Orosz–ukrán háború #14

Hozzászólások

topik értelme?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ehhez a tobbseg nincs hozzaszokva. Hogy sajat maganak kell eldontenie, hogy mi a velemenye. A media lenyege tobbnyire az, hogy segit nekik megmondani, hogy mi legyen a velemenyuk, nehogy veletlenul maguktol zavarodjanak meg az egymasnak ellentmondo hirek helyett. :)

Könnyű neked, mert te hanyat fekve szopizol és egyben nyalod az ánuszt! Kétségtelenűl kényelmes pozitúra!

Úgy látom, a témában jártas, gecis-szaros szájú ember vagy, ezért elhiszem neked, hogy kényelmes. Észben tartom arra az esetre, ha valamikor ilyesmihez lenne kedvem. Köszönöm a tippet.

:)

Szerintem nem kell megköszönnöd a meg nem történt dolgokat. Egyébként az amerikaiak maguk állítják, hogy részt vesznek pl. a műveletek előkészítésében. Kicsit sajnálom őket, mert olyan hűséges de ostoba kutyát tartanak, mint pl. te. Ám azt elismerem, kutyának jobb vagy, mint delfinnek lettél volna.

Amúgy mit gondolsz, az oroszoknak van joga pofázni? Hiszen ők részt vesznek az ukrán ellentámadásnak nevezett valamiben.

:)

korrekt, az pofázzon aki részt vesz benne, a többinek kuss. 

Na ne marháskodj már: miért ne lenne joga bárkinek arra, hogy elmondhassa a véleményét? Tudod szólás szabadság mint liberális alapjog?!

Persze a ki és pontosan mit mond az fontos. Pl nem utasítgatni kell az ukránokat, hogy mit csináljanak: az az ő belügyük.

De azt, hogy kívülről milyen jellegű és mértékű segítséget vagy hajlandó a saját költségvetésedből kiadni nos ezen a szinten nagyon is érthetőek a kommentárok: nem kellett volna nagyokat ígérni. Az ukránok pedig módszeresen mindig ezt csinálják: "adjatok a-b-c-d-e-f-g-h" dolgot ingyen át nekünk és legyőzzük az oroszokat". Odaadják nekik. Eredmény: "nem adtatok eleget/nem adtátok elég gyorsan/adjatok még i-j-k-l -t és akkor már győzni fogunk." Ez megy egy úgy tűnik végtelen ciklusban, már a latin és a görög abc-n végig értek.

Ha az EB terveit nézzük még legrövidebb közelítésben is 4-5 évre tervezik a háború és az ukrán állam külső finanszírozását. Szerintem semmi terv/ötletük nincs rá, hogy hosszú távon mihez kezdjenek velük. Ahogy a kívülről rájuk locsolt pénz megszűnik az ukrán állam összedől: ezért jelenlegi ukrán vezetésnek is érdeke, hogy a beöntött pénz beáramlási idejét kitolja  és annak egy részét elrakja akkorra amikor az már nem fog számolatlanul ömleni: volt pár emberük aki erről viszonylag őszintén nyilatkozott.

Ezzel szemben az ukrán állam fenntartása helyett szívesebben látnám a MO-ra eső pénzek olyan felhasználását amiből magyar állampolgárok járnak jól: van mire költeni.

Ott a békekeret, annak terhére támogassák az ukránokat központilag amúgy meg eseti vállalások beleférhetnek.

Mértékadó közgazdászok szerint, a háború+COVID pénzosztás (deflációtól való rettegés) okozta az átlag USA inflációt. Ami az USA és az EU átlag közti rész, az a háború eredménye. A magyar infláció és az EU átlag közötti rész az a hibás gazdaságpolitikánk eredménye. Lehet számolgatni.

Bő 1.5 éve még deflációtól rettegtek mindenfelé…

Igen általában ez stratégiai kérdés. Nem fárasztanálak közgazdasági kérdésekkel, mert nem látom, hogy tartalmas beszélgetés lenne. 

Itt azonban az állítás az, hogy a kormány intézkedéseinek eredménye az infláció nagy mértéke. Légyszi ne vidd el megint a témát olyan irányba ahova kedved tartja. 

Ha semmit nem csinál a kormány akkor 12-15% körül megáll. Az extra inflációs hatást a kormány direkt intézkedései fokozták, továbbmondom, olyan intézkedések amiről előre szóltak: ne tedd. Mikor megtörtént a baj, szóltak: ne tetézd, ennek ellenére csak a rövid távú politikai haszon számított. Gondolom ugyanabban az országban élünk és követted. 

Ne maszatolj. A kijelentés ez volt:

A 20% bevallott inflációt sem a Mikulás hozta...

Ezen én nem tudok változtatni, nem én írtam, fokozhattam volna, de nem kívántam. És valójában azzal kapcsolatos volt, hogy ezt a háború okozta ezt írtam:

Az 20% inflációt a kormány hozta, háború nélkül is lenne. 

Mint tudjuk a havi infláció mértéke januárban 25,7% volt, nem 20%. És a kormány politikájának köszönhető ebből kb 10-12% volt. Ha nem lett volna háború és "mi lett volna alapon"(ezt nagyon utálom) minden hasonlóan megy. A világban zajló folyamatok miatt az infláció csúcsa hazánkban akkor is 16-18% lett volna. 

Az állítás itt, hogy a magyar emberekkel a saját kormánya nagyobb mértékben cseszett ki mint maga a háború. Semmit nem alkudtam le, csak te akarod máshogy látni. Amivel nekem semmi bajom nincs. 

Ne maszatolj.

Te kezdted es te nem birod abbahagyni a maszatolast.

Az állítás itt, hogy a magyar emberekkel a saját kormánya nagyobb mértékben cseszett ki mint maga a háború.

Haborus inflacio 12-15%, de a kormany ratett 5-8%-ot, amivel nagyobb mertekben kicseszett a magyarokkal, mint a haboru. Es meg en szoktam maszatolni.

Te kezdted es te nem birod abbahagyni a maszatolast.

Mutasd be számokkal. Én írtam számokat, mind alátámasztható.

 Haborus inflacio 12-15%, 

Ilyen fogalom nincs, ezt a propaganda gyár készítette.  A világpiacon lévő inflációs hatás lemérhető pontosan az EUs átlag inflációban. Ebben benne van a háború is, ami nélkül az infláció 4-5%-al lenne kisebb.

de a kormany ratett 5-8%-ot, a

 Nem, a kormány 10-12%-ot tett rá. Akárhányszor írod le amit te számoltál nem teszi igazzá

Az megvan, hogy az inflacio egy eves mutato?

Januari "inflacioval" tolod el a golvonalat. Raadasul azelott 20%-ot is te emlegettel, csak mivel sokan Januarban szoktak amugy is egesz evre projektalva arat emelni, kiverted a Januari 0.257 * 1/12 = 0.0214 azaz 2.14%-os pillanatnyi (januar havi) aremelkedesre - onkenyesen felszorozva 12-vel.

Megint azzal vadolsz amit te muvelsz: alternativ matematika.

Ennyit hazudni es ennyire pofatlanul hulyenek nezni a vitapartneredet undorito szokas.

Az megvan, hogy az inflacio egy eves mutato?

Innentől nincs miről beszélni. Fogalmi zavarod van.  

Januari "inflacioval" tolod el a golvonalat.

Az nem a "januári 'infláció'" hanem a január hónapban az előző év azonos hónapjához számított fogyasztói árindex növekedésének (leánykori nevén infláció)  mértéke. Azért fontos, mert ez volt a legnagyobb árindex változás.

Tavaly az _éves átlagos infláció mértéke_ (ami fogalmat te úgy látszik keversz) mivel ugye ez ami meghatároz sok dolgot az 14.5%-volt és idén ez 17.7% felett lesz, akkor ha a kormány már nem csesz el semmit. (innen indultunk, 2 év alatt a pénzromlás mértéke 33%) 

De tudom én vagyok a hülye, de akkor ha az nem inflációs adat amiről én beszélek, akkor melyik inflációt fogja "letörni" "egyszámjegyűre" decemberre? Viktor mester erről beszél "gyűri, tapossa" (bár ne csinálna semmit). 

Itt találhatsz némi információt arról, mi volt a várt inflációs mérték amibe belesz*rt a kormány:

https://www.mnb.hu/letoltes/inflacios-alapmutato-aktualis-havi-ertekele…

Csak minden személyeskedő és semmitmondó bejegyzésedre válaszolok így.  Mivel ebben kihagytad a személyeskedést, így nem.

Arról nem tehetek, hogy te nem érted, hogy az Orbán-kormány propaganda gépezete a 25,7% elérő (Ukrajnai inflációt is jelentősen meghaladó) inflációt "háborús inflációnak" hívják a teljes inflációt aminek jelentős részét (több mint 50%) a kormány okozta. Agymosás.

Nem egy kijelentést tettek a prominens Fideszes politikus és a falka, hogy ha nem lenne háború nem lenne infláció sem. Valamint az általuk hivatkozott "háborús infláció" korántsem egyezik meg a háború inflációs hatásával.

Az infláció mértéke egy értelmes kormánnyal 12-15%-ban maximalizálódott volna.  Az ócska propagandisták a balfaszságot leplezendő tódítják a "háborús infláció" agymosást. 

Valószínűleg abban lehet a nézeteltérés, hogy te a háború szűken értelmezett, közvetlen hatásaira gondolsz, teszem azt, az Ukrajnával való kereskedelem bezuhanására, míg én például az Oroszország elleni szankciókat egyáltalán nem gondolom sem szükségesnek, sem értelmesnek, s ennek hatásait is a háború okaként látom, hiszen a szankciók a háború miatt vannak. Ideértve az energiaellátás költségeinek növekedését is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Biden is. Már régóta csak hálni jár bele a lélek, és el akarják tenni láb alól, hogy lecserélhessék Kamalára választások nélkül. A Biden pártiak meg úgy oldották ezt meg, hogy a publikus fellépéseire a hasonmásait küldik. Ezért néz ki mindig máshogy. A hasonmások legnehezebb feladata eljátszani, hogy ők is agyalágyultak. Mikor véletlenül túljátsszák magukat, akkor abból hír lesz.

