a *-os részt.

Az két eset megítélésének különbsége nemcsak egy kettős mérce (pedig már rohadtul utálom ezt a kifejezést), de az első esetben még egy hazugság is van a dologban.

Rossz oldalról nézed a problémát.

 

Van 8 milliárd ember a földön, ebből 7 millió meghalt COVID-ban. A vírus halálozási rátája 0,875 ezrelék.

A hazugság ott volt, hogy politikai / üzleti érdekek miatt túldimenzionálták a problémát.

 

Felfüggesztettek alapvető emberi jogokat mondvacsinált érvekkel, amik sosem állták meg a helyüket.

Nem az én testem / én döntésemről szólt a történet, hanem folyamatos kiszámítható bevételt akartak csinálni a gyógyszergyáraknak a rendszeres oltásokkal.

Csak ugye a lakosság nem volt vevő a félévenkénti kötelező oltakozásra, pedig lássuk be nagy biznisz lett volna.

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Az emberek élnek és meghalnak. Az olasz partizánok is meghaltak az Appeninekben, aztán végül csak felakasztották Mussolinit.

A szabadságharc ilyen, áldozatokkal jár, ezt nem lehet elkerülni.

 

Sajnálatos, hogy emberek meghalnak, de a diktatúrával mindenképpen le kell számolni.

1. Nem válaszoltál a kérdésre

2. Meglehetősen offtopic terelés. De ha már: ha az összes partizán meghalt volna, akkor a végén nem marad senki. Ergo kell, hogy legyen egy limited, hogy mennyi halált tartasz elfogadhatónak. Ami nem lehet 100%.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

A kérdés nem a halottak számáról szól, hanem arról, hogy az állam kötelezhet-e engem ismeretlen hatású vakcina felvételére?

Nem vagyok az állam tulajdona. Nem rendelkezik az állam a testemmel, nem vagyok a rabszolgájuk. Ezt akár fegyveres úton is tudatni lehet velük.

1. De. A kérdés pont a halottak számáról szólt. És szól még mindig. Te hoztad fel, hány ezrelék volt a teljes emberiségre vetített halálozási arány és hogy ez szerinted túl alacsony, ahhoz, hogy intézkedéseket indokoljon. Kíváncsian várom, hogy szerinted mennyi lenne az arány, ami már indokolna intézkedéseket.

2. Az állam nem kötelezett téged vakcina felvételére. 60-egynéhány százalékon megállt nálunk az oltottság, a lakosság egyharmada egyetlen oltást sem adatott be. Most semmilyen jogi hátránya nincs annak aki nem oltatta be magát.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az állam azért nem kötelezett, mert nem tudott. Ha tudott volna, kötelezett volna.

Nem azért nem oltakoztam, mert az állam "megengedte", hanem azért mert nem bírta keresztülvinni a kötelező oltást, ami napirenden volt.

 

Minden pontosan fordítva történt, mint ahogy te elképzeled.

Már hogyne tudna kötelezni. A gyerekeknek van egy csomó kötelező oltása, amit ha nem engedsz beadni, akkor jönnek a jogi szankciók, gyámügy stb.

"mert nem bírta keresztülvinni a kötelező oltást, ami napirenden volt" - komolyan?! Már akkor is 10+ év kétharmaddal + rendeleti kormányzással + bármikor alaptörvény-átírási képességgel "nem bírta keresztülvinni"?! :) Ne röhögtess már!

De ne térjünk el a lényegtől! Egy számot szeretnék kérni! Neked hol van a halálozási arány-limit, ami fölött már indokolt beavatkozni?

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ma kétharmad, holnap meg megbukik a kormány. Arról ne is beszéljünk, hogy a képviselő urak maguknak megszavazták, hogy náluk ne legyen kötelező a vakcina.

Valószínűleg egy csomó oltatlan van közöttük párton belül is. Mit csinálsz a cigányokkal kötelező oltásnál? Vajon Renátóék hány orvost fognak agyonverni? Megéri?

 

Vajon miért nyaralhattak az oltatlanok, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy csak védettségivel lesz nyaralás. Utána kiderült, hogy mégse.

Kitiltották a fürdőkből az oltatlanokat, amik csődközelbe kerültek emiatt.

Vendéglátás: oltatlanok a teraszon, oltottak belül is ehettek. Nálunk az egész városban a vendéglátók bezárták a belső helységeket, így mindenki a teraszra szorult.