Még a kis járművek is sebezhetőek, amelyeket a figyelemfelkeltés elkerülésére használnak. Az ukrán tiszt hétfőn szekéren utazott Verbove irányába, hogy a megölt férfiak holttestét elhozza. Amikor egy árokban húzódott meg, hogy ellenőrizze az útvonalát, egy orosz páncéltörő rakéta találta el a járművét, amelyből egy füstölgő roncs maradt.

Pocsék fordítás, vagy szekérrel tényleg be lehet olvadni a környékre jellemző járművek közé? Ha az utóbbi, miből van arrafelé a szekér, hogy egy páncéltörőrakéta-találat után egy füstölgő roncs marad belőle?

:)

Kijevben elkezdték mozgósítani az 50 év feletti férfiakat

Megkezdődött az 50 év feletti férfiak mozgósítása Kijevben, jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Szemtanúk szerint a busz-, vonat- és villamosmegállókban, üzletekben és parkokban osztogatják a katonai behívókat az ukránoknak

Csak nekem tűnik úgy, hogy nő a korhatár? Mi lesz, ha már a 70-nél tartanak?

trey @ gépház

https://444.hu/2023/09/01/nagyon-kellenek-a-katonak-a-kulfoldre-es-a-fe…

En kiallok azon Magyarorszagon elo ukran-magyar kettos allampolgaraink mellett, akik nem akarjak, hogy kormanyunk kiadja oket ukran USA parancsra, hogy aztan ott kenyszersorozhassak oket. Van valamelyikotoknek pofaja azt mondani, hogy ezen kiallasom nem helyes?

(Mielott meg: ugyanigy az se lenne helyes, ha Oroszorszagnak kiadnank az itt elo katonakoru orosz-magyar kettos allampolgarokat)

Erdekes modon 2018 marciusaban es 2022 januarjaban azok egyertelmuen ukran-magyar kettos allampolgarok voltak. De ok nem tartoznak ide, csak egy aprilisi napon tartozkodtak az orszagban a valosagban. Azokrol beszelek, akik fizikailag is az orszagban toltik eletuk nagy reszet (mar).

Mar tortenelmet es tobb eves hireket is hamisitasz? Hogy megfeleljen a narrativadnak?

Szerintem teljesen nonszensz egy magyar embernek Ukrajta területi épségéért harcolni. Nem tudom mit csinálnék, ha Ukrajnában születtem volna, le lehet mondani az ukrán állampolgárságról valahogy? Nagyon remélem, hogy Magyarország nem fogja kiadni őket, hogy teljesen értelmetlenül harcoljanak, és esetleg megnyomorodjanak vagy meghaljanak. Nincsen érdekünk Ukrajna épségében, miért lenne? Nekünk mindegy, hogy a Donbas orosz vagy ukrán, de ha esetleg szétesik Ukrajna darabokra az sem rossz nekünk, miért lenne rossz? Az ukrán embereket sajnálom, de rajtuk sem segít, hogy háborúznak, csak elnyújtják a szenvedést.

Azt tudom, hogy az összes rokonom aki ott született, már Magyarországon lakik. Ők érintettek lehetnek ebben a kérdésben. Kivéve a nagyon időseket, ők maradtak. Ők érdekes eset, mert ugye előbb utóbb lehet, hogy őket is behívják, vagy már behívták.

(feliratkozás)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 09. 01., p – 19:15

Pénteken tovább folytatódott a határon túl élő magyarok jogfosztása Ukrajnában. A kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Középiskola arról számolt be, hogy a pénteki tanévnyitón betiltották a magyar himnuszt, tilos volt a magyar zászló és nemzeti színek használata, és az igazgatói köszöntő is csak ukránul hangzott el.

Link: https://index.hu/kulfold/2023/09/01/ukrajna-karpatalja-iskola-iskolakez…

trey @ gépház

Tegnap belement egy szálka az ujjamba, és a kipiszkálása közben megszúrtam magam. Délután interjút adok a WSJ-nek.

:)

Egy ismeretlen, 40-45 év körüli férfi oroszul szólt egy csoport ukrán gyermekhez, de a gyermekek ukránul szóltak vissza. A helyzet gyorsan eszkalálódott, a férfi a hajánál fogva rángatott meg egy kislányt, egy tízéves gyermeket pedig a rendőrség szerint átdobott egy híd korlátján. A gyanúsítottat keresik.

link

Szarházi ruszkik!

Nyugaton minden rendben, miért propagandázol? Mire akarsz utalni? Hogy a ruszkik már a németeknél vannak? De hát putyin kiskutyája Zorbán, nem pedig a sötétzöld kancellár! Ne mondj már ilyet! Mi szopkodjuk a ruszkikat és USA kereskedelme töretlen velük!!!! Térj már észhet, amikor ilyen alaptalan dolgot osztasz meg! 

A németeknél minden rendben!

A nyugat csak csupa jót írhat az ellentámadásról!

Törvényben rögzítette az ukrán diktátor, hogy nincs korrupció!

Nem azért toborozzák az 50 év felettieket, mert ők alkalmasabbannegy-egy feladatra, hanem mert okosan, beosztották a fiatal, kiképzett lakosságot, nem a húsdarálóba küldték. Gondolom pénzért sem vett senki alkalmatlansági eredményt, hisz a korrupció tilos!!!

Egy háború utáni, teljesen más Ukrajnáról beszélt Zelenszkij

A háború után Ukrajnában más szabályok lesznek, ugyanazokkal a határokkal, demokráciával és szabadsággal. Erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszélt szombat esti videóbeszédében, amelyről az Interfax adott hírt.

Igen, Vlagyimir .... 

Pénteken tovább folytatódott a határon túl élő magyarok jogfosztása Ukrajnában. A kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Középiskola arról számolt be, hogy a pénteki tanévnyitón betiltották a magyar himnuszt, tilos volt a magyar zászló és nemzeti színek használata, és az igazgatói köszöntő is csak ukránul hangzott el.

Látjuk, Vlagyimir! Szépen alakulnak már a szabadság jelei ...

trey @ gépház

Kis műsor a megmaradt pattogatott kukoricához – már ha bírja a gyomrod a térdelő szart: https://www.youtube.com/watch?v=q3btNTUUygA.

"A tények ne zavarjanak össze" – mondják, miközben az illusztris társaság a félreérthetetlenül az orosz–ukrán konfliktusra vonatkozó orbáni véleményt kizárólag a rómaiakkal, Izraellel és Napóleonnal kapcsolatosan hajlandó tárgyalni. :D Persze logikus, hogy nem hánytorgatják fel, hogy a gazdáik csak a lassú megdögléshez elegendő fegyvert adtak kijelölt ukrán szerelmeiknek, miközben olyan harcmodort tanítgattak azoknak, amelyet egyedül a kellő számú eszköz biztosította technikai fölényben tudnának megvalósítani. Stb. Szomorú, hogy a "haladó" ellenzék köreiben semmiféle igény nincs a megtisztulásra. Orbán meg röhög a markába.

:)

Good enough. Amíg a külföldi megrendelőnek elég, ha retardált a baloldal, végül is addig nekünk is jobb.Ha Alexka elhiszi, hogy itt tényleg országos tünti volt, meg a lakosság körében tényleg van jó sok birka, aki elhiszi, hogy nincs is háború, meg a zinflációt, a magas gázára Zorbán csinálta az egész világon, a napelemet zorbán rakta havi szaldóba direkt, miután kikalkuláltad, hogy esetleg 15 év múlva megtérül, most soha nem térül. Orbánnak tényleg szinte semmit nem kell tennie, mert a lakosság jelentős része nem birka, nem nyeli be a munka nélküli boldogulás lehetőségét. Munka nélkül nem tudsz pénzt szedni külföldi "megbízótól". Azért adja a pénzért, mert valamit akar érte. Olyan nincs, hogy filantróp. És mint ilyen befektető, belefektet a médiába, hogy választást, véleményt tudjon formálni. El tudjon hitetni a birkákkal bármit, amiből haszna van.

A polgárháború nigerben jól van? Nem írnak róla semmit itthon, mert fontosabb Tóth Gabi-n milyen bugyi volt ma, stb.

Tipikus fogalmatlan hozzászólás. Direkt összezanzásítva, fogalmi érthetetlenségekkel

hogy nincs is háború,

De van háború, az oroszok miatt.

meg a zinflációt, a magas gázára Zorbán csinálta az egész világon,

igen ezt nagy részben a kormány okozta (50% minimum a kormány olyan intézkedéseinek kölcsönhatása amiről előre sokan szóltak hogy NE CSINÁLD) nem a világon, Magyarországon.

a napelemet zorbán rakta havi szaldóba direkt,  

ahogy azt már kormány támogató oldalról is megfogalmazták, Orbán tudta nélkül ilyen döntést nem lehet meghozni. A "brüsszelezés" természetesen kamu. 

Szerkesztve: 2023. 09. 04., h – 17:30

Krími tatár lesz az új védelmi miniszter Ukrajnában. Rusztem Umerov azt üzeni nem mond le ősei földjéről.

Lengyelország kiadja a sorköteles ukrán menekülteket - szép..

aquila non captat muscas

Lengyelek már nem akarnak segélyt adni nekik - szerintem menekülnek tovább.

Senki nem akar meghalni Z miatt - lassan 50+ és nőket soroznak be.

16 éveseknek is meg van tiltva a külföldre utazás, mert 2 év múlva is lesz még háború és kell "katona".

Orvosi felmentésre NEM érvényes betegségek:

- HIV, hepa, mentális és idegrendszeri betegséggel rendelkezők  - ezt azért megnézném.

aquila non captat muscas

Ukraine is threatening to take Brussels and EU member countries to the World Trade Organization if they fail to lift restrictions on its agricultural exports to the bloc this month.

Van ezeknek humor érzéke. Segítséget nyújtasz erre letépnék a karod. Nálam betelt a pohár.

https://www.politico.eu/article/ukraine-eu-wto-poland-hungary-grain-cur…

Osztrák kancellár: Erkölcsileg kifogásolható az orosz gáz vásárlása, de szükséges

Karl Nehammer osztrák kancellár úgy véli, hogy az orosz gáz vásárlása erkölcsileg kifogásolható, de az ország energiabiztonságának biztosítása érdekében szükséges – jelentette ki az ORF tévécsatorna műsorában.

Fő prioritásunk az energiatakarékossági biztonság. Ha ez sérül, a rendszer, a termelés, az emberek energiaellátása megszakad. Az első gondolatunk az energiaellátás biztonsága. Ez erkölcsileg kifogásolható, de ez a valóság. És kancellárként az én felelősségem, hogy ezt megtegyem

– jelentette ki Nehammer.

^ Benézett a valóság az ablakon a "sógoréknál" is ... :D

trey @ gépház

"Kiadja Lengyelország a hadköteles ukrán férfiakat Ukrajnának."

 

ENSZ Menekültügyi egyezmény:

"32. Cikk
Kiutasítás
1. A Szerződő Államok nem utasítják ki a területükön jogszerűen tartózkodó menekülteket, kivéve
állambiztonsági vagy közrendi okok alapján.

2. Az ilyen menekült kiutasítása csak megfelel jogi eljárás során hozott határozat alapján történhet.
Hacsak állambiztonsági szempontok ezt ki nem zárják, a menekültnek meg kell engedni, hogy
bizonyítékot szolgáltasson saját maga tisztázása céljából, illetőleg, hogy az illetékes hatósághoz, vagy
az illetékes hatóság által kijelölt személyhez, vagy személyekhez fellebbezzen és ott megfelelen
képviseltesse magát.
3. A Szerző Államoknak ilyen esetben méltányos határidőt kell engedélyezniük a menekültek
számára, hogy bebocsátást kérhessenek más országba. A Szerző Államok fenntartják maguknak a
jogot, hogy a közbeeső idő alatt megtegyék az általuk szükségesnek tartott belső
intézkedéseket."

Akkor most nem jogszerűen tartózkodnak az EU területén a férfiak vagy sem? Ha meg eddig jogszerűen és nem veszélyeztetik állambiztonságot vagy közrendet, akkor miért is lettek kiutasíthatóak?

 

33. Cikk
A kiutasítás vagy visszaküldés (,,refoulement'') tilalma
1. Egyetlen Szerző Állam sem utasítja ki vagy küldi vissza (,,refouler'') a menekültet azon ország
területének határára, ahol élete vagy szabadsága faji, vallási okokból, nemzeti hovatartozása miatt, vagy
abból az okból van veszélyeztetve, hogy bizonyos társadalmi csoporthoz tartozik, vagy bizonyos
politikai véleményt vall.
2. A jelen rendelkezésből folyó kedvezmény azonban nem illeti meg azt a menekültet, akiről alaposan
feltehet, hogy veszélyezteti annak az országnak biztonságát, amelynek területén van, vagy aki mivel
különösen súlyos bűncselekményért jogerősen elítélték, veszélyt jelent az illet ország lakosságára
nézve.
"

Most akkor férfiak társadalmi csoportjához tartozók életének veszélyeztetése már nem is számít?

 

Érdekes. Különösen az EU-ba délről érkező menekültekkel összehasonlítva.

 

Az EP és libe bizottság gondolom már tiltakozott, ugye?

Súlyos vereséget szenvedhetett Ukrajna a háború egyik legforróbb pontján

Oroszország hatalmas csapást mért Verbovojé és Rabotino közelében tartózkodó ukrán csapatokra – közölte Jevgenyij Balickij, a Zaporizzsjai terület megbízott kormányzója.

Balickij szerint Ukrajna mintegy száz katonát, valamint jelentős felszereléseket vesztett. Mint írja, az orosz katonák kilenc tüzérségi, két aknavetős és két harckocsit, valamint három drónt semmisítettek meg.

trey @ gépház

Elon Musk akadályozhatta meg az ukránok egyik támadását

Egy új életrajzi könyv készült Elon Muskról, amelyben arról is szó esik, hogy a milliárdos szándékosan hátráltathatta Ukrajna Oroszország ellen zajló offenzíváját.

CNN szerint a Walter Isaacson életrajzíró által jegyzett könyvben arról esik szó, hogy a Musk cége által üzemeltetett Starlink-hálózat szolgáltatásait direkt kapcsolták le a Krím félsziget közelében, amikor Ukrajna egy rajtaütésszerű támadásra készült az orosz fekete-tengeri flotta ellen. 

Isaacson állítása szerint az ukránok robbanószerekkel megpakolt, tenger alatti drónokat küldtek az orosz hadihajók ellen, de azok egyszer csak

elvesztették a [műholdas] kapcsolatot, és ártalmatlanul a partra mosódtak. 

A szerző szerint ukrán tisztviselők ezután azért könyörögtek Musknak, hogy kapcsolja vissza a műholdakat. Úgy véli, hogy a milliárdos attól félve kapcsolhatta le az eszközöket, hogy a krími ukrán támadásra Oroszország nukleáris fegyverekkel válaszolhat, mivel magas rangú orosz tisztviselők erre figyelmeztették őt, amikor beszélt velük.

trey @ gépház

> a krími ukrán támadásra Oroszország nukleáris fegyverekkel válaszolhat

Attól félt, hogy az oroszok lepuffantják a műholdjait és ugrott a biznisz.

Mindenesetre a nukleáris háborútól való félelmet könnyebb eladni a parasztoknak. Kialakul bennük egy érzés, hogy ez a derék Musk megmentett minket.

Ha igaz, hogy egy a hadseregnek beszállító magánvállalat önkényesen döntöget harctéri dolgokról, akkor szerintem pár hasonló stikli után valaki meg lesz baszva.

Másrészt ha az orosz EW tette lehetetlenné a kommunikációt, akkor Musknak és az amerikaiaknak is jobb, ha az igazság helyett egy ciki anekdotát mesélnek el.

:)

Szerkesztve: 2023. 09. 08., p – 11:53

Közellenséggé vált az ukránok szemében Elon Musk

Feldühítette az ukránokat a hír, miszerint Elon Musk megakadályozott egy rajtaütést Szevasztopolnál. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója keményen beleállt a világ egyik leggazdagabb emberébe, aki a közösségi oldalán reagált a Starlinkkel kapcsolatos híresztelésre.

[...]

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó dühösen reagált a hírre, első idegességében pedig kemény hangvételű szóáradatot zúdított Muskra a közösségi oldalán.

Azzal, hogy nem engedték meg az ukrán drónoknak, hogy az orosz katonai flotta egy részét megsemmisítsék Starlink-beavatkozással, Elon Musk lehetővé tette, hogy ez a flotta Kalibr rakétákat lőjön ki ukrán városokra. Ennek eredményeként civilek, gyerekek halnak meg. Ez az ára a tudatlanság és a nagy egó koktéljának. A kérdés azonban továbbra is fennáll: miért akarják egyesek olyan kétségbeesetten védeni a háborús bűnösöket és a gyilkolási vágyukat? És vajon felfogták-e már, hogy gonoszságot követnek el, és gonoszságra bátorítanak?

– írta Podoljak a Euronews híradása szerint.

^^ Kiderül a végén (ukrán olvasatban), hogy Musk felel az összes ukrán árva árván maradása miatt ...

trey @ gépház

Új ukrán nagykövet: A magyarok, akikkel együtt szolgálok, helyeslik Orbán Viktor politikáját

[...]

„Orbán Viktor Magyarország érdekeit védi, Ukrajna pedig a saját érdekeit. Senkinek sincs joga más országok érdekeit a saját országa érdekei fölé helyezni” – vélekedett Fegyir Sándor a Glavkomnak adott interjúban.

[...]

Rávilágított, hogy a háború kitörése óta Magyarország nem zárja el határait az ukránok elől, így jelenleg mintegy 40 ezer ukrán bevándorló tartózkodik Magyarországon és eddig mintegy 2 millió ukrán menekült haladt át az ország területén. Arról is beszélt, hogy Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, ahol az ukránok még mindig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést.

A Magyarország által az ukrán állampolgároknak nyújtott ingyenes szolgáltatások listája hosszú. Ezek közé tartozik a szállás, a kezdeti pénzügyi támogatás és a meleg ruházat

– tette hozzá Fegyir.

[...]

A magyarok, akikkel együtt szolgálok, helyeslik Orbán Viktor politikáját. Olcsó közüzemi szolgáltatások, 13. havi nyugdíj, harmadik gyermek után 10 millió forintot kap minden család, nincs hitelkamat, és a többi. Őket ez ösztönzi, és a magyar testvéreim ezt helyeslik

– mondta Fegyir Sándor

trey @ gépház

Ukrán hírszerzés: nem biztos, hogy Prigozsin meghalt

Egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin valóban meghalt-e augusztusban – közölte az ukrán katonai hírszerzés (HUR) vezetőhelyettese, Vadim Szkibickij.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a minap arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök volt az, akinek a parancsára megölték Prigozsint. A jelek szerint azonban az ukrán hírszerzés még nem tudta megerősíteni azt, hogy ez tényleg megtörtént-e.

Szkibickijt egy rádióinterjúban kérdezték arról, hogy meg tudták-e erősíteni Prigozsin halálát, mire mindössze annyit mondott:

Várjunk még ezzel. Ez nem olyan egyszerű […] Oroszországról beszélünk, nehéz megérteni, hogy mi történt pontosan 

 – fogalmazott.

Komolyan mondom, ez egy vicc. Tegnap még az volt a nóta tőlük, hogy Putyinnak vége, mert gyenge, mert megölette Progizsint. Mára meg kisütik, hogy lehet, hogy meg se halt. Mi lenne, ha egy hétre befognák és csak akkor böfögnének, ha valóban biztosan tudnak valamit?

trey @ gépház

Vlagyimir Putyin orvosa Viktor Truhin eltünt, majd elkapták.

Egy hete tünt el szeptember 3-án eltünt szentpétervári Vakcina- és Szérumkutató Intézet korábbi igazgatója, Viktor Truhin. Szeptember 4-én kirúgták a munkahelyén, az orosz Szövetségi Gyógyszerészeti-Biológiai Ügynökségnél (FMBA), mivel korrupciós ügybe keveredett. 

Utóbb az orosz sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy pénteken megpróbált Oroszországból Belaruszba átszökni, de a határon elfogták az orosz titkosszolgálat (FSZB) emberei.