 

Rendesen küzdöttek a védettségi elfogadtatásával, de még nagyon sok oltott is ellenállt nekik. Jóval kevesebben jártak fürdőbe, mint amennyi védettségit kiadtak.

A leállított gazdaság miatt meg nem jött a pénz, amit nem lehetett fenntartani. Az oltatlan nyaraltatás is arról szólt, hogy legyen bevétel, mert minden megdöglik...

A Fidesznek elsősorban nem a külső, hanem a belső ellenzékkel kellett megküzdeni.

Meglepő volt oltatlanként tapasztalni, hogy valóban hatékony kényszerítő intézkedéseket lesöpörtek az asztalról. Vajon mi lehetett a háttérben, amiről nem tudtunk?

Ugye semmi logika nem volt az egész mögött, csak egyszerre lekerült napirendről. Ilyen volt pl. a tömegközlekedés korlátozása.

 

Ha áttértek volna az oltatlanok e-rollerre, stb. akkor belebukik a BKV? Fogalmunk sincs miért nem sikerült véghezvinni, de a történet valamelyik érdekcsoport ellenállásán elbukott.

Akkor ezt a sok rizsát összefoglalnám egy mondatban: "tehát a politikai akarat hiányzott, nem pedig a képesség".

Akkor ezzel konkludáltuk, hogy az állam nem kötelezett az oltásra. Nem azért mert nem tudott, hanem mert nem akart.

Most, hogy ezt a terelési branchet végre lezártuk, visszatérhetünk a fő kérdésre: Szerinted mennyi lenne az halálozási arány, ami már indokolna intézkedéseket?

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Te ezt mondtad: "Felfüggesztettek alapvető emberi jogokat mondvacsinált érvekkel, amik sosem állták meg a helyüket."

Mivel az oltás nem volt kötelezővé téve (nemcsak nálunk, a legtöbb nyugati országban sem), akkor nem értem, mi a problémád? Nem kényszerítette ki az állam. Úgy történt, ahogy szerinted történnie kellett volna, nem?

Vagy fentebb te nem az oltásra gondoltál, hanem általánosan minden más járványügyi intézkedésre is, maszkviselés, egy helyen összegyűlhető emberek számának korlátozása, tesztelés, lázas emberek repülőgépre fel nem engedése stb? Jól sejtem?

Akkor viszont megintcsak valid a kérdésem: szerinted mennyi az a halálozási arány, ami _bármilyen_ járványügyi korlátozást már indokolna?

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

> szerinted mennyi az a halálozási arány, ami _bármilyen_ járványügyi korlátozást már indokolna?

1993-ban influenza járvány miatt megnőtt a halálozás, 150k-ig felment.

2021-ben COVID járvány miatt a halálozás 155k volt (KSH)

Ha 1993-ban a 150k semmilyen intézkedést nem vont maga után, akkor a 2021-es 155k miért okozott lezárásokat, megfélemlítést, terrort,...?

 

Csak egy rosszabb év adatai voltak, ami láthatóan nem először fordult elő az ország történelme folyamán.

Az intézkedések akkor indokoltak, ha a normálishoz képest jelentősen eltér a helyzet. Az 1993-as csúcshoz képest 3,3%-kal volt több halott, azért ez még nem a világ vége.

Látom kényelmesen átsiklasz afelett, hogy az egyik esetben intézkedések nélkül lett 150000 haláleset, a másikban intézkedésekkel 155000. Gondolom azzal azért egyetértesz, hogy intézkedések nélkül az utóbbi szám nagyobb lett volna. Nem tudjuk mennyivel, de nagyobb, ezt azért remélem elfogadhatjuk.

Tekintsük Mo lakosságát kereken 10M-nak. Akkor évente 155k halálozás az évi 1,55% a teljes lakosságra nézve. (Ez mondjuk 10 év alatt 14,4% lakosságvesztés, 30 év alatt 37,4% - csak hogy perspektívába helyezzük, hogy ez sok-e vagy kevés. Ha ez egy tipikus, rendszeres extra halálozási ráta lenne, akkor 1993 óta már csak 6,25millióan lennénk. Ennek töredékét kitevő népességfogyási ütemen is megy az aggódás...)

Tehát annyit sikerült kibarchkobázni eddig, hogy évi 1,5%-os teljes népességre vetített halálozás nálad még azalatt van, ahol indokolt lenne bármilyen módon beavatkozni. Egyszerűbb lenne, ha megmondanád a számot...

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!