Szerkesztve: 2023. 09. 12., k – 17:15

Az ukránok többsége szerint az elnök felelős a kormányzati korrupcióért

Az Ilko Kucseriv Demokratikus Kezdeményezések Alapítvány által nemrég készített felmérés eredménye szerint a megkérdezett ukránok 78 százaléka gondolja úgy, hogy az ukrán elnök felelős a kormányban és a regionális közigazgatásban tapasztalható korrupcióért. Ezzel az állítással csak a megkérdezettek 18 százaléka nem ért egyet.

A válaszadók közül a 18-29 évesek, illetve a 60 év felettiek körében gondolják úgy a legtöbben (70 és 81 százalék között), hogy Volodimir Zelenszkij felelős a korrupcióért.

trey @ gépház

Ukrajna kész engedményeket tenni a kisebbségi jogok terén

Ukrajna kész engedményeket tenni a kisebbségi jogok, azon belül is konkrétan az ukrajnai kisebbségek anyanyelvi oktatásának ügyében, mondta Olha Sztefanyisina, az ország uniós csatlakozásáért felelős miniszterelnök-helyettes.

A kisebbségi oktatás ügyében Magyarország és Románia is folyamatosan bírálja Ukrajnát, ahol - alapvetően az orosz nyelv visszaszorítása érdekében - a hatályos, de végrehajtásában elvben felfüggesztett jogszabály jelentős mértékben korlátozza a kisebbségek anyanyelvi oktatását. A probléma részét képzi, hogy Ukrajna nem ismeri el őshonos kisebbségként a kárpátaljai magyarokat vagy a besszarábiai románokat, pedig aztán ők tényleg mindig ott éltek, még ha az elmúlt viharos száz évben jó párszor változott is, hogy éppen melyik országhoz tartozik a térség.

trey @ gépház

Kedves ruszki rajongók! Na most majd mi fogja a piszkálni a ti és az oroszok csőrét? Hogy működik a diplomácia, a háborút meg hiába indítottátok? Lehet jobb lett volna így kezdenetek:

"Csatlakozhattok az EU-hoz, ha autonómiát adtok..."

Így meg kinyírtatok több százezer ruszkit...

Utána kell nézzek, hogyan lehet halkan csinálni olyasmit, amit nem csinálok, és soha nem is csináltam. Egyelőre úgy vélem, a soha nem csinálás biztosítja a hangkibocsátás legalacsonyabb szintjét. Ha lesznek ezzel kapcsolatban új fejlemények, közölni fogom. Az észrevételeidet szívesen meghallgatom, de kérlek, közlés előtt alaposan mosd ki a szád, mert nem vagyok kíváncsi a humán tejeskávé szagára.

:)

El vagy tévedve.

 1. Miért lenne bárki ruszki rajongó attól, hogy nem tartja méltányosnak az ukránok magyarokhoz való hozzáállását?!?!
 2. Miért lenne valaki ruszki rajongó attól, hogy bármi egyéb okból rühellené az ukránokat? Van aki azonos mértékben utálja az ukránt meg az oroszt is.. esetleg a magyart is.. Összefüggéstelenül húzol meg nem létező párhuzamokat...
 3. "Csatlakozhattok az EU-hoz, ha autonómiát adtok..."
  Miért ígérne bárki is olyat amit nem áll hatalmában megadni? Attól, hogy MO. nem akadályozná még egy sor másik tagállam elkaszálhatná az ukrán EU tagságot: senki sem vágyik rájuk különösebben kb a NATO tagsághoz hasonlóan.

Az impresszumtól vagy az NMHH nyilvántartástól kevésbé lesz hülye a német külügyér? Sokkal inkább azt mondhatjuk, hogy ami a nyugati országok valamely nyilvántartásában vannak, azok nyugati propagandaoldalak, ezért a nyugat számára kínos történeteket nem publikálják, az oroszokra kellemetleneket meg felnagyítják.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Gondolkodtam, hogy mit linkeljek, feltételeztem, hogy a hup-on van annyi rafinéria, hogy képesek a gugliba beírni, hogy "Baerbock 560". Így maguktól is rájöhetnek, hogy igaz-e, vagy kamu. Amolyan IQ teszt volt.

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230912-baerbock-kozolte-hogy-egy-…

Az Egyesült Államok aggódik Oroszország új szövetségese miatt

A Fehér Ház sajtótájékoztatóján John Kirby, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője aggodalmát fejezte ki az Oroszország és Észak-Korea közötti tárgyalások miatt – írja a The Guardian.

De, azért tovább feszíti a húrt, és löki az oroszokat más ellenségei karjába ... eszkalálva a helyzetet ...

trey @ gépház

Egy orosz vadászgép megpróbált megsemmisíteni egy brit repülőgépet

a brit gép – ez egy RC–135 Rivet Joint stratégiai felderítőgép volt, amelynek a személyzete akár 30 fős is lehet – le tudta hallgatni az őket megközelítő két orosz SZU–27-es vadászgép kommunikációját is.

...

Az első pilóta által kilőtt rakéta sikeresen elindult, viszont nem sikerült befognia a felderítőgépet, így egyszerűen elvétette azt. Eközben kezdett a két pilóta káromkodva veszekedni egymással,

...

Ben Wallace brit védelmi miniszter a vadászgépek lehallgatott kommunikációja ellenére is azt mondta a nyilvánosság előtt, hogy technikai meghibásodás miatt lőtt ki rakétát az orosz gép. A védelmi minisztérium a BBC-nek mindezzel kapcsolatban most azt mondta, mindig is az volt a szándékuk, hogy „garantálják a műveleteik biztonságát, elkerüljék a felesleges eszkalációt, és tájékoztassák a közvéleményt és a nemzetközi közösséget”.

Egyszóval az oroszok nagy hábúrút akarnak, de erőlködésük ellenére nem jött ez nekik össze.

Eredeti forrás:

https://www.bbc.com/news/uk-66798508

 1. Benne van, hogy a földi irányító nem precíz választ adott: az egyik pilóta ezt engedélynek értékelte a másik nem
 2. Benne van, hogy két rakéta hagyta el a vadászgépet: az egyik ártalmatlanul, a másik sikeres indítás után nem tudta befogni a célt.

Szerintem a levonható konzekvenciák: sem az angolok sem az oroszok nem szeretnének direkt konfliktust felvállalni: ha lelőtték volna a kém repülőgépet 30 fős személyzettel, valószínűleg az ukránok boldogok lehetnének.

Az európaiak (UK, Lengyelország, Románia) és az USA kaptak már néhány kezdeményezést az oroszoktól, de ők valóban nem szeretnének kirobbantani egy NATO-Oroszország háborút. Az oroszok nyilván nem azért próbálkoznak, mert nem szeretnének belefutni egy sallerba, neki az érdekük a totális világégés, ha már nyerni nem tudnak. Nagyon szeretnék Kínát kijátszani a nyugatiak ellen, de nem jön össze nekik.

kaptak már néhány kezdeményezést

Nézőpont kérdése. Van aki szerint egy baráti rezsim megdöntésének finanszírozása kezdeményezés. Vagy egy másik baráti rezsim lázadóinak felfegyverzése.

De Ukrajnánál maradva: a valósidejű felderítési és célvezetési információ megosztás kapcsán is lehet egy ilyen lépést akció helyett reakcióként értékelni. Kiváncsi vagyok nemzetközi vizeken milyen távolságba engedne egy amerikai repülőgéphordozó környékére hasonló kémgépet/drónt stb az USA haditengerészete :). Békeidőben és harci cselekmények idején külön külön is =).

Mert ugye nincs nyugati propaganda:

A balesetnek nem voltak sérültjei, sem áldozatai, csupán a páncélozott jármű kormányrendszere szenvedett károkat.

Nyilván a ház kerítése, a kert semmilyen károkat nem szenvedett, csupán a páncélozott jármű kormányrendszere. Így van ez. És még a NATO hivatalosan nem áll háborúban. Képzelem, milyen dezinformációra számíthatunk majd akkor.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Úgy kell érteni, hogy a ház kerítése egyrészt százszor olcsóbb, mint a kormánymű katonai tízszeres korrupciós felárral súlyosbítva. Másrészt a kerítést nyilván nem fogják kifizetni, hiszen minek ment oda éppen akkor? A kerítés volt a hibás. Tehát az ingyen van.

Nyilván nem így kell érteni, ezt ti szeretnétek így láttatni, ellenben:

"A lapnak a járművet vezető katona azt mondta, hogy egy ütközést próbált meg elkerülni egy civil autóval, aki szemből jőve próbált előzni. A nyomozás adataiból az is kiderült, hogy senki sem sérült meg a baleset következtében. "

Senki nem írja, hogy nem fog senki kártérítést fizetni. Ezeket, ha Magyarországon történt volna, akkor a közlekedési baleset károkozójának biztosítója fizeti meg, ha egy idegen (meghívott) haderő okozza akkor a hadsereg biztosításából van fizetve (ha még nem mondták fel). 
Gondolom, ez nincs máshogy Romániában sem. Persze, akár le is írhatod miért gondolod így és azt mi támasztja alá a képzelgésed.

 

(az sem volna baj, ha maradnátok a témánál)

Ukránok profi, ipari 3D-s nyomtatókat kaptak az USA-tól, hogy a meghibásodott alkatrészeket pótolják.

aquila non captat muscas

Ukrajna ipari szintű 3D nyomtatókat kapott az USA-ból, amelyek alkalmasak a harctéren lévő felszerelések alkatrészeinek nyomtatására. Ezt William LaPlante, a beszerzésért és karbantartásért felelős helyettes védelmi miniszter jelentette be .

Elmondása szerint az ukránok a múlt héten végeztek képzést ezeknek a nyomtatóknak a használatáról.

"Végül a múlt hónapban szállítottuk nekik ezeket az ipari 3D nyomtatókat Ukrajnába, és a múlt héten befejezték a nyomtatóval való munkavégzésről szóló képzésüket" - mondta a tisztviselő a Center for a New American Security-ben tartott beszédében.

https://mil.in.ua/en/news/u-s-hands-over-3d-printers-for-spare-parts-pr…

https://en.interfax.com.ua/news/general/935346.html

by google

aquila non captat muscas

Megint igazam van. Ukrán gabona import:

a szakma szerint most annyival olcsóbb a hazai termék, hogy esélye sem lenne bejönnie az ukrán árunak.

De Orbán elmondhatja hogy csinált valamint: semmit

NYT: Ukránok lőtték ki azt a rakétát, ami egy ukrán város belvárosi piacán pusztított

Szeptember hatodikán csapódott egy bomba az ukrán Konsztantyinivka belvárosi piacára, és összesen 17 ember halálát okozta. Már két nappal az eset után arról írtunk, hogy valószínűleg egy eltévedt ukrán lövedék végzett pusztítást a frontvonaltól 20 kilométerre található 67 ezres városban, ami Donyecktől 90 kilométerre található.

A New York Times is arra a következtetésre jutott, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta tévedt el, amit Buk indítórendszerrel lőttek ki. Mivel nem találta el a kitűzött célt, ezért a város szívében landolt. „Rakétatöredékek, műholdképek, tanúk beszámolói és közösségi médiában közzétett bejegyzések határozottan arra utalnak, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta becsapódása után haltak meg.”

aquila non captat muscas

Oroszul is beszélő ukrán nemzetiségű. Meg oroszul is beszélő krimi tatár...

De most a tatárokat emlegeted akik nem nagyon beszélnek ukránul. De még az ukrán nyelvet előíró kijevi hivatalnok réteg is alig beszéli. Te pedig "Oroszul is beszélő"-t emlegetsz. milyen nyelvet beszélsz még?

A táncosfiú is néhány éve tanulta meg az ukrán nyelvet, mert az anyanyelve orosz volt. A vallása meg zsidó. De teljesen mindegy, emiatt írtam, hogy ukrajnai lakos. Az, hogy milyen a nemzetisége, vallása, haja színe, neme, az egy másik tulajdonság, ne keverjük. A piacon voltak, messze a fronttól és bumm. A háború ilyen, de akkor is rossz.

Ha Magyarországon valakit baleset ér, akkor tudod, hogy magyart, cigányt, zsidót, horvátot, bajort vagy bárki mást, ezek milyen keverékét érte a baleset? Csak annyit tudunk, hogy Magyarországon történt az eset. És még csak nem is a turistákról beszélek, hanem itteni benszülöttről.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Zelenszkij: Terroristáknak nincs joguk nukleáris fegyvert tartani

Ez teljesen hülye. Nem érti, hogy a fegyverek használata ott kezdődik, ahol a jog érvényét veszíti. Ha így nézzük, ölni, rombolni senkinek sincs joga, ellenben lehet lehetősége, s amennyiben megvan ez a lehetősége, úgy nagyobb az érdekérvényesítő képessége.

Mondjuk egy másodosztályú színésztől ne várjunk annál többet, amit képes volt a cikk szerint összehozni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Nem érti, hogy a fegyverek használata ott kezdődik, ahol a jog érvényét veszíti.

A fegyver-használat lehet jogos és etikus, még a Biblia szerint is.

Elsősorban elrettentésre szolgál, nem azért van, hogy használd is, védelmi célja van. Ezért is szívta meg Putyin és a NATO, hogy a jelenlegi védelmi fegyverek állóháborúhoz vezettek. Nem leigázásra gyártották őket, hanem önvédelemre.

A lengyel államtitkár szerint Zelenszkij igazságtalan volt

Meghökkentőnek és igazságtalannak nevezte szerdán Marcin Przydacz államtitkár, a lengyel elnöki hivatal külügyi irodájának főnöke Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az ENSZ 78. ülésszakán elhangzott, az ukrán gabonaexportra vonatkozó szavait.

Hallottam azt a kijelentést. Csak azt mondhatom, hogy ezek a szavak meghökkentőek, de igazságtalanok is

– válaszolt az államtitkár a lengyel közszolgálati rádió kérdésére.

Belemart ez a balfasz az eddigi egyik legfőbb szövetségesébe, a lengyelekbe ... 

trey @ gépház

Ha Orbán tette volna, akkor nemzeti érdek képviselete, független politika és szabadságharc.

Ha meg tényleg balfaszság (hajlok rá, hogy inkább az), akkor vajon Orbán mekkora balfasz, szétnézve a nyugati szövetségeseinken, meg a V4-en, vagy legfőbb szövetségesünkön a lengyeleken? 

Avagy kormánypárti kettősmérce betöltve, valamint gondolkodás nélkül egyszerűbb az élet.

Neked miről jutott Óbán az eszedbe? Sehol nincs benne ebben a hírben: Lengyelekről meg Ukránokról van benne szó.

--

It would be good for Ukraine to remember that it receives help from us and to remember that we are also a transit country to Ukraine.

Tökéletesen igazuk van.

Z. Azt csinál amit akar (és hagynak neki). De hadd szabadjon már mindenkinek kialakítania a saját viszonyulását ahhoz amit csinál:

konkrétan nem szokás beleharapni abba a kézbe ami életben tart téged. Természetesen megteheti akármi okból. Csak ne csodálkozzon, ha elengedik, aztán kezdjen magával amit tud.

Szerintem arányos válasz lenne a korábbi fenyegetődzésére meg a jogi lépésekre mindössze hasonlóan barátságosan viszonyulni hozzájuk: felfüggeszteni minden gázolaj, élelmiszer, gyógyszer, pénz és haditechnika továbbítását. Csak amíg megértik mivel játszanak.

> idézd be azt az állítást

Belemart ez a balfasz az eddigi egyik legfőbb szövetségesébe, a lengyelekbe ... 

> ami kapcsán bármiféle érvet megfogalmaztál

Ha Orbán tette volna, akkor nemzeti érdek képviselete, független politika és szabadságharc.

Ha meg tényleg balfaszság (hajlok rá, hogy inkább az), akkor vajon Orbán mekkora balfasz, szétnézve a nyugati szövetségeseinken, meg a V4-en, vagy legfőbb szövetségesünkön a lengyeleken? 

Hint: Párhuzam és a kettős mérce.

Lényegében annyit csinálsz, hogy kisajátítod magadnak a jogot arra, hogy meghatározd a beszélgetés menetét. Ha a vitapartnered ettől eltér, netán felmerül benne az igény, hogy ő is alakítsa a beszélgetést, akkor meg egyszerűen azt mondod, hogy szajkózza a magáét. Mert ugye definíció szerint az a téma, amit te annak határoztál meg. :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel szemben a vitapartnerem (trey), aki leszarta a mondandómat, amivel semmi baj, sőt! (remélem nem csak figyelmetlensége miatt van)

De közben idegyűlt a sok gyp-s (igen, igen), mert triggerelődtek az Orbán sztringre és egymást védve, kontrázva csavarjátok a témát, hogy jajj már óóbááánoozááás folyik itten kérem szépen, hát hogy?!

Nagy erölködésben, meg csűrésben-csavarásban észre sem veszitek, hogy kacagok rajtatok. Balfaszok. Most látom hogy sikerült már valamelyikőtöknek egy fél oldalnyi erölködést is iderittyenteni. Szépen idézgetve, meg nagy műértéssel (lol) szakérteni. Hasznos idióták.

> idézd be azt az állítást

Belemart ez a balfasz az eddigi egyik legfőbb szövetségesébe, a lengyelekbe ... 

Ezt nem vitattad.

Hint: Párhuzam és a kettős mérce.

Ez nem érv.Ez a sokat emlegetett "whataboutism".

1. Teljesen irreleváns az ukrán-lengyel viszonylatra nézvést.

2. Egy "óóbáán" - [meg se fogalmaztad mely országgal kapcsolatban lenne húzható olyan párhuzam mint a jelenlegi lengyel-ukrán vagy nem tudom mire akarsz kilyukadni].

--

Ha érvelni akarsz akkor

 1. legalább tegyél egy épkézláb, a felvetett témában releváns kijelentést
 2. Hozz érveket annak alátámasztására, esetleg ellenérveket az általad kritizált meglátás finomhangolására / adott esetben megkérdőjelezésére.

Neked ezúttal egy üres óbááánozásra futotta.

--

a kettős mérce

Ehhez meg kéne fogalmaznod először egy párhuzamot, aztán le kéne írnod a konkrét következetlenséget a) illetve b) esetre nézvést.

--

Döglött lovat szemléltetésként elővéve: 

A párhuzam: Két birodalmi gondolkodású államalakulat is végrehajtott ugyanolyan illegális inváziót egy másik szuverén ország ellen.

 1. Az Orosz támadás: The decision of one man to launch a wholly unjustified and brutal invasion of Ukraine.
 2. Az Amerikai támadás: The decision of one man to launch a wholly unjustified and brutal invasion of Iraq. 

Az ellentmondás:

Amíg az első esetben megy a megtámadott ország segítése és az agresszor elítélése, bökdösése minden fronton van ahol egyenesen ördögniek bélyegzése, addig a második esetben a reakció: néma csönd és hulla szag (az illegálisan megámadott ország pedig semmiféle érdemi külső segítséget nem kapott sem akkor sem azóta), az agresszort nem ítélte el és nem büntette meg senki.

Érdekesség: Bush személyesen ítélte el saját magát amúgy egy elszólásban amivel az első esetet próbálta volna meg illetni. ( https://www.youtube.com/watch?v=aBzI4ue-0EA )

Téged nem érdekel mit mondok, lehet nem is érted. Csak kapaszkodsz a saját faszságaidba, és bele akarsz húzni engem is. A hibát ott vétettem, hogy válaszoltam neked/nektek. Igaz mulatságos a szál, de fárasztó is egyben. Próbálok ezen változtatni, ti meg szopkodjátok fel nyugodtan egymást továbbra is.

Téged nem érdekel mit mondok

Azért kérdeztelek, mert érdekel. Ha nem érdekelne nem áldoztam volna rá időt, hogy kérdezzek

lehet nem is érted

Ha -számomra- egyértelmű lenne akkor nem lenne mit kérdezni :)

Csak kapaszkodsz a saját faszságaidba

Na ilyen vaslogikával szemben nincs miről beszélni..

neked/nektek

Birkaként, táborokban gondolkodni a hiba ami feltűnt, előtte csak nem értettem a mondanivalód.

ti meg szopkodjátok fel nyugodtan egymást továbbra is.

Oké ez az a szint amit reméltem sikerül megugranod, de belátom, hogy tévedtem.

A lengyelek nem küldenek több fegyvert az ukránoknak.

A teljes cím így hangzik:

A lengyelek nem küldenek több fegyvert az ukránoknak, mert az ukránok geciskednek

Mi várható az ukránok részéről, hogyan fognak bánni a "szövetségeseikkel" a háború után ^

trey @ gépház

ROTFL :D

És még az ukrán nagykövetet is bekérették, hogy ezt elmagyarázzák nekik. Ja, nem! Azért, hogy megfenyegessék az ukránokat, hogy óvatosan a "szövetségeseik" baszogatásával. Nem haversrácságból támogatják őket, kizárólag azért, hogy az oroszokat minél távolabb tartsák maguktól. De ez nem jelenti azt, hogy ócska ukrán gabonát rájuk kell zúdítani.

^ megfejtése a dolognak

De nézzük a ballib-szócső 444 mit ír a helyzetről a BBC-re (etalon felétek) hivatkozva:

Lengyelország a gabonavita miatt nem szállít több fegyvert Ukrajnának

trey @ gépház

De felesleges a stop, mert a magyar gabona most olyan olcsó, mint a lengyel és nem is ide akarják hozni Jaku szerint, meg a telex szerint sem. De akkor nem értjük, hogy hol a baj? Vigye tovább az amerikai az ukrajnában termelt GMO-s, vegyszeres gabonáját oda, ahová akarja. Át tudja vinni az országon, nem? Volt hajós lehetőség is, csak mást is szállítottak benne, meg lövöldözték az orosz hajókat, és huss, vége a tengeri gabonafolyosónak.

Senki nem érti, hogy az ukrajnában, demokratikusan megválasztott vezetés a lehető legártatlanabb mindenben, és minden szavára ugrani kell. És segítenünk kell őket, úgy, ahogy Jaku. Ő naponta megy át, járja a vidéket és viszi a kárpátaljai magyaroknak az ellátmányt, akik persze már direkt nem beszélnek magyarul, mert elhatárolódnak Orbántól, és Jaku is inkább külföldön románnak vallja magát, hogy nehogy Orbán gyalázatos jobb oldali, magyar érdekeket képviselő politikája miatt megbélyegezzék. A sok marhaságot is onnan írja úgy, hogy megéli a háború minden pillanatát, érti a helyi viszonyokat. Még katonának is beállna, de hát sajnos fáj a térde.

Nincs semmi baj. Szerintem a lengyeleknek (meg lassan a szlovákoknak is ez lesz) most esett le, hogy elherdáltak egy csomó fegyvert a semmire, a saját védelmüket feltették egy megbízhatatlan "szövetségesre", amelyik kénye-kedve és érdekei szerint azt a kezet is megharapja, amelyik eddig etette.

🤷‍♂️

Jobb később ébredni, mint soha.

trey @ gépház

Az ukránok felfüggesztették a transznemű katonai szóvivőjüket

Felfüggesztették Sarah Ashton-Cirillót az ukrán hadsereg szóvivői pozíciójából, miután az oroszok „levadászásával” fenyegetőzött egy videóban – írja a Daily Mail.

Az ukrán hadsereg nem hagyta jóvá a transznemű szóvivő kijelentéseit, azonban azt nem indokolták, hogy mely kifejezések miatt. A védelmi minisztérium pedig a felfüggesztés mellett döntött. Az ügyben vizsgálat indult.

Nem minden okos, ami transznemű (még ha olyan divatos is manapság)

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 09. 21., cs – 20:25

Az amerikaiak többsége leállítaná az Ukrajnának küldött támogatásokat

A CNN egy friss közvélemény-kutatása alapján az amerikaiak több mint fele szerint nem kellene tovább segíteni Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban. A kutatást az előtt végezték, hogy csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Washingtonba érkezett, hogy további segítséget kérjen az amerikai kongresszustól. 

A felmérés szerint az amerikaiak 55 százaléka azt mondja, hogy a kongresszusnak nem kellene további támogatást megszavaznia Ukrajnának, míg 45 százalék szerint igen. A megkérdezettek 51 százaléka szerint Amerika már eleget tett Ukrajna megsegítésére, míg 48 százalék szerint még többet kéne.

Ajaj! Hol van már az elsöprő támogatás ...

trey @ gépház

Az Állami Duma alelnöke visszaállítatná a teljes Szovjetuniót, akár erővel is

Fjedorov, aki az Állami Duma alelnöke, kijelentette, hogy a köztársaságok illegálisan hagyták el a Szovjetuniót, ezért Oroszországnak törvényes módon tudná visszaszerezni őket. Nézete szerint Ukrajna jelenlegi inváziója valójában egy ilyen visszatérés kezdete.

1989-ben még többségben voltak az oroszok és nem utálták az ukránokkal egymást. 300 millió szovjet emberből 150 millió orosz, 44 millió ukrán és 10 millió belorusz volt. Többen laktak a Szovjetunióban, mint az USA-ban.

Mostanra teljesen megváltoztak az arányok, nem lenne többségük ukránok nélkül a beloruszokkal sem.

> A 300M majdnem egy Magyarországnyival több mint amit hivatkoztál.

Megnyugodhatsz, nincs jövőbe látási képességem, csak felfelé kerekítettem.

Nem kell még elkezdened oroszul tanulni, az egyelőre korai. Jelenleg még nincs napirenden, hogy része legyünk a Szovjetuniónak.

Hogy is mondja Robert C Castel?

 

Kellenének a fényképek, ahogy a harckocsik elmennek a sárkányfogak mellett.

Mert ugye az nem elég, hogy Szerjózsa csinál egy szelfit magáról Szevasztopolban, ettől még senki sem fogja elhinni, hogy Szevasztopol ukrán kézen van.

Szerkesztve: 2023. 09. 23., szo – 11:15

Már magyarázzák, hogy nem is a győzelem a cél, hanem a jelenlegi helyzet hosszú távú fenntartása (vagyis ukrajna külső forrásokból életben tartása) és mantrázzák, hogy Ukrajnát az EU tagoknak kellene finanszíroznia.

https://www.economist.com/leaders/2023/09/21/ukraine-faces-a-long-war-a…

A valóság:1 év alatt lett az ukránokra öntve 20év afganisztáni missziónál is több pénz. Ennyi volt, nincs tovább. Oldják meg ahogy akarják.

Szerkesztve: 2023. 09. 23., szo – 17:39

A lengyel kormányfő Zelenszkijnek: Soha többé ne sértegesse a lengyeleket!

Zelenszkij elnök úrnak üzenem, hogy soha többé ne sértegesse a lengyeleket, ahogy tette azt nemrég az ENSZ-ben tartott beszédében

– mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken egy választási kampányrendezvényen.

trey @ gépház

Többféle értelmezés is van.

 

"A kamatadó emelésével a kormány megmenti a megtakarításokat."

 

Ez is a választóknak szólt, bár matematikai képtelenség, mert ha többet veszel el, akkor kevesebb marad. Csak ugye a választók felének a négy alapművelettel is gondja van.

Nyilvánvaló hazugság, néphülyítés, amit az R=1 sugarú választó jól megkajál. Olyan szintet ért el a hazudozás a világban, hogy demokráciákról már régen nem beszélhetünk.

Joe Biden amerikai elnök közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, hogy az Egyesült Államok nagy hatótávolságú ATACMS-rakétarendszert küld a közeljövőben Ukrajnának.

link

Hát akkor most tényleg nem kapnak fegyvereket?

Az USA kezdettől fogva az oroszokat akarta legyőzni, ezért szította a feszültséget. Ha ennek ára egy elsősorban Európa területén zajló világháború lesz, az sem nagy ár ezért a projectért.

Ne legyen senkinek kétsége, ki fog törni a harmadik világháború!
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 09. 24., v – 01:30

[..]A két politikus találkozója után Zelenszkij újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, a háborúban lehetetlen függetlennek maradni, mert ha valaki nem támogatja Ukrajnát, azzal Oroszországot segíti, derül ki az ukrán elnök weboldaláról. [..]

Kapja be.. ..a saját kislábujját..

__

Ő azt mondja, ha valaki nem úgy táncol ahogy ő akarja akkor azt orosz támogatónak bélyegzi. Gratulálok neki. És menjen a francba. Igazi kommunista seggfej. Avagy ' aki nincs velünk az ellenünk van.'

Botránypolitizálás. Olyan mint, hogy a TASZ kitüntette a Pankotai Lili többszörösen eminens tanuló megmondólányt, mert attól, hogy tágárkodik, a SZABADSÁGÉRT harcol

:D :D :D

A díjazott kormányellenes aktivistával a TASZ egy videót is készített, amelyben Pankotai kifejtette, szerinte elsősorban az emberek gondolkodását kell megváltoztatni, anélkül értelme sem lenne leváltani a kormányt. Arról is beszélt, hogy jelenleg sem ő, sem a családja és barátai sem tudják elképzelni a jövőjüket Magyarországon.

Hát, Lili. Hiányozni fogsz! Azért a sulit remélem sikerült elvégezned, mert iskolázatlan ember nyugatra sem kell. Max. pizzahordónak.

trey @ gépház

Hát, Lili. Hiányozni fogsz! Azért a sulit remélem sikerült elvégezned, mert iskolázatlan ember nyugatra sem kell. Max. pizzahordónak.

Dehogynem! Szeretik a buta embereket nyugaton, és pizzafutárból is hiány van. De lehet a SZU felé veszi az irányt, na ott még a házmester is űrhajós.

Nem. A statisztikában tudatosan van _hazautalás_ kategória (ezt nem adózás alapján tudják). Úgy jön ide, hogy az ezzel "fenyegetőzéssel" "hisztivel" való szereplés ugyan egy olyan embertípus amihez a kitartás nem gyakran párosul, de ettől még nagyon nagy ez a probléma és nem kellene elbagatellizálni. 

Ez mekkora poén már, az éppen nála vendégeskedő Zelenszkij miatt Trudeau meghívott egy díszvendéget aki az "oroszok ellen harcolt régen", álló ovációval tapsolták meg. Tegnapi hír: B’nai Brith Canada (kanadai zsidó közösség) is shocked after Parliament last Friday celebrated a veteran of the 14th Waffen Grenadier Division (14th Waffen SS).

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Megérkeztek az Abramsok is. A kocka el van vetve: a ruszkiknak reszeltek.

Nem tudom kinek szól a "ti", nekem biztosan nem: Havonta 1x legalább el kell magyaráznom neked, hogy Te meg Én beszélgetünk, a nyomorult identitáspolitikai maszlagot meg kend a hajadra.

Nekem válszolj, Te írtad, hogy az "oroszoknak reszeltek". Csodás: Kérdem én: mikorra. Csak mostanra minden szankció, csodafegyver mellé oda volt téve a kis csillag a felső sarokba, hogy *talán*; 50% eséllyel. (vagy igen vagy nem).

A kazettás bombák maradványai is terljesen esetleges, hogy kit nyomorítanak majd meg évek múlva. A szankciók meg értelemszerűen minden gazdasági szereplőnek fájnak, azon meg lehet vitatkozni, hogy kinek "jobban", de nem vita tárgya: tény, hogy ezen keresztül az EU tagállamainak is fáj: így nekünk is. Csak amíg vannak a térségben akik profitálnak is a háborúból és a szankciókból:pl a norvégok, velük ellentétben nekünk csak a kiadás oldal jut belőle.

velük ellentétben nekünk csak a kiadás oldal jut belőle.

De mégis mi? Olajat vehetünk, gázt vehetünk, búzát vehetnénk, külkereskedelmünk úgysem nagyon volt velük... Szóval mi az amit nem tehetünk meg?

Azért valamit csak kell kezdeni egy rakás ukrajnai menekülttel, nem? Vagy mondjuk Ukrajnában csináltak felül töltős mosógépekhez alkatrészeket, most onnan nincs beszerzés, így nem lehet felül töltős mosógépet kapni, vagy csak nagyon drágán.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Több száz kubai zsoldos ment harcolni, orosz állampolgárságért cserébe

A botrány még szeptember elején pattant ki, amikor a havannai hatóságok bejelentették, egy emberkereskedő hálózat 17 tagját vették őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy kubaiakat csábítottak részvételre az ukrajnai háborúba Oroszország oldalán.

Az első közlések szerint életfogytiglan vagy akár kivégzés várhat rájuk ezért a bűncselekményért. Ezzel együtt Havanna hivatalosan is jelezte, hogy nem akar részese lenni semmilyen formában a háborúnak. Ez meglepően új hang a kubai vezetés részéről, amely évtizedeken át, végig a hidegháború időszakában a Szovjetunió elkötelezett híve volt, elsősorban azért, mert élelmiszerek, energia és nyersanyagok tekintetében Moszkva jóindulatától függött.

Az orosz belügyminisztérium felvette az ország körözési listájára a Nemzetközi Büntetőbíróság elnökét, Peter Hofmanskit, helyettesét, Luz del Carmen Ibánez Carranzát és Bertram Schmitt bírót,.

Komoly gittegylet a orosz belügyminisztérium is!

Szerkesztve: 2023. 09. 26., k – 19:53

Videohíváson jelentkezett be az orosz fekete-tengeri flotta parancsnokra, akit az ukránok állítólag likvidáltak

Az orosz védelmi minisztérium kedden közzétett egy felvételt, amin Viktor Szokolov, a fekete-tengeri flotta parancsnoka is látható, amint videókonferencia-híváson vesz részt a védelmi tanács ülésén, amiről a tass.ru is beszámolt. Az ülés a videoablakon látható dátum szerint helyi idő szerint kedden fél tizenkettőkor volt.

Ukrajna hétfőn jelentette be, hogy az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállását ért támadásban Szokolov és másik 33 tiszt is meghalt. Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videón látható, hogy amint Szokolov részt vesz a videokonferencián Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és más magas rangú admirálisokkal és vezetőkkel.

Már megint hazudoznak? 🤔

trey @ gépház

Lemondott a kanadai házelnök, aki hősnek nevezett egy ukrán náci háborús veteránt

Benyújtotta lemondását Anthony Rota kanadai házelnök, aki meghívott a parlamentbe egy, a nácik oldalán harcoló ukrán veteránt, és háborús hősként mutatta be őt, írja az MTI.

Rota azután mondott le, hogy a parlament alsóházában képviselt pártok vezetőivel egyeztetett. A legfőbb politikai erők egyöntetűen ezt a lépést követelték. A kormánypárti frakcióvezető, Karina Gould korábban úgy fogalmazott, hogy a képviselők elvesztették bizalmukat.

[...]

A képviselők kétszer is állva tapsoltak a parlamenti ülésterem karzatán tisztelgő ukrán veteránnak, mit sem sejtve annak valódi múltjáról.

Félelmetes, hogy ezek a kretének, akik a történelmet sem ismerik, vezetnek egy akkora országot, mint Kanada. Ez a senkiházi libsi azt mondta, hogy most, hogy már jobban ismeri a történelmet, megbánta. A félblond slepp meg standing ovation ... :D

trey @ gépház

Azért azt érzitek, hogy nem egy eldugott 3. világban lévő ország tapsolt állva egy ukrán náci veteránnak, hanem a kanadai parlament b+

Milyen slava ukrán köd van a fejükben ? Még is mit hittek - milyen servilis gondolkodás mód ?

 

mekkora már az orosz ellenesség ?

Sergey Brin-nek is van félni valója ?

aquila non captat muscas

Ez az eset sírva röhögős :-)

>Milyen slava ukrán köd van a fejükben ?

>mekkora már az orosz ellenesség ?

Nincs semmi köd a fejükben, egyszerűen fogalmuk sincsen semmiről. Odavittek valakit és arra utalt a kontextus, hogy tapsolni kell. Hát tapsoltak. Fogalmuk sincsen semmiről, nem tudnak semmit. Lehet, hogy tanultak történelmet, de arra is csak a vizsgakérdésekig emlékeztek. Fogalmuk sem volt, hogy kinek tapsolnak és miért.

Ez mind nem lenne baj, de ezek az emberek döntenek az életünkről a fejünk felett, és ugyanígy irányítja őket a háttérhatalom bárhová, ahová akarja. Ha megjön a reggeli emailben, hogy erre a témára igennel kell szavazni, akkor igennel szavaznak. Ha jön egy felszólalás szövege és benne van a levélben, hogy mikor kell elmondani, akkor elmondja. Ezek mind bábok.

A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy bekerült egy troll a gépezetbe, és ő intézte a háborús hős meghívását a parlamentbe.

Egyébként pedig a "náci" veterán simán lehet, hogy nem tudott a gépezet bűneiről, és ő maga is sima katonaként működött és mondjuk nem kegyetlenkedett senkivel. Ebben az esetben akár még járna is neki a tisztelet. Feltéve, hogy bármikor bármelyik katonának jár a tisztelet, akkor talán neki is. Ezen el lehetne gondolkodni, de ez mellékszál az ügyben, ettől függetlenül nagyon vicces az egész és olyan dolgokra világít rá, amire nem akartak volna nyilvánosan rávilágítani.

Mint a Rákosi időkben - kiállt valaki a tribünre vastaps - lehet, hogy csak a poharakat szedte össze :-D

A "nyugati" társadalom mikor jön rá és meri kimondani, hogy a király mesztelen ??

 

ukrán nácik őrizték a lágereket - mert hűen kiszolgálták a németeket.

aquila non captat muscas

Nincs semmi köd a fejükben, egyszerűen fogalmuk sincsen semmiről.

De ezek népek sorsáról döntenek, bazmeg :D Kiderült, teljesen fogalom nélkül :D

A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy bekerült egy troll a gépezetbe

Már megint ez a mentegetés ... miért nem lehet csak annak venni, ami? Egy balfasznak?

trey @ gépház

Ugyan már! A 3.vh akkor fog kitörni amikor a háttéremberek azt akarják. A parlamenten nem múlik semmi. Cirkusz a népnek, nyugodtan lehet nevetni rajta, részben azért csinálják.

Ami például egy valóban lényeges történés a jelenben, arról a sajtó szinte egyáltalán nem szól. A WHO szerződés az, ami teljhatalmat ad a korrupt WHO-nak abban az esetben, ha a WHO azt mondja, hogy pándémia van: https://www.youtube.com/watch?v=5ICAiqDnx6I Ez például egy lényeges történés, ezért erről a mainstream média nem fog megemlékezni sem.

Ürügynek jó, az igaz. De ha el akarják indítani a világháborút, csak ürügy kell hozzá, akkor tök mindegy, találni vagy csinálni fognak ürügyet. Nem hinném, hogy ez lett volna az ürügycsinálás, mert ahhoz túl vicces. Érted, Kanada az egyik leginkább náciellenes ország, sírva röhögős volna, ha azért üzennének hadat nekik, mert "nácik" :-) Ekkora hecc még nem volt a világtörténelemben, és szerintem nem is lesz. Például mi melyik oldalra állnánk? A náci Kanadáéra, vagy a náci Putyinéra? Sírva röhögök tényleg. De hát várjuk ki a végét, a különleges hadműveletre is azt mondtam, hogy nem fogják elindítani az oroszok...

Brutál pontjai vannak ennek a nemzetközi szerződésnek (nem olvastam, hanem a linkelt interjúból tájékozódtam). A Covid alatt is volt szó erről, már akkor szerintem tervben volt, csak valami okból kicsit tovább tartott előkészíteni mint akkor gondoltuk. Most viszont itt van, és talán csak a bepikkelyezésre vár, hogy érvénybe lépjen. Sajnos mintha senkit nem érdekelne - hiszen nem írta meg a TV.

Van az a vicc, hogy a pokolban a forró üstben ülő magyaroknak nem kell sem tábla, sem őr, mert a többiek visszahúzzák azt aki szabadságra vágyik. Na, így érzem magam amikor nem akarnám, hogy a WHO rabszolgáivá váljunk "önként", de a többiek mintha azt akarnák, olyan mintha nem lehet tenni ellene semmit.

Az Ultrahang már kivesézte a történetet: minden szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle (Robert C Castel), egyébként meg egy darab papír.

Tetszőleges törvényt hozhat a kormány / WHO / EU / MOK / ..., de ha a nép körberöhögi őket, lehet kitörölni vele a ...

 

A kúttörvény is végig arról szólt, hogy elkerülhetetlen, meg EU-s, meg ... aztán végül kiderült, hogy mégse.

:)

Orosz, Moszkvában született..

Egy x éve nyugaton élő orosz zongoristának vagy művésznek - mégis mi köze van a háborúhoz, hogy nem léphet fel ?

vagy Csajkovszkijnak , Csehovnak - hogy kivették a repertoárból?

aquila non captat muscas

Sergei Brin a háttérhatalom végrehajtó személyzetének része. Azon belül meglehetősen magasan áll. Ha valakinek eszébe jutna az "orosz" származása miatt betámadni, akkor annak lenne vége kb azonnal. Úgy értem, hogy eltávolítanák a pozíciójából mindenféle csinnadratta nélkül, ha mondjuk újságíró ilyesmit sugallana. Sergei Brint csak akkor fogják eltávolítani, ha önállósodni próbálna és szembefordulna a megbízóinak, aminek semmi esélye nincsen. Ezen kívül etnikailag nem is orosz, Wikipédia szerint zsidó családból származik az Early Life szekció szerint: https://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Brin

A Kreml szerint felelősségre kell vonni a kanadai parlamentbe meghívott ukrán SS-veteránt

A kanadai hatóságoknak kötelességük bíróság elé állítani vagy kiadni a náci Jaroszlav Hunkát, akit meghívtak az ország parlamentjébe – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.

Azt mondta, a Kremlnek tudomása van arról, hogy Lengyelországban kezdeményezni fogják Hunka felelősségre vonását.

Jaroszlav Hunka, a Waffen SS Galícia hadosztályának veteránja a kanadai parlament alsóházának pénteki rendkívüli ülésére kapott meghívást, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatásával egy időben tartottak meg Ottawában. Az eseményen a karzaton ülő 98 éves férfit a jelenlévők ovációja közepette úgy mutatta be Anthony Rota házelnök, mint „az ukrán függetlenség harcosát, aki az oroszok ellen harcolt a második világháborúban”. 

Peszkov szerint Zelenszkij azzal, hogy köszöntött egy fasisztát a kanadai parlamentben, ismét megerősítette, hogy „a kijevi rezsim” pártolja a náci ideológiát.

Természetesen csak együttérezni tudunk azokkal, akik őrzik a fasizmus ellen harcoló ukrán veteránok, köztük Zelenszkij nagyapja emlékét

– jegyezte meg.

trey @ gépház

Nem értem miről beszélsz. Senki sem bántotta a kriptaszökevényt. A kanadai állam vezetőinek történelemhamisításán háborodott fel a világ.

Maszatolsz, vagy csak a szövegértéssel állsz hadilábon?

Hogy az oroszok mit akarnak, az lényegtelen.

BTW: náci ideológiák népszerűsítéséért a házelnököt viszont tényleg bíróság elé kéne állítani.

trey @ gépház

Az, hogy valaki SS tag volt-e semmit sem jelent. Elkövetett-e törvénytelenséget, vagy nem?

Az akkori törvények szerint nem volt büntetendő SS tagnak lenni. Visszamenőleges ítéletet nem hozhatnak rajta emiatt.

 

A katonai szolgálata alatt részt vette-e foglyok, civilek kivégzésében, nők megerőszakolásában, stb.

Ezekért lehet elítélni. Márpedig erről idáig nem olvastunk a hírekben.

Ühüm. Ha nem lenne bűnös, nem kellett volna a kanadai miniszterelnöknek személyesen lemenni kutyába és elnézést kérnie.

Természetesen, ez nem úgy történt, hogy a kanadai miniszterelnök fellapozta a Wikipédiát és megnézte, hogy valóban náci volt-e, hanem úgy, hogy a szövetségesei megüzenték neki, hogy kárenyhítés jelleggel kérjen elnézést, mert szerintük IS náci volt.

trey @ gépház

Úgy látom valaki nem követte az Eichmann pert ahol a moszad elrabolta Argentinából a vádlottat majd 100 olyan tanú vallomása alapján ítélték halálra akik életükben nem is találkoztak vele... Ettől még persze szerintem is bűnös volt (mármint nyilvánvalóan segédkezett a felhozott vádakban), de az akkori korszak bírósági ítéletei azért eléggé vitatható alapokon álltak, a szerintük bűnös bőven elegendő lehet.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem volt semmiről törvény, mert a rendszer nem így működött.

Hazai példa:

- Kásler bejelenti, hogy 60%-os kórházi ágycsökkentés a járvány miatt

- két kórházigazgatót kirúg, mert nem hajtja végre

- amikor rákérdeznek, elmeséli Kásler, hogy az igazgatók saját hatáskörükben maguk döntöttek

 

Teljesen egyértelmű, hogy a kórházi ágyak kiürítését Kásler rendelte el, de papíron a kórházigazgatók magánakciójáról beszélünk.

Az egész rendszer hasonlóan törvények nélkül működött, pont azért, hogy a kiötlőit ne lehessen utólag felelősségre vonni.

Miután nem volt törvény a kivégzésekről, így aki elkövette saját felelősségére tette.

Így ment minden.

Fogalmatlan.

Kásler bejelenti, hogy a nem acut betegeket haza kell küldeni ( a kórházi ágyak felén krónikus betegek feküdnek, akiket az "orvos" üdültet a te biztosítási pénzeden és a család sem szívesen adja Öregek otthonába, mert az fizetős, és a mama nyugdíja meg még mindig jó bevételi forrás.)

A kórházigazgatók nem hogy nem teszik ezt meg, de nem adják utasításba, hogy fel kell tölteni a covidban elhunytak adatait, és továbbra is azt csinálnak, amit akarnak, egy egészségügyi vészhelyzetben

A kibaszott veszprémi kórházigazgatónak MAGÁNKÓRHÁZA van a kórházzal szemben, amit igazgatott. Te meg fizeted a TB-t.

Lengyelország után Szlovákia is bejelentette, hogy az ukrán gabona exportja miatt leállítja a fegyverszállítást a védekező ország irányába

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában arról beszélt, bár Ukrajna érvei is elfogadhatóak, ugyanakkor a nyugati szövetségeseknek is meg kell húzniuk valahol a határt Zelenszkijékkel szemben.

Lemaradtam valamiről? Link?

trey @ gépház

Majd biztos ezt is megmagyarázza az atlatszo.hu (amit egyébként pár évvel ezelőtt még egészen kedveltem, már csak hébe-hóba olvasom) például mint a "Nem igaz, hogy a gabonavita miatt Lengyelország leállítja a fegyverszállítást Ukrajnának" című cikkben, melyben a linkelt forrásokkal együtt kiderül, hogy valóban mondtak ilyet a gabonavita miatt és valóban kevesebb fegyvert fognak szállítani de természetesen aki ebből azt vonja le, hogy a gabonavita miatt kevesebb fegyvert fognak szállítani, az putyinista.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 09. 28., cs – 12:13

A Nyugat már eldöntötte, kit kiált ki bűnbaknak, ha Ukrajna veszít?

Piotr Panasiuk lengyel újságíró szerint a Nyugat már eldöntötte, kit nyilvánít majd bűnösnek Ukrajna veresége esetén az Oroszországgal vívott fegyveres konfliktusban.

Véleménye szerint Lengyelország lehet az egyik „bűnbak”, mivel embargót rendelt el az ukrán gabonaszállításokra.

[...]

Jóóóóóreggeeeeeeelt Lengyelrorszááááááággg!!!!!!

Mert mit hittetek?! Majd az USA viszi el a balhét, ha a proxyháborúja rosszul sül el?!!! :D

trey @ gépház

Az a szörnyű sejtésem, Lengyelország nem bűnbak lesz, hanem a következő belépő, egyúttal az egész NATO-t magával ragadva. Az USA persze kellő távolságból nézi, pénzeli és fegyverrel támogatja majd a háborút. Nyilván nem azért robbantotta azt ki, hogy az oroszok nyerjék meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Putyin egy asztalhoz ült a csecsen hadúrral, aki állítólag kómában van

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön pozitív hangvételű beszélgetést folytatott Ramzan Kadirov csecsen vezetővel a Kremlben, tudósított a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Amid all the rumors surrounding Kadyrov’s health, the head of Chechnya came to report to Vladimir Putin. pic.twitter.com/ZBs3zHlaBh

— Sprinter (@Sprinter99800) September 28, 2023

Putyin megjegyezte, hogy Csecsenföld komoly feladatok előtt áll, majd felkérte Kadirovot, hogy vitassák meg az aktuális kérdéseket.

trey @ gépház

Ukrán csapás érhette a kercsi hidat... link

Úgy fest, hogy Fico pártja győzött Szlovákiában. Fico az ukrajnai fegyverszállítások leállításával kampányolt.

trey @ gépház

Robert Fico győzelmével Magyarország is nyer
A Robert Fico vezette Smer–SD párt nyerte meg a szombati előre hozott választásokat Szlovákiában. Fico győzelmével újabb európai országban nyert a szuverén, nemzeti érdekeken alapuló politika.

Irja a Magyar Nemzet nevu kiadvany: https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/10/robert-fico-gyozelmevel-magyaro…

Vajon a szlovak nemzeti erdekben szerepel a helyi magyarok ugye vagy felaldozzak oket a szovjet erdekszferabovites oltaran mint a vajdasagi magyarokat? 

Jajde szép - ezt is megéltük, amikor egy libsi DK-s a külhoni magyarokért emel szót !

Már megérte :-D

 

Vajdaság - az sok k. migráns ne lenne ott, Belgrád nem mer fellépni ellenük, mert jaj mit fog mondani Brüsszel, ezért lett migráns simogató.

aquila non captat muscas

igen, ha kell tankkal fogunk nyomatékot adni.

vége már a szerződéseknek/megállapodásoknak - az erő lesz a politikai és gazdasági hatalom és érdekérvényesítés.

Ha nem tetszik valami, akkor bevonulunk vagy felrobbantjuk másik vezetékét - mindkettőre van példa mindkét oldalon.

aquila non captat muscas

itt nem Ficóra gondoltam, hanem mi lesz az érdekérvényesítés eszköze.

Azért költünk 3000 milliárd forintot hadseregre.

Egy ismerős általános iskola helyén fegyverműszerész technikus képzés indult, lőtérrel.

A környéken 2-3 cég foglalkozik kézi lőfegyverek gyártásával. Nem rég épült 1000m2 -nél nagyobb csarnok, ahol elég komoly fegyvereket gyártanak.

aquila non captat muscas